Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Návštěvník » 29.02.2008 15:38

jakub píše:
07.miki píše:Jakube - myslíš koroze dveří ?

To jsem myslel. Jsou tam na sobě 2 plechy a u některých aut tam nedostříkla do té spáry dostatečně barva. U mě je to ale zatím v pořádku - viz moje foto výše.

-> OK -> budu to hlídat :grin:
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MP1 » 29.02.2008 17:22

TWiDY píše:Musím obecně říct, že ta koroze na dveří není vůbec dobrá vizitka a podle mě svědčí o chybě v technologii výroby. Je to něco takového jako byl kdysi problém zadních pátých dvěří Felicie s korozí danou technologií výroby daného dílu. Škodovka je pokud je mi známo zdarma vyměňovala a dveře konstrukčně upravila.
Osobně by mě zajímalo, jestli už přijali opatření aby tuto vadu u nových aut eliminovali.

Aj mňa to stretlo na Felicii. Volal som do servisu, že chcem reklamovať. Auto malo 5 rokov. A oni na mňa, že nech prídem so servisnou knihou,
že skontrolujú, či mám všetky prehliadky a že sa to spraví. A ja som samozrejme prehliadky nemal, lebo som si olej menil sám.
Takže smola.

Kto si chce uplatňovať záruku, musí auto servisovať podľa servisného plánu v autorizovanom servise.
Na prehrdzavenie je to 10 rokov. A kto si chce uplatniť záruku v napr. v 8. roku, nech zabudne, že si bude po 5. roku ( resp 7. roku)
meniť olej u nejakého garážnika.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Jakub » 29.02.2008 17:52

@MP1

Olej si klidně může měnit sám, ale důležitá jsou v tomhle případě razítka o provedených ročních kontrolách karoserie v servisní knížce.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Jezevec33 » 29.02.2008 18:12

jakub píše:@MP1

Olej si klidně může měnit sám, ale důležitá jsou v tomhle případě razítka o provedených ročních kontrolách karoserie v servisní knížce.
A v případě zadření motoru se s nikým nedomluvíš........ :-)
Quot capita, tot sensus
Jezevec33 Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Citroen C2 VTS (2007)
100000 km @ 9.4 l/100km

Příspěvekod TWiDY » 29.02.2008 18:13

Souhlas, myslím, že jde právě o ty prohlídky karosérie a ne o výměny oleje.
39.000 km @ ---> ObrázekObrázek
TWiDY Muž
Přispěvatel fóra

Kia Rio II (2006)
50000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod MP1 » 29.02.2008 18:44

jakub píše:@MP1

Razítko si môžeš vyrobiť aj sám. Ale na to, aby Ti prehliadku zaevidovali v systéme, budeš musieť poznať niekoho veľmi vysoko.
A ani dotyčný to nespraví zadarmo.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Martin » 29.02.2008 18:49

Lidi, tady to téma je o daném problému, zkuste se tohoto problému držet. Opravdu jde o to aby, ten kdo má tenhle problém ho nahlásil a KIA konečně uznala, že je někde věc která se musí řešit.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vladislav » 29.02.2008 19:18

Zrovna ted jsem vyplnoval dotaznik od KII.....i když moje auto je zatím bez problémů ,které by mi vadili...tak jsem se na téma koroze rozepsal do dotazníku ve velké miře...aspon touto cestou chci pomoct.....své auto sleduji pokud objevím sebemenší naznak koroze tak toto okamžitě budu konzultovat se svým prodejcem a nechám to napsat jako závadu do centrální databáze... :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Martin » 29.02.2008 19:25

vladislav píše:Zrovna ted jsem vyplnoval dotaznik od KII.....i když moje auto je zatím bez problémů ,které by mi vadili...tak jsem se na téma koroze rozepsal do dotazníku ve velké miře...aspon touto cestou chci pomoct.....své auto sleduji pokud objevím sebemenší naznak koroze tak toto okamžitě budu konzultovat se svým prodejcem a nechám to napsat jako závadu do centrální databáze... :yes:

Jen to sleduj, jasně, že ti to nepřeji, ale do databáze by to bylo super. Aspoň by se ledy hnuly.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vlafi » 01.03.2008 19:34

sice se to v servisu rozleštilo,ale pokavad se na to posvítí a trochu se ohnu,tak je to tam stále vidět..Malá rada pro všechny-se světlem je to lépe viditelné..
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.03.2008 17:04

Při čtení uvedených příspěvků tuhnu. Neumím si představit, že u auta za téměř půl melounu v roce 2008 hrozí koroze deroucí se na povrch po měsících provozu bez mechanického poškození vlivem běžného používání. Po přečtení příspěvků kolegů jsem obrátil vlastní hodnoty. Místo využívání vozidla ve svůj prospěch nepravidelně sleduji vůz pod různým úhlem a děsím se koroze. A to po roce používání. Bylo by dobré oslovit výrobce vozidla k zaslání stanoviska k uvedeným zjištěním. Musí si uvědomit, že mediální atak mu může zasadit tvrdou lekci v odbytu vozidel. A to by měl být i zájem importéra. To píšu za situace, kdy můj vůz prozatím uvedenou vadu nevykazuje.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 02.03.2008 17:13

@JS1291

Ta koroze je jen u některých aut v jednom místě a je způsobená nedostatečným nanesením antikorozní ochrany a barvy do spáry mezi plechy. Určité by KIA měla zavést nějaké opatření ve výrobě. Nicméně nejspíš není problém to místo preventivně ošetřit, asi by to měl udělat servis při garančce. Chce to se toho dožadovat.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.03.2008 17:22

Souhlasím, ale neměl by to důrazně vyžadovat zákazník, ale měl to být zcela automatický krok ze strany servisu a zájem impotréra . Podobně se chová většina zavedených automobilek a Kia si klade za cíl je dohonit ba i předběhnout. Realizovat to musí prakticky.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vlafi » 02.03.2008 17:24

v případě objevení to chce hlavně nechat sepsat zakázkový list..Importér nám sděli,že už posílal do Žiliny zprávu s fotkami a popisem..Aby to továrna začla na 100% řešit,tak je prý třeba aby se to k nim dostalo i z jiných států..Jestli to bude jen od nás,tak nevím zda tomu věnují pozornost..Třeba se už žádné případy neobjeví :whistling:
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vlafi » 02.03.2008 17:29

JS1291 píše:Souhlasím, ale neměl by to důrazně vyžadovat zákazník, ale měl to být zcela automatický krok ze strany servisu a zájem impotréra . Podobně se chová většina zavedených automobilek a Kia si klade za cíl je dohonit ba i předběhnout. Realizovat to musí prakticky.

Máš pravdu,ale problém je samozřejmě v pěnězích..Dealer ti klidně vymění celé dveře,ale pak to půjde z jeho kapsy a to žádný dealer neinvestuje..
vlafi Muž
KIA Family

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady