Zamčení auta - nelze

Trápí Vás něco na voze?

Re: Zamčení auta - nelze

Příspěvekod -Petr- » 13.01.2011 14:18

Měl jsem ten samý problém (C´eed 1.4 SW, 2010) - vyřešil jsem to tak, že jsem všechny dveře otevřel a znova zabouchl. U pátých dveří jsem mechanismus stříknul olejem WD40. Potom to už zamknout šlo celé. Než mne napadlo všechny dveře otevřít a znovu zabouchnout, pěkně jsem se natrápil. Stalo se mi to když bylo -20°C.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod rehmen » 13.01.2011 16:39

Taky se mi to stalo - kombinace vlhkosti a mrazu. Stačí lehce "zakvedlat" daným zámkem, který se nezamkne. Můj postup:
1. zamknul jsem centrálem
2. otevřel dveře, které nebyly zamklé
3. zkusil jsem všechna hejblátka

Výsledkem bylo, že se v jednu chvíli zamkl ten daný zámek - jakoby nějaká pružina neměla dost síly na zacvaknutí. V okamžiku kdy to zacvaklo, tak stačilo auto odemknout a pak už to fungovalo normálně.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod dr.krtek » 25.02.2011 17:27

tak já dnes taky, akorát že kufr je zamčený ,ale levé zadní dveře ne a bliká na palubovce kontrolka. No hned jsem se objednal do servisu, kuwa po týdnu, bo mi nešlo ESP (nějaký spínač spojky) a navíc mi nacouval nejakej strejda do predních dvěří ( a nechal mi za oknem kontakt, což mě dost překvapilo). No tak večer dám projíždku, asi najdu garáže a zkusím zahřívat.
tak to nezabralo, dneska servis, NHCar, ze když to postaví do dílny, tak to bude po 3h fungovat a zrovna dneska prijedou soudruzi ze Ziliny, tak snad prozradí "vo čem to je"

tak dveře udajne nefungují ani po celodenním zahřívání a Žilina doporučila komplet výmenu zámku
Křičíme z plných plic, Bohemka z Vršovic, Bohemka je a bude a my sme s ní všude
dr.krtek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
23000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Tazipes » 03.08.2020 16:42

Mám Ceeda bez dálkového zamykání, pouze centrál ovládaný klíčkem z obou předních dveří. Přibližně poslední rok se mi stávalo, že po příjezdu a odemčení auta zevnitř byl pravý zámeček natočený cca 15 stupňů proti směru hodinových ručiček. Po zasunutí klíčku šel bez velkého odporu prátit do svislice a následně šlo auto zamknout. Teď se maželce stalo, že vystoupila a oba dva zámečky byly takto pootočené, ale co je nejblbější, nejdou vrátit a auto nejde zamknout. Nesetkal jste se s tím někdo nebo netušíte, čím by to mohlo být?
Tazipes Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2011)
182000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Tazipes » 07.08.2020 14:51

Zámečky jsem vymontoval, jde to snadno - vyšroubuje se jeden šroubek pod krytkou v boku dveří, zámečky jsem rozebral, vypral v benzínu (docela humus se vyplavil), namazal vazelínou a složil. Proč se to stalo u obou najednou netuším, jestli se mi někdo snažil dostat do auta, nebo po těch větších deštích se mi tam něco naplavilo, bůh ví. Možná, že jsem už taky ohlodal klíč, zdá se mi, že s náhradním to jde odemykat líp. V rámci akce jsem si objednal dálkové ovládání centrálu a ve středu mi to mají namontovat. Lezu do auta několikrát denně, tak abych ty zámky časem nedorazil úplně.
Tazipes Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2011)
182000 km @ 6.8 l/100km

Předchozí

Zpět na Závady