bobo69 -> prezuť teraz na letné je pre mňa komplikácia, kolesá mám uložené 200km ďaleko u otca. čiže cesta + čas. Zároveň kým bude auto na letných nemám kde dať zimné, nepredpokladám že by sa hneď z vervou pustili do práce ako sa tam ukážem na letných, zase bude tá istá pesnička, prezuté inde musíme to prevážiť. Tým že jazdím aj na hory, zrejme sa do jari ozaj nepohnem.
MP1 -> to je zaujímavé že by veľkosť kolies vedela niečo takéto spôsobiť, určite budem zvedavý ak zistíš viac, ale asi veľkú motiváciu kupovať 17" nemám
petrik -> tie poloosi to znie že by to sedelo na môj problém. Je to akoby nejaké ďalšie vibrovanie extra k tomu čo bežne vydáva motor/prevodovka. Keď som sa s tým posledne zabával cestou po diaľnici, prišlo mi že treba trafiť správne množstvo pridania plynu v určitej rýchlosti/otáčkach a začne sa to diať, dokonca sa s tým potom dá hrať a miernym pridávaním/ uberaním plynu ten stav udržiavať. Pridaním väčšieho množstva plynu alebo výraznejším ubratím, spomalením zase tie vibrácie zmiznú. Je ťažké to určit na presnú rýchlosť/ otáčky veľmi záleží od profilu cesty a aj od zaťaženia auta.