Totálně vybitá baterie

Trápí Vás něco na voze?

Re: Totálně vybitá baterie

Příspěvekod mbiron » 15.06.2010 11:32

Pratele: Dnes jsem navstivil servis v Moste a po probrani problemu s baterii se servisnim technikem panem Blahou jsem zajel s autem na jejich dvur. Pan Blaha osobne uchopil naradi a s dobrou myslenkou v hlave udelal nasledujici operaci.
Odpojil kostru baterie na karoserii, ocistil dukladne kostrici plech, srouby, namazal kontaktni vazelinou.
Postup: Demnotaz krytu chladice, demontaz predniho leveho svetlometu, demontaz kostriciho plechu, ocisteni, promazani a zpetna montaz. :thu:
Uvidime co ukaze cas, jestli toto opravdu bylo to co zapricinilo tuto poruchu.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod TakmerStarec » 12.07.2010 19:36

Tak vazeni, po precitani prispevkov tejto diskusie a vlastnych skusenostiach z poslednych dni zacinam pochybovat ci sa problem da zlahcovat zabudlivostou pri zhasinani roznych svetiel, nedostatocnym zatvorenim dveri alebo inym malym normalnym odberom zo standardne nainstalovanych spotrebicov. Pozeram na datumy prispevkov a vidim, ze sa zintenzivnili s prichodom leta, teda horucav. Moj problem: Ostal som bez napatia beterie na parkovisku cca 90 km od domova minuly tyzden v sobotu. Mam automaticku klimatizaciu, ktora bola pouzivana celou cestou tam, zaroven hralo radio. Auto po celodennom stani na parkopvisku neslo otvorit dialkovym ovladanim ani rucne. Mal som stastie, bol tam nahodou automechanik, ktoremu sa otvorenie auta klucom podarilo na druhykrat a mal startovacie kable, takze mi auto nastartoval a mohol som odcestovat. Potom som urobil dalsi den cestu cca 150 km a problem sa neobjavil, no neslo zapnut radio bez nastartovaneho motora. Dnes som bol v servise na zvolavacku (brzdovy valec), urobili aj diagnostiku, vsetko v poriadku, problem pripisali, zle zatvorenym 5 dveram. Radio vsak stale nehra pri vypnutom motore. Informujte prosim dalej o svojich skusenostiach s tymto problemom. Tiez tak ucinim.
TakmerStarec Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod kasin » 12.07.2010 21:19

To je normální. Za všechno může neodborná obsluha. My tvrdíme zákazníkům to stejný.
Udělal jsem si to stejný jak píše MBIRON. Odpojil jsem kabel od kostry, odstranil barvu až na plech, namazal a opět připojil. Ale vyměnil jsem orig. šrouby za mosazný. Teď jen čekám, jestli to bylo tím.
Když jsem viděl jak vypadaly kontaktní plochy, tak se divím že to šlo vůbec nastartovat.
kasin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod mbiron » 13.07.2010 08:08

Od posledni navstevy servisu a zminovanem zasahu se zavada uz neukazala. Jestli to bylo opravdu kostrou na baterku nebo ne to si netroufnu odhadnout, uvidime co ukaze cas.
Jinak jak pise TakmerStarec tak o nedovrenych patych dverich nemuze byt ani rec, to bych se milemu mechanikovi vysmal do ksichtu. Ja mel auto zamcene celou noc, pak jsem udelal cca 10 minutovou jizdu po meste a nasledne jsem jel na mycku umyt auto kde jsem cekal v kolone tri aut, dvakrat jsem nastartoval a popojel a potreti uz ne. Svetla zhasnuta, klima nebezela, do kufru jsem nelezl, jediny odber bylo radio doba cca 20 minut.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod kasin » 13.07.2010 17:30

Moje řeč. I kdyby ta žárovka v kufru (5W) svítila celou noc, tak druhej den by auto mělo jít normálně otevřít a když by nešlo nastartovat, tak by alespoň cvakal magnet od startéru. Ale v našem případě to je totálně mrtvý.
kasin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod centralnifido » 18.07.2010 22:09

Už jsem o tom taky slyšel i když zatíím nezažil ale ta kostra to prý vážně děláá . Poootvora jedna . Pa
centralnifido Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
17600 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Kwedo39 » 30.07.2010 13:48

Kryshna píše:Zdravicko,
mel bych tu jednu zahadu...
Tata nechal ceeda v nedeli vecer v garazi, jako obvykle zaparkoval, zamkl vuz, zavrel neosvetlenou garaz a sel domu.
Duvod proc pisu neosvetlenou je jednoduchy... nic v aute nesvitilo, takze zakladni moznost jak se zbavit energie z baterie se vylucuje.
Dnes rano potreboval provetrat Kijáka a ejhle... macka klicek a nic se nedeje, otevira manualne, strci klic do zapalovani a nic nesviti, zkusi startovat a ani starter se nehne.
Takze servis... a kontrola, servisak tvrdil, ze tata nechal zapnute stropni svetlo... kecy v kleci.Takze ted cekame, az nabijou baterii, co bude dal...

Hazim to sem proto, neb kamarad mel Megana a tam byl velmi casty problem s radiem, ktere vybijelo aku aniz by bylo zapnute.
Existuje nejaky znamy problem u KIA, ktery zdime takto baterii?

Dobrý deň.
Neviem či ste už boli v servise s autom ale skúsim vám poradiť.
Treba skontrolovať či netreba vymeniť rádio, v servise vedia alebo môže byť aj zlé ukostrenie batérie.
Kwedo39 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mbiron » 30.07.2010 14:17

Tak se zavada znovu ukazala, ukostreni baterie to fakt neni a radio bylo kontrolovano mezi temato poruchama a je v poradku. Bylo provedeno mereni puvodni baterie a byla namontovana nova a bylo znovu provedeno mereni. Byla zarazejici delka startu pri prvnim a druhem mereni. Pri druhem byl cas delsi nez u prvniho pritom kapacita byla lepsi nez predepsana hodnota baterie. Je provadeno testovani stare baterie v servisu a ve vozidle je namontovana docasne nova baterie. Bude provadeno testovani v delce dvou mesicu.
mbiron Muž
KIA Family

Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod kasin » 07.08.2010 19:14

kasin píše:To je normální. Za všechno může neodborná obsluha. My tvrdíme zákazníkům to stejný.
Udělal jsem si to stejný jak píše MBIRON. Odpojil jsem kabel od kostry, odstranil barvu až na plech, namazal a opět připojil. Ale vyměnil jsem orig. šrouby za mosazný. Teď jen čekám, jestli to bylo tím.
Když jsem viděl jak vypadaly kontaktní plochy, tak se divím že to šlo vůbec nastartovat.

Opravdu to kostrou není. I po úpravě se mě to stalo znovu. Poprvé 23.12.2009, podruhé 1.5.2010 a naposledy ve středu 4.8.2010. Doufám, že se interval nebude dále zkracovat.
V pondělí zajedu do servisu a zjistím jaké jsou jejich poslední poznatky ohledně této závady.
kasin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Eda » 19.08.2010 16:37

Měl jsem stejný problém někdy v květnu. Prostě auto totálně mrtvé. Nastartování přes kabel pomohlo a od té doby ťuk ťuk. Co si tam matně pamatuju nic jsem nenechal rozvíceno ani puštěno. (rozvícené světlo kdesi v interiéru je nesmysl to baterii vybit za pár hodin nemůže. Ten odběr by musel být velký a to dost. (měli jsme s kamarády puštěné rádio cca 6 hodin a v poho)). FYI
Eda Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod TakmerStarec » 03.09.2010 15:21

Ako som slubil vyssie, davam dalsiu informaciu k nizkej kapacite baterie. Totalne, t.j. do stavu ako som to popisal v spominanom prispevku sa uz nevybila, ale k poklesu jej kapacity zrejme dochadza, kedze radio sa neda zapnut kedykolvek, dokonca ani pri jazde. Po ciastocnom dobiti baterie sa uz pocas jazdy da radio zapnut, no stale nie pri vypnutom motore. Po dlhsom jazdeni (viacej ako 200 km) sa uz pravdepodobne bateria dobije a radio sa uz da zapinat a pocuvat aj ked je motor vypnuty. Bateria sa mi vybije do takehoto stavu po dvoch tyzdnoch odstavenia auta pri zapnutom alarme.
TakmerStarec Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod papra » 03.09.2010 19:25

Eda píše:Měl jsem stejný problém někdy v květnu. Prostě auto totálně mrtvé. Nastartování přes kabel pomohlo a od té doby ťuk ťuk. Co si tam matně pamatuju nic jsem nenechal rozvíceno ani puštěno. (rozvícené světlo kdesi v interiéru je nesmysl to baterii vybit za pár hodin nemůže. Ten odběr by musel být velký a to dost. (měli jsme s kamarády puštěné rádio cca 6 hodin a v poho)). FYI

Tak to jsem zažil taky a už dvakrát loni na jaře a letos v květnu taky nešlo nic úplně mrtvé startování přes kabel bez problémů a nic jsem nedělal (neměnil baterku ani nenabíjel) a zatím vše v pořádku je to záhada :no:
papra Muž
Uživatel fóra

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod kempes » 05.09.2010 21:41

Ahoj,

takl tohle se mi stalo prave dnes a podruhe za dobu co mam Kiu. V prvnim pripade prijdu k autu, odemknu DO ale blinkry nic. Startuju a samosebou vse KO. Dvere byly dobre zavrene, pri odchodu kontroluji jestli sviti stropni svetla.. Jedine ceho jsem si vsimnul byly zapnute sterace, ale podle mne.. co ma pres sterace protekat proud pri v uzamcenem aute? Od te doby v aute vse vypinam, proto dnes odpoledne prekvapen kdyz sem auto zase nenatocil.. Asi pratele na slovensku maji nejakou hodne nepeknou chybku v elektrice, protoze tohle neni mozny. Vse vypnute, zaklapnute, proste nevim co muze vybijet baterku kdyz neni klic v zapalovani, to preci nedava logiku? Takze start pres kabely, najeti par km na zprovozneni baterie a ceho sem si vsimnul nyni je to, ze mi sviti na pristrojovce symbol auta vpavo (signalizace otevrenych dveri - samosebou ze jsou zavrene, ale podle mne by to nemelo pri zamknutem aute vubec svitit, je tak?) a zadruhe vidim celkovy stav ujetych km ktery nezmizi. Jako na potvoru v okoli zadna KIA kde bych se mohl podivat jestli to tak ma svitit, ale podle mne je to blbost. Muzete mi prosim potvrdit jestli vam to pri zamcenem aute taky sviti? Podle mne tezko. To je jedina vec ktere jsme si dnes vsimnul, takze jsem zvedav, co se bude dit. Zkousel jsem jeste podle navodu zkontorlovat pametovou pojistku, vyjmout a zandat (taktez jsem promeril - pojistka oK), ale neverim tomu po elektricke strance uz ani za mak. Tot vse o zkusenostech s baterii, snad to daji pratele nejak dokupy, protoze ty pripady se koukam mnozi.. Tak hlavu vzhuru a mejte se :)
kempes Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod ferino » 05.09.2010 21:56

To ze nezmizne stav km po vytiahnuti klucika a zamknuti auta je bezne u mnohych znaciek. Na tom nevidim nic vynimocne.
Nepises ktory rocnik vyroby mas. Ale na tuto temu je tu uz viac threadov a ak by si to cital a mal model Cee'd pred F/L tak by si mal navstivit servis a zistit ci nemas auto zo serie s vadnym (nemeckym) autoradiom, ktore tento problem aj napriek "vypnutiu" sposobovalo. Vymena v servise na pol hodinku v ramci zaruky.
Naposledy upravil ferino dne 05.09.2010 21:58, celkově upraveno 1
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 06.09.2010 17:29

kempes píše:Ahoj,

takl tohle se mi stalo prave dnes a podruhe za dobu co mam Kiu. V prvnim pripade prijdu k autu, odemknu DO ale blinkry nic. Startuju a samosebou vse KO. Dvere byly dobre zavrene, pri odchodu kontroluji jestli sviti stropni svetla.. Jedine ceho jsem si vsimnul byly zapnute sterace, ale podle mne.. co ma pres sterace protekat proud pri v uzamcenem aute? Od te doby v aute vse vypinam, proto dnes odpoledne prekvapen kdyz sem auto zase nenatocil.. Asi pratele na slovensku maji nejakou hodne nepeknou chybku v elektrice, protoze tohle neni mozny. Vse vypnute, zaklapnute, proste nevim co muze vybijet baterku kdyz neni klic v zapalovani, to preci nedava logiku? Takze start pres kabely, najeti par km na zprovozneni baterie a ceho sem si vsimnul nyni je to, ze mi sviti na pristrojovce symbol auta vpavo (signalizace otevrenych dveri - samosebou ze jsou zavrene, ale podle mne by to nemelo pri zamknutem aute vubec svitit, je tak?) a zadruhe vidim celkovy stav ujetych km ktery nezmizi. Jako na potvoru v okoli zadna KIA kde bych se mohl podivat jestli to tak ma svitit, ale podle mne je to blbost. Muzete mi prosim potvrdit jestli vam to pri zamcenem aute taky sviti? Podle mne tezko. To je jedina vec ktere jsme si dnes vsimnul, takze jsem zvedav, co se bude dit. Zkousel jsem jeste podle navodu zkontorlovat pametovou pojistku, vyjmout a zandat (taktez jsem promeril - pojistka oK), ale neverim tomu po elektricke strance uz ani za mak. Tot vse o zkusenostech s baterii, snad to daji pratele nejak dokupy, protoze ty pripady se koukam mnozi.. Tak hlavu vzhuru a mejte se :)

Já zamknu a vše zhasne. Vlastně už při vypnutí motoru. U jiných značek při zamknutí nějakou dobu stav km svítí a pak to časovač zhasne. Jak píše ferino, řešit přes záruku. :kia:
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady