Bouchání podvozku

Trápí Vás něco na voze?

Re: Bouchání podvozku

Příspěvekod elem » 10.06.2011 17:00

Ceedka píše:MIBRON - ty kade beháš ? tycky stabilizátorov na handry odtrhuty tlmic výfuku :? :? to máte v zime a po zime také hrozné cesty ??? ako u nás na východe sú zlé alé až také hrozostrašné to nie je a vy ste predsa len vyspelejší stát :D

Vyspelejsi stat, to si vzal kde? U nas je stejnej cirkus jak u vas a dira v Kosicich je jak dira v Moste:-)
KIA Sportage III 2011 1,7 CRDi Comfort + Obrázek
elem Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mbiron » 10.06.2011 23:08

Presne tak, diry po zime, vyfrezovani der a jejich latani, prechody ruznych vrstev asfaltu, to vse podvozku moc neprida. Najit u nas dokonaly usek silnice je snad nemozne. A ten vyfuk? Bylo mi vysvetleno ze pri najeti do vody kdy je vyfuk rozpalenej se prudce ochladi a dojde k vnitrni deformaci, stava se to.
Rozhodne asi nejsem prvni, protoze jak technik tak mechanik nebyl vubec prekvapen a bez reci vyfuk objednali na vymenu a pri treti garancce bude vymenen.

Jinak asi 5 minut po me prijed dalsi Cee´d na vymenu tycky stabilizatoru a nepotesim ani majtele nove Sportage, tam uz prej taky tycku menili. :thd:
Neni to jen bolest nasi znacky to je prej naprosto vsude, od VW, Skoda az po Citroen, nevyberete si, pri kvalite nasich vozovek to je naprosto normalni.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Ceedka » 12.06.2011 19:02

no tak to maš pravdu, tie cesty sú hrozné, nároky na autá stále stúpajú ale cesty sú vždy rozbité. keby boli cesty krásne vyžehlené tak by ti v živote nič nebuchalo, nič neklepalo, a jazdili by sme si krásne potichučky len so zvukom motora a kolies :D ale toho sa asi nedožijeme ;) tak nám ostáva len meniť tie tyčky ale vidi sa mi že je jedna nemecká firma ktorá robí zosilnené veci na nápravy aut: od šrubiek cez tyčky stabilizátorov až po tlmiče niekde som čítal...
Ceedka Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
110000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod zulyk » 12.06.2011 20:03

tu nemecku firmu nemyslis nahodou MEYLE ?
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod Ceedka » 13.06.2011 11:34

hej hej túto firmu som myslel niekde som o tom čítal v nejakom časopise že robia také veci posilnené silentblocky, čapy, šrubky, zavesenia, ramená, atď... :D majú aj záruku napr: 4roky alebo 120 000 km , to si myslím že svedčí o kvalie nie? :D
Ceedka Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2007)
110000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod zulyk » 13.06.2011 15:25

mam od nich stabilizacne tycky na fabii, zatial drzia, len neviem ci su to klasicke alebo tie posilnene :D
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod Ceedka » 13.06.2011 16:42

tak, neviem oni sa mi vidi ze robia iba posilnené veci ... pozeral som na ich stránku na Kiu Cee´d ale nič som nenasiel, ak by neboli až nejako extra predražené tak by som si ich objednal aspon by niečo vydržali pretože sa mi vidi ze tie co mi menili zase začínajú klopkať tak neviem :? :? :? uvidíme po čase ako sa to prejavý ak to bude v zime zlé dám ich znova vymeniť !!! a inač mi dnes volali z KIE a robili prieskum o autorizovaných servisoch KIA po Slovnesku,pýtali sa *** ale aj veci ktoré trebalo "vypichnúť" :D a pri každej prehliadke či čo by ste mali mať na vnútornom spetnom zavesenú kartičku s ohodnotením servisu a či ste spokojný a či nie, tak zatial sa mi to ešte nestalo uvidíme ako to dopadne s tým priskumom. KIA :kia: zlepšuj sa pretože ešte je čo zlepšovať !!!
Ceedka Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2007)
110000 km @ 7 l/100km

Klepani, drnceni, bouchání

Příspěvekod Kryshna » 04.11.2011 00:09

Zdravím,

vypadá to, že mám po 3 tis. první problém (to že se mi mlží světla zatím neřeším). Ze zavazadlového prostoru z pravé strany se poránu při jízdě po hrbolaté silnici ozývá takové tlumeneé bouchání, dunení, které na kvalitnějších silnicích není téměř slyšitelné. Po delší jízdě i na hrbolech už to nezní tak hlasitě. Nejdřív jsem si myslel, že by to mohl dělat dekl zavazadelníku, ale i po jeho vyjmutí je to slyšet.

Nevíte co by to mohlo být? Tlumič?

EDIT Blackdeath.p: sloučeno s již existujícím tématem
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Jakub » 04.11.2011 08:18

Přesně takhle bouchají "kvalitní" tlumiče Sachs. Výměna nepomůže, je to vada konstrukce. V poslední době si na to stěžují už i novináři při testech aut :kia:
Bouchání je silnější při nízké teplotě, naopak po zahřátí už tak slyšitelné není.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 04.11.2011 08:45

Ano ano, tohle je presne ten problem... je nejaka moznost, jak tuto obtezujici vadu reklamovat? Nebo si budu muset zvyknout, popr. vymenit tlumice za kvalitni na vlastni naklady? Zvláštní je, že se to ozývá (pocitově) pouze z jedné strany... :x

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Beda » 04.11.2011 10:37

Muzu potvrdit bouchani od tlumicu i mne na cee'du pred jeho prodeji museli vymenit levy predni tlumic, protoze zpusoboval bouchani :oops: Bylo pry na nem videt, ze lehce tece.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Jakub » 04.11.2011 10:58

Reklamace nepomůže. Pár lidí to zde zkoušelo, byly jim tlumiče vyměněny (včetně mě), ale bouchá to stále. Asi jediným řešením budou kvalitnější tlumiče z druhovýroby.
Jinak také potvrzuji že to dělá hlavně pravá zadní strana, což podle mě souvisí jednak s odlehčením dané strany (když je v autě jen řidič, s více lidmi už to takové není) a pak taky tvarem podběhu, který je na levé straně vyztužen zálisem pro vedení trubky od víčka k nádrži. Své také dělá téměř nulová hluková izolace podběhů.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 05.11.2011 10:30

:shock: tak to jsi me moc nepotesil... vcer mi jeste jako naschval zacalo tak nejak divne chrcet v motorovem prostoru. Je to jemne slyset kdyz auto dojizdi na krizovatce se zarazenou rychlosti, popr. to bylo slyset naprosto zretelne, kdyz jsem jel z kopce a brzdil motorem se zarazernou trojkou... prijde mi, ze se vsechno zacalo ozyvat jakmile jsem prekrocil 3000km... jeste musim pridat obcasne povrzavani z prostoru palubky u spolujezdce. Staci otevrit prihradku a je klid, jen se mi nedari prijit na to ve kterem miste ta prihradka povrzava. Ale tohle beru jako prkotinu... vic me ted stve ten motor a ten tlumic... rikal jsem si ze pockam do 5tis a potom to budu intenzivne resit se servisem.

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod William » 06.11.2011 09:45

.... mě přihrádka také vrzala,chyběl tam ten malinký gumový doraz,jsou tam dva-vlevo a vpravo....
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 06.11.2011 19:51

Tak na to se musim zitra mrknout... jestli tam nechybi.

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady