Problémy s rádiem.

Trápí Vás něco na voze?

Dotaz - porucha audio soustavy na KIA Ceéd

Příspěvekod Kasik » 09.08.2009 17:11

Prosím o radu, která pojistka v poj. skříni (v interiéru, nebo v motoru) je na audio soustavu vozu KIA Ceéd 1.4 benzin :x . Blbne mi dálkové ovládání z volantu (hlasitosti i volby stanic). Děkuji za odpověď.
Kasik Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Dotaz - porucha audio soustavy na KIA Ceéd

Příspěvekod Beda » 09.08.2009 17:22

Je to 15A pojistka oznacena AUDIO

Od uzivatele minoma ze stareho fora:
Obrázek

milan69 píše:Tak to tedy koukám,že si je budu muset hnedka zítra koupit,měl jsem za to že jsou náhradní pojistky v krytu pojistkové skřince,aspon jsem to měl vždy u všech dosavadních aut a k tomu tam byla i umělá pinzeta na vyndavání pojistek.
Našel jsem v příručce,že tam jsou náhradní pojistky,ale než je hledat,tak si radši koupím od každé do zásoby.

Vnitřní strana panelu

Popis Hodnota Jištěný okruh

START 10A Relé startování motoru
A/CON SW 10A Systém klimatizace
HTD MIRR 10A Odmrazovač vnějšího zpětného zrcátka
SEAT HTR 15A Vyhřívání sedadla
A/CON 10A Systém klimatizace
HEAD LAMP 10A Přední světla
FR WIPER 25A Stěrač (přední)
RR WIPER 15A Zadní stěrač
DRL OFF - Světla denního provozu vypnuty
RR FOG 10A Mlhové světlo (zadní)
P/WDW (LH) 25A Elektricky ovládané okno (levé)
CLOCK 10A Hodiny
C/LIGHTER 15A Zapalovač cigaret
DR LOCK 20A Střešní okno, skříňka s relé ICM
DEICER 20A Relé předního odmrazovače
STOP 15A Spínač brzdového světla
ROOM LP 15A Osvětlení kabiny
AUDIO 15A Audio, počítač jízdy
T/LID 15A Víko zavazadlového prostoru
SAFETY P/WDW RH 25A Bezpečnostní el. okno (pravé)
SAFETY P/WDW LH 25A Bezpečnostní el. okno (levé)
P/WDW(RH) 25A Elektricky ovládané okno (pravé)
P/OUTLET 15A Elektrická zásuvka
T/SIG 10A Modul spínače
A/BAG IND 10A Indikátor airbagu
CLUSTER 10A Přístrojová deska
A/BAG 15A Airbag
SPARE 15A Náhradní pojistka
TAIL RH 10A Zadní světlo (pravé)
TAIL LH 10A Zadní světlo (levé

Panel v pojistkové skříňce v motorovém prostoru

Popis Hodnota Jištěný okruh

ALT 125A/150A (DIESEL) Alternátor
MDPS 80A Kontrolní modul MDPS
ABS 2 20A Antiblokační brzdový systém
ABS 1 40A Antiblokační brzdový systém
B+.1 50A V panelu B+
RR HTD 40A Odmrazovač vnějšího zpětného zrcátka
BLOWER 40A Ventilátor
C/FAN 40A Ventilátor kondenzátoru
B+.2 50A V panelu B+
IGN 2 40A Spínač zapalování
IGN 1 30A Spínač zapalování
ECU 30A Kontrolní jednotka motoru
SPARE.1 20A Náhradní pojistka
FR FOG 15A Relé mlhového světla (přední)
A/CON 10A Relé klimatizace
HAZARD 15A Kontrolka nouzových blikačů
F/PUMP 15A Relé palivového čerpadla
ECU.1 10A Kontrolní jednotka motoru
ECU.3 10A Kontrolní jednotka motoru
ECU.4 20A Kontrolní jednotka motoru
INJ 15A střikovač
SNSR.2 10A Senzory
HORN 15A Relé klaksonu
ABS 10A Antiblokační brzdový systém
ECU.2 10A Kondenzátor, cívka zapalování
B/UP 10A Světla pro couvání
H/LP LO-RH 10A Přední světlomety (potkávací-pravé)
H/LP LO-LH 10A Přední světlomety (potkávací-levé)
H/LP HI 20A Relé předních světlometů (dálkové)
SNSR.1 10A Senzor kyslíku
SPARE 10A Náhradní pojistka
SPARE 15A Náhradní pojistka
SPARE 20A Náhradní pojistka

Motorový prostor (Pouze dieselový motor)

GLOW PLUG 80A Žhavící svíčky
PTC HEATER #1 50A PTC ohřívač 1
PTC HEATER #2 50A PTC ohřívač 2
PTC HEATER #3 50A PTC ohřívač 3
FUEL FILTER HEATER 30A Ohřívač palivového filtru
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Kasik » 10.08.2009 15:27

Děkuji za radu, pojistkou to není, neboť jsem ji vytáhl a znovu nasadil novou, bez efektu. Musím zřejmě do servisu. Kasik
Kasik Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod tomri » 19.08.2009 09:46

To: Milan69
Pojistky nemusíš hned kupovat. Náhradní jsou pod krytem pojistek v motorovém prostoru!
Bílý šíp KIA Cee´d 1,4 CVVT
Biela jej pristane
tomri Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed III (2021)
16000 km @ 5.9 l/100km

Problémy s rádiem.

Příspěvekod Paul Atreides » 14.08.2010 18:16

Můžete se prosím podívat na tento popis problémů s rádiem? Předpokládám, že nikdo z Vás takovéto chování nepovažuje za standard, i kdyby byl tuner v Kii o něco horší než v jiných autech.
Tento popis chci dát do servisu.

Popis chování tuneru rádia
• Reset rádia provedený v servisu dne 12. 8. 2010 se nijak neprojevil.

• Při stání na místě je příjem většinou o trochu lepší než při jízdě. MP3 z USB hrají bez problémů, příčinou dále popisovaných problémů tedy určitě nejsou reproduktory apod.

• Někdy ale i na místě, kde po zapnutí rádia nalezne bez problémů ČRO1, rádio jen vyhledává stanice (zapnuté AF), nebo šumí (bez AF).

• Při jízdě se neustále ztrácí FM signál. Vyzkoušena různá místa v ČR a mj. stanice Čro1, F1, v Praze jsem zkoušel i rádio City. Ve stejných místech jiné rádio v jiném autě hraje bez problémů.

• Při příjmu rádia je při jízdě slyšet často a v poslední době takřka neustále, s výjimkou sporadického zlepšení příjmu v některých místech, praskání a rušivý šum. Někdy stačí natočit volant a praskání i šumění na chvíli zmizí…

• Nevím, jestli je problém v samotném tuneru, protože i po odšroubování antény tuner občas stanici najde a rozdíl v reprodukci stanice není při stání na místě příliš patrný při srovnání se stavem, kdy je anténa našroubována. Viz také příloha – na anglickém fóru je popisováno chování rádia při špatném uzemnění, které svými symptomy koreluje s chováním, které pozoruji u svého rádia. Viz http://www.kia-forums.com/kia-ceed-foru ... blems.html. To znamená, že si nejsem jistý, že pomůže výměna rádia.
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Re: Problémy s rádiem.

Příspěvekod lebka75 » 14.08.2010 18:45

:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 14.08.2010 18:56

Díky, tohle téma jsem četl, ale myslím, že mnou popisovaná citlivost tuneru je hodně za hranicí běžné tolerance...
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Vypínající se displej rádia

Příspěvekod rehmen » 15.09.2010 23:29

Před nedávnem se mi po nastartování zapnul displej rádia do režimu, kdy ukazuje jen datum, čas a venkovní teplotu (tj. ve stavu, kdy je rádio vypnuté) a to i přes to, že rádio hrálo a šlo normálně ovládat. Pokus vypnout -> zapnout rádio nepomohl, displej byl stále stejně. Pomohlo až vypnutí motru (klíček až do polohy vypnutí veškeré elektriky) a opětovné nastartování -> displej začal normálně ukazovat co zrovna USB přehrává.

Podruhé se mi tato závada stala dnes za jízdy - při přehrávajícím USB se displej přehodil do režimu vypnutého rádia. Opět náprava až vypnutím motoru.

Doporučené řešení technikem je zkontrolovat, zda není nějaký kabel špatně zapojený + přehrát firmware rádia. Tak jsem zvědavej jak to zítra dopadne.

Kromě toho budu řešit i problém neodemčení dveří po vytažení klíčku ze zapalování. Ozkoušíme to prý na novém autě a uvidíme jestli je to standartní chování poFL verze. Takže poreferuji.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Re: Vypínající se displej rádia

Příspěvekod Paul Atreides » 16.09.2010 16:41

M8m poFL a po vytažení klíčku se celé auto odemkne:
K odemčení nedojde jen tehdy, pokud jste auto zamkl manuálně, nebo někdo otevře nějaké dveře ještě před vytažením klíčku ze zapalování.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Re: Vypínající se displej rádia

Příspěvekod rehmen » 16.09.2010 20:14

Paul Atreides píše:M8m poFL a po vytažení klíčku se celé auto odemkne:
K odemčení nedojde jen tehdy... někdo otevře nějaké dveře ještě před vytažením klíčku ze zapalování.

To ale právě byla záležitost, kterou jsem řešil - podle vyjádření jiných (v jiném tématu) je to chyba - resp. předFL odemykal.

Jinak reklamace dopadla tak, že našli nějaký špatně zapojený kabel (nebyl zcela zapojený do konektoru) a pro jistotu mi vyměnili i displej, aby se případně vyloučila i tato možnost a příště to bylo jen na rádio. Docela mě zaskočil způsob výměny - prostě vzali displej z nového auta a vyměnili ho s tím mým, takže někdo, kdo si teď koupí nové auto v něm bude mít můj 3 měsíce starý displej (pokud jsem špatně nepochopil servisáka)...dost zvláštní...
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

první závada - rádio

Příspěvekod Jindrous01 » 08.10.2010 14:52

Zdravím tak mám první závadu, radio špatně reaguje u tlačítek 1 a 5 nejde vyvolat z paměti stanice, nebo nejde stanici uložit, sepsala se reklamace a čekám na nové, ale docela mě zarazilo, když v servisu říkali že jeden zákazník čeká na rádio už několik měsíců, to mi přijde divný, všude se propaguje 7 letá záruka a pak takový zkušenosti s blbým rádiem?A taky říkali v servisu že cena rádia je vysoká cca 30-40 tisíc...

Edit BEDA: tema presunuto do odpovidajici sekce
Jindrous01 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
450 km @ 7.2 l/100km

Re: první závada - rádio

Příspěvekod kasin » 08.10.2010 17:58

Jindrous01 píše:Zdravím tak mám první závadu, radio špatně reaguje u tlačítek 1 a 5 nejde vyvolat z paměti stanice, nebo nejde stanici uložit, sepsala se reklamace a čekám na nové, ale docela mě zarazilo, když v servisu říkali že jeden zákazník čeká na rádio už několik měsíců, to mi přijde divný, všude se propaguje 7 letá záruka a pak takový zkušenosti s blbým rádiem?A taky říkali v servisu že cena rádia je vysoká cca 30-40 tisíc...

Edit BEDA: tema presunuto do odpovidajici sekce

Jednomu by se chtělo říct, že právě proto je záruka 7 let. Aby to stihli.
kasin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Jindrous01 » 08.10.2010 18:12

Čekat na uspokojení reklamace několik měsíců mi přijde dost nefér a hlavně je to protizákonné...Uvidíme jestli se Kia servis ozve a opravu - výměnu radia stihnou do měsíce...Má někdo zkušenost ?díky
Jindrous01 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
450 km @ 7.2 l/100km

Restartovani radio pri dalkovych

Příspěvekod phracek » 10.10.2010 20:31

Ahoj vsichni,

za zhruba 2 tydny mam jit na 3 garancni prohlidku. (Jo uz mam auto treti rok, funguje skvele az na drobnosti).
Ted se me ale objevila zavada, ktera me fakt stve :x .
Kdyz jedu ci stojim a mam zaple radio ci CD tak kdyz zapnu dalkove ci pribliknu dalkovyma (napr. na pozdrav)
tak se mi retartuje cele radio a vcetne mych nastaveni. A jelikoz nactitani CD trva nejakou chvili, tak se to v noci fakt neda poslouchat.
Jako zarovky mam Tungsram (pry od GM) odkaz je zde:
http://auto.idnes.cz/exkluzivni-test-mo ... tomoto_fdv
http://data.idnes.cz/g/auto/infografika ... rovky.html

Toto se obcas stane i tehdy, kdyz vyhodim blinkr (tusim ze do prava).

Nemate nahodou nekdo podobne problemy?

Diky moc za odpovedi.
Petr
phracek Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2007)
27500 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod phracek » 10.10.2010 20:41

Zapomnel jsem dodat, ze se mi resetuje i displej. nad radiem. Mam auto pred FL.
phracek Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2007)
27500 km @ 6.8 l/100km

Další

Zpět na Závady