LP světlo svítí moc vzhůru - vyreseno

Trápí Vás něco na voze?

LP světlo svítí moc vzhůru - vyreseno

Příspěvekod GVG » 07.07.2010 08:53

Ahoj,
co s tím? Měnil jsem žárovku (světlo muselo ven - ten, kdop navrhoval jeho umístění, by potřeboval zastřelit). Od tré doby mi světlo svítí moc nahoru. Motorky pro sklon fungují oba dobře a vidím, že se to sklápí. Mohl jsem vymontováním světla něco rozhasit? Případně, co by mohlo být špatně? Jediné, co jsem provedl, je to, že jsem vyměnil žárovku. Světlo mám zasazené správně (ono to snad ani jinak nejde), přesto to svítí moc nahoru.
Dík...
GVG Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: LP světlo svítí moc vzhůru

Příspěvekod titanus » 07.07.2010 08:57

viem ze moju radu asi nepotrebujes ale NACO MAME TIE SERVISY?? svietenie - a hlavne v noci je jedna z najdolezitejsich funkcii jednak pre samotneho sofera a jednak pre ostatnych clenov premavky aby neboli oslnovany takze ak ti to sviet velmi dohora ohrozujes vsetkych :!: do servisu a tam ti to zosteluju....

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod GVG » 07.07.2010 09:02

Jo jo, to vím - nakonec, chystám se tam na garančku, ale byl jsem zastaven Policií a vše OK, jen mi chlápek řek, že mi to svítí nějak vysoko. Spíše mi jde o to, PROČ ? Žárovku si vyměním sám, ale abych jezil po každé výměně do servisu? Tak se tomu snažím přijít na kloub...
GVG Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod snike » 07.07.2010 09:33

Jedna otázka ... máš tam dobře usazenou žárovku? Mně se jednou při výměně žárovky stala opačná věc, světlo mi svítilo dolů. Jak jsem navečer měnil žárovku, tak jsem si nevšiml, že při zacvakání toho pérka, se mi žárovka hnula a ta jedna packa nebyla v té drážce kde měla být. Druhý den jsem to hnedka dal do pořádku. Být tebou nejdříve znovu zkontroluji správné usazení žárovky.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod GVG » 07.07.2010 10:02

Dnes jsem to v práci znovu rozebral a kontroloval - žárovka tam "sedí" tak, jak má. Napadlo mě, jestli ta žárovka třeba nemá otočené nějak vlákno nebo co... Co jsem taky koukal na to světlo, nevidím tam nikde něco, čím bych mohl rozštelovat výšku svícení nějakým neopatrným zásahem.
Ještě mě napadla jiná věc - než jsem světlo vyndal, zkoušel jsem konektor od žárovky vytáhnout jen tak. To ale nešlo. Nemohl jsem tím tahem nějak změnit kalibraci správného sklonu? Ale to je asi blbost...
GVG Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod JonnY » 07.07.2010 12:09

ziarovka sedi dobre. tym ze si to svetlo vybral si ho proste rozhasil, a treba ho naspet nastavit.
prestduj navod na obsluhu, niekde by tam mali byt instrukcie k nastaveniu sklonu.
na jednom aute som to robil a na kazdom svetle boli tusim 4 sroby ktorymi sa to nastavovalo. ale nastavit sa mi to nepodarilo.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod GVG » 07.07.2010 12:22

Aha, tak toho jsem se bál. Nechápu teda, jak vyměnit žárovku bez toho, aniž bych musel vyndat světlo a nerozhasit to. Tak to asi nechám na servisu, až tam pojedu na garančku. Ale žárovky mi praskají co půl roku, nevím nevím, jestli tam budu muset pokaždé jet..
GVG Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 07.07.2010 12:44

tym skor by som tam zacal chodit lebo a) mas zaruku na pracu a ziarovky b) ak sa ti vypaluju kazdeho pol roka asi je niekde chyba, mam tam povodne uz takmer 2 roky a vsetko ok (klop-klop) c) ako kazdy pol rok demontova reflektory a hrat sa s tym par hodin si dam radsej kavicku v servisu a pockam si ;) ked si to robi niekto raz za rok ci dva tak OK ale stale? :no:

hlavne si to daj spravit co najskor lebo v noci nase**s kamionistu a to potom uvidis co znamena byt oslnovany :)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod snike » 07.07.2010 13:50

Obě přední světla jsem již na svém autě vyndaval několikrát a po jejich namontování vždy svítila tak jak měla. Tedy až na ten případ kdy jsem špatně usadil žárovku. Nikdy jsem nemusel nechat seřizovat světlomety.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod luboss » 07.07.2010 16:01

snike píše:Obě přední světla jsem již na svém autě vyndaval několikrát a po jejich namontování vždy svítila tak jak měla. Tedy až na ten případ kdy jsem špatně usadil žárovku. Nikdy jsem nemusel nechat seřizovat světlomety.

podobne...
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod vladislav » 07.07.2010 16:12

Měl jsem podobný problém hned při koupi auta..Dal jsem si tam namontovat nové žárovky a jedno světlo svítilo nahoru...Jak píše už Snike...Byla tam špatně nandaná žárovka... :D
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod GVG » 08.07.2010 10:58

Tak vyřešeno - zbláznil se motorek sklonu a z nějakého důvodu to vyjelo úplně nahoru. Jinak fungoval normálně, sklápěl, ale byl posunutý ve zdvihu. Pomohlo úplné sklopení (na regulátoru 3) a poté návrat na 0. Tímto děkuji všem za příspěvky, které mě nakoply ten motorek zkontrolovat.
GVG Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod vladislav » 08.07.2010 13:05

GVG píše:Tak vyřešeno - zbláznil se motorek sklonu a z nějakého důvodu to vyjelo úplně nahoru. Jinak fungoval normálně, sklápěl, ale byl posunutý ve zdvihu. Pomohlo úplné sklopení (na regulátoru 3) a poté návrat na 0. Tímto děkuji všem za příspěvky, které mě nakoply ten motorek zkontrolovat.

No vida tak se zadařilo... :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod slava » 08.07.2010 14:13

Když se zblázní okno, pomůže podržet tlačítko a funguje. Když motorek sklonu, pomůže prakticky to samé a taky funguje. Ještě že to tak jde. Ale to máte z toho, že si s tím hrajete. Dobře Vám tak :lol: . Já jsem měl to štěstí, že při zkoušce okna( S NIČÍM JSEM SI NEHRÁL)jestli funguje ochrana proti přivření tak se to nerozhasilo. Ale kdyby něco, tak vím jak na to!! :yes: :tongue: :tongue:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod GVG » 08.07.2010 15:22

Jak říkám, člověk se stále učí. Ale to, že po výměněn žárovky se rozhasí sklon, no to bych opravdu nečekal. Zřejmě nějaká asijská fičura... :)
GVG Muž
Uživatel fóra

Další

Zpět na Závady