Ahojte,
mám zhruba 5 mesiacov starú ceedku sw, 1.5 s manuálom, najazdených 9000km. (Prvý majiteľ, kúpené v máji 2025)
Asi posledných 2000-3000km som si všimol pri jazde po diaľnici vibrácie vo volante, ale aj v podlahe či pedáloch, avšak najviac citeľné sú vo volante.
Prejavuje sa to hlavne v pásme otáčok 2800 - 3200rpm, ale len na 5 a 6 stupni, teda rýchlosti asi 110-140kmh. Pri rýchlostiach do 100kmh aj na rôznych prevodoch som to nepostrehol.
Vplýva na to aj množstvo plynu, napríklad ak akcelerujem so silnejšie stlačeným plynom a prechádzam daným pásmom vibrácie sú slabšie. Avšak pri ustálenej jazde na tempomate, alebo ak spomaľujem z vyššej rýchlosti sú vibrácie intenzívnejšie. Pokračujú aj po pustení plynu (so zaradenou rýchlosťou), ale aj po vyradení do neutrálu. Ak zvýšim rýchlosť nad 140 alebo zvýšim otáčky, frekvencia vibrácii sa zvýši, teda sú menej badateľné.
Čakal som na prezutie na zimné gumy (na samostatných diskoch) problém pretrváva naďalej.
Zatiaľ čakám na termín v servise, avšak po telefone sa ma snažili presvedčiť nech tam ani nejdem, že to určite bude vyváženie kolies.
Chatgpt po podrobnom opísaní problémov označil za možný problém Dvojhmotový zotrvačník (DMF) alebo Uloženie motora / prevodovky.
Máte niekto podobnú skúsenosť ?
tip v čom by mohol byť problém ?
radu ako uspieť v servise ?
Vopred ďakujem za radu !