Tak sa opsravedlnujem ak som sa pytal kravinu, viem ze sa to da vygooglit..ale skor som chcel nejaku radu od niekoho kto uz daco take riesil - a konkretne by nejaky servis odpocuril. Dakujem za pochopenie..idem teda googlit
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Tak neuverite ako som dopadol s tou klimou. Hoci som mal na kapote nalepku R-1234yf - po vymene plniacej hadici mi tam dali to lacnejsie chladivo R-134a Zatial funguje bez problemov...
A kde? V autorizáku nebo někde jinde? To by byla zajímavá informace, protože to bych si tam pak v případě úniku dal taky radši tu levnější verzi Ale myslel jsem, že tam je něco jinak v konstrukci klimy a chladivo zaměňovat nejde
Ved praveze nikde inde mi to nechceli naplnit...lebo videli tu nalepku na kapote. A v autorizovanom som nasiel jedneho ochotneho technika..ale ja uz nemam auto v zaruke.
R-1234yf je bráno jako "téměř přímá náhrada", takže by neměl být problém v záměnách chladiv. Ostatně přesně toto provedl Mercedes, kdy auta s R-1234yf dal na svolávačku a naplnil je R-134a. Nedávno jsem na to koukal do odborné literatury a srovnání obou chladiv dopadlo v rozmezí 5 %. R-134a je lepší za jiných podmínek než R-1234yf. Problém by mohl nastat při použité nového chladiva ve starých systémech než starého chladiva v nových.