od Turudumdum » 16.08.2024 15:24
Mě se stalo jednou, že mi auto (Ceed) přibrzdilo úplně bezdůvodně, před autem nic nebylo - jedu si takhle v klídku asi 70 a najednou prudké přibrždění (auto nezastavilo). Něco podobného se mi stalo i u Golfa 7, tam tedy stálo nákladní auto u kraje silnice a byl to ještě horší zážitek.
Na druhou stranu u Ceedu, když mi nedávno vykoukla zpoza stromu srnka, tak se nic nedělo a brzdil jsem natvrdo sám (možná ale jen tím, že dřív, i když kdyby neutekla, tak jsem jí tak ve 20 km/h ťuknul)... Už se mi párkrát stalo, že to na mě zuřivě pípalo a ubralo výkon, když jsem chtěl předjíždět a přiblížil jsem se rychleji k autu před sebou (nabíral jsem rychlost než projelo protijedoucí auto)... pak jsem nastavil distanc na minimum a naštěstí si to pamatuje, tak od té doby ok.
S namrzlým radarem adpativního tempomatem jsem bojoval u Golfa, neskutečně mě vytáčelo, když jsem po cestě musel 5x zastavovat na dálnici na cestě asi 250 km a čistit to. Jsem rád, že ho Ceed nemá a i to byla jedna z mých podmínek (kde jsem ho ocenil bylo jedině omezení na na D1 při rekonstrukcích, jinak spíš u mě pro zlost).
Asistenti občas špatný nejsou (třeba aktivní řízení, nebo i obyčejné držení v pruzích, když na mě začne jít únava a není hned kde zastavit), ale bylo by fajn, když by byly ve výchozím stavu vypnuté (spíš aby to šlo nastavit), stejně tak se dalo přepínat mezi klasickým a adaptivním režimem tempomatu (což nepochopitelně uměl z celé řady jen xceed, kdy po face už ne, jak jsem někde četl... ta kombinace by byla úplně nejlepší).
Ceed SW MY23 1.5 T-GDI 6MT Top Premium