imyourdestiny píše:Ahoj,
mám v autě https://viofo.com/dash-cam/228-a129-plu ... 3-cpl.html
Zakoupil jsem přímo na jejich webu, protože tenhle pack vč. polarizačního filtru a hardwire kitu vyjde levněji než na českých stránkách. Customer service mají špičkový, odpovídají na dotazy na jejich fórech, tak i třeba na Redditu a i když jsem nemusel nikdy řešit nějaký problém, tak vím, že se i k reklamacím stavějí čelem. Opravdu si stojí za kvalitou svých kamer. Předtím jsem měl 7 let Viofo A119S v Passatu a nikdy nepřestala fungovat a doteď ji používá táta ve své staré Corse.
(Mimochodem, hardwire kit je nutný pro zapojení do pojistek, tak ať si bere šťávu z baterie a můžeš používat parkovací mód - funguje skvěle na obě kamery, mám 256GB kartu a bez problémů mi nahraje od zaparkování cca v 15.00 až do rána bez vlivu na baterii; auto sice hlásí, že baterii vybíjí externí zařízení, ale tento víkend jsem ji proměřoval a je ve 100% stavu a po delších jízdách mi to ani často neukazuje).
Kvalita videa je výborná, obzvlášť ve dne, noc je trošku horší, ale je možné, že to je polarizačním filtrem, který jsem zatím nesundával. Na A119S jsem to měl bez filtru a noční záběry mi přišly v lepší kvalitě, tak nevím![]()
Instalaci si zvládneš provést sám, na youtube jsou i videa, jen je třeba dbát na správné zapojení. Kabely povedeš stropnicí a sloupkem k pojistkám a také stropnicí až dozadu k druhé kameře. Není to náročné, jde to relativně lehce a kabely jsou kompletně schovány. Já měl štěstí, že mám známého elektromechanika a ten mi nabídl, že mi to za 1000 kompletně nainstaluje, což jsem neodmítl, ušetřilo mi to pár hodin práce
Tady je thread, kde jsem se sám dotazoval před pořízením kamery na typ pojistky - Micro2 a jsou tam i screeny, jak to borec napojil.
Lepší kameru poměr cena/výkon nenajdeš.
RafaErik píše:
A na jakou stranu jsi dal tu přední kameru? Přeci jenom v XCEEDu je za zpětným zrcátkem ten panel, tudiž kamera nejde schovat za zrcátko...když ji dám doleva, tak bude ovladatelná od volantu, ale zase bude asi bránit ve výhledu...když ji dám napravo od řidiče, tak asi zase nepůjde ovládát na takovou dálku...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé