Prasklé čelní sklo

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Re: Prasklé čelní sklo

Příspěvekod Kmet » 07.03.2011 16:50

Hoši, kdo potřebuje nějakým způsobem vyřešit čelní sklo, tak si projeďte tohle vlákno celé (není moc dlouhé ;) ) - pro krajní případ se taky hodí *titanusovo* řešení :yes: a podle svého typu pojistky určitě najdete vhodnou variantu, aby to bylo "gratis" :thu:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod radek1910 » 07.03.2011 17:09

Ahojte ceed-aci...
Tak dnes som išiel s malou dušou do KII :cry: čo oni na to povedia - na to moje prasknuté čelné sklo....
:lol: Uznali mi reklamáciu - výrobná vada - pri montáži... s fotili si ho a po chvíľke mi bolo povedané, že OK :yes: štvrtok poobede aby som ho priniesol ,cez noc dajú nove a v teple aby stvrdlo-tmel a v piatok okolo obeda si mám prísť pre neho..... :lol:
Takáto reklamácia sa mi páči aj jednanie so zákazníkom... Známi z Popradu musel ísť až do druhého mesta cca 180 km do KII aby mu uznali reklamáciu... problém s tlmičmi ....
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Kmet » 07.03.2011 18:35

Vždyť jsem to říkal - podle fotek je to na reklamačku :yes:
Takže super, chlape :thu:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 07.03.2011 19:46

Pro : ICE_B...
Vyskusaj firmu HORNET AUTOSKLO opravuju aj menia ale potla tvojho poskodenia je to 50/50 percent ze ti to opravia ale vyskusat mozes... :idea:
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 09.03.2011 19:29

UNIQA-na autě pojištěna všechna skla. :sleep:
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod drak1234 » 17.03.2011 18:51

"radek1910"
kamosko nemas nahodou vyhrievanie celneho skla v oblasti stieracov?
drak1234 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
6000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 19.03.2011 00:25

Mam ... myslíš si že je to preto ??? kvôli vyhrievaniu pod stieračmi mi to sklo prasklo??? možno že aj hej ,ale myslím si ,že to sklo by už malo byť tak vyrobene ... keď je zamrznuté a zapnem predne vyhrievanie ,že by sa nenarušila štruktúra skla ... a tým pádom by sklo nemalo prasknúť.... :? ale to je jedno vymenili mi v rámci reklamácie - záruky alebo tak nejako :lol: aj keď som si všimol ,že mi poškrabali palubnú dosku na strane vodiča... keby som vedel ktorý to bol mechanik ( asi expert ) tak mu zmením zubnú kartu... :x :x :x :x takých hajzlov zbožňujem ...prídu k tebe a povedia ,nebojte sa auto vám spravíme ako keby bolo naše....
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mirec243 » 03.01.2012 10:45

Pred polrokom som "dostal" od domiesavaca kamienok do celneho skla. Zastavil som ho a chcel s nim spisat papiere, ale bol strasne mily a hned ma poslal do p*, ze si vymyslam. Tak som si zasiel za jeho nadriadenym, ten bol velmi ustretovy pri rieseni problemu az kym nezavolala poistovna, ktorej nahlasil uplneine udaje, ktore som mu porozpraval ja. Vysledok bol - poistovna sa na mna vykaslala a ja som bol o 550 eur, ktore som vysolil v KIA servise, chudobnejsi, keby som to vedel spravim si to cez havarijnu a zaplatim len 160 ako spoluucast. Po tomto zlom zazitku som si ihned pripoistil celne sklo.

Teraz mam opat problemy s celnym sklom. Zacalo praskat odhora. Z nicoho nic. Samozrejme, ze si to chcem dat vyriesit cez pripoistenie celneho skla. Do KIA servisu uz s tym asi nepojdem. Teraz po sviatkoch nemam zvysnych 600 eur. Chcem to urobit cez nejaky partnersky servis poistovne, ktore slubuje, ze vsetko vybavia za Vas. Mozno by somto mohol reklamovat, kedze v KIA servise mi montovali tosklo, ale to asi neuspejem. Chcel by som sa preto opytat, ci nema niekto skusenosti s takouto výmenou v Zilinskom kraji.

Diki moc
KIA "Kikuš" Cee´d FL 1.4 CVVT 16V 77kw
mirec243 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
133000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 03.01.2012 11:12

Já vyfasoval 26.12. 11 při cestě k našim kamínkem do čelního. Pěkná pecka, měl jsem to i na záznamu z kamery, ale pak se mi to přehrálo. Bylo to stejně jedno, protože to bylo po projetí 2 aut v protisměru a po 2 sekundách rána. Vím, že mám pojištěné sklo, jenom jsem si nebyl jistý se spoluúčastí, tak jsem si zavolal na pojišťovnu a tam mi řekli, že spoluúčast 5% a min částka 500 Kč, tak tipuju, že tak kolem 600 mě to stát bude. Škoda no, protože po 4 letech bez škrábání škrabkou v zimě bylo docela zachovalé. A ke všemu jsem to chytil na úplně holé silnici, kde by člověk hledal kamínek kdovíjak dlouho. Mám tam asi 3 - 4 milimetrový kráter a pokud to vydrží, tak nechám výměnu až po zimě.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Ice_B » 03.01.2012 20:25

@mirec243

Ahoj. Ja som moje čelné okno riešil u partnera mojej poisťovne (Generali) a to v Autosklo H&D. Chcel som Ti teda poradiť túto firmu, ale zistil som, že sú len v Bratislave. Prišiel som k nim, nafotili si to, vypísal som nejaké tlačivá a o ostatné sa postarali oni. Sklo vymenili síce nie za originál, ale teraz je v pohode. Akurát hneď na začiatku som bol z neho trochu nervózny, pretože to asi nieje "hydrofóbne" sklo, teda také, aké som mal z výroby. Vyriešil som to však tekutými stieračmi a teraz je to už fajn.
Čo sa týka pripoistenia čelného skla, je to asi tak ako mi povedal chlapík v tom servise: aj keď máš pripoistené sklo, nárok na bezplatnú výmenu okna máš len 1x za rok, pokiaľ by sa ti pritrafila výmena čelného okna viac krát do roka, za ostatné výmeny by si si musel zaplatiť spoluúčasť.
V tvojom prípade by som to však riešil v tom servise ako reklamáciu a neboj sa s nimi hádať, veď najlepšia obrana je predsa útok. Veľa šťastia...
Ice_B Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod mirec243 » 03.01.2012 21:38

diki za radu ;)

mam poistovnu Kooperativu a poradili mi jeden servis blizko nas, kde si to financne sami vyjednaju s poistovnou, mam len doniest papier od cloveka, co spravi obhliadku. Tak som celkom v klude. Volal som kvoli tomu aj do Kie ako to bude v pripade zaruky a mi povedali, ze ak to okno raz uz bolo menene, ze tam nie je ziadna zaruka, co ma trochu zarazilo, kedze som to menil u nich v autorizovanom servise. Zaruka na ostatne casti zostava tak ako bola. Ak by bol problem pri zatekani alebo fucani cez okno, tak to budem reklamovat u toho co to bude vymienat.
KIA "Kikuš" Cee´d FL 1.4 CVVT 16V 77kw
mirec243 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
133000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod chupo » 07.03.2012 11:37

Tak aj ja som uz chytil treti kamen, a ten sa sa stal mojmu celnemu sklu osudny. Tyzden sa nic nedialo, tak ako pri predchadzajucich dvoch jamkach, ktore maju uz asi pol roka. Po tyzdny vsak znova zacalo mrznut, a kedze jamka bola rovno nad ofukom, rano po asi 8km jazdy v -3°C mi to (len vnutornom okruhu kurenia naplno) zacalo rast a narastlo to skoro cez celu sirku v priebehu 40 sekund. Vypnutie kurenia to uz len trochu spomalilo... Cez den uz nic nerastlo. Na druhe rano som vypeckoval kurenie na novo a porastlo to asi o 2 cm na stranach. Krasne je vidiet, ako na koncoch ofuku prasklina zacala pekne stupat dohora....
Vymenil som to teda za nove. Nove je od hornet autosklo. Sklo doviezla firma nordglass.eu . Vymena stala cez ten ich produkt 210 Eur aj s hydrofobnou dodatocnou upravou - len nieco nastriekaju
Obrázek
chupo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2007)
310000 km @ 6.57 l/100km

Příspěvekod Hofi » 27.07.2015 08:29

Zdravím Vás,
rád bych se zeptal, zda je nutné řešit výměnu prasklého skla v autorizovaném KIA servise (s ohledem na záruku).
Děkuji.
Hofi Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 04.08.2015 23:13

Dostal jsem kamenem do čelního skla a objevila se malá kulatá prasklina asi 1 cm. Rozhodl jsem se pro opravu. Protože všechny skloservisy v Příbrami a okolí chtěli za opravu 1000 Kč a víc, narazil jsem nakonec na firmu Autosklo LUMA z Rokycan http://www.autoskloautofolie.cz/. Po telefonickém dotazu mi sdělili, že přijedou oni ke mě a oprava stála 500 Kč... Můžu je vřele doporučit, cena super a oprava taky, prasklina není vůbec vidět. Mají dost velký rádius, jezdí po celých západních Čechách, Příbramsku, Rakovnicku a Berounsku. Ptal jsem se i na cenu, kdyby se muselo měnit celé sklo. U Ceeda II s vyhříváním pod stěrači a přípravou pro dešťový senzor by se to prý i s prací vešlo do 10 tis...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod paulus33 » 02.09.2015 20:47

možno blbá otázka, ale som čerstvý majiteľ jazdeného ceed-a. Trápi ma vyhrievanie/odmrazovanie čelného skla(tlačítko vľavo dole pod volantom). Ford focus, odmrazil celé predné sklo. Kia to má ináč? Na focuse bolo vidno oproti slnku odporové dráty zaliate v skle, na kii som si nevšimol nič. Niekde som čítal, že odmrazuje iba priestor pod stieračmi?
Takže ako to vlastne je, odmrazuje celé sklo alebo iba časť? Ako zistím, či mám pôvodné čelné sklo?
BOLO: FF combi, r.v.2000, 1,8 TDDI/66kW (90PS).
PRÁCA: FF hatchback, r.v.2005, 1,6 l/85 kW (115 PS) HXDA (Ti-VCT).
ATUÁLNE: Kia cee´d Sporty Wagon, 1,6 CRDi, 85 kW (116 PS), r.v.2009
paulus33 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér