runis píše:Mají porad špatný lak. I novejsi. Zmer si lak. Ok je 130 mikronů a více. Kluci tady uváděli 80 i mene. A plechy mají dnes jen slaboulinky potah pozinkem. Hrany a sváry jsou bez pozinku. No Soul mel stejný problém co Ceed. A test byl později, kdy jak říkáš uz to mělo byt ok. Rád bych aby to tak bylo. Ale ..... No servis lakuje a lakuje a jeste bude po dobu 5 let. Potom se na tebe každý vykasle a budes platit. Ja jsem zklamaný. Jeste kdybych to byl jen ja, možná další dva, ale těch lidí je tady více. A kolik jich není ani tady na fóru. Nevim jak se tady ten člen jmenuje, ale má Ceeda snad z r. 2010 a též problém s lakem. Prostě to tady prolez a uvidíš. Ja bych to určitě nenapsal stejně.
test v Autobilde s Kia Ceed bol s prvou verziou, pred faceliftom. Teda mozno medzitym bol aj iny test, o ktorom ale neviem.
Ja mam Ceed po facelifte, mam s nim problemy (ale nie typu hrdza na piatych dverach a pod. co uvadza Autobild), ako som spomenul, po mechanickom poskodeni co som si asi dost neskoro vsimol.
Aj tak to nemalo hrdzaviet, preto aj opravili.
ale
- rad budem verit tomu ze mam mozno len nepodareny kus, lebo napr. v servise ma uz aj poznaju po mene (bol som tam 3x) a rovno vie veduci vymenovat, "vy ste ten, co uz mal opravovane toto a tamto". Keby im tam mal chodit kazdy druhy majitel Ceedu, asi by taky prehlad nemal.
- zaruku na prehrdzavenie zvysili z 10 rokov na 12 rokov. Bol by som velmi velmi prekvapeny, sklamany, keby uz o 5 rokov od kupy zacali moje reklamacie ignorovat. Teda ze by nedodrzali ani tych vseobecne uvadzanych 7 rokov zaruky.
Uvidime. Treba dufat

A ja dufam ze 3 opravy za prvy rok bolo vsetko co bolo zle na najblizsich par rokov