Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Lak

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Re: Lak

Příspěvekod Beda » 23.10.2012 22:28

Offtopic :
Nejste v tom sami http://forum.skodahome.cz/topic/92014-v ... e-na-supu/ http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=131&t=186389

PS: ja na svem Santovi nasel taky odreny lak u listy nad SPZ na zadnich dverich, opet podobne spatny design jak na cee'du, ze to roztaznosti odira lak, tak jsem si to podlozil a pretrel sam :)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod romino » 24.10.2012 11:17

runis píše:Mají porad špatný lak. I novejsi. Zmer si lak. Ok je 130 mikronů a více. Kluci tady uváděli 80 i mene. A plechy mají dnes jen slaboulinky potah pozinkem. Hrany a sváry jsou bez pozinku. No Soul mel stejný problém co Ceed. A test byl později, kdy jak říkáš uz to mělo byt ok. Rád bych aby to tak bylo. Ale ..... No servis lakuje a lakuje a jeste bude po dobu 5 let. Potom se na tebe každý vykasle a budes platit. Ja jsem zklamaný. Jeste kdybych to byl jen ja, možná další dva, ale těch lidí je tady více. A kolik jich není ani tady na fóru. Nevim jak se tady ten člen jmenuje, ale má Ceeda snad z r. 2010 a též problém s lakem. Prostě to tady prolez a uvidíš. Ja bych to určitě nenapsal stejně.

test v Autobilde s Kia Ceed bol s prvou verziou, pred faceliftom. Teda mozno medzitym bol aj iny test, o ktorom ale neviem.
Ja mam Ceed po facelifte, mam s nim problemy (ale nie typu hrdza na piatych dverach a pod. co uvadza Autobild), ako som spomenul, po mechanickom poskodeni co som si asi dost neskoro vsimol.
Aj tak to nemalo hrdzaviet, preto aj opravili.
ale
- rad budem verit tomu ze mam mozno len nepodareny kus, lebo napr. v servise ma uz aj poznaju po mene (bol som tam 3x) a rovno vie veduci vymenovat, "vy ste ten, co uz mal opravovane toto a tamto". Keby im tam mal chodit kazdy druhy majitel Ceedu, asi by taky prehlad nemal.
- zaruku na prehrdzavenie zvysili z 10 rokov na 12 rokov. Bol by som velmi velmi prekvapeny, sklamany, keby uz o 5 rokov od kupy zacali moje reklamacie ignorovat. Teda ze by nedodrzali ani tych vseobecne uvadzanych 7 rokov zaruky.
Uvidime. Treba dufat :) A ja dufam ze 3 opravy za prvy rok bolo vsetko co bolo zle na najblizsich par rokov :)
romino Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod runis » 24.10.2012 17:36

Proreziveni ano 12 let. Ale to je v podstatě díra v plechu. To že máš puchyre se rzi je vada laku a to je jen 5 let. Neboj mají na tom dost, aby to mohli takhle každému druhému znova lakovat. Má Venga stálá přes 400. Od člověka z fabriky mam info , že náklady na to moje auto jsou kolem 80tisíc. Takže to klidne nalákuji 3 x. Ale těch 80 jsem jen slyšel. Jestli to je pravda?
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Jenda27 » 23.01.2013 07:15

Tak i já se připojím se svojí zkušeností s lakem na svém Cee´du. Začátkem prosince si umyvám auto a na 5.dveřích puchýř asi o prům.1 cm no myslel jsem že mě omyje. Po cca 3 měsících nového auta to je síla. Volám do KIA servisu a bylo mi řečeno přijeďte mrknem a pořešíme. Tak jsem tam druhý dojel a vedoucí servisu se na to dívá a řekl mi není problém, to přestříkáme je to v záruce. Byl jsem tak vytočený spíš jsem čekal reakci nějakých výmluv atd., ale dokonale mě zazdil. Tak jsem to začátkem ledna auto přistavil a za 3 dny auto hotové. Jak vedoucí servisu slíbil tak bylo. Dost mě překvapilo vstřícné jednání v servisu to se dneska moc nevidí.
KIA Cee´d 1.4 CVVT (2012)
Jenda27 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
73000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod djtomy1 » 23.01.2013 11:38

jenda27
Ahoj ,kde jsi to nechal strikat?Dik
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Jenda27 » 23.01.2013 12:04

Ahoj,

Stříkali to v KIA servise v Orlové u Orfy.
Jenda27 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
73000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod runis » 23.01.2013 15:09

:D Tam chodím taky. Už jsou ode mne asi na to připravení, že ty šumty tak rezivý. Každopádně mě tě je líto. Vím jak ti je. Nové auto a máš ty samé problémy. Trochu jsem doufal, že u mne je problém v tom, že to moje auto dělali v Nošovicích. Ale potvrzují se má slova, že Žilina na tom bude podobně. Nedostatečný pozink a tloušťka laku! Bohužel. :thd: :kia:
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod romino » 23.01.2013 21:31

ako som aj ja predtym pisal, to iste bolo u mna, na laku "puchyre" (pluzgiere), najprv skoro infarkt, ale v servise nastastie uplne uplne bez slova "opravime" a tak aj bolo
romino Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod romino » 31.01.2013 09:41

Jenda27 píše:Tak i já se připojím se svojí zkušeností s lakem na svém Cee´du. Začátkem prosince si umyvám auto a na 5.dveřích puchýř asi o prům.1 cm no myslel jsem že mě omyje. Po cca 3 měsících nového auta to je síla. Volám do KIA servisu a bylo mi řečeno přijeďte mrknem a pořešíme. Tak jsem tam druhý dojel a vedoucí servisu se na to dívá a řekl mi není problém, to přestříkáme je to v záruce. Byl jsem tak vytočený spíš jsem čekal reakci nějakých výmluv atd., ale dokonale mě zazdil. Tak jsem to začátkem ledna auto přistavil a za 3 dny auto hotové. Jak vedoucí servisu slíbil tak bylo. Dost mě překvapilo vstřícné jednání v servisu to se dneska moc nevidí.

teraz pozeram ze ty hovoris uz o novej generacii Kia Ceed ? Tak to je sila, ze aj v dalsej generacii pokracuju tieto problemy .. :(
romino Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod runis » 31.01.2013 15:28

Jo i v další generaci.Co se týče koroze, tak se vyhnout Kii a Huyndaii. Stejná technologie, stejně špatně, málo pozinku, stejné barvy a stejně málo laku na plechu. Vše špatně! Komu to nerezivý je šťastlivec! To že je rez u značek, hrany dveří a na pantech...NO! Ale že tyhle auta rez mají i uprostřed lakované plochy!!! To je fakt masakr. To není na nějaké hraně či tak něco. Moc bych si přál, aby se zákaznicí k těmto výrobcům zahovali jak mají! Reklamace a tyto auta nekupovat. Ať pochopí, že se ještě musí snažit a nemohout to tak šíleně šidit. Ale na druhou stranu podotýkám, že nevím jak jsou na tom jiní výrobci. Sám mám pouze ještě 11 let starou Hondu, co stojí celou dobu venku. A? A nic. Koroze zatím nic. Ani výfuk, který je originál od výroby. Možná, že už sice něco v létě najdu, přeci jen oděrky od kamínku tam jsou, ale to auto má 11 let! A nemá pozink! Záruka byla pouze 6 let na rez. No byla to chyba koupit Kiu. A velká! Když se mě dnes na Kiu někdo zeptá...už jsem odradil dva vážné zájemce. Koupili si něco jiného. Jestli je to lepší volba nedokáži posoudit. Mě se sice desing Kii líbí i prostornost, ale od začátku mám výhrady. Nekvalitní zpracování, motor by také mohl být na tom lépe, podvozek totálně ale totálně nezvládli a lakování také ne! Auto rezaví a má i jiný odstín plechových a plastových části! Jsou to amatéři a chtějí za své auta nekřesťanské peníze!!! A KVALITA 7?! Jen chytrá reklama, na kterou jsem bohužel naletěl i JÁ! Jediné čeho nelituji je, že jsem se přes Kiu dostal tady k tomuto skvělému fóru. Jsou tady úžasní a přátelští lidé! To je jediné pozitivum značky Kia. :x
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod runis » 31.01.2013 15:29

Jenda27 píše:Ahoj,

Jen dotaz: to máš metalízu?
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod dong » 31.01.2013 16:36

runis píše:Jo i v další generaci.Co se týče koroze, tak se vyhnout Kii a Huyndaii. Stejná technologie, stejně špatně, málo pozinku, stejné barvy a stejně málo laku na plechu. Vše špatně! Komu to nerezivý je šťastlivec! To že je rez u značek, hrany dveří a na pantech...NO! Ale že tyhle auta rez mají i uprostřed lakované plochy!!! To je fakt masakr. To není na nějaké hraně či tak něco. Moc bych si přál, aby se zákaznicí k těmto výrobcům zahovali jak mají! Reklamace a tyto auta nekupovat. Ať pochopí, že se ještě musí snažit a nemohout to tak šíleně šidit. Ale na druhou stranu podotýkám, že nevím jak jsou na tom jiní výrobci. Sám mám pouze ještě 11 let starou Hondu, co stojí celou dobu venku. A? A nic. Koroze zatím nic. Ani výfuk, který je originál od výroby. Možná, že už sice něco v létě najdu, přeci jen oděrky od kamínku tam jsou, ale to auto má 11 let! A nemá pozink! Záruka byla pouze 6 let na rez. No byla to chyba koupit Kiu. A velká! Když se mě dnes na Kiu někdo zeptá...už jsem odradil dva vážné zájemce. Koupili si něco jiného. Jestli je to lepší volba nedokáži posoudit. Mě se sice desing Kii líbí i prostornost, ale od začátku mám výhrady. Nekvalitní zpracování, motor by také mohl být na tom lépe, podvozek totálně ale totálně nezvládli a lakování také ne! Auto rezaví a má i jiný odstín plechových a plastových části! Jsou to amatéři a chtějí za své auta nekřesťanské peníze!!! A KVALITA 7?! Jen chytrá reklama, na kterou jsem bohužel naletěl i JÁ! Jediné čeho nelituji je, že jsem se přes Kiu dostal tady k tomuto skvělému fóru. Jsou tady úžasní a přátelští lidé! To je jediné pozitivum značky Kia. :x

Bohuzel na laku (i jinde) setri vsichni, takze si nevyberes...i kdyz mozna nekde trochu mene (ale velke rozdily to nebudou)
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod Jenda27 » 03.02.2013 22:10

runis píše:
Jenda27 píše:Ahoj,

Jen dotaz: to máš metalízu?

Ahoj,

Jo mám stříbrnou metalízu. Měl jsem poslední auto Octavii 1.9 TDi, která měla 11 let a páté dveře jsem za 4 roky nechal stříkat 3x masakr a oděrek jak na kapotě tak na dveřích bylo hafo to je prostě provozem. Ikdyž na novém autě bych tak s nima počítal po delší době. A zaslechl i v práci od kolegů co kupovali koncerny, že i jim se jim po nějaké době rez objevila. Já zatím ještě hůl nad KIOU nelámu. Na každém autě se vždycky něco najde. Kolega z práce má starý model KIA RIO RS a za tu dobu co ji má, tak akorát měnil čepy co vím a na nic si nestěžoval. Takže doufám, že mě nic vážnějšího nečeká. Já jsem byl zarytý koncerňák Škoda, ale jak mi napočítali přes 38O tis. za střední verzi v benzínu a prd tam bylo a slušně vybavená CEE´dka byla o 100 tis.levnější nebylo co řešit. Tak uvidím a nechám se snad příjemně překvapit.
Jenda27 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
73000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Tomasafc » 06.10.2013 11:38

Ahoj ,

chci se možná hloupě zeptat. předevčírem jsem zjistil, že mě někdo odřel lak (2x cca 0,5cm x 0,5cm - 5 cm od sebe). Má někdo zkušenosti s opravením od KIA? Na kolik to může vyjít. Co se týká záruky na lak, nejspíš bude správný si to nechat opravit aby mi v budoucnu nezamítli nárok na reklamaci proti prorezavění laku, že?

Koupil jsem si i lak ve flštičce. Tento lak je stříbrný i když mám hnědou matrix barvu, ta barva na vzduchu a světle změní barvu na tu mojí?

Děkuju za odpovědi

Tomáš
Kia Cee´d Comfort 1.4 CVVT + LPG
Tomasafc Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
14000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod Beda » 06.10.2013 16:42

Kia ti s nejvetsi pravdepodobnosti nabidne opravu prestrikanim celeho dilu, coz i s rozstrikama do dalsich dilu vyjde na par tisic :roll: Pokavad nechces prijit o zaruku na lak, tak odrenina se musi opravit (tak mi to vykladal servis) a na to ti bude stacit i ta "korekcni tuzka", prodavaji ji presne k odstinu tveho vozu a vetsinou jsou to dve flasticky (zakladni barva + bezbarvy lak) se stetecky. Resil bych to toudle cestou, protoze jestli budes auto jeste nejakou dobu mit, tak urcite schyta dalsi odreninky a strikat pokazde ten odreny dil, je draha sranda :thd:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér