titanus píše:mam dotaz, cez sviatky som viezol 4rocnu sesternicu a krasne mi zamastila skla z vnutra - folie, je najaky pripravok ktory sa na folie nesmie pouzivat? napr. nesmie obsahovat alkohol alebo podobne? za 2 roky som toto riesit nemusel kedze v aute sa nesmie ani jest

alebo normalne Clin a handra? a aky velky tlak na tie folie mozem vyvynut? mozno hlupy dotaz ale radsej hlupy dotaz ako znicene folie

Môžeš použiť všetky bežné prípravky na čistenie skiel, mäkkú handru, jelenicu, kuchynské utierky. Daj pozor na mechanické nečistoty v handre, tie ti spoľahlivo fólie zničia

.
A samozrejme, neumývaj okná so sekerou ......
Mám jeden spoľahlivý recept : 1 diel vody a 1 diel octu zmiešať do nádoby a s čistou handrou v tomto namočenou poumývaš sklá. Garantujem , že nebudeš mať žiadne čmuhy a lízance na skle. No a je to najjednoduchšie najlacnejšie riešenie. Zo značkových čističov môžem odporučiť čistič od f. RECA, ale ten stojí okolo 4 eur , všetky ostatné čo som používal nechávali šmuhy. Ale ocot je najlepší, akurát chvílku smrdí, čo sa dá prežiť.