jozef2 píše:Co hovorite na tieto revolucne folie - http://www.autoskloholesovice.cz/rultra.htm ? Priepustnost svetla 75%, redukcia tepla 90% . Je to vobec mozne?
PetrLa píše:jozef2 píše:Co hovorite na tieto revolucne folie - http://www.autoskloholesovice.cz/rultra.htm ? Priepustnost svetla 75%, redukcia tepla 90% . Je to vobec mozne?
nevím jestli je to možné až do této míry, ale když parkuju u práce, tak dávám čelní sklo pod strom do stínu a na zbytek auta mi svítí.
Musím říci že v autě je "vcelku slušně"...zaparkuju-li ale celé auto na slunci tak, že mi do něj svítí přes čelní sklo, tak v autě je jak v peci.
Všechno je tak horké, že na tom nelze udržet ruku. Takže ty fólie mají vcelku velký vliv na teplotu uvnitř vozu.
Taky při delších cestách nemívám spálenou levou ruku ani uchoAž mi tyto fólie odejdou, tak jdu do nových okamžitě znovu. Bez váhání!
jozef2 píše:PetrLa píše:jozef2 píše:Co hovorite na tieto revolucne folie - http://www.autoskloholesovice.cz/rultra.htm ? Priepustnost svetla 75%, redukcia tepla 90% . Je to vobec mozne?
nevím jestli je to možné až do této míry, ale když parkuju u práce, tak dávám čelní sklo pod strom do stínu a na zbytek auta mi svítí.
Musím říci že v autě je "vcelku slušně"...zaparkuju-li ale celé auto na slunci tak, že mi do něj svítí přes čelní sklo, tak v autě je jak v peci.
Všechno je tak horké, že na tom nelze udržet ruku. Takže ty fólie mají vcelku velký vliv na teplotu uvnitř vozu.
Taky při delších cestách nemívám spálenou levou ruku ani uchoAž mi tyto fólie odejdou, tak jdu do nových okamžitě znovu. Bez váhání!
PetrLa, mas tie horeuvedene Bruxsafol Ultra Performance folie? Pripadne ake folie mas?
faron píše:chcem sa opytat ci vie niekto ako je to s atestom ku zatmaveniu okien keby som si to dal spravit
v Polsku?
imro-magi píše:Nakolko mám v oblasti fólií nejaké skúsenosti, myslím že sa do tejto problematiky môžem montovať.
V prípade fólií UP 75 od Bruxsafolu (resp. Solar-Gardu, pretože výrobca je Solar-Gard) - mám ich nalepené na mojich predných sklách. Sú v pohode , aj keď deklarované " bombové vlastnosti" nie sú pocitovo až také super, ale proti podobným fóliám sú O.K. teda asi tak o triedu lepšie.
Na ich mieste si ale viem predstaviť fóliu LX 80 alebo LX 70 s veľmi podobnými parametrami ale podstatne nižšou cenou ( rádovo asi o tretinu) .
K legislatíve okolo montáže fólií : Všeobecne záväzný predpis k montáži fólií v EU je o tom , že "na sklá slúžiace k výhľadu z vozidla sa nesmú montovať žiadne fólie , ani sa tieto sklá nesmú nijako upravovať." Sklá slúžiace k výhľadu z vozidla sú : vodičove a spolujazdcove okno a čelné sklo vozu. V prípade že vozidlo nie je vybavené pravým spätným zrkadlom, považuje sa za sklo slúžiace k výhľadu z vozidla aj zadné sklo (chvalabohu , že to u väčšiny súčasných áut neplatí). Predné sklá musia mať minimálnu svetelnú pripustnosť 70% a čelné sklo 75%. Pokiaľ sú predné sklá štandardne tónované, už na ne nemôžete nalepiť žiadnu fóliu ( ani bezpečnostnú , pretože približne 8 - 10 % svetla neprepustí ) lebo takéto sklo nespľňa technickú normu vyhlášky.
Toto platí ako v Polsku tak aj na Slovensku. Ak si dáš nalepiť fólie v Polsku, v každom prípade pri vjazde do inej krajiny si povinný prispôsobiť vozidlo predpisom krajiny do ktorej vstupuješ. V súčastnosti v žiadnej z krajín EU nie sú na predné okná fólie povolené, okrem Českej republiky, ale aj tu len za dodržania horeuvedených podmienok.
Čo sa týka investície do fólií, môžem povedať len to , že je to najjednoduchšia možnosť ako si ochrániť interiér auta pred slnečným žiarením, a kto si raz dal na auto nalepiť fólie , tak ich chce na každé ďalšie auto.
Čo sa týka kvality fólií - v súčastnosti sú fólie viac-menej založené na tom istom základe - takže ak vám niekto ponúka jednovrstvové fólie budú mať velmi podobné parametre. Ak vám ponúknu dvojvrstvové ( resp. metalizované fólie ) fólie, tiež budú mať v danej triede podobné parametre. To sa týka tak parametrov v priepustnosti tepla a svetla ako aj v dĺžke záruky. ( česť výnimkám ako je UP 75 ale za tú cenu?! )
Viac neviem čo dodať.
S pozdravom
imro-magi píše:Rad LX tiež predáva Bruxsafol ( Solar-gard ). Rozdiel oproti UP je , že LX je svetlozelná fólia a UP svetlomodrá. Keďže väčšina áut má sklá tónované do zelena, tak LX tam lepšie splýva.
S pozdravom
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé