Zatmavení oken

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Příspěvekod Blackdeath.p » 28.02.2009 18:49

Z jakýho důvodu bys volil o stupeň slabší zatmavení? Já mám tu nejtmavší od Llumaru a jsem plně spokojen asi bych neměnil.
Blackdeath.p Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 28.02.2009 19:23

Přes den je to dobrý, ale večer je z auta špatně vidět hlavně při couvání.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 09.03.2009 18:21

Dnes jsem byl v LLUMARU v Lipanech (určitě zdaleka ne první z klubu) a můžu doporučit - spokojenost :D
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod jozef2 » 08.04.2009 17:00

Co hovorite na tieto revolucne folie - http://www.autoskloholesovice.cz/rultra.htm ? Priepustnost svetla 75%, redukcia tepla 90% . Je to vobec mozne?
jozef2 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PetrLa » 08.04.2009 17:10

jozef2 píše:Co hovorite na tieto revolucne folie - http://www.autoskloholesovice.cz/rultra.htm ? Priepustnost svetla 75%, redukcia tepla 90% . Je to vobec mozne?

nevím jestli je to možné až do této míry, ale když parkuju u práce, tak dávám čelní sklo pod strom do stínu a na zbytek auta mi svítí.
Musím říci že v autě je "vcelku slušně"...zaparkuju-li ale celé auto na slunci tak, že mi do něj svítí přes čelní sklo, tak v autě je jak v peci.
Všechno je tak horké, že na tom nelze udržet ruku. Takže ty fólie mají vcelku velký vliv na teplotu uvnitř vozu.

Taky při delších cestách nemívám spálenou levou ruku ani ucho :) Až mi tyto fólie odejdou, tak jdu do nových okamžitě znovu. Bez váhání!
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod jozef2 » 08.04.2009 17:28

PetrLa píše:
jozef2 píše:Co hovorite na tieto revolucne folie - http://www.autoskloholesovice.cz/rultra.htm ? Priepustnost svetla 75%, redukcia tepla 90% . Je to vobec mozne?

nevím jestli je to možné až do této míry, ale když parkuju u práce, tak dávám čelní sklo pod strom do stínu a na zbytek auta mi svítí.
Musím říci že v autě je "vcelku slušně"...zaparkuju-li ale celé auto na slunci tak, že mi do něj svítí přes čelní sklo, tak v autě je jak v peci.
Všechno je tak horké, že na tom nelze udržet ruku. Takže ty fólie mají vcelku velký vliv na teplotu uvnitř vozu.

Taky při delších cestách nemívám spálenou levou ruku ani ucho :) Až mi tyto fólie odejdou, tak jdu do nových okamžitě znovu. Bez váhání!

PetrLa, mas tie horeuvedene Bruxsafol Ultra Performance folie? Pripadne ake folie mas?
jozef2 Muž
Nováček

Příspěvekod PetrLa » 08.04.2009 20:06

jozef2 píše:
PetrLa píše:

PetrLa, mas tie horeuvedene Bruxsafol Ultra Performance folie? Pripadne ake folie mas?

Ne mám zatmavení od Trieste (fólie SunTek), ale myslím, že ty fólie jsou dnes na jedno brdo a vykonají stejnou službu. Otázkou je spíš, kde to máš
blíž k domovu. Jezdit si zatmavovat okna přes půl republiky je ***. Každopádně to doporučuju (i přes hnidopichy co tu občas píšou) a nelituju
peněz do toho vložených...zpětně to hodnotím jako jednu z nejlepších investicí do doplňků na autě.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod vladislav » 08.04.2009 20:22

@PetrLa
V tom máš naprostou pravdu také považuji investici do folií za tu nejlepší..i když jsem jel přes 150 km...ale v prosinci to ani jinak nešlo... měl jsem to na počkáni a mohl hned odjet a stahovat okna.. http://www.autofolie-llumar.cz/
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

atest

Příspěvekod faron » 08.04.2009 21:38

chcem sa opytat ci vie niekto ako je to s atestom ku zatmaveniu okien keby som si to dal spravit
v Polsku?
faron Muž
Uživatel fóra

Re: atest

Příspěvekod snike » 08.04.2009 22:04

faron píše:chcem sa opytat ci vie niekto ako je to s atestom ku zatmaveniu okien keby som si to dal spravit
v Polsku?

Nevím jaké je znění zákona upravujícího zatmavení automobilových oken v Polsku. Dle mne vozidlo přihlášené v ČR musí splňovat zákony, vyhlášky a normy platné v ČR a ne v okolních zemích ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod imro-magi » 08.04.2009 23:08

Nakolko mám v oblasti fólií nejaké skúsenosti, myslím že sa do tejto problematiky môžem montovať.

V prípade fólií UP 75 od Bruxsafolu (resp. Solar-Gardu, pretože výrobca je Solar-Gard) - mám ich nalepené na mojich predných sklách. Sú v pohode , aj keď deklarované " bombové vlastnosti" nie sú pocitovo až také super, ale proti podobným fóliám sú O.K. teda asi tak o triedu lepšie.
Na ich mieste si ale viem predstaviť fóliu LX 80 alebo LX 70 s veľmi podobnými parametrami ale podstatne nižšou cenou ( rádovo asi o tretinu) .
K legislatíve okolo montáže fólií : Všeobecne záväzný predpis k montáži fólií v EU je o tom , že "na sklá slúžiace k výhľadu z vozidla sa nesmú montovať žiadne fólie , ani sa tieto sklá nesmú nijako upravovať." Sklá slúžiace k výhľadu z vozidla sú : vodičove a spolujazdcove okno a čelné sklo vozu. V prípade že vozidlo nie je vybavené pravým spätným zrkadlom, považuje sa za sklo slúžiace k výhľadu z vozidla aj zadné sklo (chvalabohu , že to u väčšiny súčasných áut neplatí). Predné sklá musia mať minimálnu svetelnú pripustnosť 70% a čelné sklo 75%. Pokiaľ sú predné sklá štandardne tónované, už na ne nemôžete nalepiť žiadnu fóliu ( ani bezpečnostnú , pretože približne 8 - 10 % svetla neprepustí ) lebo takéto sklo nespľňa technickú normu vyhlášky.
Toto platí ako v Polsku tak aj na Slovensku. Ak si dáš nalepiť fólie v Polsku, v každom prípade pri vjazde do inej krajiny si povinný prispôsobiť vozidlo predpisom krajiny do ktorej vstupuješ. V súčastnosti v žiadnej z krajín EU nie sú na predné okná fólie povolené, okrem Českej republiky, ale aj tu len za dodržania horeuvedených podmienok.
Čo sa týka investície do fólií, môžem povedať len to , že je to najjednoduchšia možnosť ako si ochrániť interiér auta pred slnečným žiarením, a kto si raz dal na auto nalepiť fólie , tak ich chce na každé ďalšie auto.
Čo sa týka kvality fólií - v súčastnosti sú fólie viac-menej založené na tom istom základe - takže ak vám niekto ponúka jednovrstvové fólie budú mať velmi podobné parametre. Ak vám ponúknu dvojvrstvové ( resp. metalizované fólie ) fólie, tiež budú mať v danej triede podobné parametre. To sa týka tak parametrov v priepustnosti tepla a svetla ako aj v dĺžke záruky. ( česť výnimkám ako je UP 75 ale za tú cenu?! )
Viac neviem čo dodať.

S pozdravom
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod jozef2 » 09.04.2009 08:25

imro-magi píše:Nakolko mám v oblasti fólií nejaké skúsenosti, myslím že sa do tejto problematiky môžem montovať.

V prípade fólií UP 75 od Bruxsafolu (resp. Solar-Gardu, pretože výrobca je Solar-Gard) - mám ich nalepené na mojich predných sklách. Sú v pohode , aj keď deklarované " bombové vlastnosti" nie sú pocitovo až také super, ale proti podobným fóliám sú O.K. teda asi tak o triedu lepšie.
Na ich mieste si ale viem predstaviť fóliu LX 80 alebo LX 70 s veľmi podobnými parametrami ale podstatne nižšou cenou ( rádovo asi o tretinu) .
K legislatíve okolo montáže fólií : Všeobecne záväzný predpis k montáži fólií v EU je o tom , že "na sklá slúžiace k výhľadu z vozidla sa nesmú montovať žiadne fólie , ani sa tieto sklá nesmú nijako upravovať." Sklá slúžiace k výhľadu z vozidla sú : vodičove a spolujazdcove okno a čelné sklo vozu. V prípade že vozidlo nie je vybavené pravým spätným zrkadlom, považuje sa za sklo slúžiace k výhľadu z vozidla aj zadné sklo (chvalabohu , že to u väčšiny súčasných áut neplatí). Predné sklá musia mať minimálnu svetelnú pripustnosť 70% a čelné sklo 75%. Pokiaľ sú predné sklá štandardne tónované, už na ne nemôžete nalepiť žiadnu fóliu ( ani bezpečnostnú , pretože približne 8 - 10 % svetla neprepustí ) lebo takéto sklo nespľňa technickú normu vyhlášky.
Toto platí ako v Polsku tak aj na Slovensku. Ak si dáš nalepiť fólie v Polsku, v každom prípade pri vjazde do inej krajiny si povinný prispôsobiť vozidlo predpisom krajiny do ktorej vstupuješ. V súčastnosti v žiadnej z krajín EU nie sú na predné okná fólie povolené, okrem Českej republiky, ale aj tu len za dodržania horeuvedených podmienok.
Čo sa týka investície do fólií, môžem povedať len to , že je to najjednoduchšia možnosť ako si ochrániť interiér auta pred slnečným žiarením, a kto si raz dal na auto nalepiť fólie , tak ich chce na každé ďalšie auto.
Čo sa týka kvality fólií - v súčastnosti sú fólie viac-menej založené na tom istom základe - takže ak vám niekto ponúka jednovrstvové fólie budú mať velmi podobné parametre. Ak vám ponúknu dvojvrstvové ( resp. metalizované fólie ) fólie, tiež budú mať v danej triede podobné parametre. To sa týka tak parametrov v priepustnosti tepla a svetla ako aj v dĺžke záruky. ( česť výnimkám ako je UP 75 ale za tú cenu?! )
Viac neviem čo dodať.

S pozdravom

Imro, velka vdaka za vycerpavajucu odpoved. Prosim Ta, aka znacka su tie folie LX 80 a LX 70 ktore spominas?
jozef2 Muž
Nováček

Příspěvekod imro-magi » 09.04.2009 18:19

Rad LX tiež predáva Bruxsafol ( Solar-gard ). Rozdiel oproti UP je , že LX je svetlozelná fólia a UP svetlomodrá. Keďže väčšina áut má sklá tónované do zelena, tak LX tam lepšie splýva.

S pozdravom
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod ferino » 09.04.2009 21:15

imro-magi píše:Rad LX tiež predáva Bruxsafol ( Solar-gard ). Rozdiel oproti UP je , že LX je svetlozelná fólia a UP svetlomodrá. Keďže väčšina áut má sklá tónované do zelena, tak LX tam lepšie splýva.

S pozdravom

Nezivia ta tie folie? ;) Ja len ze mas viac ako zakladne znalosti, dokonca sa mi zda ze celkom slusne. ;)
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod jozef2 » 10.04.2009 07:43

Viete nieco o foliach Global - http://www.autofolie-llumar.cz/autofolie-global ?
Maju zaujimave parametre - moznost jednoduchej samoinstalacie, certifikat aj na samoinstalaciu, folia za cca 800 Kc na auto strednej velkosti.
Mate ich niekto?
jozef2 Muž
Nováček

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér