Zatmavení oken

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Příspěvekod Návštěvník » 06.06.2008 06:36

v utorok idem lepit folie do saxa tuna v BA, potom dam info co a ako....
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 06.06.2008 10:25

Tony píše:
Blackdeath.P píše:
jakub píše:
Blackdeath.P píše:Také bych chtěl na svého miláčka dát folie - přemýšlel jsem o tech bezpečnostních foliích nevíte náhodou zda se dělají i zatmavené nebo jen čiré - průhledné??

Já myslel, že zatmavovací folie slouží zároveň jako bezpečnostní proti rozbití... :huh:

to já nevím ale myslím že ne!! Bezpečnostní jsem viděl na fotkách zatím jen čirý

bezpečnostní jsou i tmavé ale jsou dražší. i když zkus si teď rozbít boční okénko. rozbít ho rozbiješ ale nepůjde to už tak lehce jako bez folie a tak máš aspon teoretickou šanci že ho někdo uvidí jak ti leze do auta. dále jako plus vidím to že ti do auta každý nevidí, takže když tam náhodou něco zapomeneš tak je menší šance že si toho někdo všimne. a taky a to hlavně, auto lépe vypadá a to min o 100%!

K tomu jenom moje nepříjemná zkušenost. Fólie s maximálním povoleným zatmavením, na podlaze za sedadlem řidiče nechaná taška, kterou nikdo neviděl, že ji tam dávám po vystoupení z auta. Stačilo 15 minut mimo auto - výsledek: rozbité sklo zadních dveří, které krásně drželo pohromadě díky fólii a leželo uvnitř auta na sedadle. Povolilo po celém obvodu přesně tam, kde už fólie není, t.j. v místě kde okno přechází do drážky, ve které je vedeno. Samozřejmě to poškodilo tapecírunk uvnitř na dveřích a hranou, jak to drželo pohromadě, čalounění sedaček. Jediné pozitivum bylo, že oproti sklu bez fólie v autě nebylo 10 000 střípků, ale jen asi 500, které stejně luxuji dodnes.

Cena opravy 4 700,-. Jediná výhoda fólie je, že cestujícím za ní není až takové horko, když tam svítí Slunce.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod MP1 » 06.06.2008 10:32

Ja som si preto znova aj na Ceede dal lepiť fólie u firmy, čo demontuje zadné okná dverí.
A tiež nechávam sem tam tašku za sedadlom vodiča, ale vždy ju tam dávam ešte pred vystúpením z auta.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 06.06.2008 10:44

MP1 píše:Ja som si preto znova aj na Ceede dal lepiť fólie u firmy, čo demontuje zadné okná dverí.
A tiež nechávam sem tam tašku za sedadlom vodiča, ale vždy ju tam dávam ešte pred vystúpením z auta.

U koho konkretne? Ja planujem Aufolie M&M z Michaloviec na Okruznej ulici. Ale oni pokial som dobre pocul nedemntuju dvere. Lepia priamo na sklo.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod MP1 » 06.06.2008 11:44

funtomas píše:
MP1 píše:Ja som si preto znova aj na Ceede dal lepiť fólie u firmy, čo demontuje zadné okná dverí.

U koho konkretne? Ja planujem Aufolie M&M z Michaloviec na Okruznej ulici. Ale oni pokial som dobre pocul nedemntuju dvere. Lepia priamo na sklo.

Na Humenskej ceste, na výjazde z MI na Strážske, bývalý Novex. Je tam pneuservis, autosklo.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 06.06.2008 11:54

MP1 píše:
funtomas píše:

Na Humenskej ceste, na výjazde z MI na Strážske, bývalý Novex. Je tam pneuservis, autosklo.

A kolko to tam stoji priblizne? V M&M vraj 3500,- na Cee'd SW.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod forrester » 06.06.2008 11:57

tak tak treba najst firmu ktora to montuje aj s demontazou okien,mne to tiez demontovali,najprv som bol z toho zhrozeny co idu stvarat,ale ked teraz citam ten prispevok o rozbiti okna tak som nakoniec rad :D
btw montovali mi to v TT
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod MP1 » 06.06.2008 12:05

funtomas píše:
A kolko to tam stoji priblizne? V M&M vraj 3500,- na Cee'd SW.

Táto diskusia strana č.2.

Necelých 3000 Sk. Lepili mi aj originál KIA ochrannú fóliu na zadný nárazník - ochrana nakladacej hrany kufra.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 06.06.2008 12:27

aj v saxe montuju s tym ze skla vyberaju, len zadne sa nevybera....
Návštěvník

km @ l/100km

folie

Příspěvekod Návštěvník » 11.07.2008 10:55

nazdar. ako je to z foliami na okna? treba ich dat robit v servise kia,alebo si mozem vybrat aj ine miesto,kde mi ich urobia.aby som tym neovplivnil zaruku.

Přesunuto již do probíhajícího tématu. Vladislav.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.07.2008 11:10

ja som si daval robit mimo kie, nakolko pre nich to tuto v tt tiez robi externa firma a zhodou nahod tam poznam pracovnikov. povedali, ze so zarukou nie je ziaden problem...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod MP1 » 15.12.2008 22:32

Vlafi má nové fólie.

Sme sa bavili s kolegom o pokutách. Raz ho zastavili policajti a on hneď spustil svoje okno. Ale policajt mu ho prikázal znovu zavrieť. Uvidel fólie na predných oknách a hneď spustil, že berie technický.
Nakoniec sa dohodli na 1000 Sk a musel pred ním zničiť fólie na predných oknách.
Niekto má šťastie, iný nemá a musí zaplatiť.
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mirat » 16.12.2008 07:17

Ja si folie nechal dolepit pred prevzetim auta ze salonu a rovnou mi rekli, ze dopredu ne (coz vim z predchazejiciho auta, na kterem jsem mel vpredu HP50, ale ani na hranicich to nikomu nevadilo). Tak mi zatmavili jen zadek, ale nedali mi mezi folii a okno nalepky s atestem. Ze prej to neni nutne (byt vim, ze ano). Tak uvidime, az me nekde capnou, ze mam folie bez atestu :-). Jinak karticku k foliim mam a vozim sebou, ale to podle STK nestaci.
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jauda » 16.12.2008 09:08

já chtěl k autu taky folie a mám je i na předních i na zadních s Atestama i kartičkou...
Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod mirat » 16.12.2008 09:26

Jakmile mas na prednich, tak nekdo rika, ze kdyz mas ztmaveni do 30% a nalepeny atest - je to ok. Jiny tvrdi, ze na prednim nesmis mit nic. Ztmaveni muze byt max. 30% a to pouze z vyroby. Ja mel (na predchozim aute) 50% a skoro to na pohled nebylo znat. Jenze jsem prijel na STK a tam me pekne setrel (byt jsem STK delal pres znameho). Normalniho cloveka by pry vykopnul a ukazoval mi to lejstro z vyhlasky, kterym se ridi. Na nem jasne stalo, ze vepredu nesmi byt nic dodatecneho (pokud to nejde z vyroby).

No ale praxe je takova, ze fakt zalezi na konkretnim cloveku, na ktereho narazis. Ja na predchozim aute proste potize nemel ani v zahranici. Znam lidi, kteri na predku meli folie HP30 (ztmaveno o 70%) a STK vzdy ok bez znamych. Takze imho je to uplne sumak co kdo ma. Jen musi kazdy byt pripraveny celit pripadnym jedincum ;-)
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér