Vzpěry u řadící páky

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Vzpěry u řadící páky

Příspěvekod netoldam » 15.04.2010 08:31

Zdravím. Mám nového Ceeda a k úplnému pohodlí mi překáží ty nově přidaný vzpěry u řadící páky. Při jízdě mývám nohy dost od sebe a moje holeň do tý vzpěry pořád naráží.

Neřešil někdo tento problém? Neví někdo zda by se nedala tahle část tunelu vyměnit za tunel ze ceeda před faceliftem?
Kia Carens 1,6 GDI Comfort Plus 2014
netoldam Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens IV (2014)
1050 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Vzpěry u řadící páky

Příspěvekod vladislav » 15.04.2010 12:56

Já mám právě Ceeda před faceliftem....A tuto volnost pro mé dlouhé nohy si dost cením....Na výměnu části tunelu se zeptej v servisu..Ale nevím,nevím... ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod jody » 15.04.2010 14:11

No, kdyby to nebyl zásadní a nepřekonatelný problém( což ale asi bude) , tak ten panel s tebou rád vyměním. Já bych ten facelift bral.
jody Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
31000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod netoldam » 15.04.2010 14:30

Při prvním pohledu do interiérů obou verzí bude určitě problém dát nový tunel do staré verze. Nemáš totiž v tom svislém tunelu díry, do kterých ty vzpěry zapadají.

Mně by tam ty díry po eventuelní výměně zůstaly a musel bych je pořešit nějakým elegantím zakrytím. No budu si muset nakonec asi zvyknout a svázat si nohy k sobě nějakým páskem. :D
netoldam Muž
Uživatel fóra

Kia Carens IV (2014)
1050 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Tony » 15.04.2010 17:39

nebo vem pilku na železo ať to máš bez zubů a uřni to :D taky si myslím že to je kravina
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod netoldam » 15.04.2010 19:11

Jo jo. To byl první nápad, kterej mi vylez na mysl. :D
netoldam Muž
Uživatel fóra

Kia Carens IV (2014)
1050 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod titanus » 16.04.2010 07:53

@netoldam

sedacku viac dozadu ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 16.04.2010 09:01

Tony píše:nebo vem pilku na železo ať to máš bez zubů a uřni to :D taky si myslím že to je kravina

mne osobne sa to tam páči a nezavadzia mi to tam a to mám teda 185 cm 8-) som to včera testoval a akosi sa o to vôbec nebúcham :thu: a hlavne na dlhšie cesty zapínam tempomat a potom mám nohu úplne inde :lol:
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Vyosená pravá noha

Příspěvekod Mark77 » 31.08.2010 21:51

Teď se možná fakt pobavíte asi nejsem normální ,ale od doby co mám Ceeda tak po delší době mě dost bolí pravá noha i chodidla kloub.
Důvod vím zceja jednoznačně. Chodidlo je vůči pedálu plynu dost zvrtnuté zdůvodu sčubenýho polstrování na boku středového panelu. Odzkoušel jsem všechny možný polohy ale stejně nic nepomáhalo. Tak jsem se naštval a začal s úpravou polstrování. Celé rozebral .
Pod kobercem pouze z boku jsem vyndal zbytečně tlustou izolaci a ejhle. Ušetřeno cca 2 cm k dobru na rovnou polohu chodidla vůči pedálu. Je to o mnoho příjemnější. Koberec jsem přišrouboval dvěma malými šroubky do plastu pod kobercem. Samozřejmě tak koukají hlavičky šroubů ale pohlédnu se po něčem vhodnějším. Lepidlo jsem nechtěl použít kvůli rozebiratelnosti.
Už jsem vystřídal mnoho značek ale tohle mě fakt otravuje. Prostě pořát jsem měl pocit že chci patu dostat víc napravo pod středový můstek. Ko***i návrháři :x
Co jsem zjistil tímto trpí i Audi A4 . O jiných zatím nevím.
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Re: Vyosená pravá noha :-)

Příspěvekod Stefi » 31.08.2010 22:12

:? já mám stejný auto, typu uspořádání pedálu, ale jsem si tento problém nevšimnul, ono zálež í v jakých botách jezdíš, já používám jakoby sálovky, v trekingových botách, anebo v botách s vibramovou podrážkou je tam trochu míň místa, :roll:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod JonnY » 31.08.2010 23:34

nemam s nicim podobnym problem.
jedine co, ze po x hodinach za volantom, mam otlacenu petu. ale to je skorej chyba topanky...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod titanus » 01.09.2010 08:01

@Mark77
ja mam patu asi v 1/3 vzdialenosti medzi brzdov a plynovym pedalom, blizsie k plynu a dany problem nezdielam...tym padom medzi plynom a brzdou len zvrtnem chodilo na pate bez nutnosti jej zdvihania.Ak som to spravne pochopil tvoja noha je teraz mierne napravo resp. presne pod plynovym pedalom co by mohlo mat vplyv na reakcnu dobu pri brzdeni....ak si to teda vsetko predstavujem spravne...kolko vazis a merias popripade velkost topanok ak smiem?

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod hermenet » 01.09.2010 08:47

Podle mého je to individuální. Záleží na tom, jaké má kdo vnější proporce a jak má kdo rostlé klouby :) - a jak moc a v kterém kloubu má rozvinutou artrózu :cry:
Mě tlačí středový panel u škodovek a vw, kamarád ho zase potřebuje, aby si o něj opíral bolavou nohu... Já bych potřeboval pod pravou nohou zvednout hranu sedačky. Stačil by polštářek. Zatím to ale řeším jen pěstí :P
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Kmet » 01.09.2010 20:20

Já si myslím, pánové, že je to jen o zvyku. :yes: Každý máme *svoji* polohu nohy na plynovém pedálu a za sebe můžu říct, že ne všechna auta mají stejné umístění a sklon pedálu. U Ceeda mám stejně nešťastně příliš zakloněnou nohu, jako ve Fabii mojí přítelkyně, ale zvykám si. Při delší jízdě (nad 100km) mě bolí kotník, jelikož musím chodidlo držet přitaženo k sobě. Uvolněnou polohou totiž neúměrně atakuju rychlostní limity dané Silničním zákonem. :D Chce to jen častější jízdy a ono si to *sedne*. ;)
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod vladislav » 01.09.2010 20:54

Mě to naopak vyhovuje.. ;) Před tím v autech mě vždy omezoval pravou nohu středový panel...Ted ten prostor pro pravé koleno nemohu vynachválit...Měřím 188cm.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Další

Zpět na Interiér