Vrzání interiéru

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Re: Vrzání interiéru

Příspěvekod Pujo » 06.11.2010 13:20

Rouchi píše:Hele chlapi a můžu se zeptat co jste měli před Kiou za auto ???
jako ja neřikam, že žádný divný pazvuky neslyšim, a že mě to občas trochu nesere, ale jako příde mi to u auta za 300tis naprosto v pohodě.... kdyby jsme se bavili o autě za milion tak už chápu že se dost budete vstekat, ale jako řešit se servisem každou "píč..." mi příde trochu přehnaný berte to tak, že ta fabrika stála miliardy a nějak to musí zaplatit, takže když daj náklady na auto 150tis tak ho prodavaj za 300 právě aby se splácela fabrika... já jsem se ceedem i s jeho celkovym spracováním max, spokojenej, za ty prachy to je skvělej služebník, kterej mi už posloužil 15tis. km a mam ho moc rád... :-) :CZ: :kia:

Je uplne jedno ake auta som mal pred tym, alebo s akym autami som jazdil. Ci tie zvuky z palubovky porovnam z fabiou, oktaviou, alebo citroenom C3,Alebo ked to porovnam aj s "uzitkovym" autom fiat fiorino atd... je na tom najhorsie ceed. A to mam na nej najazdene 7000km spominane auta maju od 15 000 - 70 000km. Je rozdiel ked sa ozve pazvuk fakt po nejakom vymole, alebo ked klepoce napriklad priehradka spolujazdca pri rovnej ceste so starsim drsnejsim afaltom pri rychlostiach 40km/h . Myslim ze taketo prkotiny ma auto za 13000 eur zvladat hravo. Alebo to, ze pred vymenou mi stredova konzola praskala na rovnej ceste uz aj pri prejazde zakrut. Myslim, ze to len trosku treba rozoznat CO je "norma" a co nie. A isto nie som ochotny vydrbat za nove auto prachy a pocuvat to co mi nerobili ani stare auta. Dam mozno este ceresnicku na torte. Kia si to robi sama kontrolou kvality priamo vo vyrobe. Nakolko ked som to auto kupil tak na druhy den sa zacala krcit cierna folia na zadnych dverach nad oknom vrchna cast nie kraje. Nasledne mi tuto foliu odobrali a vymenili. NO po tyzdni som tam bol zas a az potom sa prislo na to,ze v kii pri vyrobe zle osadili zadne dvere a tesnenie doslova vytlacalo tuto ciernu foliu. Dalsou vecou je, ze ako moze auto opustit zavod v Ziline s tym, ze pride do salonu na predaj a guma ktora lemuje ten plastovy trojuholnik na zadnom okne je totalne zdeformovana. Tak tolko ku vystupnym kontrolam kia.... ;)
Kia Cee'd 1,6 CVVT,FL 2010
Pujo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Pujo » 06.11.2010 13:39

majo píše:@ Pujo, mna zaujima jedna vec, kde si kupoval auto a kde si ho servisoval? Lebo toto co mi vravis sa mi velmi podoba na slovakiaauto a na ich servis na patronke. Len som velmi zvedavy, ci uz poznas Baratha zo servisu, ci poznas Mazana-konatela danej spolocnosti, alebo si sa uz zoznamil aj s panom Klacikom ako manazerom pre popredajne sluzby importera-KMSS.
Ja ich nanestastie poznam, nanestastie preto, lebo som mal a stale mam vela problemov s autom a jedine s cim som sa stretol je neochota, vyhovorky typu ze to je normalne, to robi kazde auto, ked som bol reklamovat tu istu vec opat tak popreli, ze by predtym vobec nieco opravovali a podobne. Inymi slovami, velmi som olutoval, ze som kupil Kiu. Ani dalsi servis ako napr. na Tuhovskej nebol lepsi, tam mi napr. cez mesiac menili radio, ktore sa zasekavalo a mrzlo, az som s tym musel ist inde.... jednoducho amaterizmus. Ked som sa obratil aj na Zilinu, nech mi s tym pomozu, tak povedali, ze oni s tym nemozu robit nic, ze vsetko musi ist cez importera a ten mi navrhol (pan Klacik) ze jedine co on moze spravit, ze si mam vybrat servis a ze poruchy mi tam odstrania, ze na viacej nema pravomoc - ja som bol uz v stadiu odstupovania od zmluvy, lebo mi okrem ineho viackrat prestalo fungovat ABS, v sevise povedali, ze nahradne auto mi nedaju, kedze toto je pojazdne, ale musim im podpisat, ze som si ho zobral na vlastnu zodpovednost... toto je iba jedna z perliciek... a na to, aby som sa isiel sudit a roky ani auto ani prachy som nemal nervy, na co sa samozrejme vsetci spoliehali. Ano, skutocnost je taka, ze aj ked je zaruka 5+2, realna vymozitelnost zaruky je nulova, vymozitelnost v zmysle, ze aj ine cesty ako oprava auta... kebyze to auto vobec boli schopny opravit, tak neriesim nic viacej. Teraz som v stadiu, ze som sa naucil mnohe veci prepocut/ignorovat, mam auto 3.5 roka, ked bude mat 5 rokov tak sa ho zbavim, lebo ked bude mat 5 bude to totalny srot bez zaruky a nie som ochotny dat do neho ani jeden cent.

Zdravim, nebudem to konkretizovat. Kupovane to bolo na vychodnom slovensku servisovane taktiez. To s tou zarukou bolo jasne uz pred kupou. Co sa tyka servisu si myslim, ze za tie 4 mesiace by som si to spravil lepsie aj sam. Vami spominanych ludi nepoznam. Teda okrem after sales manager Mr. Klacik, nepoznam ho osobne, ale je mi uz dostatocne znama elektornicka komunikacia a kopec hovorov, "zaruky z jeho strany atd." Osobne som sa stretol len s garacnym technikom p. Tirpakom, ktory bol aj par krat priamo na ivestigacii mojho problemu v ZA, ale aj v servise. Tak ako som pisal uz v prispveku pred tym, velmi ma prekvapila neschopnost komunikacie a manazovanie ci uz priamo p. KLacik a servis, alebo priamo servisneho strediska a zemstnancov. Je to podla mna jeden velky "chaos bordel". Kebyze na to auto nie je zaruka tak po prvej navsteve servisu by som si to spravil sam. Som zvedavy kedy dostanem vyjadrenie a pozvanie k vymene mojej palubovky, ktoru som dal na reklamaciu.
Pujo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Pujo » 06.11.2010 13:45

Nymburák píše:Ahoj chlapi,
jak to tady tak čtu, tak se začínám bát dojít si do autosalonu pro objednaný Sorento... Měl jsem postupně celkem 5 škodovek a poslední tři Octávie a neznám problém.... Začínám se bát, že jsem těm korejcům uvěřil příliš!

No nezostava mi nic ine, len popriat vela stastia, mozno sorento bude na tom podstatne lepsie, ked uz aj ta cena je podstatne vyssia :) Hlavne nech sa nedostanes do servisu prilis skoro, pak to uz pojde ako na pase :( Kazdopadne drzim palce :thu:
Pujo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod William » 06.11.2010 13:49

S tou výstupní kontrolou co píší v jejich magazínu to nebude asi takové jak si člověk myslí a když jsem si auto kupoval,tak jsem byl rád,že se vyrábí na :SK: a ne třeba ve Španělsku,Itálii apod. ,ale ted opravdu nevím a dost mě to zklamalo...
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod ladlen » 07.11.2010 00:31

Nemôžete robiť závery z dvoch nepodarených aút. My máme v rodine dve. Ja ceed 1,6 CRDI EX, má 89 000km a doteraz okrem tyčiek stabilizátorov a plynových vzper na zadné dvere, ktoré boli vymenené v rámci záruky žiaden väčší problém. Pritom, jazdím teraz na zimných pneu za 4,6 litra. Syn má 1,6 CVVT SW, najazdených 12000km a bez akýchkoľvek problémov. Môže sa stať hocičo, ale nemožno ceeda ako auto takto nihilizovať. Na 99,99%, čo vyjde zo závodu v ZA je kvalitné.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod William » 07.11.2010 10:02

Rád bych tomu věřil,ale těch nepovedených aut asi bude víc,zaráží mě třeba to čalounění na dveřích,které řeším já ( viewtopic.php?f=20&t=1890&start=45 ) a to samé měli 2 vystavené vozy na shopu :? a nevím co vyřešil se svým vozem tento kolega Paul Atreides ( viewtopic.php?f=22&t=2105&start=135 ) takže ty procenta bych určitě opravil,ale tím nechci hanět :SK: to vůbec ne....
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod titanus » 07.11.2010 11:43

tie % budu urcite nizsie ale to az tak podstatne nie je, podstatne je aby tie zvysne percenta vedel a chcel servis nasledne zmenit...

pred cca tyzdnom mi zacali rezonovat (ked sa ochladilo a teploty rano boli okolo 2stupnov) lave dvere, po prvotnej panike som stisil basy z maxima nizsie a uz je klud :)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Pujo » 16.11.2010 16:37

Zdravim, takze v piatok som objednany uz na druhu vymenu palubnej dosky, uznali mi reklamaciu, kde sa mi po vymene povodnej zacali robit pluzgiere. Dalej mi idu vymenit v zaruke otvaracie piesty na kufor, nakolko ked boli teploty okolo nuly tak sa kufor po otvoreni neotvoril uplne, ale len mozno na 50% a ostal stat. Taktiez mi idu menit bedrovu opierku resp ten mechanizmus, kedze to pri kazdom jednom pohybe na sedaku vrzga a praska ako ***. Taktiez im dam zas raz spravit volant, ktory pri otacani praska. Si kurnik pripadam v tom aute ako v keby som riadil pc simulaciu na nejako nepodarenom volante.Taktiez im dam spravit schranku ktora este stale praskoce. Uz sa pomalicky zacina zas ozyvat stredova konzola, som zvedavy ako dlho este vydrzi :D, v pripade dalsieho "nepodareneho" servisneho zasahu zacnem zvazovat aj dalsie moznosti a nie nekonecne navstevovanie servisneho strediska.
Pujo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod William » 16.11.2010 19:34

Po 2 výměně palubovky kvůli boulím mi drnčí kaslik díky gumovému dorazu,který tam chybí (je objednán) a ta středová konzole mi tuhle o 1cm vyjela z palubovky ven,takže tam evidentně nedrží,sice jsem ji zastrčil zpátky,ale nevím jak dlouho to vydrží :x
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Pujo » 17.11.2010 09:54

mikk27 píše:po několika reklamacích jsem se dnes rozhodl vrzání a klepání odstranit sám
montéři v Žilině zapoměli dát šroubek k uchycení palubovky za airbekem pod oknem u spolujezdce obr.81
rozebral jsem skoro celou palubku -u řidíče spodní plast s ovl světel podlepen(samolepící molitan používaný VW,audi pro podlepení plastů)
-střed panel podlepen
-šroubek pod palubovkou u spolujezdce uchycen
-všechny kryty u spolujezdce podlepeny (spodní,kastl,doční)
-na kastlu ze zadu je držák na kábl který byl volný takže dotažen
doufám že mám klid,zkušební jízda proběhla k mé spokojenosti,tak přeji ostatním hodně štěstí při hledání pazvuků
28092009079.jpg
28092009080.jpg
28092009081.jpg

Zdravim ja sa chcem opytat, da sa niekde taky samolepiaci molitan kupit? Aky hruby molitan si tam daval? Ja mam doma celu platnu 100cmx80x1,1cm ale tu mam na ine miesta, zatial sa mi nepodarilo splasit nieco tensie okolo 0.5cm.
Vies mi teda poradit kde a aku hrubku kupit? nakolko mam ten isty problem.
Dakujem
Pujo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Pujo » 22.11.2010 19:13

No takze som po druhej vymene palubovky, zatial to vyzera so zvukmi lepsie ako ked bola nova :) , problem zo schrankou neodstraneny. Tlmice z kufra mi boli vymenene, teraz je problem v tom,ze sa kufor uz neotvara ani pri beznej teplote :D Proste ked sa dostane na cca 50% zostane stat a nic s nim, akoby neboli dostatocne mazane piesty a tu fazu nevedelo prekonat, ale celkovo ten posun je strasne pomaly po celej drahe otvarania....
Pujo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 22.11.2010 20:59

no nedalo mi se nepřipojit....ano určitě je ostuda pokud je někde něco nestandardně namontované a zkompletované a myslím si, že je to ostuda, že na to nezareaguje mezioperační kontrola nebo sami operátoři u linek. Na druhou stranu výstupní kontrolor asi těžko pozná, že je někde uvnitř něco špatně uchyceno nebo namontovaného, pokud to přímo před ním neupadne. Myslím si, že tato kontrola je až druhotná a více by měla reagovat mezioperační kontrola a nebo lépe neflákat to obsluha linek. Výstupní kontrolor už do útrob nevidí.

No a jinak se dívám, že většina lidí co si tu stěžuje má auto po faceliftu....a to jsem tloukl hlavou o zeď, že jsem nepočkal. A jak vidím, asi jsem udělal dobře.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod mat177 » 20.04.2011 21:07

Problém s vrzáním palubky nemám, ale nebudu zakládat nové vlákno. Řešil už někdo vrzání zadní roletky u SWčka? Zkoušel jsem všechno možné ale vrže zatažená i otevřená. Na funkci to vliv nemá, ale štve to :) .
mat177 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
20000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 28.11.2011 09:44

Tak jsem na svém Kapučínku zjistil první závadu :shock: a to vrzání :help: no ale jsem asi klikař :yes: první hmátnutí na stropní světlo a závada byla zjištěna a odstraněna :thu:
Opět si každé jízdy užívám :yes: a pořád tvrdím :kia: je správná volba
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod ra100 » 18.01.2012 12:34

mat177 píše:Problém s vrzáním palubky nemám, ale nebudu zakládat nové vlákno. Řešil už někdo vrzání zadní roletky u SWčka? Zkoušel jsem všechno možné ale vrže zatažená i otevřená. Na funkci to vliv nemá, ale štve to :) .

Zdravim, mal som podobny problem s roletkou. Vrzganie spobovala prava (pohybliva) plastova hlavica, ktora mala zvacsenu volu na kovovom nosniku. Po demontazi roletky bolo dokonca na jednom mieste vidno, ako pohybujuci plast prelestil farbu na kovovom nosniku. Ako riesenie som zatial zvolil ciernu siroku (60mm) plastovu pasku (elektrikarska izolacna paska). Tuto som nalepil na kovovy nosnik pod plastovu hlavicu a vrzganie prestalo.
Dalsi hluk pri zrolovanej roletke vznika, ak je nerovnomerne navinuta a jeden z plastovych dorazov na roletke moze buchat o kovovy nosnik.
ra100 Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2010)
11300 km @ 6.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Interiér