Podsvícení palubovky

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Příspěvekod Návštěvník » 11.01.2008 22:12

emann píše:
Anonym píše:Mě to dělá zase něco jiného.Ale už se to tu řešilo taky.
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=164&postdays=0&postorder=asc&start=120

to vypadá že ty naše kusy jsou asi vyrobený v pátek na odpolední před koncem šichty

Jenže jak jsem se zde už dočetl ,má to víc majitelů.Jeden to řešil tím, že měl strženou matičku na svazku ukostření a někomu to párkrát blikne a pak to zase jde.Bůhví, kde je zakopanej pes.Každopádně se to nedá diagnostikovat.Tak jsem zvědav ,co stím servis udělá.Na reklamaci mám 10 závad ,stím že jsem jim dnes uvedl 11 jelikož při přejetí nerovností atd.se mi zdá že to moc bouchá.Srovnávám to stím že mi na Fabii odešli tlumiče a tohle bouchání je stím srovnatelné.Něco už samozřejmě odstranili ale to ostatní nevím.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod emann » 11.01.2008 22:15

11 závad???????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
emann Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.01.2008 22:16

emann píše:11 závad???????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

11 reklamovaných.A proto říkám ,kdo co má, rovnou zajet do servisu a reklamovat,nečekat až do garančky.Pak si ti nahoře říkají, že KIA nemá žádné poruchy.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod emann » 11.01.2008 22:18

Anonym píše:
emann píše:11 závad???????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

11 reklamovaných.A proto říkám ,kdo co má, rovnou zajet do servisu a reklamovat,nečekat až do garančky.Pak si ti nahoře říkají, že KIA nemá žádné poruchy.

to je ale brutus 11 závad
emann Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.01.2008 22:28

Ono jde o to jak kdo ty závady pojme.Pro mě byla první ta, že mi světla svitila nahoru.Byl jsem na STK a byla o 1cm hozená nahoru.Navíc měl technik problém pravé seřídit jelikož se protáčel šroubek ale povedlo se.Hned se jezdilo lépe.Múže se stát.Další byla volná kapota,která ani neseděla jak má.Pak mi vadí blinkry,dělají si co chtějí parkrát vypnou jak by měli a pak nic.odbočka do prvého uhlu což znamená volant vytočit dost a při vrácení si blikají dál a nic.Taky si to člověk musí neustále hlídat,nedej bože aby za tím byla další odbočka a někdo vyjel a já ho nabral.Dokonce si toho všimla i manželka.Radio kolísá hudba atd.,nakonec ta barva a pak to osvětlení na palubce.No nádhera.prostě u mě se toho sešlo více.Ale pokud to tady čtu tak se stím setkává skoro každý.Někdo má toto,někdo ono ale jsou to stále ty stejné věci.Tak asi něco na tom bude.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod emann » 11.01.2008 22:35

Anonym píše:Ono jde o to jak kdo ty závady pojme.Pro mě byla první ta, že mi světla svitila nahoru.Byl jsem na STK a byla o 1cm hozená nahoru.Navíc měl technik problém pravé seřídit jelikož se protáčel šroubek ale povedlo se.Hned se jezdilo lépe.Múže se stát.Další byla volná kapota,která ani neseděla jak má.Pak mi vadí blinkry,dělají si co chtějí parkrát vypnou jak by měli a pak nic.odbočka do prvého uhlu což znamená volant vytočit dost a při vrácení si blikají dál a nic.Taky si to člověk musí neustále hlídat,nedej bože aby za tím byla další odbočka a někdo vyjel a já ho nabral.Dokonce si toho všimla i manželka.Radio kolísá hudba atd.,nakonec ta barva a pak to osvětlení na palubce.No nádhera.

no já když to tady ted od tebe čtu tak si uvědomuju že mi občas taky kolísá hudba ale nevěnoval jsem tomu pozornost mylel jsem že je to tím jak se přepínají automaticky frekvence a že což se mi za cestu z práce stane dvakrát až třikrát podle toho do jakýho pásma vysílače se dostanu,tak sem myslel že když to zesílí tak je to tím,no a občas se mi stane že na mne někdo zabliká jako když máš dálkový ale nemám takže že by mi taky svítily nahoru????to mně asi picne
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod snike » 11.01.2008 22:49

Tak koukám, že zatím patřím mezi ty šťastnější majitele ;-) Podsvícení mám nastavené zhruba na půlku a ani jednou mi osvětlení palubky nebliklo či samo o sobě nezhaslo. Musím to zaklepat ťuk, ťuk a ťuk ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod emann » 11.01.2008 22:51

snike píše:Tak koukám, že zatím patřím mezi ty šťastnější majitele ;-) Podsvícení mám nastavené zhruba na půlku a ani jednou mi osvětlení palubky nebliklo či samo o sobě nezhaslo. Musím to zaklepat ťuk, ťuk a ťuk ;-)

já asi začnu klepat hlavou do zdi
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod Jezevec33 » 11.01.2008 23:28

emann píše:
snike píše:Tak koukám, že zatím patřím mezi ty šťastnější majitele ;-) Podsvícení mám nastavené zhruba na půlku a ani jednou mi osvětlení palubky nebliklo či samo o sobě nezhaslo. Musím to zaklepat ťuk, ťuk a ťuk ;-)

já asi začnu klepat hlavou do zdi
Auto máme od dubna a bez problému. Zatím svítí vždy když je potřeba.. 8-)
Quot capita, tot sensus
Jezevec33 Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Citroen C2 VTS (2007)
100000 km @ 9.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.01.2008 23:36

Anonym píše:
emann píše:
Anonym píše:Mě to dělá zase něco jiného.Ale už se to tu řešilo taky.
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=164&postdays=0&postorder=asc&start=120

to vypadá že ty naše kusy jsou asi vyrobený v pátek na odpolední před koncem šichty

Jenže jak jsem se zde už dočetl ,má to víc majitelů.Jeden to řešil tím, že měl strženou matičku na svazku ukostření a někomu to párkrát blikne a pak to zase jde.Bůhví, kde je zakopanej pes.Každopádně se to nedá diagnostikovat.Tak jsem zvědav ,co stím servis udělá.Na reklamaci mám 10 závad ,stím že jsem jim dnes uvedl 11 jelikož při přejetí nerovností atd.se mi zdá že to moc bouchá.Srovnávám to stím že mi na Fabii odešli tlumiče a tohle bouchání je stím srovnatelné.Něco už samozřejmě odstranili ale to ostatní nevím.

Anonym zítra dáme řeč, to není snad ani možné projedeme tvým okem aj moje auto.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Motorsport » 12.01.2008 10:25

Jestliže osvětlení přestává svítit při minimálním jasu, může být problém v regulátoru. Regulátor není jako bývalo dříve zvykem klasický potenciometr. Dnešní regulace používají šířkovou modulaci, tzn. napájení osvětlení je pulzní. Určitá doba plné napájení a určitá doba bez napájení. Pokud je jas na maximum, je napájení připojeno trvale, pokud je jas minimální je po většinu dobu napájení odpojeno a připojuje se pouze na krátký okamžik. Vše se děje tak rychle, že nedokonalé lidské oko, toto vnímá jako různé intenzity osvětlení.
Pokud ovšem je při minimálním jasu puls již tak úzký, že nestačí LED rozsvítit, tak dochází k výpadkům osvětlení. Toto může být způsobeno např. nevhodným "sejitím se" tolerancí součástek v regulátoru, skokovým poklesem napájecího napětí, teplotou,.....
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Příspěvekod emann » 12.01.2008 19:53

Motorsport píše:Jestliže osvětlení přestává svítit při minimálním jasu, může být problém v regulátoru. Regulátor není jako bývalo dříve zvykem klasický potenciometr. Dnešní regulace používají šířkovou modulaci, tzn. napájení osvětlení je pulzní. Určitá doba plné napájení a určitá doba bez napájení. Pokud je jas na maximum, je napájení připojeno trvale, pokud je jas minimální je po většinu dobu napájení odpojeno a připojuje se pouze na krátký okamžik. Vše se děje tak rychle, že nedokonalé lidské oko, toto vnímá jako různé intenzity osvětlení.
Pokud ovšem je při minimálním jasu puls již tak úzký, že nestačí LED rozsvítit, tak dochází k výpadkům osvětlení. Toto může být způsobeno např. nevhodným "sejitím se" tolerancí součástek v regulátoru, skokovým poklesem napájecího napětí, teplotou,.....

to nic nemění na tom že by to nemělo dělat je přece nové auto!
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod Motorsport » 12.01.2008 20:13

Plně souhlasím, ale myslím si, že by to mohla být vada jedné série regulátorů, případně všech a je to chyba vývoje....
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Příspěvekod emann » 12.01.2008 20:14

Motorsport píše:Plně souhlasím, ale myslím si, že by to mohla být vada jedné série regulátorů, případně všech a je to chyba vývoje....

a proč zrovna já musím natrefit na šmejd :cry:
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 31.01.2008 22:03

Než se vydám do servisu, poraďte někdo:
Má kolečko regulace podsvitu přístrojů svůj vlastní podsvit?
Vedle sebe jsou dvě kolečka:
- jedno pro regulaci výšky světel, svítí značka nad ním i stupnice na kolečku
- druhé pro regulaci jasu podsvitu, svítí značka nad ním, ale stupnice na kolečku ne

Auto je dva týdny staré a tento stav je od začátku.

Díky za případnou odpověď!!
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Interiér