Trampoty s ventilatorem a sedackou

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Trampoty s ventilatorem a sedackou

Příspěvekod ja_lama » 29.06.2015 19:00

Ahoj,

mam problem (mozna to je vlastnost), ze z ventilatoru mi pri vyssich rychlostech fouka cim dal vic vzduchu. Vetsinou mam nastaveno na Soft a vypnute AC, ale cim vic Ceed rozjedu (130-160), tim vic fouka z prostrednich ventilatoru. Trochu pomuze nastaveni na minimalni foukani - 1 carku - ale i tak je to neprijemne. Takto podivne se mi nechoval ani Pezot 306 ;).
K tomu jeste takova perlicka, ze pokud tedy uzavru fukar uplne, tak to sice pomuze, ale pri rychlosti nad 120 vznikne "meluzina". Ono to proste neni zavrene na 100% a tou skvirkou vzduch vyluzuje neprijemny zvuk.

Co s tim? Prijde mi, jakoby nekdo neco nenamontoval do vzdychotechniky a vzduch to nasavalo cumakem a plnou rychlosti posilal do kabiny.

Dalsi vec, co me trapi, je vrzajici sedadlo ridice. Na chvili pomuze rozstelovat-sestelovat, ale "zvuk stareho kresla" se vrati po par desitkach km. Toto urcite budu reklamovat pri 1.prohlidce, nicmene aby se toto delo po cca 3500km?
Cee'd SW 2014 FIFA
ja_lama Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Trampoty s ventilatorem a sedackou

Příspěvekod spd001 » 29.06.2015 19:32

s tym ventilatorom je to nestastne vyriesene a nie len u kii.Ked das automat a on navoli fukanie cez stredne fukare tak je normalne ze vplivom vyssej rychlosti sa zvysi napor vzduchu a tym padom aj zosilnie fukanie v kabine aj napriek tomu ze mas nadstavene nizke otacky.To by ten automat musel vediet aj priskrtit fukanie vzduchu s pribudajucou rychlostou kedze stisenie ventilatora na minimum nepomoze a to nevedia ani podstatne drahsie auta.Jediny sposob riesenia je zapnut vnutorny okruh alebo vypnut automat a pustit fukanie na nohy a celne.Co sa tyka tej sedacky mne zacala vrzgat po 1000km ale je to vec ktora ma netrapi kedze vzdy mam pustenu hudbu a toto vrzgnutie zaregistrujem iba ked je v aute ticho a iba pri vytlaceni spojky
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Šmoulič » 29.06.2015 21:38

Jo s tím ventilátorem to mám stejné. Taky mi to při nastavení na Soft a vyšší rychlosti jízdy fičí jak blázen. Obávám se, že to bude vlastnost. :| Příjemný mi to někdy taky není, ale zase to není tak dramatický, dá se to poladit jak píše "spd001"- ;)
KIA Ceed SW II 2014, 1.6 GDI FIFA
Šmoulič Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
24500 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod ja_lama » 12.07.2015 09:57

Diky za odpovedi, manualni polazeni problem taknejak eliminuje ;)

Musim rict, ze sedacka je cim dal horsi. Necham to na 1. prohlidku a jsem zvedavy s cim prijdou ...
Cee'd SW 2014 FIFA
ja_lama Muž
Nováček

Zpět na Interiér