Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Pokuta za špatné parkování

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Pokuta za špatné parkování

Příspěvekod Dajek » 09.11.2009 18:10

Takže, dneska ráno jsem NEnašel za stěračem malé překvapení od milých městských pánů policistů, udělali BY mi tímto samozřejmě moc radost :x Popis přestupku 4 kola na chodníku BY asi mluvil za vše :-D Dopoledne sem trochu pátral na internetu, ale nějak sem nenašel přesnou informaci, kolik by to tak mohlo koštovat, takže pokud někdo znalý ví, budu rád za info ;-)

EDIT: upraveno v duchu mého posledního příspěvku...
Naposledy upravil Dajek dne 09.11.2009 21:27, celkově upraveno 2
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Pokuta za špatné parkování

Příspěvekod titanus » 09.11.2009 18:14

ja viem presne kolko stoji odtiahnutie auta v BA + pokuta za statie v krizovatke teda resp. na zlte plnej ciare -aj to jedny zadnym kolesom ;) ale v CR naozaj nepomozem :no:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 09.11.2009 18:26

Nebudeš platit nic. Lístek za stěračem klidně vyhoď, stejně ho mohl vzít vítr nebo škodolibý soused. Nejedná se o žádnou platnou formu sdělení přestupku a nemá žádnou právní hodnotu. Pokud ti přijde časem nějaké předvolání tak stále platí možnost odvolat se na osobu blízkou.
Prostě buď úplně v klidu. Maximálně mají fotku tvého auta že někde stojí, ale nemají řidiče který tam zaparkoval. A pokutu má platit řidič, nikoli majitel.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 09.11.2009 18:37

No, nejsem si zcela jist předchozím konstatováním, ale na druhé straně nejsem odborník v dané problematice, třeba má Berka pravdu. Nicméně, kdyby se to řešilo dál předvoláním ke správnímu řízení a neuspěješ-li podle návodu Berky, tak by se to zřejmě řešilo podle odst. (1), bod 11. písmeno l) materiálu, který dávám do přílohy (výpis z přestupkového zákona), plus k tomu myslím že 1000,- za správní řízení.
prestupkovy_zakon.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Dajek » 09.11.2009 18:51

Ok, pokud nezaplatím pokutu na městé policii v Brně, tak budu ale předvolán k řešení přestupku na Magistrát města Brna, kde kromě pokuty budu muset zaplatit za provedené správní řízení. Nevím, jestli v rámci správního řízení nejsem povinen sdělit jméno té blízké osoby a stejnak tu pokutu zaplatit + navíc s příplatkem za správní řízení :?: :|

EDIT: nevšiml sem si Čambrlova příspěvku, který mi teď trochu odpověděl, takže jestli sem to vyčetl dobře tak: Pokuta od 1 500 Kč do 2 500 Kč; v blokovém řízení pokuta do 2 000 Kč :angry:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Berka » 09.11.2009 19:04

Lístek za stěračem nemá žádnou hodnotu. Pokud se to bude řešit později tak se každý může vymluvit na osobu blízkou, protože to je dáno ústavou že nelze nikoho nutit aby vypovídal proti blízké osobě. Žádný zákon to ani nemůže změnit, ústava je nad všechny zákony.
Správního řízení bych se nebál. Pokud ti nikdo nechytil za ruku po zaparkování tak nelze nic dokázat a úředníci to ví, takže podobné případy ihned uzavírají.
Doporučuji http://www.straznici.com/ , pár rad se tam najde.
Před několika lety jsem takto uspěl a to jsem měl botičku na autě přímo od dopraváků. Chvíli policajtka skákala a nevěděla zda si dělám legraci, ale pak pochopila že to se sundáním botičky a neplacení pokuty myslím naprosto vážně. Tak jsem sepsal protokol, že vozidlo je sice moje, ale vůz jsem tam nezaparkoval a jméno řidiče nehodlám sdělit jelikož se jedná o osobu blízkou. Hrozily že botičku nesundají dokud to jméno nezjistí. Tak jsem tam napsal že policista č.XY odmítá sundat botičku z mého vozu a tudíž budu vymáhat náklady na zapůjčení náhradního vozidla. Do 2 minut byla botička dole a už jsem o nich nikdy neslyšel.

edit. na straznici.com máš i případ s lístkem za stěračem. Já nevím proč se lidi tak bojí policajtů :huh: , jsem pro aby se zákony dodržovaly, ale buzerovat se za blbosti nenechám.
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Dajek » 09.11.2009 19:40

máš pravdu, lístek mi asi sebral vítr, tudíž o ničem nemám ani ponětí, v případě předvolání zdělím, že totožnosti řidiče který spáchal přestupek je mi známá, avšak odmítám podat vysvětlení k dané věci, protože bych tím sobě nebo osobě blízké mohl způsobit nebezpečí postihu za přestupek (§60 zákon č.200/1990 Sb.)
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Blackhawk » 09.11.2009 20:07

Ja som dostal asi pred rokom pokutu za parkovanie v Prahe na ciernom moste. Rano som nasiel listok za stieracom, tak som isiel na mestsku policiu a dostal som pokutu 100 Kč.
Ale na tom ze ten listok treba vyhodit a hotovo asi nieco bude, lebo mi to povedali skoro vsetci komu som povedal ze som to bol zaplatit :x
Pro_ceed black pearl
Blackhawk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2009)
23000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Berka » 09.11.2009 20:22

Dajek píše:máš pravdu, lístek mi asi sebral vítr, tudíž o ničem nemám ani ponětí, v případě předvolání zdělím, že totožnosti řidiče který spáchal přestupek je mi známá, avšak odmítám podat vysvětlení k dané věci, protože bych tím sobě nebo osobě blízké mohl způsobit nebezpečí postihu za přestupek (§60 zákon č.200/1990 Sb.)

pochopil :yes:
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 09.11.2009 20:38

Blackhawk píše:Ja som dostal asi pred rokom pokutu za parkovanie v Prahe na ciernom moste. Rano som nasiel listok za stieracom, tak som isiel na mestsku policiu a dostal som pokutu 100 Kč.
Ale na tom ze ten listok treba vyhodit a hotovo asi nieco bude, lebo mi to povedali skoro vsetci komu som povedal ze som to bol zaplatit :x

I já jsem letos dostal lístek za stěrač za 10 -minutové zaparkování na chodníku proti svému domu :thd: (potřeboval jsem pouze odnést televizi z auta a silnice byla plná). Šel jsem tam, snažil se vše vysvětlit a nakonec dostal pokutu 200 Kč. Škoda, že jsem toto vše nečetl dříve :thu: :kia:
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Dajek » 09.11.2009 21:14

u mě to nebyla žádná chvilka, auto tam stálo celou noc :-D ale zase není chodník jako chodník, bydlím na sídlišti, kde prostě po 17té hodině není šance zaparkovat, auto stálo na chodníku vedle místa, kde se normálně parkuje, chodit tam nikdo nechodí a ničemu to auto nepřekáží, pod každým domem takhle stojí x aut, včera tudíž musely papírky jenom lítat, ať mi milí páni policisté vysvětlí, kde to auto zaparkovat a já ho tam postavím :yes:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Blackhawk » 09.11.2009 21:21

Dajek píše:u mě to nebyla žádná chvilka, auto tam stálo celou noc :-D ale zase není chodník jako chodník, bydlím na sídlišti, kde prostě po 17té hodině není šance zaparkovat, auto stálo na chodníku vedle místa, kde se normálně parkuje, chodit tam nikdo nechodí a ničemu to auto nepřekáží, pod každým domem takhle stojí x aut, včera tudíž musely papírky jenom lítat, ať mi milí páni policisté vysvětlí, kde to auto zaparkovat a já ho tam postavím :yes:

Ja som tam stal tiez celu noc. Bolo to na sidlisku, ale nie na chodniku, ale v jednom jazdnom pruhu v slepej ulici, kde parkovalo minimalne dalsich 10 aut.
Asi ja jediny poctivec som to bol zaplatit :( a to som mal na to najmenej dovodov ked tak citam. Bola to bratova favoritka so slovenskou SPZtkou, takze by ma asi tazko
niekde predvolavali.
Pro_ceed black pearl
Blackhawk Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
23000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Beda » 09.11.2009 21:39

Muj jediny listek, ktery jsem dosud dostal, byl taky za parkovani. A to, protoze se mestska policie asi nudila a tak sli rozdavat listky prvni vanocni svatek. Mel jsem v planu to auto dokonce praparkovat, protoze jsem ho mel mimo zorny uhel, ale ani do 1h rani se neudelalo misto a tak jsem zustal stat, tam kde stavali pravidelne ostatni. Rano jsem to uz nepreparkovaval, protoze jsem mel v planu jet kolem obeda na navstevu, jenze ty ****** mne predbehli a nechali mi za oknem listek . Kdyz jsem to sel tedy resit na sluzebnu, tak jsem delal zkrousenou osobu :P a podekoval jim za pekny darek :thd: .... asi jsem zapusobil 8-) ... podepsal jsem tedy nejaky papir o pouceni o prestupku a neplatil jsem nic :thu:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 09.11.2009 22:00

Blackhawk píše:Ja som dostal asi pred rokom pokutu za parkovanie v Prahe na ciernom moste. Rano som nasiel listok za stieracom, tak som isiel na mestsku policiu a dostal som pokutu 100 Kč.

Já dostal 200 za 10 minut, ty 100 za celý den :evil: A to jsem se taky snažil všelijak a že prý by to bylo nespravedlivé vůči jiným, co dostali také 200... :lol: . Asi jsem měl smůlu na výjimečného a zásadového strážce... ;)
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Blackhawk » 09.11.2009 22:47

Nalim2 píše:

Já dostal 200 za 10 minut, ty 100 za celý den :evil: A to jsem se taky snažil všelijak a že prý by to bylo nespravedlivé vůči jiným, co dostali také 200... :lol: . Asi jsem měl smůlu na výjimečného a zásadového strážce... ;)

Ja ked som prisiel na policiu, tak tam este ani fotky auta nemali, taky som bol rychly. Preto mi asi dali iba 100 Kc. Vobec som nevedel, kolko mi za to parkovanie mozu dat,
tak som bol celkom rad ked na mna vybafli, ze ci suhlasim s pokutou 100 Kc ;)
Pro_ceed black pearl
Blackhawk Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
23000 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion