Nafta

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Nafta

Příspěvekod kaduz » 29.06.2010 07:19

nemáte náhodou někdo zkušenost s naftou od tesca s označením DIESEL PLUS. Ví někdo v čem je to plus ;)
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Nafta

Příspěvekod Balki » 29.06.2010 07:22

pri tesco nafte to bude asi len cena :lol: :lol: :lol: :lol: z tesca by som urcite netankoval :thd: :thd:
Balki Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Soul (2009)
12500 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Mexican » 29.06.2010 15:53

kaduz píše:nemáte náhodou někdo zkušenost s naftou od tesca s označením DIESEL PLUS. Ví někdo v čem je to plus ;)

aditivovana nafta, pocitam ze to bude klasicka nafta s komercnymi aditivami (napriklad VIF). Kvalitativne uricte lepsia. Nazor kolegu balkiho nebrat vazne, on si radsej priplati este Extra-Extra za Diesel Extra u Shellky. A odide s tym istym palivom

V sucasnosti v CR zacal Globus ponukat aditivovany diesel a benzin, kolega kupuje aditivovanu 95 a jazdi mu to pekne. Aj ta aditivovana je lacnejsia ako u "premiovyvh pump". Ja davam obycajnu naftu a dolievam to aditivami (aspon viem ze to tam davam)
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Balki » 29.06.2010 19:39

kolega Mexican trafil jednu vec: ano tankujem na Shell...dôvody:
1. porovnanie cien "premiovych pump" v bydlisku - ta ista cena okrem Slovnaft-u - je najdrahsi
2. kvalita - ten isty zdroj/produkt u vsetkych predajcov; Tesco - traja znamy mojich kolegov servisnych mechanikov prislo s problemovym autom-netaha, skace - po vymena vsetkeho co sa dalo, sme vypustili akoze dobry benzin z tesca, naliali z inej znacky a auta akoby "zazrakom" zacali ist normalne; ked chcem naozaj nieco lepsie tak si davam 100-oktan, ktory si shell vozi svoj z Rakuska
3. nieco navyse - aspon za tie smiesne body nieco z casu na cas zoberiem
...a "na nezaplatenie" - skoro vzdy tam davaju nejake auticka k tankovaniu nad xy litrov, takze mam asi najstastnejsieho syna-ma ich uz asi 50.... :D
Balki Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Soul (2009)
12500 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 29.06.2010 20:05

Mexican píše:
kaduz píše:nemáte náhodou někdo zkušenost s naftou od tesca s označením DIESEL PLUS. Ví někdo v čem je to plus ;)

aditivovana nafta, pocitam ze to bude klasicka nafta s komercnymi aditivami (napriklad VIF). Kvalitativne uricte lepsia. Nazor kolegu balkiho nebrat vazne, on si radsej priplati este Extra-Extra za Diesel Extra u Shellky. A odide s tym istym palivom

V sucasnosti v CR zacal Globus ponukat aditivovany diesel a benzin, kolega kupuje aditivovanu 95 a jazdi mu to pekne. Aj ta aditivovana je lacnejsia ako u "premiovyvh pump". Ja davam obycajnu naftu a dolievam to aditivami (aspon viem ze to tam davam)

kolega bere, kamarád tankuje....takové rady jsou vůbec nejlepší......osobně beru na shellce, omv, agipu a párkrát jsem zavítal i na benzinu....nikde jinde neberu...měnit vstřiky v plánu nemám.

Ukaž fakta a data....pak piš takové názory. Ideální by byl asi rozbor jednotlivých vzorků někde v laboratoři. Silně mi to připomíná tu story s Xenony do obyčejných patic bez nutnosti mít balast, automatické klopení světel a ostřikovače světel.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod aiwak » 29.06.2010 20:38

Ahojte,

už jsem podruhé tankoval Tesco Diesel Plus musím říct, že jsem nadmíru spokojen.( samozřejmě jsem si dolil i svůj VIFík ) Motor hezky šlape, dokonce pocitově bych řekl líp, než když jsem tankoval u Agipu , takže nemohu proti této naftě říct nic špatného. Zkoušel jsem i naftu od Globusu, ale s tou jsem neměl tak dobrou zkušenost, musím ale připustit, že tu jsem měl natankovanou pouze jednou.
Je asi na každém ať si udělá svůj názor,ale musím dát za pravdu Petrovi , jednoznačnou odpověď by dal jedině test v laboratoři

Co vím tak Tesco bere PHM od OMW a Globus od Unipetrolu. Na svojich webových stránkách o té naftě Globus píše následující :

UltraDiesel - Přestupte do první třídy

S naší plně aditivovanou motorovou naftou nové generace.
Dopřejte sobě i svému autu Ultradiesel a tím získejte:

* vyšší mazivost, která prodlouží životnost motoru
* vyšší akceleraci
* nižší emise a spotřebu paliva
* ochranu proti korozi citlivých částí motoru a palivového systému

Ultradiesel je palivo, které dosud u nezávislých čerpacích stanic chybělo. Jeho výjimečnost spočívá v přimíchání multifunkční přísady s mnoha pozitivními účinky jak na motor automobilů, tak i na samotnou jízdu.
Zcela nové vlastnosti

Nová motorová nafta UltraDiesel má oproti běžným naftám vyšší cetanové číslo, které přináší především oživení motoru ve všech provozních režimech. Ultradiesel má také detergentní účinky, zlepšenou mazivost, protikorozní vlastnosti, nižší pěnivost a svým složením potlačuje tvorbu emulzí a úsad. Díky tomu Ultradiesel chrání motor proti opotřebení, snižuje jeho hlučnost a zmenšuje mechanické namáhání klikového mechanizmu motoru.
Poznáte rozdíl?

Nepochybujte, že vaši zákazníci poznají rozdíl oproti běžným motorovým naftám. Snadnější studené starty, rychlejší dosažení plného výkonu motoru a maximálních otáček a zejména lepší jízdní komfort – to jsou jen některé z výhod používání Ultradieselu. Další předností této nafty je kromě snížení spotřeby paliva i snížení nákladů na údržbu, rychlejší tankování a lepší využití nádrže.

Mezi ty méně viditelné, avšak neopominutelné výhody, patří účinné odlučování vody a zabránění korozi citlivých částí motoru a palivového systému, jež přispívá ke zvýšení životnosti motoru.
Ochrana motoru i přírody

Používání paliva Ultradiesel chrání nejen motor vozu, ale i přírodu. Významným účinkem užívání tohoto paliva je snížení škodlivých emisí a snížení kouřivosti po studeném startu, tedy snížení vzniku tzv. bílého kouře. Podle nezávislého testu Ústavu paliv a maziv, a.s. dochází při použití Ultradieselu k poklesu celkové kouřivosti až o polovinu. Zvýšením cetanového čísla motorové nafty se dosáhne také významného potlačení emisí oxidu uhelnatého, a to až o 35 %.
Chcete vědět víc?

O novém palivu se můžete více dozvědět na www.uniraf.cz. Máte-li zájem o objednání nové motorové nafty, neváhejte nás kontaktovat na paliva@unipetrol.cz nebo na níže uvedené adrese:

Unipetrol RPA, s.r.o. – BU Rafinérie
Útvar motorová paliva – domácí trh
O. Wichterleho 810
278 52 Kralupy nad Vltavou
tel.: 315 718 390
fax: 315 718 398
aiwak Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Příspěvekod mbiron » 29.06.2010 22:31

No co vim tak Ceska rafinerska ktera je soucasti Unipetrol,Eni,Shell vyrabi benzin v rafineriich v Litvinove a Kralupech ale mam takovy pocit ze i benzin je dovazen z Nemecka a Polska takze kde je puvod benzinu na stojanech je nekdy jako detektivka ;) zasadni hodnotou paliv je u benzinu oktanove cislo a u nafty cetanove cislo a nedilnou soucasti pouzita aditiva. Vysvetlovat jednotlive hodnoty nema smysl to si najde kazdy na netu, vic je asi k zamysleni puvod benzinu, prepravni firmy a majitele cerpacich stanic. Je to stejne jako u piva, pivovar vyrobi kvalitni a dobre pivo ale hostinsky ho dokaze zmrsit do totalniho patoku, to same je i u paliv.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod rehmen » 30.06.2010 06:20

Co se týče těch laboratoří, tak tam máme zatím pořád smůlu jelikož ČOI stále odmítá zveřejnit výsledky inspekcí s tím, že jí to zákon neumožňuje...
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod kaduz » 30.06.2010 07:19

tak já právě u Tesca tankuju často a leju do nafty VIF a nikdy jsme neměl jakýkoliv problémy. Vím, že tesco bere u unipetrolu, proto mě zajímá jestli Tesco plus=ultra diesel. No vyzkouším ten plus a uvidíme ;) Ultra diesel už jsem zkoušel a spokojenost :thu:
Jinak obecně si myslím, že co člověk to názor na kvalitu čerpacích stanic. Shrnul bych to asi tak, že každý ať tankuje dle svého rozumu a zkušeností. Já osobně jsme neměl nikdy žádný problémy s žádným palivem co jsem natankoval. Já se rozhoduju podle poměru cena/výkon. Buď koupím standartní naftu a doaditivuji jí Vifem. Nebo si připlatím a koupím si už nadstandartně aditivovanou naftu. Nicméně jako laik bez možnosti laboratorních zkoušek posuzuju jenom podle pocitu a sluchu. Na mém autě docela slušně podle poslechu poznam cetanové číslu - čím vyšší = tišší. Je to dost jednoduchý parametr. Ostaní věci (mazivost, čistící schopnosti....) nemohu posoudit, musím věřit tomu co deklarují prodejci.
Asi tak bych shrnul svoje poznatky. Nicnéně člověk by neměl odsuzovat co nezkusil :)
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod titanus » 30.06.2010 07:30

ja stale tvrdim ze nie je dolezita pumpa ale pumpar :!: viem to z vlastnej skusenosti ked som dlhsie obdobie tankoval na jednej Shell v BA a hoci nejake zavazne problemy som nemal, stacilo ist na dve plne nadrze vo Zvolene na Shell a odrazu bolo auto zivsie a tichsie a to tak ze si to vsimla aj priatelka...no a vzhladom ze matka pracovala par rokov na pumpe kde sa vymenili tra sefovia, vedel som hned kde je problem :yes: ...odvtedy tankujem v BA na inej shellke a som spokojny ;)

to iste plati aj o no name pumpuach...na jednej mozte dozivotne tankovat lacno a skvele pohone hmoty no staci na tej isten no name pumpe v inom meste natankovat raz a pojdete rovno do servisu....preto ani tak nie je dolezite kde ale u koho ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vegas » 30.06.2010 10:02

To já mám zase s schell negativní zkušenosti.

Tak jak bylo psáno, nejde jen o značku paliva ale taky o čerpací stanici. Nejvíc nankuji naftu určenou pro kamiony a autobusy.
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Mexican » 30.06.2010 11:46

PetrLa píše:
Mexican píše:

kolega bere, kamarád tankuje....takové rady jsou vůbec nejlepší......osobně beru na shellce, omv, agipu a párkrát jsem zavítal i na benzinu....nikde jinde neberu...měnit vstřiky v plánu nemám.

Ukaž fakta a data....pak piš takové názory. Ideální by byl asi rozbor jednotlivých vzorků někde v laboratoři. Silně mi to připomíná tu story s Xenony do obyčejných patic bez nutnosti mít balast, automatické klopení světel a ostřikovače světel.

dobre tak inak. mam najazdenych 90 000km, s odhadom 70 000 na nepremiovej nafte - http://www.spritmonitor.de/en/detail/189636.html. Pri 90 000km prehliadke sa u Hyundaia kontrolovali zhavice a vstreky - nerobil to BOSCH, teda kontrola bola viac-menej rychla ale servisak povedal ze motor je vo vybornom stave. Upozornujem ze jazdim skoro tretinu dialnic, spotreba je od zaciatku 5 litrov, ktoru si meram (vid odkaz na spritmonitor), cosi som odjazdil na Ultra-spesl naftu od Shellu a mozem povedat, spotreba pri podobnom rezime jazdy ta ista, charakteristiky motora to nijak neovplyvnilo. Takze stojim za tym, ze radsej Tesco, Globus kde sa palivo rychlo toci ako nejaka Shellka kde to palivo lezi dni. Rovnake ako u piva. Ale poho, kupuj predrazene palivo, pri tych par km co najazdis ten rozdiel 2-3 korun/liter nepocitis. ja bohuzial pri 33 000km/ rocne ano

doplnene - to kolegovo auto je BMW 328i - sestvalec s doporucenym 98 okt benzinom. navyse vcera ked tankoval prave tuto aditivovanu 95 tak na pumpe bo este Santa Fe CRDi, dve oktavie (nova gen) a dalsie 2 auta - teda plna pumpa, k niecomu takemu ja proste doveru mam. V poslednom case tanujem u Globusu casto a nemozem sa stazovat
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod -drb- » 30.06.2010 11:49

Mexican píše:Takze stojim za tym, ze radsej Tesco, Globus kde sa palivo rychlo toci ako nejaka Shellka kde to palivo lezi dni.

Tohle je přesně ten podstatný argument - na benzinkách, které palivo točí velmi rychle, a navíc takových, kde obsluha není přímo zainteresována na zisku (marketové benzinky provozuje přímo daný market a má tam svého zaměstnance s paušální mzdou), je riziko podvodů výrazně nižší než u podivných "frančíz", kde nějaký vykuk platí nemalou pálku za to, že může používat velkou značku (a je jedno, jestli to je Shell, OMV, Agip atd.). Takový pumpař mnohem častěji podvádí, protože to, co vydělá navíc, mu zůstane, takže lákadlo k podvodům je to velké.

Osobně mám pár ověřených "značkových" pump v okolí s rozumnou cenou (většinou Lukoil) a pokud to někde neznám, tak radši jedu k marketové pumpě, kde se palivo rychle točí než k nějaké neznámé pumpě bez ohledu na to, jaké má na sobě logo.

Zatím jsem ještě neměl jediný problém s palivem (dříve diesel, nyní benzin).
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 30.06.2010 12:45

Já Shellu nezapomenu jak nás podváděl s kvalitou nafty a až test kvality ho odhalil. Test si můžete najít na netu je to tak necelé dva roky. Že by se zlepšili nevěřím a jejich nafta je suveréně nejdražší. Osobně jsem začínal s Vervou pak přešel k Top Q a nakonec jsem u Hypernovy + Vif nebo na Jarově a taky vždy Vif. Nepozoruju žádný rozdíl ve výkonu a spotřebě a velice důležitou mazivist zlepšuji s Vif. Stejně u nás nafta pochází z dvou zdrojů a pak jí prodávají všichni.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Berka » 30.06.2010 14:06

Jirka N. píše:Já Shellu nezapomenu jak nás podváděl s kvalitou nafty a až test kvality ho odhalil. Test si můžete najít na netu je to tak necelé dva roky. Že by se zlepšili nevěřím a jejich nafta je suveréně nejdražší...

Souhlasím, u mne si to shellka taky pohnojila a tankuji teď většinou jen na Benzině a do motorky u jedné samoobslužné pumpy tady u nás protože je tam téměř o korunu levněji než kdekoli jinde. Nemusí platit žádnou obsluhu, je tam pouze tankovací automat na karty a hotovost.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion