Nedá mi to, ale po včerejší jízdě domů

čus
Berka píše:... Tak a hurá do mne...
Berka píše:Ale no tak. Každý v kamionu není hov@do a de.bil, ale nějaká vyjímka se bohužel také najde, jako v každém jiném zaměstnání. Pár kamioňáků znám, u nás v práci jich je se mnou asi 100. Z osobní zkušenosti vím, že pokud řidiče kamionu nenaštvete nějak svým jednáním tak nemá důvod aby vás nějak "nenáviděl". Tedy pokud to pak není opravdu nějaký blbec. Osobně mi taky dokáže vytočit když mi na normální silnici zdržuje osobák který může jet, a já jsem se 40t autem rychlejší jak on. Když to jede 90 km/h (už to slyším jak hromada z vás křičí že kamion může jet jen 80 km/h
) tak nevím proč by stejně rychle nemohl jet osobák. Určitým problémem je přesnost tachometrů. Je jasné že pokud se někdo bude držet přesné devadesátky nebo padesátky, tak tou rychlostí prostě nejede a ten řidič kamionu pak má pocit že ho zdržujete protože jeho tachometr (dnes už je tachograf extra- mimo) ukazuje narozdíl od toho vašeho přesně a vidí že nejedete 90 ale 84 km/h. Každý z vás si řekne že těch několik málo kilometrů nikoho nezblázní, ale ten řidič v kamionu není na výletě a jeho těch několik málo km/h opravdu brzdí, protože za den když se to nasčítá to dělá celkem dost kilometrů které mohl najet. A to je mnohdy to co vás dělí od dojetí na místo. Nedávno mi chybělo ujet 15 km domů na které jsem prostě už neměl volnou jízdu. A to je po odjetí asi 720 km za ten den opravdu k nasrá..
Jak jsem psal v každém povolání se najde blbec, mnohdy jeden řidič kamionu provede něco jinému řidiči kamionu, ale většinou to není úmysl, ale chyba která se může stát každému. Můžete někoho přehlédnout, špatně odhadnout situaci atd. Jsme jen lidi.
Když už jsme u toho chování na silnici tak jsem si vzpomněl na vnímání motorkářů. Když už jezdím tím kamionem tak je asi jasný že jsem byl téměř ve všech státech evropy a v některých jsem bohužel víc jak doma, ale všiml jsem si že v žádném, ale opravdu žádném jiném státě na západ nebo na jih od nás motorkáři nevadí lidem tak jako u nás. Naprosto ve všech státech je běžné že motorky v kolonách projíždí dopředu, protože tím nikoho nezdržují. Někde to dělají nesměle a pomalu (německo), někde ani moc nepřibrzdí (francie, itálie, španělsko). Stejně to platí i na semaforech. Prostě motorka ve frontě nestojí, ale dojede až vedle prvního stojícího auta protože než se rozjede tak jste na motorce dávno pryč. Zkuste to u nás. Polovina lidí vás bude nenávidět protože oni tam přeci stojí a druhá vás bude chtít sundat bokem auta (jako jeden pán v modrém passatu). Tímto mu chci oznámit že měl štěstí že se mu to nepovedlo. Navíc to dokonce ani není v zákoně zakázané. Pouze u stání před žel. přejezdem bylo uvedeno (nevím zda to ještě platí), že vozidla se řadí v pořadí v jakém přijela. Při projíždění kolem kolony se totiž nejedná o předjíždění, ale objíždění překážky. Alespoň se takto shodlo několik právníků a nějaký policista ještě doplnil že to je v pořádku, pokud motocyklista nepřejede dělící plnou čáru.
Tak a hurá do mne...
ervss píše:ja som vcera isiel predbiehat na takej dlhej rovnej ceste z Bratislavy do Rovinky co jazdim kazdy den .. je tam 90ka .. pan isiel 50 ale auto za nim ho isielo tiez predbiehat tak ze okej obaja zacneme predbiehat ale ON predbieha pomaly tak som tomu ujebal a predbehol som aj jeho ze chvilu sme sli 3ja vedla seba to vyzeralo zaujimavo ale nemohol som riskovat ze sa nezaradim .. je tam siroka cesta asi pre 8 pruhov tak v strede takze to bolo OKEJ ale niekto by si povedla ze blazon ale nikoho som neohrozil a riskovat ze sa nezaradim lebo niekto pridat poriadne som nechcel .. : ) takze aj ja som bol vcera mozno za idiota ale bral som to ako najlepsie riesienie
slava píše:Je to nádhera, jízda na motorce!. Jako mladík v 70tých letech jsem lítal na ČZ 175
slava píše:... byla mojí holky, jezdily fantasticky obě dvě, ......
slava píše:....policajti se ještě chovali slušně, neprudili, nikoho nešikanovali, .....
Jo, o tom už něco vím. Furt někde něco hledá a nenachází...slava píše:.... Bez dalších následků na zdraví, samozřejmě až na tu hlavu
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé