Kia dává sedmiletou záruku na všechny své modely

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Kia dává sedmiletou záruku na všechny své modely

Příspěvekod Dajek » 05.01.2010 18:45

Tady je o tom článek na auto.cz.

Tak co na to říkáte ? :kia: :CZ: :SK:
Já si myslím že je to určitě dobrej krok, je vidět že automobilka má zisky a už se jí ta záruka 2x vyplatila a taky je na tom vidět, že :kia: vyrábí modely, na který tu záruku takhle může dát, aniž by jí to zruinovalo. Takže by jsme se měli vozit kvalitními auty i do budoucna. :yes: :thu:
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Kia dává sedmiletou záruku na všechny své modely

Příspěvekod Bindick » 05.01.2010 19:09

Každá mince má svůj rub i líc...sedmiletá záruka má jistě své výhody, ale jseš vázán dodržováním podmínek a tyto tebou signaturované podmínky tvrdě platíš 7 let. KIA má desatero chování k zákazníkům vyvěšené v každém servisu. a) v prvním jsem měl zablácenej volant a jednání jak s obtížným hmyzem, kterému "něco vrže" b) ve druhém korektnost, vstřícnost atd. Ale pořád variantu a) i b) tvrdě platíš. Sedm let..A podívaš-li se na sazbu za hodinu, které potřebuješ na prohlídku 3 a víš, že vyměnit filtr, olej, zkusit brzdy, světla atd je dle mě laika tak na hodinu, tak v čem je to výhra?
Tomáš
Bindick Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Dajek » 05.01.2010 19:14

Výhra je podle mě v tom, že pokuď na ty garanžky jednou ročně chodíš a pak ti třeba právě po 3 letech odejde např. katalyzátor (u předchozího auta), tak potom seš celkem rád že máš nějakou tu záruku a nemusíš platit několik tisíc... Jakmile mi na ceedu zkončí záruka, hodlám se ho zbavit a pořídit něco jinýho, s tímhle jsem to auto prostě už kupoval. Toť můj názor. :-)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lebka75 » 05.01.2010 20:00

jak zde píšete, je tu pro i proti. Když si spočítaš kolik jim za těch 7 let zaplatíš za prohlídky ( není to nemalá částka ), tak jde pak o to co by se na úplně novém autě mohlo podělat a kolik by to vyšlo. I když se to samozřejmě může stát, že se i na novém autě něco nákladného rozbije. Já jsem byl pouze na první prohlídce a dál si vše měním sám přesně podle rozpisu výměn. V mém případě zatím odešli pouze stabilizační tyčky a teď příklad : za druhou garančku bych zaplatil cca 5000 - 6000 kč a tyčky by mi pak vyměnili zdarma na záruku. Já jsem si je sehnal originál 500 kč za kus a vyměnil sám, tak mě to vyšlo na 2000 kč. Když jsem je chtěl koupit v orig. servise , tak chtěli cca 1200 kč / ks. Takže z mého pohledu se jim záruky na 7 let rozhodně vyplatí, protože ve většině případů na autech nic neodejde, ale zákazník jim krásně 7 let plní kapsu ( a to dost přehnaně ). To je můj názor
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Bindick » 05.01.2010 20:05

Když tam nechodíš, tak neřešíš porušení záruky? Přece ti musí chybět razítka v servisní knížce.
Bindick Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 05.01.2010 20:18

neřeším, protože nemám v úmyslu auto prodávat, ale prostě ho dojezdit dokud to bude možné a na to razítka nepotřebuju, na ty to nejezdí :yes:
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 06.01.2010 13:03

lebka75 píše: za druhou garančku bych zaplatil cca 5000 - 6000 kč a tyčky by mi pak vyměnili zdarma na záruku...

Ano, každý má na výběr, ale klidně se podívej do mého deníčku - za obě garančky DOHROMADY jsem zaplaril 6650 Kč a měl v záruce vyměněny tyčky samozřejmě zdarma a záruka mi běží dál. Faktury mám ofocené, tak se klidně podívej. Takže tak...
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 06.01.2010 14:35

případně také doložím foto z první garančky a stála mě přesně 3969 kč s DPH dělaná byla v Příbrami 2.5.2008. Když jsem se v té době ptal jinde, tak mi všude řekli cca 5500 kč. Takže vycházím z místních cen. Tvá cena za první 3000 kč a za druhou 3600 kč je super, ale mě v Rakovníku vždy řekli kolem 5500 kč a abych kvůli tomu jezdil po republice se mi moc nechce. Když jsem auto kupoval, tak všech 7 garanček vyšlo na 42 000 - 45 000 kč, kolik to vyjde teď netuším.
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 29.12.2010 22:52

;) Našel jsem článek ,kdy mění jen do 50 tisíc km. Pak se jen vymlouvají a dělají vše proto ,aby dokázali ,že za to můžeš jen ty. :!: Pozor ,opravdu má to rub a líc!7 let je jen na motor a převodovku.Krom kastle končí vše dřív ,než si myslíte. :kia:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 29.12.2010 23:41

@Korejcobijec: ... mně při najetých 88 tis km měnili v rámci záruky bez řečí tlumič, jeho uložení, tyčky stabilizátoru ... takže těch tvých udávaných 50 tis apak máš smůlu ... je výmysl ;)

Je každého svobodná volba, jestli bude jezdit na garančky za vyšší ceny a mít klid 8-) 5 (7) let nebo 150 tis km ... a nebo se na záruku vykašlat a ušetřit peníze a doufat, že se autíčko nepokazí :o To je stejné jako pojištění, taky je každého svobodná volba pojišťovnám platit "nehorázné" sumy, za klidné spaní, že v případě, kdy nás něco postihne, nám škodu uhradí. A nebo jim nic neplatit a strachovat se, že vyhořím, nabourám a podobně :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 29.12.2010 23:49

;) Já přece nikoho nenutím ,aby využíval příšerně předražených služeb servisů Kia. :) Je to opravdu věc každého ,že si nechá vyměnit olej za 600 litr bez započtení práce. Já tomu řikám zlodějina. Kdo chce ,tak tomu může říkat jak chce. :kia: Od auta ,které slibuje 7 let záruky očekávám určitou kvalitu. Protože v opačném případě by to automobilku zruinovalo. :thu:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod JonnY » 30.12.2010 00:02

.
Naposledy upravil JonnY dne 08.02.2017 00:04, celkově upraveno 1
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mbiron » 30.12.2010 09:33

Rozhodne je nesmysl jezdit do neznackoveho servisu a to hned z nekolika duvodu:
1. Zanik zaruky je ten nejhlavnejsi duvod
2. Neznackovy servis nemuze znat problematiku dane znacky a vse dela takzvane na kolene.
3. Rozhodne nemaji zadne dily skladem, cekani na dil bude delsi.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 30.12.2010 09:47

To je ale zhovadilos zase. Po přečtení tohoto vlákna mi nezbývá než konstatovat, že je *** koupit si auto za 300-500 tis. a pak kašlat na garančky. To je stejné jak koupit si auto a jezdit furt na letních. S tím snad taky musím počítat, že servis a ostatní věci kolem auta něco stojí. To není jen koupit auto a už do toho 7 let nevrazit ani korunu.

Já naopak chápu KIU s těmi povinnými ročními prohlídkami. Je snad logické, že když dávám na něco 7 let záruku, tak chci taky vidět, jak se k tomu majitel chová a jestli s tím s prominutím nejezdí po poli. To auto je totiž stavěné na normální ježdění po silnici a každý kdo někdy podnikal musí pochopit, že takto by to fakt nešlo. To by pak chodili lidi reklamovat i to, co si způsobili vlastní blbostí sami.

Já byl na dvou garančkách ...mám diesel.... poprvé necelé 4000 a podruhé něco přes 5300. V té druhé bylo i seřízení geometrie, které jsem si vyloženě vyžádal. Takže první i druhá garančka co se týče povinných věcí vyšla plus mínus stejně. Nezlobte se tu někteří na mě, ale 4000 ročně za to, že mám klid v duši, že když se něco pokazí tak to nezaplatím, tak to vám nedá žádná pojišťovna.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod mbiron » 30.12.2010 09:53

Naprosto s Petrem souhlasim o garanci se vubec nema cenu dohadovat, maximalne tak ze ve Zline stoji garancka tolik a v Moste tolik a zjistovat kde je rozdil ale ne spekulovat nad tim ze kdyz na garance nepojedu tak s tim takzvane vycuram - slusne receno. Nakonec si myslim, ze ceny garancnich prohlidek jsou vice mene podobne u vsech znacek a lisi se jen hodinovou sazbou a onou garanci na urcity pocet roku.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion