Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod snike » 03.01.2008 12:33

vladislav píše:U 1.4l není kryt motoru odspodu ,ale mám to zašpiněné na víku zespodu upředu a tam se nemůže nic dostat odspodu...ale není to zase tak hrozné...možná je to tou sportovní maskou....ale dá se s tím žít bez problémů... :shifty: :shifty:

Jak asi očistu motoru řeší majitel tohoto auta :?:

Obrázek
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mony79 » 03.01.2008 16:44

Já taky nechci na KIU házet jen špínu. Auto se mi vzhledově líbí - je hezky elegantní a to u "kombiků" nebývá zvykem. Zvlášť když se podívám na Fabii kombi II. :shock: Taky jsem zatím nadšená z podvozku z toho, že je tvrdší. Z Fábie jsem byla zvyklá, že se s ní musí jezdit po nerovnostech velmi opatrně a to nemluvím o dírách, jelikož jejich nemoc je geometrie. Aspoň ta moje potvůrka byla hodně náchylná na tuto nemoc. Stačilo ji opravdu málo. Ale jinak jsem s tím autem neměla za 6 let problém. (Nechci být zastánce Škodovky, jen jsem zatím jezdila jen s auty její značky.) A to bych očekávala i od tohoto auta. Je mi jasné, že cena v poměru k výbavě je velmi dobrá, ale proč by neměla být KIA dobrá ve všem (a vyrábí se v tak moderní fabrice), pokud se chce vrátit do podvědomí lidí a na silnice u nás. :wink:
A co teď miluju je, že můžu otevřít kurf zmáčknutím otevírání přímo na pátých dveřích. Moje fábka to ještě neměla a otevírat ze vnitř auta od řidiče, to bylo příšerné. :|
Mám to auto ráda, najeto s ním mám málo, ale doufám, že budeme kamarádi a že bude mnohem víc kladů a záporů jen minimálně. :no:
mony79 Žena
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Kryshna » 03.01.2008 17:01

Tak ja nevim, zda ma vubec cenu psat neco o CERATU na zdejsim foru :D bo je to spis KIA CEED forum ;-) a nepredpokladam ze by dnes nekdo CERATO kupoval, ac je to 2,5lete auto... v pripade USA 4lete.
Ale shrnu to asi takhle... vse co mi na CERATu vadilo vyresil Ceed...
Ehm a k te spotrebe co tu nekdo psal u 1.4 CVVT v CEEDu... ten motor ma sice silu, ale chybi mu kroutak-zatah (u atmosferaku je to obecne vina maleho objemu)... zavodak z takoveho objemu neudelas i kdyz ho budes tocit v cervenem... obcas je potreba zamyslet se nad tim, co kupujes a proc.Pokud jsi chtel zavodit, chtelo by to 2.0CVVT ale ten se daval jen do CERATa a v Ceedu spis 2.0 CRDi i kdyz naftaky jako nastroj na zavody neuznavam... :razz: no fence ;-)
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Jakub » 03.01.2008 18:06

Tak jsem si dnes detailně prohlížel kapotu. Na obou stranách je spára rovnoměrná a kolem obou světel kapota sedí na té gumě na světlech a těsní. Takže u mě lícuje. Jen vepředu trochu vyčuhuje, ale to je tam kvůli tomu, aby šla lépe otevřít. Přestože jsem měl předek od soli, tak motor je nahoře úplně čistý. Asi mě mají na Slovensku rádi. :smile:

@Kryshna:
S tím krouťákem už jsem to tady vysvětloval - závisí pouze na výkonu a otáčkách motoru. To, jaký má motor tah závisí na jeho výkonu, resp. výkonu při daných otáčkách. To určuje charakteristika motoru - závislost výkonu na otáčkách. Přeplňované motory dosahují vyššího výkonu už při nízkých otáčkách a to způsobuje ten pocit vyššího výkonu a tím i dynamiky. Je zajímavé, že ten nesmysl vyšší kroutící moment = vyšší dynamika se objevuje často i v odborných časopisech. Přitom na to stačí první ročník průmyslovky. :smile:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod thunder » 03.01.2008 18:35

jakub píše:Tak jsem si dnes detailně prohlížel kapotu. Na obou stranách je spára rovnoměrná a kolem obou světel kapota sedí na té gumě na světlech a těsní. Takže u mě lícuje. Jen vepředu trochu vyčuhuje, ale to je tam kvůli tomu, aby šla lépe otevřít. Přestože jsem měl předek od soli, tak motor je nahoře úplně čistý. Asi mě mají na Slovensku rádi. :smile:

@Kryshna:
S tím krouťákem už jsem to tady vysvětloval - závisí pouze na výkonu a otáčkách motoru. To, jaký má motor tah závisí na jeho výkonu, resp. výkonu při daných otáčkách. To určuje charakteristika motoru - závislost výkonu na otáčkách. Přeplňované motory dosahují vyššího výkonu už při nízkých otáčkách a to způsobuje ten pocit vyššího výkonu a tím i dynamiky. Je zajímavé, že ten nesmysl vyšší kroutící moment = vyšší dynamika se objevuje často i v odborných časopisech. Přitom na to stačí první ročník průmyslovky. :smile:

s tou kapotov je to u mna podobne a stym pretrcanim dopredu to tak ma byt,to maju vsetky ceedy okrem toho to ze trosku precnieva sa mi celkom paci
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod matko100 » 03.01.2008 20:05

Take pretrcanie sa aj mne lubi,mam to aj ja na RIU
matko100 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 03.01.2008 21:22

Kontrolka intenzity osvětlení by mněla být nasvícená.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod max » 03.01.2008 22:03

Zašpinění motoru: Voda je voda a pokud jezdíš v tomto popčasí co momentálně je, tak se to musí někde ukázat.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod lubino5 » 04.01.2008 16:19

Je spravne , že po predchadzajucich chválospevoch na Ceeda ,objavila sa tu aj kritika.Ja som kupil toto auto po dlhom váhaní, lebo sa mi velmi páčilo.Je pravda , že ma trochu prekvapili zvuky so zadnej nápravy, ale treba sa posadiť do iného auta a tu si tiež všetko všímať. Na každom aute je niečo čo nám bude vadiť.Neviem či je to len subj.pocit, ale na mojom aute mi napr.vadí hlučnosť pneumatik a pritom mám len 15 " 195 -ky. Spotreba je diskutabilná, ale je to predsa silný motor a spotrebu 6,1 l je možné dosiahnúť len pri ekon.jazde. Chcel by som vedieť ako je to so spomínanou hlučnosťou pneumatik, inak som s autom spokojný.
lubino5 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod snike » 04.01.2008 16:25

lubino5 píše:Je spravne , že po predchadzajucich chválospevoch na Ceeda ,objavila sa tu aj kritika.Ja som kupil toto auto po dlhom váhaní, lebo sa mi velmi páčilo.Je pravda , že ma trochu prekvapili zvuky so zadnej nápravy, ale treba sa posadiť do iného auta a tu si tiež všetko všímať. Na každom aute je niečo čo nám bude vadiť.Neviem či je to len subj.pocit, ale na mojom aute mi napr.vadí hlučnosť pneumatik a pritom mám len 15 " 195 -ky. Spotreba je diskutabilná, ale je to predsa silný motor a spotrebu 6,1 l je možné dosiahnúť len pri ekon.jazde. Chcel by som vedieť ako je to so spomínanou hlučnosťou pneumatik, inak som s autom spokojný.

16" Michelinky co jsem k autu dostal jsou dle mne také hlučnější, ale to je nectnost pneumatik a ne auta ;-) Až budeš kupovat další, tak se stačí kouknout na testy, kde se většinou hlučnost pneumatik srovnává a koupit si nějaké s nižší hlučností.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.01.2008 16:54

lubino5 píše:Je spravne , že po predchadzajucich chválospevoch na Ceeda ,objavila sa tu aj kritika.Ja som kupil toto auto po dlhom váhaní, lebo sa mi velmi páčilo.Je pravda , že ma trochu prekvapili zvuky so zadnej nápravy, ale treba sa posadiť do iného auta a tu si tiež všetko všímať. Na každom aute je niečo čo nám bude vadiť.Neviem či je to len subj.pocit, ale na mojom aute mi napr.vadí hlučnosť pneumatik a pritom mám len 15 " 195 -ky. Spotreba je diskutabilná, ale je to predsa silný motor a spotrebu 6,1 l je možné dosiahnúť len pri ekon.jazde. Chcel by som vedieť ako je to so spomínanou hlučnosťou pneumatik, inak som s autom spokojný.

A o tom to je!!!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mony79 » 04.01.2008 23:11

Mě taky nelícuje pravá strana. :help:
mony79 Žena
Uživatel fóra

Příspěvekod Jakub » 04.01.2008 23:15

Mony píše:Mě taky nelícuje pravá strana. :help:

To já se mám. U mě sedí jak pr... na nočníku (tím samozřejmě nemyslím člena našeho fóra). :)

Obrázek
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 04.01.2008 23:30

jakub píše:
Mony píše:Mě taky nelícuje pravá strana. :help:

To já se mám. U mě sedí jak pr... na nočníku (tím samozřejmě nemyslím člena našeho fóra). :)

Obrázek

@Mony..zkus se zastavit v servisu...

Byl jsem s tím ve čtvrtek v servisu..měnili mi boční lištu .koukali se na tu kapotu,řikali že to poštelovali vypadá to lépe i to sedí ...tak jsem to uvnítř otřel a uvidím co dále...koukali se i na to víčko nádrže ...musí se sundat podběh kola ,bavili jsme se i o špinavosti auta...s tím se asi nedá nic dělat..padl tam taky názor,že zimní kola trochu víc víří nečistotu než letní...něco na tom bude,ale bude to konstrukcí karoserie apod...celkově sem měl dobrý pocit z návštěvy v servisu..jo dostal jsem krásný kalendář.. :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod mony79 » 04.01.2008 23:36

@ vladislav
už zase jsi dostal kalendář :no:
Jak budu mít cestu tak se tam zastavím. Za jak dlouho to měli "opravené"?
mony79 Žena
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion