Kuny a jíní škůdci...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Tony » 07.03.2008 14:25

07.miki píše:dnes jsem si pořídil Plašič zvěře

PS: viděl jsem to u JakubaObrázek

na jakém principu to funguje? ultrazvuk? ten je ale jen na par metrů ne?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jakub » 07.03.2008 14:27

Tony píše:na jakém principu to funguje? ultrazvuk? ten je ale jen na par metrů ne?

Normální ultrazvuková píšťalka. Píská na ní vítr při jízdě auta. Dosah asi bude větší než pár metrů.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Jakub » 07.03.2008 14:33

Existují ultrazvukové elektronické plašiče na kuny. Otázka je, jakou mají spotřebu, aby to hned nevycuclo baterku.

http://www.hobbycar.cz/engine.php?idin=(id=1568-)&viewd=1&lang=cz
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod thunder » 07.03.2008 14:34

Tony píše:na jakém principu to funguje? ultrazvuk? ten je ale jen na par metrů ne?

som si spomenul minule sme sli od svokrovcov a v dialke..no v dialke.tak odhadom 150-200metrov som zazrel zajaca ktory bezal smerom od auta ale ci sa splasil od zvuku motora alebo ultrazvuku je otazne..ale tiez myslim ze to nebude len par metrov
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Jakub » 07.03.2008 14:38

thunder píše:som si spomenul minule sme sli od svokrovcov a v dialke..no v dialke.tak odhadom 150-200metrov som zazrel zajaca ktory bezal smerom od auta ale ci sa splasil od zvuku motora alebo ultrazvuku je otazne..ale tiez myslim ze to nebude len par metrov

Vyplašil ho hrom. :lol: (Malá slovní hříčka)
Jakub Muž
Moderátor

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Tony » 07.03.2008 14:50

když vezmete např. parkovací senzory tak ty fungují pomocí ultrazvuku a tam se to pohybuje do 3m. tak nevim jestli ta píšťala dopískne až do 200m, pokud to není založeno na principu jako píšťaly na psy. ty fungují docela daleko
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod thunder » 07.03.2008 14:54

jakub píše:
thunder píše:som si spomenul minule sme sli od svokrovcov a v dialke..no v dialke.tak odhadom 150-200metrov som zazrel zajaca ktory bezal smerom od auta ale ci sa splasil od zvuku motora alebo ultrazvuku je otazne..ale tiez myslim ze to nebude len par metrov

Vyplašil ho hrom. :lol: (Malá slovní hříčka)

:D :grin: vtipalku :)
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.03.2008 12:24

Typická plzeňská kuna: Zbožňuje kabely v citroënech!
http://www.ahaonline.cz/cz/z-domova/23968/typicka-plzenska-kuna:-zboznuje-kabely-v-citroënech!/
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod andyf » 11.03.2008 20:52

Je videt, ze jsem toto podcenil. Je to snad to jedine tema, co jsem tu necet. :oops: :huh: Vcera jsme prijeli do hotelu v Nemecku u Drazdan. Je to kousek od lesa ... Rano jsem nastartoval, jedu a rikam, si nejak to netahne :huh: , jako by mi nefungovalo turbo (ale zadna kontrolka nesvitila!!). Jeste jsem do jel do prace, koukam do motoru, a nejaka hadicka uplne rozkousana. :shock: Hned jsem si na tohle vlakno vzpomnel... Navic v nadrzce chladici kapaliny hladina pod "L" a vecer uz byla uplne prazdna. :x Nechal jsem to stat na parkovisti... Zitra volam Kia Asistenci, tak jsem zvedavy, co z toho bude... :?:
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 11.03.2008 21:15

@Andyf

Tak to dokáže pěkně naštvat...u nás v praci chodi taky venku před firmou kuny v noci a bylo tam pár takových případů..hlavne nová auta..tak proto jsem vyčesal vlčáka a zatím mám klid..... Obrázek
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod andyf » 12.03.2008 21:00

andyf píše:Je videt, ze jsem toto podcenil. Je to snad to jedine tema, co jsem tu necet. :oops: :huh: Vcera jsme prijeli do hotelu v Nemecku u Drazdan. Je to kousek od lesa ... Rano jsem nastartoval, jedu a rikam, si nejak to netahne :huh: , jako by mi nefungovalo turbo (ale zadna kontrolka nesvitila!!). Jeste jsem do jel do prace, koukam do motoru, a nejaka hadicka uplne rozkousana. :shock: Hned jsem si na tohle vlakno vzpomnel... Navic v nadrzce chladici kapaliny hladina pod "L" a vecer uz byla uplne prazdna. :x Nechal jsem to stat na parkovisti... Zitra volam Kia Asistenci, tak jsem zvedavy, co z toho bude... :?:
Tak po precteni podminek Kia Assistance jsem je ani nevolal. Na poskozeni 3 osobou nebo prirodnimi vlivy se to nevztahuje. Dolil jsem pul litru destilky a dojel do 15 Km vzdalenyho servisu. Dali tam novou hadicku za 4 Eura, zmerili zamrznost nemrznouci smesi a jel jsem. Asi to bylo jenom odvzdusnenim, ale cela nadrzka prazdna? No popravde jsem to od nakupu nekontroloval... Zatim to jezdi OK. Dneska parkuju zas u hotelu, tak jsem zvedavej, co s tim kuny provedou. Postrikal jsem to svym sprejem proti plisnim do bot :-D ...
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 12.03.2008 23:11

Dej vědět jak to dopadlo?
Nebylo by lepší nechat tam boty na které používáš ten spray ??? :-D :-D :-D
Řešil jsem stejný problém, byla to jen izolace na hadici. Koupil jsem plašič kun a hlodavců s piezoměničem na 9V baterku, přidělal na jeden šroub do motorového prostoru a pokud se nevybije, je klid..
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod andyf » 12.03.2008 23:18

ludek_f píše:
Nebylo by lepší nechat tam boty na které používáš ten spray ??? :-D :-D :-D
Nerad bych, aby po mne sli ochranci zvirat :razz:
ludek_f píše:
Koupil jsem plašič kun a hlodavců s piezoměničem na 9V baterku, přidělal na jeden šroub do motorového prostoru a pokud se nevybije, je klid..
No zatim tady v Nemecku to muzu udelat dost tezko, ale jak dojedu domu, hned to zacnu resit...
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 12.03.2008 23:18

http://www.hobbycar.cz/engine.php?lang=cz&viewd=1&idin=(id=1568-)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 13.03.2008 09:19

dr.krtek píše:http://www.hobbycar.cz/engine.php?lang=cz&viewd=1&idin=(id=1568-)

Ano, je to neco podobneho, zalezi na konstrukci.
Napajeni z tvrdeho zdroje ma vyhodu a nevyhodu :
- vyhodu v tom, ze se nemusis starat o napajeni
- nevyhodu, pokud to neni konstrukcne osetreno, ze ton je stabilni
- u mneke baterie se ton i hlasitos meni, pripadni zajemci si tak jednoduse nezvykaji
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion