HID xenony

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Jakub » 14.12.2007 12:25

Možná bych přidal do hlavní sekce i položku "Prodejci a servisy", kam by se mohly dávat zkušenosti. Určitě by to pomohlo i ostatním v rozhodování, kde auto koupit resp. servisovat.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 14.12.2007 12:36

snike píše:Přes to STK, jak radí Anonym, je to asi pro tebe nejschůdnější řešení. Když ti na STK vydají potvrzení, že auto nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích, tak by měl prodejce :kia: se k tobě začít chovat jinak a domluvit se na řešení věci. A pokud by ani tohle nepomohlo, pak bych se obrátil přímo na Kia Motors v Praze Čestlicích, ty taky jistě mají nějaké páky na své prodejce a jistě jim bude více záležet na renomé značky :kia: ;-)

Dokonce mi nabídli že není problém aby mi zajistili vyjádření STK že je sada OK a neporušuje žádný předpis :shock:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 14.12.2007 12:41

Zapremyslim nad tim, zda vytvorit sekci servis + prodej, kde kazdej dealer a servis bude mit vlastni prispevek, kde budou moci jednotlivy uzivatele psat svoje zkusenosti 8-)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Beda » 14.12.2007 12:44

Michal píše:
snike píše:Přes to STK, jak radí Anonym, je to asi pro tebe nejschůdnější řešení. Když ti na STK vydají potvrzení, že auto nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích, tak by měl prodejce :kia: se k tobě začít chovat jinak a domluvit se na řešení věci. A pokud by ani tohle nepomohlo, pak bych se obrátil přímo na Kia Motors v Praze Čestlicích, ty taky jistě mají nějaké páky na své prodejce a jistě jim bude více záležet na renomé značky :kia: ;-)

Dokonce mi nabídli že není problém aby mi zajistili vyjádření STK že je sada OK a neporušuje žádný předpis :shock:

Kamarad taky jezdil na 20 let stare Skodovce, ktera se cela rozpadala, nebrzdila, ... no proste pojizdna rakev :shock: a vzdy prosel technickou ... jak to udelal :?: ... to asi nemusim vysvetlovat :twisted:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.12.2007 12:48

Michal píše:

..když budeš mít na STK spřízněnou duši, seženeš si to sám :yes: ...už bych si od nich nevzal ani ten bonbón :tongue: , co máj na každým :kia: salónu :evil:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 14.12.2007 13:41

Beda píše:
Michal píše:

Kamarad taky jezdil na 20 let stare Skodovce, ktera se cela rozpadala, nebrzdila, ... no proste pojizdna rakev :shock: a vzdy prosel technickou ... jak to udelal :?: ... to asi nemusim vysvetlovat :twisted:

Přesně tak, kdo si myslí že u nás již žádný kamarádšoft a korupce není se šeredně plete ;-) Začíná to přidělováním lepších registračních značek, pokračuje to přes STK a vrcholí to na úřadě kde se řeší dopravní přestupky ;-)

To jejich STK jim jistě podepíše cokoliv ;-) Každý servis jezdí na tu svou STK, které tím dělá kšeft a STK samozřejmě za to zase servisu skoro ve všem vyjde vstříc, když něco potřebují.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.12.2007 14:58

Michal píše:

Jestli ti doopravdy nabídli kladný posudek z STK,tak bych si ho od nich nechal vypracovat, kladl bych důraz aby tam byly všechny náležitosti / razítka STK,jmenovitě kdo to vystavil apod. / a potom bych je zažaloval jak prodejce tak tu STK,protože by se jednalo o podvod a padělání listiny a posudku STK.Myslím si že by to stálo poslat - asi někam na ministerstvo dopravy,nebo jak jiní doporučujou televize Černé ovce , Občanské judo.
Určitě by se našla nějaká duše která by se tím začala zabývat,vždyt všude hlásají jak tvrdě půjdou proti STK za porušování předpisů.Tak tady mají možnost.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.12.2007 15:06

Našel jsem odkaz na stránkách ministerstva dopravy,kde bych se nebál to poslat,samozřejmě když bych měl posudek STK v ruce od prodejce :kia: Takovému prodejci a té takzvané STK by se mělo pořádně zatopit :D :D :D

http://www.registerofdebtors.com/protikorupcni-linka.htm
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 16.12.2007 20:32

Michal píše:Teď u toho asi budu vypadat jako trubka ale je to realita!!!
Když jsem si objednával auto, padla otázka na xenony. Řekli mi, že to není problém a že stojí 25.000,- Je to palba ale já je fakt moc chtěl. No před týdnem jsem zjistil že mi prodejce namontoval právě tuto přestavbovou HID sadu. Su docela v šoku a nevím co dělat. Ještě když píšete že to není u nás schválený. Máte někdo nápad jak reagovet na serioznost tohoto brněnského prodejce??? Help.

Když jsem objednával auto tak jsem se na xenony zeptal a prodejce mi je nabídl za 5000 Kč a rovnou řekl že se nejedná o originální doplněk. Problém je že xenony musí mít samozřejmě snímače zatížení náprav, kvůli sklonu (mimo nákladních aut se vzduchovým odpružením), ale také je povinost mít ostřikovače světel.
Nabídku jsem nevyužil, ale přiznávám že nějakou podobnou sadu zřejmě zakoupím. Pokud jsou světla správně seřízena a řidič používá korekci sklonu světel tak jak má, tak nevidím žádný problém...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 16.12.2007 20:42

@ceee´d
pokavad by ridic pouzival korekci sklonu svetel (ta co je tam standardni/manualni pres kolecko) pri jizde s Xenonama by z ni nesmel dat dolu ruku a stale na kazdem hupu regulovat naklon, coz neni mozne, a proto ti to tu originalni dynamickou regulaci nenahradi :roll:
Beda Muž
Administrátor

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 16.12.2007 21:00

Beda píše:@ceee´d
pokavad by ridic pouzival korekci sklonu svetel (ta co je tam standardni/manualni pres kolecko) pri jizde s Xenonama by z ni nesmel dat dolu ruku a stale na kazdem hupu regulovat naklon, coz neni mozne, a proto ti to tu originalni dynamickou regulaci nenahradi :roll:

Přesně tak a nedej bože aby jsi někde způsobil nehodu. a ten druhá říkal že jsi ho oslnil,to budeš mít pak vyhráno.Prostě pánové nechápu proč vás láka vždy to co je zakázané.Navíc že budeš oslňovat toho druhého je bez debat.A být Policií tak vám při kontrole fakt seberu papíry a pořádnou pokutičku.Blbě seřízená světla a nebo i ty nepovolená mě večer ale někdy i přes den nadzvedavají.Prostě nic jiného než frajeřinka.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 16.12.2007 21:04

Anonym píše:

Přesně tak a nedej bože aby jsi někde způsobil nehodu. a ten druhá říkal že jsi ho oslnil,to budeš mít pak vyhráno.Prostě pánové nechápu proč vás láka vždy to co je zakázané.Navíc že budeš oslňovat toho druhého je bez debat.A být Policií tak vám při kontrole fakt seberu papírysa pořádnou pokutičku.

A hlavně parabola ceeda není na xenon uzpůsobená. Xenony patří do čoček, které mají jiné vyzařování a tolik neoslňují. A navíc musí být na xenony konstruované a homologované. :evil:
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 16.12.2007 21:05

jakub píše:
Anonym píše:

Přesně tak a nedej bože aby jsi někde způsobil nehodu. a ten druhá říkal že jsi ho oslnil,to budeš mít pak vyhráno.Prostě pánové nechápu proč vás láka vždy to co je zakázané.Navíc že budeš oslňovat toho druhého je bez debat.A být Policií tak vám při kontrole fakt seberu papírysa pořádnou pokutičku.

A hlavně parabola ceeda není na xenon uzpůsobená. Xenony patří do čoček, které mají jiné vyzařování a tolik neoslňují. A navíc musí být na xenony konstruované a homologované. :evil:

Jak jde vidět některým to prostě nedojde.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 16.12.2007 21:14

Anonym píše:Jak jde vidět některým to prostě nedojde.

Jak říkají vietnamští spoluobčané: "Víc ploužků, víč Adidas". Je to pouťovka pro amatérské tunery, kteří si i bez nich na STK vykoledují leda vztyčený prostředníček. :lol:
Jakub Muž
Moderátor

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod snike » 16.12.2007 21:19

ceee´d píše:
Michal píše:Teď u toho asi budu vypadat jako trubka ale je to realita!!!
Když jsem si objednával auto, padla otázka na xenony. Řekli mi, že to není problém a že stojí 25.000,- Je to palba ale já je fakt moc chtěl. No před týdnem jsem zjistil že mi prodejce namontoval právě tuto přestavbovou HID sadu. Su docela v šoku a nevím co dělat. Ještě když píšete že to není u nás schválený. Máte někdo nápad jak reagovet na serioznost tohoto brněnského prodejce??? Help.

Když jsem objednával auto tak jsem se na xenony zeptal a prodejce mi je nabídl za 5000 Kč a rovnou řekl že se nejedná o originální doplněk. Problém je že xenony musí mít samozřejmě snímače zatížení náprav, kvůli sklonu (mimo nákladních aut se vzduchovým odpružením), ale také je povinost mít ostřikovače světel.
Nabídku jsem nevyužil, ale přiznávám že nějakou podobnou sadu zřejmě zakoupím. Pokud jsou světla správně seřízena a řidič používá korekci sklonu světel tak jak má, tak nevidím žádný problém...

Koukám, že už ti to tady kolegové přede mnou vysvětlili, tak jenom dodám: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

:lol: :lol: :lol: :wink:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion