Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Příspěvekod MP1 » 15.05.2024 16:54

Negatívna správa. MY25 už upozorňuje akusticky na prekročenú rýchlosť.

Pozitívna správa. MY25 rodina Ceed dostala vylepšenie. Auto si pamätá voľbu AutoHold, ako aj nový Sportage.
Či to dostanú aj staršie modelové roky formou sktualizácie sa ma nepýtajte. Neviem.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod CEED2021 » 22.07.2024 08:50

Už se to tu myslím někde zmiňovalo...
Jak jste spokojeni s výkonem klimatizace během horkého léta v Ceedu poslední generace?
Domnívám se, že všechny roky od 2018 až 2019 doposud mají stejný výkon kompresoru, chladivo a topologii zapojení klimatizace jako takové, takže by měly chladit se stejným výkonem, ne?
Mně se výkon klimatizace (chlazení) u Ceedu při teplotách už nad 25 °C zdá být nedostatečný (hlavně když hodně svítí slunce). Zatím mně do auta žádná voda neteče, jak tady zmiňovali někteří, takže asi funguje dobře, ale znám auta, které jsou taky z posledních let a dokonce levnější (např. Toyota Yaris) a tam ta klima chladí mnohem víc...
Ceed 2021 (MY22), 1.5 T-GDi, TOP
CEED2021 Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členství

Příspěvekod Turudumdum » 22.07.2024 15:17

Já mám pocit, že chladí pěkně, teď ve vedrech používám klidně i 22,5- 23 st., třeba u Škodovky jsem dával 21, když bylo vedro, abych pocitově měl teplotu akorát. Ale možná už to chtělo zkontrolovat chladivo. Možná tím bych začal.

Třeba když zapnu vnitřní cirkulaci, tak mi kolikrát byla až zima než se to stihne adaptovat.

Vytékající kondenzát pod autem je normální věc, protože klima vzduch vysušuje.
Ceed SW MY23 1.5 T-GDI 6MT Top Premium
Turudumdum Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členství

Příspěvekod CEED2021 » 22.07.2024 15:38

Turudumdum:
Chladivo mám doplněno při minulé garančce a další mě čeká za měsíc, takže nevím, jestli je nutné ho doplňovat. Když ho doplnili minulý rok, tak tam téměř nic nechybělo z hlediska množství.
Jasné, vytékající kondenzát pod autem je princip fungování klimy, ale co v autě u spolujezdce na podlaze?
To už jsem tu právě někde četl... Většinou se takové věci děly (např. o Octávie), když byl už ucpaný/mokrý kabinový filtr.

Klima chladí líp, když je zapnutá vnitřní cirkulace, jelikož nenasává horký vzduch z venku (nebo jen minimálně), ale pracuje s již (většinou) chladnějším vzduchem z kabiny vozu, čehož by se mělo dosáhnout delší dobou jízdy a hlavně hned vyvětrat po vlezení do auta.
Ceed 2021 (MY22), 1.5 T-GDi, TOP
CEED2021 Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členství

Předchozí

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion