aifell píše:Teď jsem počítal tu nabídku u Cetelemu a na úvěr 200.000 Kč přeplatím na 72 splátek přes 70.000 Kč a to se mi zdá opravdu hodně ... jo a splátka by byla 3.776 Kč
Nezapomeň, že v té splátce je již zahrnuté 3% pojištění schopnosti splácet, což jinde většinou neuvádějí. To dělá celkem přes 8 tisíc. Jinde to většinou neuvádějí. Nákup přes osobní půjčku vyjde o něco dráž než leasing/úvěr od leasingové společnosti, ale důležité jsou také podmínky. Jak už jsme zmínili - majiteli zůstává TP a je možné bez sankcí doplatit jistinu (mimochodem taky důležité slovo - je to dlužná částka bez úroků, hodně splátkových firem požaduje splacení i s budoucími úroky). Auto je tvoje a není problém s dodatečně montovaným příslušenstvím (to se u leas. musí papírově řešit tech. zhodnocením). Navíc pokud máš už nějaké bonusy na pov+hav pojištění, tak se ti o ně sníží pojištění - to u leas. nejde a je potřeba tuto částku taky do výpočtu zahrnout. Dále na poj. ještě naskakují bonusy. Pokud máš skoro polovinu ceny cash, tak bych do leasingu nešel. Ty problémy za to nestojí. Zaplatíš 1/2 ceny auta a nepatří ti na něm ani šroubek. A nedej bože, když auto na leasing ukradnou. Znám pár případů, kdy auto ukradli těsně před skončením leas. a veškeré plnění od poj. shrábla leasingovka.
Další věc jsou možné finanční problémy. Taky takový příklad znám a vyřídit převod leasingu je horor kterým by se daly popsat dvě stránky. Auto na úvěr můžeš ev. kdykoliv prodat a doplatit úvěr. A ještě jedna důležitá věc u pojištění - vinkulace, tj. koho pojišťovna odškodní. U leasingu a úvěru od leasingovky je to vždy leasingovka, která si nejdřív uhradí dlužnou částku s úroky a zbytek (pokud nějaký je, taky to vůbec nemusí stačit) dá nájemci. Třeba ten Cetelem vinkulaci nepožaduje.
Financování jsem řešil za poslední dobu 2x - jednou když si kupoval auto táta a podruhé já. Podmínky snad všech možných úvěrových a leasingových společností mám přečtené několikrát a to i pozpátku. Výše splátky je skutečně to poslední.
Jinak se můžeš přijet podívat na minisraz do Litoměřic kde si o tom můžeš popovídat a také si prohlédnout auta.