Jakou leasingovou či úvěrovou společnost?

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Jakub » 13.03.2008 08:40

aifell píše:Teď jsem počítal tu nabídku u Cetelemu a na úvěr 200.000 Kč přeplatím na 72 splátek přes 70.000 Kč a to se mi zdá opravdu hodně ... jo a splátka by byla 3.776 Kč

Nezapomeň, že v té splátce je již zahrnuté 3% pojištění schopnosti splácet, což jinde většinou neuvádějí. To dělá celkem přes 8 tisíc. Jinde to většinou neuvádějí. Nákup přes osobní půjčku vyjde o něco dráž než leasing/úvěr od leasingové společnosti, ale důležité jsou také podmínky. Jak už jsme zmínili - majiteli zůstává TP a je možné bez sankcí doplatit jistinu (mimochodem taky důležité slovo - je to dlužná částka bez úroků, hodně splátkových firem požaduje splacení i s budoucími úroky). Auto je tvoje a není problém s dodatečně montovaným příslušenstvím (to se u leas. musí papírově řešit tech. zhodnocením). Navíc pokud máš už nějaké bonusy na pov+hav pojištění, tak se ti o ně sníží pojištění - to u leas. nejde a je potřeba tuto částku taky do výpočtu zahrnout. Dále na poj. ještě naskakují bonusy. Pokud máš skoro polovinu ceny cash, tak bych do leasingu nešel. Ty problémy za to nestojí. Zaplatíš 1/2 ceny auta a nepatří ti na něm ani šroubek. A nedej bože, když auto na leasing ukradnou. Znám pár případů, kdy auto ukradli těsně před skončením leas. a veškeré plnění od poj. shrábla leasingovka.

Další věc jsou možné finanční problémy. Taky takový příklad znám a vyřídit převod leasingu je horor kterým by se daly popsat dvě stránky. Auto na úvěr můžeš ev. kdykoliv prodat a doplatit úvěr. A ještě jedna důležitá věc u pojištění - vinkulace, tj. koho pojišťovna odškodní. U leasingu a úvěru od leasingovky je to vždy leasingovka, která si nejdřív uhradí dlužnou částku s úroky a zbytek (pokud nějaký je, taky to vůbec nemusí stačit) dá nájemci. Třeba ten Cetelem vinkulaci nepožaduje.

Financování jsem řešil za poslední dobu 2x - jednou když si kupoval auto táta a podruhé já. Podmínky snad všech možných úvěrových a leasingových společností mám přečtené několikrát a to i pozpátku. Výše splátky je skutečně to poslední.

Jinak se můžeš přijet podívat na minisraz do Litoměřic kde si o tom můžeš popovídat a také si prohlédnout auta. :)
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Lesing

Příspěvekod PetrLa » 06.03.2010 21:38

3CP0 píše:Petrla: Absolútny súhlas s tvojim príspevkom :thu: Tá 7 ročná záruka je naozaj super. Na jednej strane dáva zákazníkovi pridanú hodnotu v pocite istoty, že tých 7 rokov by sa nič nemalo pokaziť - a keď aj, mňa ako zákazníka to nič stáť nebude. Na druhej strane, týmto si Kia zaviazala zákazníkov k tomu, aby 7 rokov chodili len do autorizovaných servisov. Tak by to malo byť aj u iných značiek. Častokrát ale ľudia skončia u garážnika, ktorý tak maximálne vymení olej a filter, už nevie, čo na aute skontrolovať, pretože nemá potrebné know-how, nemá vedomosť o žiadnych zvolávacích akciách atď.

Kii fandím, tento rok rozhodne budeme kupovať nové auto, Ceed je veľmi reálna voľba. Vengu som naživo ešte nemal možnosť preliezť, možno sa z nej tiež stane potenciálny kandidát. Voči Kii ako spoločnosti mám naozaj len jedinú námietku - a tou je leasing. Dnes sa množstvo áut aj pre súkromné osoby predáva na leasing alebo úver. Kia nemá vlastnú leasingovku, musí ísť cez bežné komerčné leasingovky a preto pre človeka, ktorý vezme do ruky kalkulačku, vychádza leasing ako veľmi nevýhodná voľba.
Ak by u Kie bola podobná situácia, ako u Škody, ktorá tlačí všetko cez ŠkodaLeasing (v SR je to VWFS), bol by priestor na rôzne leasingy s nulovým navýšením, nulovou akontáciou, "zaplať 1/3 a rok jazdi" a podobne. Verím tomu, že ak by toto isté spravila Kia, predávala by sa ešte lepšie :yes:

Škoda toho výsledku EuroNCAP pre Vengu. Laikov nebude zaujímať, prečo dopadla Venga tak, ako dopadla, uvidia len 4 hviezdičky a tým to pre nich hasne. Chyby by sa nemali stávať, ale stali sa. Kia sa k tomu postavila čelom, čo im slúži ku cti :thu: (Na rozdiel od Toyoty, ktorá X rokov problémy zametala pod koberec) :no:

Go :kia: go!

Víš 0% úrok na leasingu nebo úvěru jsem už viděl...i u KIE, ale bylo to pouze na Ceed a Vengu. Ovšem nejsem natolik naivní, že to nezaplatím. Prodají mi auto např. za 300 tis. a je mi nad slunce jasné, že auto bude např. za 250 tis. a zbylých 50 tis. je vyrovnání s bankou (přece nikdo dnes nedělá nic zadarmo) a ve výsledku to stejně zaplatím. Takže si o celém 0% úroku myslím svoje. Tady na tom prodělají chudáci lidi, co by to brali hotově, protože zaplatí i to, co by normálně dal autosalon bance, ovšem kdyby to bylo po staru, tak zaplatí o to méně. Dneska zadarmo ani kuře nehrabe. :-(
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Re: Euro NCAP test Kia Venga

Příspěvekod jirka.zc » 09.03.2010 19:07

JO a co se týká financování, nejlevnější je a bylo vždy platit hotově, souhlasím s PETR lou, že vám nikdo nic zadarmo nebo se slevou nedá. Přeplatíte vždy balík , z čeho by asi leasingovky a banky žily.
jirka.zc Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod -drb- » 09.03.2010 19:35

jirka.zc píše:JO a co se týká financování, nejlevnější je a bylo vždy platit hotově, souhlasím s PETR lou, že vám nikdo nic zadarmo nebo se slevou nedá. Přeplatíte vždy balík , z čeho by asi leasingovky a banky žily.

Je to off-topic, ale ne vždy je hotovost nejlevnější cesta. Ne vždy platí, že menší suma = levnější. A tím spíše to platí o autě, kde je v podstatě nutné si celou investici rozložit v čase a zahrnout i ostatní případné náklady - třeba to, že na auto TEĎ nemám a pokud ho skutečně potřebuju, musím řešit jinou dopravu, případně řešit jestli je levnější úvěr nebo servis starého auta (což byl třeba můj případ) atd.

Navíc je také mnoho cest, jak vzít auto na "splátky" - leasing, úvěr, pronájem s odkupem atd. Každé řešení má své výhody a nevýhody a každé znamená také jinou výší vícenákladů. Soukromé osobě bych třeba moc nedoporučoval leasing, ale spíše nějakou variantu spotřebitelského úvěru.

A hlavně - úvěrování je vždy sázka na riziko. Vzít si úvěr není samo o sobě špatné, ale je zhovadilost nemyslet přitom na to, že úvěr znamená kouli na noze. Je nutné myslet na to, co udělat, pokud se člověk dostane do situace, že nemůže splácet. Je nutné mít nějakou rezervu na pár měsíců, mít možnost úvěrů se zbavit (prodej věcí) atd. Pokud je člověk odpovědný a je si vědom možných rizik (na vše se připravit nedá, ale dají se minimalizovat dopady), tak je úvěr šikový nástroj. Pokud je ale člověk blbec, tak mu nepomůže nic.

A ještě ohledně úroků, poplatků apod. - půjčování peněz je normální služba, jako třeba ostříhání u holiče. Taky se každý může ošmikat sám, ale mnoho lidí volí profesionálního holiče jako úsporu času a schopností. Stejně tak banky zprostředkují službu, kterou člověk CHCE a je jen na něm, jestli cenu za tuhle službu (úroky) zaplatí.
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 09.03.2010 21:30

-drb- píše:
jirka.zc píše:JO a co se týká financování, nejlevnější je a bylo vždy platit hotově, souhlasím s PETR lou, že vám nikdo nic zadarmo nebo se slevou nedá. Přeplatíte vždy balík , z čeho by asi leasingovky a banky žily.

Je to off-topic, ale ne vždy je hotovost nejlevnější cesta. Ne vždy platí, že menší suma = levnější. A tím spíše to platí o autě, kde je v podstatě nutné si celou investici rozložit v čase a zahrnout i ostatní případné náklady - třeba to, že na auto TEĎ nemám a pokud ho skutečně potřebuju, musím řešit jinou dopravu, případně řešit jestli je levnější úvěr nebo servis starého auta (což byl třeba můj případ) atd.

Navíc je také mnoho cest, jak vzít auto na "splátky" - leasing, úvěr, pronájem s odkupem atd. Každé řešení má své výhody a nevýhody a každé znamená také jinou výší vícenákladů. Soukromé osobě bych třeba moc nedoporučoval leasing, ale spíše nějakou variantu spotřebitelského úvěru.

A hlavně - úvěrování je vždy sázka na riziko. Vzít si úvěr není samo o sobě špatné, ale je zhovadilost nemyslet přitom na to, že úvěr znamená kouli na noze. Je nutné myslet na to, co udělat, pokud se člověk dostane do situace, že nemůže splácet. Je nutné mít nějakou rezervu na pár měsíců, mít možnost úvěrů se zbavit (prodej věcí) atd. Pokud je člověk odpovědný a je si vědom možných rizik (na vše se připravit nedá, ale dají se minimalizovat dopady), tak je úvěr šikový nástroj. Pokud je ale člověk blbec, tak mu nepomůže nic.

A ještě ohledně úroků, poplatků apod. - půjčování peněz je normální služba, jako třeba ostříhání u holiče. Taky se každý může ošmikat sám, ale mnoho lidí volí profesionálního holiče jako úsporu času a schopností. Stejně tak banky zprostředkují službu, kterou člověk CHCE a je jen na něm, jestli cenu za tuhle službu (úroky) zaplatí.

Jo nezbývá mi než souhlasit. Já ale poukazoval na jednu věc.
Mám v salonu Ceeda a Vengu za dejme tomu 300 tis. Beru-li to na úvěr a je tam 0% navýšení, tak v podstatě nepřeplatím nic. Ale je jasné, že autosalon se s bankou nějak vypořádává a zákazník to zaplatí. Kdyby to nebylo takto šikovně udělané, tak by auto stálo třeba jen 250 tis. A to je ten rozdíl, který zaplatí i chudák člověk, který tuto úžasnou službu od banky nechce. Na toto jsem narážel. O toto mi šlo. Člověk, který platí hotově platí vlastně i to (je penalizován), co by normálně za hotové neplatil. Proto se mi tyto akce vůbec nelíbí.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod ferino » 09.03.2010 21:48

Len vzdy je tam to riziko, ze to auto nie je tvoje (leasing) alebo je poistka viinkulovana na banku/leasingovku. Co v pripade ak sa nic nestane je super. Ale ked pride k totalke alebo kradezi, tak potom zbadas kolko si prerobil.
Nevraviac, ze vyhotovenie zmluvy nie je zadarmo.

Napriklad Citroen pocas srotovneho ponukal C4 za 9990,-EUR na 3 roky (kazdy rok 1/3 ceny) bez navysenia cez ich leasingovku. Ale vyhotovenie zmluvy stalo 1000,-EUR. Myslim ze to dalsi komentar nepotrebuje.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Leasing

Příspěvekod snike » 10.03.2010 08:53

Offtopic :
PetrLa píše: ...Mám v salonu Ceeda a Vengu za dejme tomu 300 tis. Beru-li to na úvěr a je tam 0% navýšení, tak v podstatě nepřeplatím nic. Ale je jasné, že autosalon se s bankou nějak vypořádává a zákazník to zaplatí. Kdyby to nebylo takto šikovně udělané, tak by auto stálo třeba jen 250 tis. A to je ten rozdíl, který zaplatí i chudák člověk, který tuto úžasnou službu od banky nechce. Na toto jsem narážel. O toto mi šlo. Člověk, který platí hotově platí vlastně i to (je penalizován), co by normálně za hotové neplatil. Proto se mi tyto akce vůbec nelíbí.

... to co jsi napsal je nesmysl :yes: ... než něco takového napíšeš, tak si zjisti podrobnosti o akci 0% navýšení a zjistíš jak to funguje ;) ... my před 14 dny objednávali Vengu, takže jsme se o 0% navýšení informovali :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Blackhawk » 10.03.2010 11:14

Ja som kupoval Proceeda pred rokom na leasing s 0% navysenim. Akontacia + splatky = presne cena auta aku by som zaplatil v hotovosti.
Jedine co som preplatil bol poplatok za uzavretie leasingovej zmluvy priblizne 1700 Kč.
Pro_ceed black pearl
Blackhawk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2009)
23000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Stefi » 10.03.2010 13:08

:? trochu máte pravdu oba, prodejce je rád, že prodá, leasingovka, že má kšeft, tak se rozdělí o marži z prodaného auta, určitým dílem a jediný kto prodělá je stejně kupující, na to se nabalí pojišťovna atd..., dál musíme servisovat....a je to jen obchod jako každý jiný.... :twisted: a ty jezdíš z pocitem , že si výhodně získal :roll: /, ale já taky... :lol: /
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 10.03.2010 17:54

Stefi píše::? trochu máte pravdu oba, prodejce je rád, že prodá, leasingovka, že má kšeft, tak se rozdělí o marži z prodaného auta, určitým dílem a jediný kto prodělá je stejně kupující, na to se nabalí pojišťovna atd..., dál musíme servisovat....a je to jen obchod jako každý jiný.... :twisted: a ty jezdíš z pocitem , že si výhodně získal :roll: /, ale já taky... :lol: /

....díky...vidím že jsi pochopil, jak jsem to myslel....0% navýšení je jen krásně zaobalená marže, kterou si rozdělí autosalon a leasingovka. Nikdo nic nedělá zadarmo! Jestli je ta marže vyšší než obvykle o to se můžeme přít, ale pokud v tom kšeftu neděláme, tak nevíme....určitě si ale obě strany ze zisku zas tak radikálně neukrojí.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod 3CP0 » 13.03.2010 19:06

PetrLa píše:....díky...vidím že jsi pochopil, jak jsem to myslel....0% navýšení je jen krásně zaobalená marže, kterou si rozdělí autosalon a leasingovka. Nikdo nic nedělá zadarmo! Jestli je ta marže vyšší než obvykle o to se můžeme přít, ale pokud v tom kšeftu neděláme, tak nevíme....určitě si ale obě strany ze zisku zas tak radikálně neukrojí.

Vzhľadom na to, že viem, ako to funguje, tak sa vám to všetkým pokúsim vysvetliť:
Ak by Kia mala svoju vlastnú leasingovku, bolo by im úplne jedno, či za to auto zaplatíš v hotovosti, alebo im to budeš splácať každý mesiac - pretože peniaze aj tak skončia u nich! Keďže ale predajcovia Kia musia ísť cez externé leasingovky, a každý má zmluvu s inou, musí na aute zarobiť aj Kia predajca, aj leasingovka. Takže predajca auto "predá" za cenu X auto leasingovke, pričom predajca má svoje peniaze zarobené (takisto by ich mal, keby auto predal človeku platiacemu v hotovosti). Samozrejme, aj táto externá leasingovka chce zarobiť, a tak si na auto nahodí šialené percentá a rozráta to na počet splátok, až sa nakoniec dostaneme k tomu, že za Ceeda v cene 16900 Eur (akontácia 50%, zvyšok splátky) zaplatím nakoniec 18800 Eur (reálna kalkulácia teraz z konca jesene :no: ) :thd:
Toto som mal na mysli aj v iných témach, kde sa rozoberal leasing a spomenul som 0-vé navýšenie :yes:

U konkurencie, ktorá ponúka leasing s 0% navýšením (aktuálne Seat, Škoda, Renault), viem za 18800 Eur kúpiť model XY. Za rovnaké peniaze mám Ceeda, ktorý ale v skutočnosti stojí 16900 Eur. Čo si vyberiem? Rozum vraví, že niečo od konkurencie (beriem do úvahy to, čo dostanem za svoje peniaze + hodnotu auta po 3 rokoch (50%)). Nemyslite si, že som nejaký držgroš alebo podobne, ale prečo by som niekomu za požičanie 8500 Eur na 2 roky mal zaplatiť 10400 Eur - keď mi u konkurencie požičajú 8500 Eur za 8500 Eur??

Btw, nechcel by niekto z moderátorov vytiahnuť príspevky o nulovom leasingu a dať ich do novej témy niekde vo všeobecných? Myslím, že množstvo ľudí tu má auto kúpené na leasing alebo o tom uvažuje, a táto téma je o EuroNCAP Vengy...
3CP0 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ferino » 13.03.2010 20:34

Zabudol si este na tretieho "zruta" pri leasingu. Poistovnu. Pri leasingovkach casto aspon jedno poistenie sa vyzaduje cez "ich" poistovnu. A ta nebyva lacnejsia ako zjednas ty, dokonca ani nepozna bonusy.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Re: Jakou leasingovou či úvěrovou společnost?

Příspěvekod titanus » 16.03.2010 10:19

@-drb-

absolutne nesuhlasim! to co si banky mozu uctovat je poplatok za sluzby ale urok je vymysleny nastroj ktory vytvara dlh...v skratke ak si zoberies ze peniaze sa dostali k ludom cez banky ktore zato uz pozadovali uroky tak kde sa zoberu peniaze na splatenie urokov??nikde...z dalsieho pozicania penazi z dalsim urokom - dalsim dlhom...

ak mas cas a chut tak odporucam: http://video.google.com/videoplay?docid ... 0989213588 druha polovica je trochu utopia ale prva cast je zaujimava ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod gallyleo » 17.03.2010 18:34

Po zbežnom prečítaní tohoto vlákna by som chcel reagovať na niektoré komentáre, resp. podať na jednom mieste moje vlastné postrehy pri kúpe. Podotýkam že sa to týka ČR :CZ:

1. z dostupných doporučujem ČSOB, pretože ich úver je naozaj úver, kupujúci je majiteľom auta a pri riadnom platení sa i poistna suma vypláca majiteľovi. ČSOB nie je uvedená nikde v technickom preukaze alebo papieroch k autu.
2. nie je a neexistuje nič také ako 0% navýšenie, všetko sa to splatí v nehorázně zvýšenej poistke k autu
3. nie je nič také ako KIA FINANCE BONUS, všetko sa to splatí v zvýšenej úrokovej sadzbe
4. leasingová /úverová spoločnost nedá nič zadarmo
5. predávajúci , myslím tým konkrétne predajca s ktorým event. jednáte o kúpe auta, može ovplyvňovať celkom dosť parametrov úveru vč. poplatku za úver a taktiež výšky RSPN !
6. najvýhodnejšie je kúpiť auto v hotovosti ;)

Asi to už nepomože povodému tazateli, ale určite trochu ozrejmí situáciu okolo kúpi auto novým záujemcom. :CZ: :SK: :kia:
gallyleo Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
6500 km @ 7-8 l/100km

Příspěvekod g.man » 18.03.2010 15:10

Měl jsem leasing několikrát, ale nyní už bych volil pouze neúčelovou půjčku (pokud bych neměl hotovost). Auto je moje hned,vyberu si sám pojištění u koho chci, započítají mi všechny bonusy a kdyby se nedejbože stalo něco krizového, tak to auto mohu zítra prodat a dluh splatit. Jasně že prodělám balík, ale jsem z toho venku a život jde dál.
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
g.man Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion