Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 21:29

Grafix: Bohužel je zastříkán z vrchu je to evidentně vidět. Neříkám že zůstane čistý, to nejde.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 21:34

Vážení kolegové,jak se ta debata krásně rozjela.Já za sebe řeknu toto.I když tady píšu to a nebo to,věřte že se snažím i jiným způsobem přijít na různé neduhy apod.Ať z toho důvodu,že chci mít auto za půl mega v pořádku a nebo z důvodu aby tyto problémi neměli ostatní uživatelé a nebo potenciálně i noví zákazníci.Narovinu ,napíšu že nevěřím KII ani slovo o tom že tu bude ta a ta záruka,Vše má své pro a proti.Ano nelícuje nám přední kapota,ano jdou špatně blinkry,ano je hlučný motor,ano ,ano,ano.někdo jako já to kritizuje,někdo i když o tom ví je spokojen a hotovo.Já nebudu a nechci být spokojen.Já si vydělávám peníze jako každý a za tyto peníze chci určitou kvalitu.A nechci mít auto za půl mega,abych musel každou chvilku do servisu a reklamovat to a či ono.Jak jsem již psal měl jsem několik aut,poslední Fobie a před tím dvě Octavie.Dnes když o tom přemýšlím neměl jsem na nich nic než běžné závady,které měli příčinu v počtu najetých km.Ale nepamatuji si že by mi neseděli dveře,že by mi vynechával(škubal motor),že by mi foukalo z stran dveří,a že bych měl od soli vršek motoru,apod.Ne, já si na toto nepamatuji.Ano KIA se mi líbila četl jsem dost a z první jízdy jsem byl nadšen.teprve bohužel až teď, zjištuji nedostatky v kvalitě provedení auta.Ano,Audi stáhne auta,ohledně špátného ventilu apod. a bezplatně je opraví ale co KIA?.Už z Prahy mi bylo naznačeno že pokud nikdo nebude nic reklamovat nic se nestane a nic se nebude dít.Pokud ale bude hodně lidí ,uživatelů,motoristů,reklamovat určité věci,bude se muset dovozce a prodejce KIA tím zabývat a bude muset upozornit i výrobce.A věřte že zrovna na autě za tyto peníze mi bude vadit že mi kapota nelícuje a to i z důvodu že všude čteme jak je kvalitní výstupní kontrola v nejmodernější fabrice v Evropě.A já věřím tomu že pokud to budou motoristi ve velkém reklamovat bude muset fabrika a výrobce k tomu nějak přistoupit a na vlastní nakladý toto upravit i za cenu nové kapoty a nebo slevy.Tak je to se škubáním motoru,tak to bude tím že to těsnění ve dveřích je bohužel nejhorší co jsem kdy na autě měl,tím myslím že to je tak slabé že to k sobě ani pořádně nepřilne apod.A mohu porovnávat.Ano,na pohled je to nádherné auto,ano motor je taky super ale s kvalitou to už bude horší.Bud o tom KIA ví a v tom případě záměrně pouští do prodeje auta stím že karoserie nelícuje,že jsou nekvalitní sváry atd.prostě zajímá je co největší prodej.Já tady nikomu nebudu psát že je to v pořádku ani chválit to nebudu,budu toto auta objektivně posuzovat a to i z důvodu svého věku,že už něco mám za sebou a vím jak vypadá to a nebo to auto.Ano kdo měl s prominutím Felicii pro toho to bude auto super,tím nikoho nechci urazit,jelikož mám doma Favorita a jsem sním stále spokojen.Ale já si dovolím porovnávat a vím proč.Takže abych ty mé řádky ukončil,chtěl bych všem těm co říkají a píšou ano ,vím že to a to je nedokonalé,ale nevadí nám to,tak těm bych chtěl říci aby naopkak i když jim to nevadí toto reklamovali reklamovali aby ti co si toto auto koupí po nás už nemuseli mít tyto problémy.Praha všechny reklamace stahuje po sítí a pokud se jim tam budou určíté závady a nedostatky opakovat budou to muset řešit.A já za sebe řeknu že jim to tam budu klidně vracet tak dlouho dokud se to neodstraní a nevyřeší.I když mi to poprvé třeba neuznají.Ale vím že mám pravdu.A naposledy-od auta za půl mega očekávám že bude mít určitou kvalitu a nebude tu plati dodělej si sám.
Přes víkend jestli to vyjde by měl přijet KUŽEL,vím že umí fotit a tak jestli se mu bude chtít, zkusím snímrůzné nedostatky na karoserii nafotit a pak ho požádám aby to tu dal..A myslím že by to tak mělo být.No a na závěr mi dovolte toto,byl jsem dnes překvapen,když technik uznal mojí reklamaci ,ale stím že nejdříve musí vyrozumět KIU v Praze jestli to ona uzná.V tomto případě mi promiňte toto-k čemu odborný značkový servis, který nemůže sám rozhodnout o tom jestli i když zřetelná závada je závadou.Takže ano bude reklamace,servis uzná že to je závada a Praha řekne že to je běžná věc.Hmmm tak to jsem zvědav kdy mi rupnou nervy .
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 02.01.2008 21:40

Koukal jsem taky na kapotu a zadnou vuli jsem nezaznamenal ... drzi dobre, sice trochu precuhuje dopredu, ale jde jen o zvyk 8-)

Osobne mam jen par vytek:

- vrzajici plasty na palubce
- skubani motoru 1.6 CRDi
- chybejici originalni potahy na sedacky, samotna latka mi neprijde prilis kvalitni, protoze uz jsem tam nasel zmolky
- moznost zablokovat odemykani/zamykani vozu, kdyz nekdo drzi za kliku a ja chci vuz odemknout/zamknout
- spatne bocni vedeni sedacek

na vetsinu dalsich odlisnosti nebo-li mensich vad jsem si bohuzel uz zvykl (vraceni blinkru, neinteligentnost automaticka klimatizace, hluk z podbehu, apod.) :P
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod bob17 » 02.01.2008 22:22

Anonym píše:...Ano kdo měl s prominutím Felicii pro toho to bude auto super,tím nikoho nechci urazit...

Kdepak, vůbec si to neberu osobně :D
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 22:46

bob17 píše:
Anonym píše:...Ano kdo měl s prominutím Felicii pro toho to bude auto super,tím nikoho nechci urazit...

Děkuji,prostě chci jen poukázat na to,že to může klamat a tím si člověk neuvědomí ty nedostatky které tu jsou.Rád budu věřit že se k tomu KIA postaví čelem,ale přiznávám, že už jsem tak trochu nedůvěřivý, ale jsem za to rád, jelikož se mi to občas vyplatí.A občas se mi vyplatí že se nenechám jen tak odstrčit.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod thunder » 02.01.2008 22:49

no mne trosku vadia tie frkajuce kamienky s posypu a potom este semtam nejaky ten buchot od zadnej napravy pri prejazde nerovnostou,ale vcelky velmi spokojny :scooter: a ozaj kapota mi sedi dobre ziadna vola..aspon zatial
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 22:55

Anonym píše:
bob17 píše:

Děkuji,prostě chci jen poukázat na to,že to může klamat a tím si člověk neuvědomí ty nedostatky které tu jsou.Rád budu věřit že se k tomu KIA postaví čelem,ale přiznávám, že už jsem tak trochu nedůvěřivý, ale jsem za to rád, jelikož se mi to občas vyplatí.A občas se mi vyplatí že se nenechám jen tak odstrčit.

Plně s tebou souhlasím, i já dnes zavzpomínal na svou Fábku v plné náloži, jenže už začala vyžadovat moc investic tak jsme se rozloučili. Nesmíme se nechat odbýt a tvrdě vyžadovat reklamace, je to sice dost těžký protože většina závad jako by zázračně zmizela když za volant sedne technik ale musíme být trpěliví. Nerad bych ale odrazoval potenciální zájemce nebo ještě v horším případě ty co si už svoji :kia: objednali. To rozhodně ne protože auto to není špatný, jen má trošku mušek. Trošku víc. :(
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 22:55

thunder píše:no mne trosku vadia tie frkajuce kamienky s posypu a potom este semtam nejaky ten buchot od zadnej napravy pri prejazde nerovnostou,ale vcelky velmi spokojny :scooter:

Máš pravdu i tom ,že zadní náprava bouchá při přejetí nerovností.Občas jezdím s kolegovo Alfou a tá má doopravdy tvrdý podvozek ale určitě nebouchá tolik jak ta moje KIA.Pokud přijede Kužel, auta projedeme a porovnáme,možná to bude k něčemu užitečné.Více hlav více ví.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 22:56

Michal píše:
Anonym píše:
bob17 píše:

Plně s tebou souhlasím, i já dnes zavzpomínal na svou Fábku v plné náloži, jenže už začala vyžadovat moc investic tak jsme se rozloučili. Nesmíme se nechat odbýt a tvrdě vyžadovat reklamace, je to sice dost těžký protože většina závad jako by zázračně zmizela když za volant sedne technik ale musíme být trpěliví. Nerad bych ale odrazoval potenciální zájemce nebo ještě v horším případě ty co si už svoji :kia: objednali. To rozhodně ne protože auto to není špatný, jen má trošku mušek. Trošku víc. :(

Je to jak jsem říkal jen ty mušky vychytat.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 22:58

Anonym píše:
thunder píše:no mne trosku vadia tie frkajuce kamienky s posypu a potom este semtam nejaky ten buchot od zadnej napravy pri prejazde nerovnostou,ale vcelky velmi spokojny :scooter:

Máš pravdu i tom ,že zadní náprava bouchá při přejetí nerovností.Občas jezdím s kolegovo Alfou a tá má doopravdy tvrdý podvozek ale určitě nebouchá tolik jak ta moje KIA.Pokud přijede Kužel, auta projedeme a porovnáme,možná to bude k něčemu užitečné.Více hlav více ví.

To já si na tvrdost nemůžu stěžovat, do práce jezdím přes takovej ne moc povedenej mostek :idea: , prostě houpák jako prase. Ve fábce sem vždycky dostal ránu až mně cvakly zuby a :kia: to nádherně lehce přejede :)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod thunder » 02.01.2008 22:59

Anonym píše:

tak skuste..skoda ze ja nemozem porovnavat,ked som nemal pred tym auto tak sa neda...ako niekto napisal..naucil som sa s tym zit a hotovo..
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 23:01

Ano ,ale musíme chtít ,aby je vychytali.Ne jen říkat, to je dobrý,to nevadí.Pak jim umožníme aby dál neděli to co mají.Holt roboti jsou roboti.Né i já jsem za ni rád ale chci to mít v pořádku.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 02.01.2008 23:01

Anonym píše:

Nemáš mít upravu na17" kola?
Návštěvník

km @ l/100km

Kvalita

Příspěvekod Pinacle » 02.01.2008 23:01

Tak teď jste mi nasadili brouka do hlavy, celou dobu se těším jak si Ceeda koupím, ale konečně se v této debatě lidé uvolnili a začali na rovinu psát o nedostatcích. S tím že servis bez požehnání z Prahy nic sám nevyřeší, to už vím od doby kdy jsem měl Shumu. Byl jsem se svézt i s i30 u konkurence, vůz se mi zdál uvnitř lépe zpracovaný, ale Ceed se mi více líbí. Teď opravdu nevím, nevím.......
Pinacle Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Optima III (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod bob17 » 02.01.2008 23:04

Anonym píše:
bob17 píše:

Já tomu rozumím. Občas jezdím na služebky, a to s lepšími auty, takže možnost srovnání mám. Ale taky je to ještě za jiné peníze. Tohle s cee'dem je mrzuté, na zkušební jízdě jsem opravdu nezaznamenal nic, co by mi vadilo. Drobné mušky, které přijdou za běžného provozu, jsem očekával, ale tady to začíná vypadat na pěkné masařky :no:
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion