Navigace

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: navigace na skle

Příspěvekod Rytíř » 24.11.2009 08:58

Výrobce navigací lobují, aby se montovaly do vozů ve výrobě. A problém pro řidiče je na světě. Tržní ekonomika a známosti dělají divy. Pak nadáváme na policajty a všechny okolo. Ale pravý pachatel si jenom mne ruce. :drink: :lol: :x
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod tonyp » 24.11.2009 11:51

Ja som mal navigaciu (PDA) v starom aute na skle na takom kratkom drziaku. Ked som to dal do ceeda tak som na to nedovidel, bola odomna hrozne daleko. Tak som nad displej palubneho pocitaca (na relativne rovnu plochu) nalepil priesvitnu samolepku (taka cervena skvrnka) a na to v pohode pripevnil prisavku, lebo na samotnom plaste mi to nedrzalo. Takto som najazdil 5000 Km bez jedineho problemu. Vo vyhlade mi nezavadzia a este na to aj lepsie vidim....
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Berka » 24.11.2009 12:30

No vidíte, a já mám ve volvu navigaci přichycenou na předním skle a přímo na přístrojovce 6" LCD monitor a při kontrole mi policajt řekl, že navigaci chápe a nijak mu nevadí, ale ten 6" displej bych měl mít za jízdy sklopený aby nepřekážel. Přitom je umístěn níž než navigace a pevně spojen s přístrojovkou (dá se jen naklápět)
Že mám přímo na předním skle českou, rakouskou, francouzkou krabičku na mýtné a u čelního skla ještě německou+ německou emisní známku na skle a občas ještě slovenskou to nikomu nevadí.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 24.11.2009 12:39

@Berka
interpretacia zakona a den policajta ;) kombinacia pri ktorej ti moze prejst vrazda alebo zaplatis pokutu za povinnu nalepku na skle :) + ak ju neodsranis tak ti zoberu technicak lebo takto nie si sposobili na dalsiu jazdu a ak ju das dole a pohnes sa na dialnici dalej, sup pokuta za jazdu bez dialnicnej :lol:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Axel » 25.11.2009 13:11

no a co potom teda zpětné zrcátko???? taky mi vadí při výhledu když třeba koukám na semafor....
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Berka » 25.11.2009 15:50

Axel píše:no a co potom teda zpětné zrcátko???? taky mi vadí při výhledu když třeba koukám na semafor....

...to mi povídej, já jich tam mám 6 :roll:
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod souk69 » 25.11.2009 19:41

snike píše:No já ji mám na palubní desce :yes: :yes: :yes: ..... takže ať si mne zastaví :lol: :lol: :lol:

Obrázek

:? A na čem ji máš přilípnutou? Koupil jsem tomtom lepicí disk, ale za pár dnů a kilometrů odpadl a už nedeží!! :shock:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Taserda » 25.11.2009 20:03

V :SK: vraj už môže byť navigácia na čelnom skle (Markiza).
sw 1.6 crdi,r.v.5.2009,farba HR
Taserda Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Blackdeath.p » 25.11.2009 20:06

souk69 píše:
snike píše:No já ji mám na palubní desce :yes: :yes: :yes: ..... takže ať si mne zastaví :lol: :lol: :lol:

Obrázek

:? A na čem ji máš přilípnutou? Koupil jsem tomtom lepicí disk, ale za pár dnů a kilometrů odpadl a už nedeží!! :shock:

Radek jí ma nalepenou na garmin lepícím disku = zrejmě to má garmin lépe vychytaný :lol:
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 25.11.2009 20:30

Podle mě je jedno, jestli je přichycená na čelním skle či na palubce, pokud přístroj zasahuje do zorného pole řidiče v pásmu čelního skla. V tom nevidím rozdíl. Z tohoto pohledu to nemá logiku (stejně jako v předchozích příspěvcích zpětné zrcátko event. více dálničních známek). V televizi jsem viděl doporučení, dávat navigaci na středový panel pod úroveň horního okraje palubovky. To vidím nejen jako nesmysl, ale hlavně to vidím jako řešení krajně nevhodné z hlediska bezpečnosti jízdy (neřeším, zda a jak by to tam vlastně šlo umístit). Pokud sklopím pohled do tohoto místa, přestávám vnímat situaci před sebou. To se při umístění navigace v části spodního okraje předního skla nemůže nikdy stát. Pokud ji mám ať již uprostřed nebo vlevo, nezasahuje mi do zorného pole přímo před sebou. Při přehození pohledu na navigaci čím méně měním směr a čím méně musím přizpůsobovat akomodaci oka, tím lépe. Pokud já používám navigaci, mám ji připevněnou na předním skle vlevo dole těsně nad palubkou. Pokud si ji nasadím na držák, tak ji vlastně mám před předním levým sloupkem.Tam mi nijak nepřekáží ve výhledu. Přes přední sloupek a zpětné zrcadlo vidím daleko míň a třeba na přechodech už jsem párkrát byl v situaci, že mi tam (a zvláště v mírné levotočivé zatáčce) zleva vkročil chodec a já ho vlastně vůbec přes ten sloupek a zrcadlo neviděl.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod snike » 25.11.2009 20:53

@souk69: ..... Přísavný stojánek Garmin je přisátý na Lepící základnu pro přísavku ..... horní hranu navigace mám zárověň se spodní hranou čelního skla, takže navigace mi nezasahuje do zorného pole čelního skla, mám ji krásně před sebou a nemusím při pohledu na ni nijak otáčet hlavu.

Obrázek
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 6.222 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
6222 km @ 0 l/100km

Příspěvekod josa » 25.11.2009 21:57

Tak na SK to coskoro upravia a navigacia by mala byt povolena. Ja ju mam na celnom skle, ked sa pozriem smerom na nu tak za sklom vidim, len svoju kapotu, takze je to hlupost. Na SK takyto zakon plati uz dlho, len az teraz bol upraveny a pridali tam navigaciu a stare dialnicne znamky! Problem je v tom, ze sa to zmedializovalo a teraz to policajti budu brat asi vaznejsie.
Navigaciu nemam v plane premiestnit, kedze ju nemam ani kam inam dat!
josa Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod bruczoun » 25.11.2009 22:08

Čambrla píše:.... Pokud sklopím pohled do tohoto místa, přestávám vnímat situaci před sebou. To se při umístění navigace v části spodního okraje předního skla nemůže nikdy stát. Pokud ji mám ať již uprostřed nebo vlevo, nezasahuje mi do zorného pole přímo před sebou. Při přehození pohledu na navigaci čím méně měním směr a čím méně musím přizpůsobovat akomodaci oka, tím lépe. .

Panove a take damy :oops: ....
standardne vozim navigaci bud ve stredni casti palubky s prisatym drzakem k oknu nebo nad kaplickou pristroju (v Pregiu). Tento mesic si vyjimecne vozim zadecek ve sluzebnim passatu 8-) s navigaci v palubce a ejhle :!: :!: Cambrla ma pravdu :thu: ... pokud zevluju do navigace a nevnimam provoz :!:, musim preostrovat, sklopit hlavu , proste naprd. :no:
Ja pokracuju v jezdeni s navigaci na okne, jak jsem zvykly :x . Me tam opravdu vice prekazi zpetne zrcatko (semafory, jak spravne podotkl nekdo jiny v diskuzi) :tongue: ...
Cele je to zase jen dalsi bic na ridice, nic vic :idea: .
BRUCZOUN
Jo Pregio...jediné auto, ve kterém zažiješ to správné dobrodružství!
... a spát se v něm dá taky :-)
bruczoun Muž
Přispěvatel fóra

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Organizátor srazu (2)

Kia Pregio (2002)
81000 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod Ice_B » 25.11.2009 22:15

Naši zákono"zradci" zase chceli vytĺcť chýbajúce peniaze do štátneho rozpočtu cez políciu, ale tento pokus im asi len tak ľahko nevyjde. :lol: :lol: :lol:
Tí tupci nato prišli, keď si uvedomili, že od nového roka (konečne) nabehne pre kamiónovú prepravu povinnosť platiť za používanie našej mnohotisíc-kilometrovej diaľničnej siete mýto a tým pádom pre správne fungovanie výberu mýta musí byť riadiaca jednotka umiestnená na čelnom skle a tak "musí" prekážať vo výhľade. Hold, páni v bavorákoch na to myslieť nemusia a tak sa trošku pozabudli a stupili do h.... :thd:
Ice_B Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod souk69 » 26.11.2009 16:42

josa píše:Tak na SK to coskoro upravia a navigacia by mala byt povolena. Ja ju mam na celnom skle, ked sa pozriem smerom na nu tak za sklom vidim, len svoju kapotu, takze je to hlupost. Na SK takyto zakon plati uz dlho, len az teraz bol upraveny a pridali tam navigaciu a stare dialnicne znamky! Problem je v tom, ze sa to zmedializovalo a teraz to policajti budu brat asi vaznejsie.
Navigaciu nemam v plane premiestnit, kedze ju nemam ani kam inam dat!

:CZ: Přesně, i já jsem viděl za navigací přední kapotu,ve výhledu na vozovku mě nepřekážela. Ovšem strážce zákona byl neoblomný a do auta si
sednout nechtěl. Stejně by se určitě krčil pod volant, jen aby zjistil, že překáží!! :tongue:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion