Dialnicna znamka

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Dialnicna znamka

Příspěvekod maria40 » 24.01.2010 23:12

Už roky používam žiletku /planžetu z orezávacieho noža/,ktorou známku podrežem a zbytok lepidla umyjem tech. benzínom,alebo acetónom a potom preleštím Clinom.
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MP1 » 24.01.2010 23:24

maria40 píše:Už roky používam žiletku /planžetu z orezávacieho noža/,ktorou známku podrežem a zbytok lepidla umyjem tech. benzínom,alebo acetónom a potom preleštím Clinom.

Presne takto to robím aj ja. Poslednýkrát som použil dlhú planžetu z orezávacieho noža - tá čo sa po otupení odlamuje po cca centimetroch.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Ice_B » 24.01.2010 23:24

Mne sa celkom osvedčil špendlík (príp. zatvárací špendlík) a to čo sa nedalo strhnúť, som odstránil mikroutierkou a tekutým rozmrazovačom okien (obsahuje alkohol).
Ice_B Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 24.01.2010 23:54

Mala rada ako sa vyhnut vacsine tychto peripetii s cistenim: nez nalepku nalepite na sklo, tak ju "nalepte" 2-3x na daco bavlnene. Starsie vyprate tricko je idealne. Nalepka ostane dostatocne lepiva na to aby na skle drzala a stale ke pritom lahsie odlepitelna. Tuto radu som dostal od znameho a funguje to.
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 25.01.2010 08:20

@SelfMan
to si neviem predstavit kedze nalepky su narezane koli ochrane proti prelepovaniu takze si osbone myslim ze riziko znehodnotenia nalepky za dakych 35,- EUR je dost vysoky hazard...mozno by to chcelo video ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod whilliam » 25.01.2010 12:30

titanus ak to budeš robiť jemne, absolutne žiadne riziko nehrozi, len ju priložiš na niečo bavlnené (košeľa, tričko) a nalepka potom ide krasne zo skla cela dole. Tak to robim keď krátkodobú nálepku v inom štáte.
whilliam Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
38077 km @ 7.58 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 25.01.2010 22:09

Uz jsem to psal kdysi na stare forum. Osvedceny recept, navic proti nalepovani na triko bez rizika chloupku na nalepce, je nalepku pred nalepenim na sklo "upatlat" prstama - pred patlanim nejlepe trochu nakremovat ruce, aby byly mastnejsi. Takhle to delam uz nekolik let a sundavani je vzdycky bez problemu ;)
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 27.01.2010 01:09

titanus píše:@SelfMan
to si neviem predstavit kedze nalepky su narezane koli ochrane proti prelepovaniu takze si osbone myslim ze riziko znehodnotenia nalepky za dakych 35,- EUR je dost vysoky hazard...mozno by to chcelo video ;)

Robil som to tak uz na felicii... No problem. Ono aj ten rez ma nejaku tu pevnost. Zaroven netvrdim, ze to mas natricko "nazehlit" ;-)
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Neumi » 27.01.2010 11:40

heheee vzdy som tvrdil ze clovek je natolko sikovny aby vydrbal so vsetkym... tolko sposobov ako sa nakoniec lahko zbavit nalepky, necakal som to ani :D.
Pekne od vas dakujem :)
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod lebka75 » 30.01.2010 14:15

:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod oberonko » 30.01.2010 15:04

ako viete v SR podla noveho zakona nesmie byt na skle (celne aj zadne) nic nalepene...a kopec dalsich vymyslov s tym suvisiacich...tieto vsetky typy opisane hore by sa mi zisli ked som zo stareho auta odlepoval (skor pokusal sa :x ) minulorocne nalepky...lebo doteraz sa to nikomu necelo...a tiez nebolo ich zas 20 po oboch stranach ako som videl niektorych extremistov :D
ale viacmenej suhlasim s kolegami...1. niecim zoskrabat nalepku (kto ma odolne nechty alebo orezavatko)...s nechtami neodporucam ked je nalepiek viac :shock: 2. a lepidlo na skle odstranit niecim na baze alkoholu/rozpustadla (ja som pouzival Clin)...vhodne je aj trochu "tepla" (spominane feny napojene zrejme v garazi)...ja som tolko stastia nemal a na sidlisku zastrcky nie su a fen na 12V fakt nemam :huh: ...tak v lete je to "zabava" ked je lepidlo rozleptane a tahave od slnka :lol: neprajem nikomu :no:

slova :kia:
KIA cee´d - 1,4 - CVVT - EX / Machine Silver Metallic - "mean fellow"
oberonko Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 30.01.2010 23:49

Ja som na odstranenie lepivych zbytov z roznych (hlavne poreznych) povrchov uspesne pouzil klasicku priesvitnu lepiacu pasku. Vsetko v style - prilepit cast z kotuca, "zazehlit" rukou, odlepit... postup opakovat do odstranenia zbytkov.
Celkom pouzitelne hlavne na povrchoch, kde pouzitie chemie alebo tvrdsich predmetov moze mat nasledky.
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 31.01.2010 23:02

Mám asi úplně blbý dotaz, ale leží mi to v hlavě. Dnes jsem sundal DZ (mimochodem, i v marazu šla dolů suprově a nic na skle nezůstalo), potom jsem sklo umyl lihem a začal dolů do rohu lepit Německou eko-známku a nad ní DZ 2010. Skolo bylo dost zmrzlé a ta Německá známka tam nějak nechtěla držet a nahoře se stále odlepopvala. Přilepil jsem tedy nad ní tu naší DZ a potom jsem stál venku vedle auta, v ruce hadr a silou jsem jezdil zevnitř po těch známkách, abych je přitlačil a třením i trochu ohřál, aby pořádně drželi. No a během tření se ozvalo malé lupnutí, nikde jsem nic neviděl (byla už tma), nevím jestli jsem se oprřel o palubku, nebo co, jen bych chtěl vědět jesli by bylo možné, že při tlaku do rohu zevnitř se mohlo odlepit okno (žádný úder, jen tlak rukou na hadr a "žehlení" známek)? Nevím nikdy jsem neměl auto s lepeným sklem a ani nevím jak dobře tam sklo drží, proto tento možná úplně hloupý dotaz.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Jenda » 31.01.2010 23:28

Pochybuji, že by jsi dokázal pouhým přitlačením odlepit sklo - je lepené prakticky po celém obvodě. To bude v pořádku - neboj. ;)
Jenda Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 31.01.2010 23:34

Jenda píše:Pochybuji, že by jsi dokázal pouhým přitlačením odlepit sklo - je lepené prakticky po celém obvodě. To bude v pořádku - neboj. ;)

Díky za uklidnění, to jsem celý já :cry:
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion