Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Kuny a jíní škůdci...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Kuny a jíní škůdci...

Příspěvekod mbiron » 15.10.2012 09:02

Natahnout leda kolem celeho auta ostnaty drat pod proudem, to odradi nejen kuny ale i zlodeje a vandaly - si to asi necham patentovat, otevres kufr vytahnes pletivo, obkrozis auto a dalkovym zapnes proudik :D
Stejne je uzasne, co lidi dokazou udelat na ochranu sveho milacka ;)
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod raKIA » 15.10.2012 13:06

Beda píše:Tak ten druhy obrazek mne dostal :twisted: jeste mne napada, zkusit utesnit spodek nejakym pletivem, kryt motoru nekryje uplne vse, ale asi to nebude mit smysl, protoze podel kol stejnak zustane volny prostor :oops:

To je zoufalství, až se to někomu z vás stane, pochopíte... Ještě jsem viděl pod auto strčit navolno zprohýbané pletivo na králíkárny. Údajně se kuna bojí po tom chodit. Nevím. Moje kuna se nebojí asi ničeho.
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jirka N. » 15.10.2012 18:33

Mám divokýho psa -Vlčího špice a jednu kunu jsem našel vysušenou a zapasovanou pod dřevem. Prostě zlikviduje co mu přijde do cesty. Taky dobrý řešení. A vicekrát jsem kuny tady nenašel.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod pawlow » 15.10.2012 23:46

tak to je sympatak, ja se na youtobe koukal na videa pittbul vs. kuna, kocka vs, kuna, vlcak,,,, a ta svina mela vzdycky navrch.. :huh:
Kdybyste se chteli projit vecer nasi ulici...a udelat trochu poradek :help:
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 16.10.2012 07:25

Nas kocur sa sem tam pobije s kunov a vzdy to prezije. Ale aj ta kuna :x ... nejak to vzdy vyriesia mierom :roll: ... raz sa pobil s dvoma, ale to hrozne zaskriekal, tak sme dobehli a kuny sa zlakli.
Nastastie nepatrime k tym co s nimi maju problem, aj napriek tomu, ze na chalupe su uz roky. Parkovalo tam uz horzne vela aut aj na 1-2 noci a nikdy tam nevosli.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod raKIA » 17.10.2012 12:22

Pánové, oddechl jsem si. Pojišťovna všechno zaplatila! Dokonce jsem zjistil, že má spoluúčast jen 5.000 Kč. Alespoň nějaké dobré zprávy. Možná jsem se na to auto v servisu neměl chodit dívat.
..
Nechci být moc optimistický, protože to vždycky přivolá nějakou další jobovku..ale, konečně už KIA přiznala TSB na potah sedačky a zadní roletku mi také vymění. Bohužel jsem dnes zjistil, že se mi rozlézá u pátých dveří výplň stropu a těsnící guma a tvoří se tam mezera :( Až mě objednají na výměnu potahů (už 3x) a roletku, přidám i tohle
kia šev.png
. Dnes si ale nechci kazit radost, protože peníze z pojišťovny jsou již na účtě a to jsem si vyzvedl auto v pátek (takže vyřízení škody 2 pracovní dny)! :thu:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rrado » 17.10.2012 13:40

Túto diskusiu som radšej nemal nájsť...

Už som raz minulý rok v motore našiel zablatené stopy nejakého tvora, neviem čo to bolo, klop-klop. Ale chcem sa opýtať - máte niekto predstavu či (a za koľko) poisťovne v SR dokážu toto vôbec pripoistiť? Viem že poistný trh je tu iný, a moje eurokasko od Kooperativy má v podmienkach jasne uvedenú výluku na škody spôsobené hlodavcami (zhodou okolností som to dnes ráno študoval keď som hľadal niečo iné).
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zdenek.r » 17.10.2012 23:16

školy nemám, ale myslim, že kunu bych jako hlodavce neuznal :D
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod Rrado » 18.10.2012 00:29

zdenek.r píše:školy nemám, ale myslim, že kunu bych jako hlodavce neuznal :D

:lol: :| :oops: dobrý postreh! už len potom chytiť tú kunu - ako dôkaz :)
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod spido11 » 24.10.2012 07:53

Tak mne sa do auta ešte nedostali : klop, klop, klop, (chodí mi tam len susedova mačka), ale tieto mám na chalupe na povale :

https://www.youtube.com/watch?v=XClCjSC ... r_embedded

Zatiaľ žerú len susedove vajcia :lol: a slivky (tie už dožrali, ostali len samé kôstky)
spido11 Muž
KIA Family

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 24.10.2012 10:04

Offtopic :
to co je za povalu bez bordelu :? ... u nas je tolko veci, ze sa cudujem, ze tie kuny sa tam este vopchaju :D
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Gogovich » 28.10.2012 19:54

Zdravím,
u KIE zatím nevím, ale předchozí auto poznalo řádění hlodavců opakovaně.
Vlasy, spray proti kunám... a stejně 3x jsem nenastartoval.
Mezi všemi kabely, hadicemi, vždy neomylně sežrala jen kabely od svíček, asi je to pochoutka.
Teď chci otestovat omotání nějakou izolačkou, jestli to pomůže.
Je fakt, že nebude vidět případný poškozený kabel, ale snad....
Kia Sportage II, 2,0 benzin 104kW
Gogovich Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod branor » 07.04.2013 11:19

No ako som uz pisal v inych temach dokupeny kryt motora na Venge nezabranil tomu, aby mi kuny vliezli zasa do motora. Sice im to chvilku trvalo, ale novu cesticku si nasli. Najradsej maju miesto na plastovom kryte motora a na baterke, tie plasty po ich navsteve ostanu uplne zablatene... Na stastie boli pravdepodobne vzdy dobre nazrane (kedze susedia chovaju zver, predpokladam ze hoduju tam a ku mne sa chodia len zohriat) a teda zatial nic nerozkusali ani neroztrhali. Otazka je vsak dokedy budem mat to stastie a tak som sa rozhodol kupit Elektronicky plasic kun. Najviac sa mi pozdaval vodotesny KEMO M180. Kedze zvuk, ktory vraj vydava a ja ho nepocujem sa siri priamociaro a nema rad prekazky, volil som umiestnenie nie niekde do rohu v priestore motora, ale priamo nad jedinym miestom, ktore som pokladal za ich vstup - kedze je to jedine volnejsie miesto v motorovom priestore priechodzie od spodu az na vrch.

Zariadenie zda sa ze nepiska stale ale cca v 5s intervaloch (tak blika ledka a je aj pocut jemne cvakanie). Odber je vraj max 2mA a teda mam to zapojene napriamo k baterii bez vypinaca - nemalo by jej to ublizit ani po dlhsom stati. Prikladam par fotografii. Plasty som poumyval a cez vikend budem znovu testovat ako sa im nova pistalka bude pacit... Drzte palce :drink:

5143 5142 5141 5140 5139 5138

Aktualizacia: Tak prva noc v bojovej zone s novou zbranou - bohuzial vysledok neuspesny.... Elektronicky plasic zklamal... :cry:
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod marko » 07.04.2013 11:52

Môže to byť aj mačka, aj tá dokáže zablatiť ten plastový kryt. Aj ja ho mám furt zaťapkaný.
marko Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
57500 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod raKIA » 29.04.2013 12:41

Podařilo se mi kunu chytit do košové pasti. Jelikož v Česku je celoročně chráněná s výjimkou období od 1. listopadu do konce února, chytil jsem jí tak v lednu. Určitě v lednu. Nechtějte vědět, jak to s ní dopadlo.
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion