Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Kuny a jíní škůdci...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Kuny a jíní škůdci...

Příspěvekod lubos761 » 04.07.2011 12:59

To : mir.jar
Neutěšuj se, že kuny na volném prostranství nejsou.. :D V práci parkujem na velkém parkovišti, v Brně, bez stromů a v noci kuna skáče po kapotách jak o závod. V prostředí, kde bych ani nečekal, že by mohla být. Už ani ta příroda není co dřív... :lol:
lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod iNG pADRe » 04.07.2011 13:07

@ Lubos761 veru, pravdu mas... u nas na sidlisku tiez tie kuny lietaju popod autami ako dive... takze tiez si myslim, ze je zbytocne sa utesovat, ze mesto je ok a specialne sidlisko... po mojich skusenostiach uz nic nenechavam na nahodu, sportage je uz zabezpeceny :)
Kia Sportage 1,7 CRDi, EX + extra: 18" origo kolá Kia + Navigácia Kia + Cúvacia kamerka + Zadné svetlá US style
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 04.07.2011 13:40

Inak ja nepoznam nikoho kto by mal tieto problemy. Prvy krat som o tom pocul az tu na fore. Minule som to spomenul na chalupe kde bolo asi 10 ludi a nikto sa s tym este nestretol. V aute, pod prednou kapotou, sice uz bolo kadeco, ale nic nekusalo.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 05.07.2011 05:07

@ mir.jar.:
Lepší než to poznat na vlastní kůži / teda pardon, automobilu / je nastříkat...
Znáš to : Štěstí přeje připraveným !! :yes: :lol:
Pěkný den bez kun přeje lubos761 :tongue:
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Re: Odpuzovač kun z motorového prostoru

Příspěvekod mondy » 18.09.2011 10:33

Ja som to taktiež namontoval priamo na bateriu, o je to funkčné, aj keď je motor v prevádzke, ak chceš, aby to prestalo po naštartovaní, tak treba napojiť plus na signál od kľúča v zapaľovaní, a následne to vypne, ale ke´dže je nepodstatné či to funguje aj keď je motor v prevádzke, tak som to teda napojil priamo na bateriu.

edit snike: ... sloučeno s již existujícím tématem
mondy Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladimirsv » 22.09.2011 21:56

S kunou mám bohaté zkušenosti. napadla mě služební octávii první noc kdy parkovala před barákem.Najeto 200 km.
Podruhé na dovolené na šumavě.Vždy překousala hadičky k podtlaku a nešlo turbo. Koupil jsem elektonický plašič a do motorového prostoru jsem zavěsil na drátky záchodové voňky (3ks a to už na té šumavě)v plastovém košíčku a zbytek dovolené byl klid.Jinak parkuju většinou garáži. Teď mám měsíc novou kiu ceed SW -1,6 a musím udělat stejné opatření. Jinak jim hodně chutnají silikonové kabely a hadičky.Hodně zdaru v boji proti tomuto dravci.

KIA ceed SW - 1,6
vladimirsv Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Nikodem » 03.10.2011 11:01

Zdravím. S kunami se trápím dlouho. Nyní jsem objevil tohle:
http://www.marderschutz.eu/
Máte někdo zkušenost? Jen ta cena.......
Nikodem Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
68000 km @ 5.9 l/100km

Myši v autě

Příspěvekod gazpetr » 03.11.2011 09:32

Dobrý den
Tak jsem zahájil přípravu na zimu, otevřu kufr, zvednu kryt abych vytáhnul hever a ona na mě čučí myš.Ta potvora okamžitě zmizela někde pod plasty. Dokonce bylo slyšet škrábání ve stropě. Natáhnul jsem pastičky a nic. Ovšem další den se chytily dvě !!! Třetí den nic a dnes ráno zase dvě!!! Sice jsem něco stěhoval ze sklepa, mohl jsem nějakou naložit, ale čtyři kusy je moc. To mě víc a víc utvrzuje v tom, že tam ty potvory někudy lezou, ale kudy?
Nemáte někdo podobné zkušenosti? Jde o KIA Sportáge II r.v.2007.

edit snike: ... sloučeno s existujícím tématem
gazpetr Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Myši v autě

Příspěvekod Blackdeath.p » 03.11.2011 09:38

Kudy by tam mohli vlést to opravdu netuším, ale mohu doporučit plašičky proti myším používáme je přez zimu na chatě a v té místnosti co je plašička nainstalované se myši nevyskytují.
Blackdeath.p Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Beda » 03.11.2011 14:07

Napada mne, ze do kabiny je z motoroveho prostoru jedna cesta a to pres sani vzduchu pro klimatizaci. Byt tebou se podivam, zda nemas prokousane ty trubky. Sam uvidis v motorovem prostoru, jestli ti neco neozraly, gumove hadice, penova tesneni, tepelne izolace ... to vse maji radi :( Mam ted pujceny sluzebak a ten ma uplne rozcupovanou tu izolacni deku na kapote :huh: Asi te ani nemine sundani tapecirngu a prohlidka sedacek, protoze do techto veci se ti muzou prokousat a udelat si tam hnizdo :oops: U nas v praci, si kdysi mys udelala hnizdo na horni strane sanonu s dokumenty. Normalne mi prokousala asi tri sanony navrchu (ty tvrde desky), udelala si takhle cesticku do toho tretiho a tam mi pak vytahovala papiry ze sanonu a rozcupovala je na male castecky, z kterych si udelala hnizdo :x
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod pawlow » 03.11.2011 16:18

Tak to je hodne kruty,,,kdyby na me za jizdy zastekal pittbull, tak bych to rozchodil, ale vlezt na me pri rizeni mys, tak by instinkt strzeni volantu do protismeru urcite fungoval... :shock:
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod dolfy » 08.11.2011 16:58

Zdravím. Tak dnes po návštěvě servisu jsem malem omdlel.Také mě navštívila kuna a výměna kabelů mě vyjde na osm tisíc :x a to jde jen o dva kable,bohužel lambda a sensor temperature.Tak pánové zabezpečujte.
dolfy Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elem » 10.11.2011 18:38

Nemuzu a ani nechci tady propagovat cokoli, ale ja sam a vsichni v mym okoli pouzivame urcity sprej proti kunam, jednou za pul roku se aplikuje, nebo po umyti motoru, uz jsem tady nekomu jeden sprej posilal a myslim ze on a ja mame pokoj. Beru to uz vic let a nemam jedinou negativni reakci. Stopy v motoru mam, bydlim v lese, ale sezranyho nic. Ony ty svine lezou spodkem, strikaji se jednak brzdovy hadice dole, pak vsechno gumovy pod kapotou a pak tapec kapoty. Jednou jsem se toho pri zafoukani vetru pri aplikaci nadechl a je to humus, uz vim, proc jim to nechutna.
KIA Sportage III 2011 1,7 CRDi Comfort + Obrázek
elem Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 10.11.2011 19:43

Mohu jen bezvýhradně souhlasit s "elem", O kousek výš je link na ten sprej..Fakt to funguje. Dokonce u mě ve spojitosti "sprej - elem".Díky mé neobratnosti v konverzaci při objednávání jsem elemovi trochu zkomplikoval život. :(
Pěkný den.lubos761
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod gazpetr » 11.11.2011 10:38

Beda píše:Napada mne, ze do kabiny je z motoroveho prostoru jedna cesta a to pres sani vzduchu pro klimatizaci. Byt tebou se podivam, zda nemas prokousane ty trubky. Sam uvidis v motorovem prostoru, jestli ti neco neozraly, gumove hadice, penova tesneni, tepelne izolace ... to vse maji radi :( Mam ted pujceny sluzebak a ten ma uplne rozcupovanou tu izolacni deku na kapote :huh: Asi te ani nemine sundani tapecirngu a prohlidka sedacek, protoze do techto veci se ti muzou prokousat a udelat si tam hnizdo :oops: U nas v praci, si kdysi mys udelala hnizdo na horni strane sanonu s dokumenty. Normalne mi prokousala asi tri sanony navrchu (ty tvrde desky), udelala si takhle cesticku do toho tretiho a tam mi pak vytahovala papiry ze sanonu a rozcupovala je na male castecky, z kterych si udelala hnizdo :x

Také jsem si to myslel a doufám že je to správná myšlenka. Pod krytem stěračů je nasávací otvor pro ventilaci, je to pouze otvor s vytaženým lemem bez jakékoliv mřížky. Je to jak propast, která končí někde pod přístrojovkou směrem k pylovému filtru. Myš, která tam vleze, nemá možnost se dostat zpět. Přístupových cest je tam také několik, jak přes kapotu, tak odtokovými kanálky z tohoto prostoru. Nějaké myší hov... tam byla, tak doufám že je můj úsudek správný. Dal jsem přes ten lem kovovou síťku a stáhl kovovou páskou. Musím to zaklepat, od té doby se nechytilo nic (3x pastička, 2x odchytová klec). Včera jsem celou kabinu vytřel vodou s dezinfekcí, když se ty pastičky plnily tak má člověk nepříjemný pocit a představuje si, jak ty potvory všechno oblezou. Nikomu to nepřeji. Děkuji Béďovi za nasměrování.
gazpetr Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion