Výměna žárovek

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Výměna žárovek

Příspěvekod luboss » 10.08.2008 21:18

grafix píše:Tak pánové... hodně o tom bylo napsáno i nafoceno.

Já dnes měnil žárovky a zvládl jsem to BEZ jakékoliv demontáže čehokoliv... Žádné vytahování světel, či odmontování baterky atd... Jde to i bez toho :grin: (jen na levé lampě - po směru jízdy pravé - jsem potřeboval kleštičky)

Na srazu klidně předvedu... 8-)

Ahoj vsetci, som tu novy a tak este neviem ako to tu funguje, ale potreboval by som pomoct, mam problem s rosenim praveho svetlometu, nerobilo mi to kym som tam nedal HID xenonovu sadu..... kde moze byt problem
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Výměna žárovek

Příspěvekod Tony » 10.08.2008 21:54

luboss píše:
grafix píše:Tak pánové... hodně o tom bylo napsáno i nafoceno.

Já dnes měnil žárovky a zvládl jsem to BEZ jakékoliv demontáže čehokoliv... Žádné vytahování světel, či odmontování baterky atd... Jde to i bez toho :grin: (jen na levé lampě - po směru jízdy pravé - jsem potřeboval kleštičky)

Na srazu klidně předvedu... 8-)

Ahoj vsetci, som tu novy a tak este neviem ako to tu funguje, ale potreboval by som pomoct, mam problem s rosenim praveho svetlometu, nerobilo mi to kym som tam nedal HID xenonovu sadu..... kde moze byt problem

špatně ti to asi utěsnili to světlo
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod luboss » 11.08.2008 10:50

tak som cez noc nechal otvoreny kryt na dialkovych svetlach a do rana sa vlhkost vyparila.
Teraz som zvedavy ci sa tam ta vlhkost dostala pri montazi alebo je to naozaj zle utesnene :roll: . Ked naprsi uvidim :rain:
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Kužel » 11.08.2008 12:38

Pokud ti to nedělalo před montáží sady xenonů tak to reklamuj tomu kdo ti tu HID sadu namontoval, že ti ji špatně utěsnil a že se ti po montáži xenonů rosí světlo či světla.

Jinak mne se jednou zarosili i originál světlomety ale říkám jen jednou za 18000 Km to nic neznamená.
od 20.8.2018 Kia Ceed JD 2018 1,6 Gdi Fresh
od 19.10.2007 Kia Ceed SW 1,6 Crdi EX - prodáno
Kužel Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2007)
45321 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod luboss » 12.08.2008 22:54

ok, no uvidim ako sa to bude spravat dalej a ak to zarosi tak to asi naozaj budem reklamovat
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Petrik » 13.08.2008 20:59

Anonym píše:Já jsem si celou dobu říkal co jezdím, že mi to svití na prd a hlavně do koruny stromů.Tak jsem dnes zajel na STK a nechal si od kámoše seřídit světla.Měl jsem je o 1 cm posunuté nahoru.Tak nechápu že to prodejce před předáním nezkontroloval.Jinak těd to už svítí, ale jak už ví Snike chci to tak Vyměnit ,No, ale snad to nebude jako u Fabie, kdy to fakt praskalo každý druhý měsíc.

Presne tento isty problem so svetlami som mal aj ja. Na prvej prehliadke som si ich dal nastavit, ale myslim ze to servisaci len tak odflakli. Teraz mi pre zmenu svietia nizko, 10m pred auto. Znova dovod na hadku v servise. Banda neschopakov. /Nitrianskych/
cee'd SW II 1,6 CRDi 100 kW Silver Obrázek
Ceed SW III 1,5 T-GDi 117 kW Gold, MY21, 7 DCT, LEDpack, NAVIpack Obrázek
Petrik Muž
Přispěvatel fóra

Kia Ceed SW III (2021)
26734 km @ 0 l/100km

Výměna žárovek bez demontáže světlometu

Příspěvekod Návštěvník » 18.08.2008 19:02

Ahoj všichni, neodolal jsem a vyměnil jsem potkávací žárovky za OSRAM Silverstar (Mají je např. v Globusu nebo OBI nebo http://www.vamos.cz/).
Svítí o 50% více bílého světla. Uvidíme, jakou budou mít životnost. Na předchozím autě (kde byly také H7) držely zhruba dva roky.

Studoval jsem výměnu žárovek na tomto fóru a nevěřím, že potkávací žárovky jdou vyměnit bez žádné demontáže, jak tu kdosi uváděl. Tedy alespoň v Comfortu SW, protože tam u pravého světlometu překáží nádržka s chladící kapalinou, která je těsně napasovaná mezi světlomet a roury klimatizace, a u levého světlometu zase akumulátor.

Moje praktická zkušenost je:

1) Dálkové jdou vyměnit bez žádného rozebírání. To je v pohodě a místa je dost.

2) Potkávací potřebuje odšroubovat, drží jen 2 šrouby M8, a kousek odsunout plastovou nádržku s chladící kapalinou. Potom to jde v pohodě jen rukou bez žádné další montáže. Doporučuju začít tímto světlometem, protože tam je lépe vidět a je tam víc místa než vpravo. Je tak šance lépe prostudovat, jak je žárovka přidržená takovým pérkem za háček (Pozor, ten háček je asi plastový a může se ulomit!).

U pravého světlometu je lepší povolit akumulátor, drží za jeden M13, a odšoupnout ho kousek směrem ke středu auta, aby bylo víc místa. Mě se to sice po chvíli povedlo také jen rukou, ale místa tam je opravdu velmi málo a navíc se pracuje skoro poslepu. Kdo má větší tlapy než já, tak se mu to určitě nepovede.

Je třeba dát pozor při stahování kontaktů z žárovek - jde to ztuha a hrozí vytržení žárovky ze světlometu. Radím si pomoci prstem druhé ruky tlačit žárovku ve světlometu.

3) Žárovky pro blinkry jsou zcela utopené v karosérii a tak musí jít světlomet ven.

Závěrem si ale myslím, že to není taková hrůza, spíš lepší průměr. Jsou auta, kde se leze dolů, demontuje všechno možné a potom seřizuje zaměření světlometů atd. Kdyby bylo nejhůř, zvládnul bych ceeda i potmě na silnici. Jen je třeba mít po ruce klíč M8 a M13. Kleštičky ani šroubovák nejsou potřeba.

ahoj
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod forrester » 18.08.2008 19:56

ahoj vitam ta za vsetkych clenov v :kia: klube :) :) :-o
co sa tyka ziaroviek uz sme to tu riesili ,
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=57

Enjoy :P

Edit Beda: dva predchozi prispevky pripojeny do tohoto tematu :)
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mirat » 29.09.2008 09:03

Vymenu jsem provedl bez demontaze svetel. Neprisel jsem totiz na to jak svetla vyndat. Koukal jsem na fotky, ktere jsem videl v tomhle vlakne, ale zadne neodpovidaly tomu jak mam svetla udelana ja ... Musel jsem teda vedle baterky pekne vrtat rukama (mam jednu ruku pekne sedrenou) a na druhe strane uplne vynddat tu skrinku s relatkama (povolil jsem 3 srouby a hnul jsem s ni do strany). Prace celkem na minimalne pul hodiny. Fakt bych to nechtel delat nikde na pumpe v noci.
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod koudy61 » 29.09.2008 13:25

Dnes jsem provedl výměnu, podle návodu co tu zazněl, a super.Demontáž světla nemusela být. Na jedné strně povolit baterku a na druhé exp (dva šroubky).
Žárovky jsem dal NightGuide PHILPS. Obrázek
Koudy61
koudy61 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
30000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 30.09.2008 08:44

mdiskuze píše:Vymenu jsem provedl bez demontaze svetel. Neprisel jsem totiz na to jak svetla vyndat. Koukal jsem na fotky, ktere jsem videl v tomhle vlakne, ale zadne neodpovidaly tomu jak mam svetla udelana ja ... Musel jsem teda vedle baterky pekne vrtat rukama (mam jednu ruku pekne sedrenou) a na druhe strane uplne vynddat tu skrinku s relatkama (povolil jsem 3 srouby a hnul jsem s ni do strany). Prace celkem na minimalne pul hodiny. Fakt bych to nechtel delat nikde na pumpe v noci.

Dovoluju si skromně upozornit, že výměna žárovek bez demontáže světel je nejlehčí u motoru 1.4, kde je jaksi víc místa kolem. Na srazu v Bánově se to zkoušelo na snikově 1.6 CRDi a tam byl problém. Takže jestli máš tu naftu, tak Ti myslím patří gratulace.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod mirat » 30.09.2008 09:03

jj, 1.6ka naftak 85kW - fakt to byl porod. Dost slusne jsem si sedrel jeden kloub :-). Mit mensi ruce, tak by to slo lip. Nicmene demontazi te relatkove skrinky na strane spolujezdce jsem se nevyhnul. Na druhou stranu jsem ale nemusel hybat s baterkou :-)
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Petrik » 30.09.2008 10:53

Ja som prave vymenil vsetky styri ziarovky. Cas vymeny cca 20 minut bez demontaze baterie. Jedine co treba posunut je ta poistkova skrinka.
cee'd SW II 1,6 CRDi 100 kW Silver Obrázek
Ceed SW III 1,5 T-GDi 117 kW Gold, MY21, 7 DCT, LEDpack, NAVIpack Obrázek
Petrik Muž
Přispěvatel fóra

Kia Ceed SW III (2021)
26734 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Raven » 30.09.2008 19:50

Nakonec ty kreteny konstruktery budeme chvalit, ze to trva "jen" 20 min.
:no:

Petrik píše:Ja som prave vymenil vsetky styri ziarovky. Cas vymeny cca 20 minut bez demontaze baterie. Jedine co treba posunut je ta poistkova skrinka.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Katikakus » 30.09.2008 21:51

Dnes jsem vymenil standardni potkavaci a dalkove zarovky za Philips BlueVision. Postupoval jsem dle instrukci, ktere napsal vyse VojtaM - timto dekuju - nemusel jsem nic dluze zkoumat.
Mala pomucka pro stahovani kontaktu ze zarovek - u dalkovych je to v pohode, ale u potkavacek to slo fakt ztuha - nakonec jsem tam striknul trochu WD40 a slo to jako po masle, resp. jako po WD40 ;-)

Jeste jsem vymenil i parkovacky za LED, vypada to pekne.
Jinak nove zarovky sviti lip a hlaven dal a maji krasne bile svetlo.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion