Parkovací senzory

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod kasin » 09.05.2009 00:23

Abych trochu osvětlil funkci mého Perpetum Couvání Debile.
Na začátku bylo několik podmínek, které to muselo splnit.
1. Napájení bez zásahu do el.instalace (možná ztráta záruky)
2. Zapínání bez zásahu do el.instalace (možná ztráta záruky)
3. Nedělat nezvratné změny a když tak aby nebyly moc vidět
Jak jsem již psal, začínal jsem s novým stínítkem, ale to by nebylo ono, protože by tam muselo být ještě tlačítko pro zapnutí, jinak by se monitor zapnul po každém sklopení stínítka. Proto jsem nakonec zvolil verzi ve schránce na brýle, kterou jsem stejně na brýle nepoužíval.
Monitor je přidělanej na držák, kterej je vsazenej do upravené schránky. Z horní strany je koncák, kterej zapíná napájení monitoru a kamery. Po otevření se zapne relátko a naskočí obraz. Po zavření schránky
se celej zázrak odpojí, takže to nemá žadný odběr a nehrozí tak vybití baterky. Pokud to nezapomenu zavřít, jak se mě už několikrát stalo a jelo to celou noc.
Proto budu muset do systému zapracovat časátko relátko, aby to preventívně po nějaké době vyplo. To ale znamená, že bude ve schránce potřeba kromě koncáku, ještě šmrnc-kontakt.
Aby toho nebylo málo,tak mám problém i s monitorem, ve kterým není skoro nic vidět, protože se na něho nedívám v optimálním úhlu,což jsem nemohl předpokládat, ale oprava je brnkačka.
Ale v podstatě to funguje tak, jak jsem si představoval. I když bylo by co zlepšovat. Třeba elektrický vyklápění. Ale nejdřív musím dodělat verzi BASE a potom teprve rozšířit na EX.
kasin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod zcivin » 11.05.2009 11:54

Tak mě to KIU udělali v NH caru, když jsema uto kupoval (únor 2009) a celkově cena 5 600,- s DPH, prací a materiálem.
Max spokojenost. Nikdy jsem sensory neměl, ale jak rychle jsem si zvyknul :lol:
Kia Cee´d 1,4 Comfort 6,8 l/36.000 km
Motto:"Nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být hůř" http://www.civinz.cz
zcivin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1)

Kia cee'd (2009)
60000 km @ 6.8 l/100km

parkování k chodníku

Příspěvekod pershin » 20.06.2009 20:03

Zeptal bych se jestli jste s odstupem času nenašli nějakou pomůcku jak parkovat čelně k vyšším chodníkům. Ještě pořád nedokážu odhadnout tu správnou vzdálenost a bojím se že sedřu nárazník. :) Nepřišli jste na nějakou "fičuru"? :shifty:
pershin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
3000 km @ 7.4 l/100km

Re: parkování k chodníku

Příspěvekod PetrLa » 20.06.2009 21:40

Pershin píše:Zeptal bych se jestli jste s odstupem času nenašli nějakou pomůcku jak parkovat čelně k vyšším chodníkům. Ještě pořád nedokážu odhadnout tu správnou vzdálenost a bojím se že sedřu nárazník. :) Nepřišli jste na nějakou "fičuru"? :shifty:

jo jasně ...dají se koupit i parkovací senzory vepředu :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod pershin » 21.06.2009 09:18

Mám pocit že tohle park. senzory neřěší,protože se tu jedná už o centimetry,ne-li milimetry,aby auto bylo co nejblíž k chodníku .
pershin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
3000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Axel » 21.06.2009 11:52

to je schválně, příď opticky klame aby řidič zastavil a zůstalo před ním aspoň 40cm, tento klam má třeba i fábie, prot není potřeba předních senzoru, kdežto třeba nové mondeo se bez nich neobejde, tam kvůli, sice pěkné, ale robustní přídi nebylo tohoto klamu možno dosáhnout....
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Parkovacie senzory

Příspěvekod josa » 29.11.2009 22:16

Dlhsie uvazujem o kupe parkovacich senzorov na auto. Nasiel som tieto. Nemate niekto s nimi skusenosti? Obavam sa hlavne toho zobrazovaca.
josa Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Parkovací senzory

Příspěvekod panterxxx » 05.02.2010 19:15

Taká technická otázka: je možné znížiť nejakým spôsobom hlasitosť zadných parkovacích senzorov od výroby? Dnes mi ich namontovali a zdajú sa mi byť trocha hlasné na môj vkus :)
Kia cee'd 1.6 CVVT MY2010 black
6500 km @ 6.2 l/100km
panterxxx Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
15500 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Neumi » 08.02.2010 12:38

Neviem ci to tu uz bolo ale zaujimalo b y ma ako funguju predne park. senzory. To akoze ked pojdem v kolone tak mi budu stale pipat ci ako ?
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 08.02.2010 14:03

sice ich nemam no predpokladam ze sa deaktivuju pri rychlosti cca nad 10km/h

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Patrik » 08.02.2010 17:11

ked som kupoval minuly rok ceed sw , tak parkovacie senzory boli iba v najvyssej vybave TX. Ale bol som rozhodnuty , ze nejake senzory tam chcem , lebo auto je dost dlhe . Ked som objednaval auto , tak som sa dohodol s predajcom ze tam namontuje 4 zadne senzory a tym to bolo vyriesene. Na vacsie auto by som to asi odporucil.
KIA cee´d sw 1,4 EX extra , pewter beige
Patrik Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia cee'd SW (2009)
21800 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod slava » 08.02.2010 17:54

Pro_cee´d není ani tak větší auto a parkování bez asistenta si nechci ani představit. Přece jenom ten výhled dozadu je dost omezený. Ještě, ža mám ty větší předfaceliftové zpětné zrcátka. Po faceliftu a bez asistenta hotový horor. Ale mohl by to zachránit třeba spolujezdec :) . Jenom ne proboha Otík :shock: !
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod milous » 10.02.2010 19:59

Právě jsem koupil a namontoval "Park.system " z Bauhausu za 1100,-. :kia: RIO 1,4.Dráty od zadních senzorů (na díry je u toho frézka)do kufru vstupem od zadní mlhovky,napájení jak je v návodu no a displej do středové přihrádky pod rádio.Práce tak max na hodinku a funguje to slušně.Ahoj Milouš.
KIA RIO , 1 399 ccm, 07/2007 , stříbrná metalíza.
milous Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod SelfMan » 11.02.2010 06:59

milous píše:Právě jsem koupil a namontoval "Park.system " z Bauhausu za 1100,-. :kia: RIO 1,4.Dráty od zadních senzorů (na díry je u toho frézka)do kufru vstupem od zadní mlhovky,napájení jak je v návodu no a displej do středové přihrádky pod rádio.Práce tak max na hodinku a funguje to slušně.Ahoj Milouš.

Ak mozes hod nejake fotky...
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod milous » 11.02.2010 12:11

Fotečky - http://www.rajce.net/a3093392

Pokud budeš chtět postup - kudy kam - tak není problém. :) Milous
KIA RIO , 1 399 ccm, 07/2007 , stříbrná metalíza.
milous Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion