Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod EricDaze » 27.06.2009 15:43

titanus píše:
neviem aku cakas odpoved...dvere zatvaram tak aby sa zabuchli...netusim kolko je to na newtonovej stupnici sily...dost tazko sa takto vyjadruje nakolko netusim co je pre teba "pouzit silu"...skus zbehnut k predajcovi a vyskusaj si to priamo tam a osobne na viacerych autach...inak mozno staci zobrat trochu mazadla a ukazat tym pantom kto je tu sef :idea:

Podla mna, ked su dvere otvorene dokoran, tak vacsine aut ich staci jemne potlacit a spadom sa zavru same, bez akejkolvek sily. Skus zavriet dvere na rovine, bez toho aby si ich dal do toho viac sily ako potrebuju do chvile, kym sa nezacnu same zatvarat spadom ... U mna sa nezavru, treba ich stale otvorit a pribuchnut :(
EricDaze Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
37000 km @ 7.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 27.06.2009 15:48

@EricDaze

vyskusam ale priznajme si ked je toto co ti na KIE vadi tak si stastný clovek :wink: nech to jazdi :)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 27.06.2009 19:17

EricDaze píše:
titanus píše:
neviem aku cakas odpoved...dvere zatvaram tak aby sa zabuchli...netusim kolko je to na newtonovej stupnici sily...dost tazko sa takto vyjadruje nakolko netusim co je pre teba "pouzit silu"...skus zbehnut k predajcovi a vyskusaj si to priamo tam a osobne na viacerych autach...inak mozno staci zobrat trochu mazadla a ukazat tym pantom kto je tu sef :idea:

Podla mna, ked su dvere otvorene dokoran, tak vacsine aut ich staci jemne potlacit a spadom sa zavru same, bez akejkolvek sily. Skus zavriet dvere na rovine, bez toho aby si ich dal do toho viac sily ako potrebuju do chvile, kym sa nezacnu same zatvarat spadom ... U mna sa nezavru, treba ich stale otvorit a pribuchnut :(

no nevím jestli nemluvíš o autech v jiné cenové kategorii :))))
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Dajek » 28.06.2009 15:29

tohle bych taky viděl spíš na Mercedes atd. :-) mě stačí, že narozdíl od Fábie ty dveře při zavření mají tak krásnej zvuk :shifty:
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Příspěvekod dodorendvan » 27.11.2010 16:32

Mám týždeň nové Rio Sporty.Vadí mi že kapota nie je odhlučnená.Podruhé:Bezpečnostné pásy na predných sedadlách mohli mať pri podlahe krytky.
dodorendvan Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod William » 27.11.2010 20:40

V řadě příspěvků co se týče cee´d SW řešíte občasné bouchání někde zezadu od kufru... mám SW po faceliftu 6/2010 a občas mi to udělá také a nemůžu na zdroj přijít...vyřešil už to někdo? :idea: jinak nejvíce mi vadí,kvalita(povrch) palubovky-je to fakt katastrofa,nedá se to ničím vyčistit,aby to nemapovalo,neflekatělo a mělo to všude stejně černý povrch....je vidět z ůzného úhlu airbag spolujezdce( takové až moc viditelné že tam je) a už vůbec nemluvím o boulích...(2x mi kvůli tomu měnili palubovku a jedna boule už tam je zase :? )
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 28.11.2010 00:11

Mě se to auto velice líbí a některé vámi udávané závady považuji za zábavné. :kia: :D
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod JonnY » 28.11.2010 01:04

no naslo by sa toho.
slabsia spojka a prevodovka, "domysliet" elektroniku (automaticke odomykanie dveri, upozornenie na pas spolujazdca, drobnosti s radiom, vypinanie svetiel...), ovladanie PP, povrzavajuci interier, hlucnost na dialnici, intenzivne hrdzavejuce naboje kolies, zdvihak, rajdy....

teda nie ze by som s ceedom nebol spokojny :thu:
ale ja by som nasiel chybu na vsetkom ...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vegas » 28.11.2010 01:06

Já říkávám, že všechno jde vždycky udělat lépe, ale z ajakou cenu.
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Berka » 28.11.2010 09:42

Jsem asi vyjímka, ale stále čím dál tím víc zjišťuji, že mi na ceedu nic nevadí. Jasně, občas se ozve uvnitř nějaké slabé zadrnčení od přístrojovky, ale na auto které má najeto 43 tis. km a minimálně z poloviny po městě, to je skvělý výsledek.
Motor je absolutně dokonalý- pružný, tichý spotřeba přijatelná. Dveře mají při zavření stále hezky tlumený zvuk a jejich dovírání je celkem kulturní. Nemusíte s nima nijak bouchat jako u škodovek. Podvozek drží stopu skvěle, jen trakce přední nápravy je žalostná. Když se chci svézt tak v utažených zatáčkách prokluzují přední kola i v 80km/h na trojku. Na mokru to je ještě větší katastrofa, ale doufám že se to částečně zlepší až dám v létě jiné pneu.
Celkově jsem s autem opravdu spokojený, některé detaily vyřeší servis v rámci záruky takže proč se tím trápit. Jen ten pravidelný servis mi přijde přehnaně drahý. Prostě mám ceeda téměř 3 roky a zatím mi ničím nezklamal. Doufám že nám to vydrží další 2-3 roky.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 28.11.2010 12:57

:thu:
jsem podobného ražení
motor bych hodnotil za 1
převodovku za 2 (chybí 6tka a viděl jsem už přesnější, ale na druhou stranu se mi řadí bez sebemenších problémů)
podvozek za 3 (chtělo by to doladit....a na můj vkus bych uvítal trošku měkčí).
prostornost a výbavu za 1
celkové zpracování za 2
....celkově bych to auto hodnotil za 2
Ale v podstatě to vylepšení známky by znamenalo změnit pár prkotin, se kterými se dá žít a nijak mi neotravují život.
Když to hodnotím s odstupem času a bez emocí, tak je to z 95% to, co jsem za ty peníze očekával. Další 2% jsem zhruba pořešil sám (jiné pneu, hansfree, park. senzory) ...takže zůstávají 3%, které bych změnil. A myslím si, že s tím se opravdu dá žít.

PS: máš pravdu, ten diesel hrabe v zatáčkách a na mokru jak čert. Chce to fakt opatrně a vlažné rozjezdy.
PS: jak vypadá auto, které bych chtěl? Volvo V70 :-D ovšem to je jiná cenová kategorie a kdo ví, co by mě rozčilovalo tam, protože jedno svezení není ke srovnání adekvátní.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod olin » 28.11.2010 18:08

Já se řadím také k těm spokojeným. Zatím jsem neřešil vůbec nic a ani teď na nadcházející 2.garančce
nic řešit nepotřebuji. Auto sedí na silnici jak přibité, spotřeba je tam, kde jsem ji očekával, vnitřní
prostor neuvěřitelně velký. :thu: Jen se těším, až sjedu letní Micheliny, protože ty příšerně hučí. :thd: Každou
jízdu si užívám, a když potřebuji rychle předjet, zapnu "F1 efekt" (trojka a plyn na podlaze) a nestačím
se divit, co těch víc než 100 k v :kia: 1.4 dokáže. :thu: :thu:
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod MartinP » 28.11.2010 19:56

Na jaře budu mít auto 3 roky a v lednu jdu na třetí garančku. S autem jsem spokojený a určitě bych auto neměnil.Každá značka má svoje chyby. :evil:
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod slava » 28.11.2010 20:27

Měl bych to na něco zaklepat, ale zatím můj Emil nemá chybu. Spotřeba by mohla být o něco menší, ale při tom jak Emilka honím, je ještě spíš menší, než větší. Podvozek je tvrdší, ale to jsem chtěl, líp auto sedí a proto mám sportpaket. Jediný náběh na smyk na šotolině jsem si ani neužil, protože ho vyřešilo ESP. Na konci obce, když budu a můžu předjíždět podřazuji z 3 na 2 a 90 je tam hned, no a pak omezovač a znova 3, nebo 4, nebo 5 podle situace. Chtěl bych vidět a slyšet ty co je předjíždím. Reflektory po domluvě s Leem za diodové s čočkou měnit nebudu, nesedí jak by měly a světla svítí celkem dobře. Už jsem sice viděl lepší, ale i sakra horší!! Zavírání dveří to je šepot květin. Ofuky a vyhřívání by stačily i na autobus. Možná jedna chyba je a to, že není funkční zadní pravá mlhovka :? . Kdyby ji dali do doplatkové výbavy, tak bych ji měl. Soused na garáži má prcka Hyundai i20 a ten má mlhovky vzadu obě :shock: . V dešti na dálnici je to výborná věc. Ocenili jsme to při jízdě z Plzně do Prahy s Leem oba dva!! Pravá stojí 1,750,- Kč a dá se objednat, tak to nejspíš vyřeším při druhé garančce. Jinak nic neklepe, nedrnčí. Motor a ostatní motorky skoro není slyšet. Když někam jedu, tak blbnu jak ten chlap v reklamě na Megana, co teď chodí v televizi. Kašlu na baby, hlavně když si zajezdím :roll: .
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod snowko » 29.11.2010 02:21

Mam KIA Vengu, vadia mi asi len detaily: vyhrievanie prednych sedadiel by som uvital 2-stupňové, a kludne aj s vyhrievanim chrbtovej casti, uvital by som sympatickejsi zvuk parkovacich senzorov, automaticky sa stahujuce vsetky okna, nielen vodicove, lepsiu stabilitu krytu dvojiteho dna v kufri - ked tam dam napr 20 kg kufor, tak sa to po par kilometroch prebori /myslim, ze 20 kg nie je na kufor nic mimoriadne/, palubny pocitac by sa mi viac pacil integrovany do budikov ako do stredoveho panelu a v neposlednom rade, ked zamknem auto, rad by som, keby sa mi vytiahli vsetky okna automaticky hore. Inak motor 1,6 CVVT sa mi cim dalej viac paci, auto ma zatial sklamalo len tym palubnym pocitacom.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion