Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Skrabance z parkoviste a ine nehodicky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Skrabance z parkoviste

Příspěvekod titanus » 18.05.2010 14:52

este by som doplnil neposkytnutie prvej pomoci!!!

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Cigi » 18.05.2010 15:02

Mufak píše:
mbiron píše:Tak to je masakr, to musel udelat naschval to prece normalnim otevrenim nelze udelat. Neparkoval si nekomu na jeho miste?

Ne . Parkoval jsem na velkém parkovišti u Kauflandu, dost daleko od vchodu a kolem mně bylo místa víc než dost. Ještě jsem si říkal, že se radši projdu, než abych se cpal co nejblíž ke vstupu do Kaufu.

Tak řeknu Vám, že Kaufland je na tohle asi prokletej!!! :!: Asi před rokem, kdy jsem měl ještě starého Favorita (NAŠTĚSTÍ :!: ), tak jsem normálně zaparkoval, kolem mě místa jako pra*e... Syn zůstal v autě, já pak příjdu a ve dveřích šrám jako blázen, až na plech. I přes to, že to bylo na 18 let starym autě mě to mrzelo, protože je do teď v solidním stavu. :) Syna se ptám, co to udělalo za *** ... on prej - "Tady to auto vedle, pán přijel, rozglábl dveře přímo do našich - to byla rána jak blázen... A ještě jak vystoupil, tak si prstem leštil ty svoje dveře a na naše se ani nepodíval." Řeknu vám, že sem měl sto chutí těma svejma dveřma mu udělat takovou kašu na tom jeho autě, že by se fakt divil... Ale bylo mi líto té nové černé audiny (A6), přece jen auto za nic nemůže ... když je pán BLBEC, tak se s tím nedá nic dělat :x . Navíc by to moc pěkně vypadalo, jak tam nějakej chlápek buší dveřma od Favoritu do luxusní audiny :) ... ještě by si pro mě přijeli :D . Ale byt to na mojim nynějším cee'díčku, tak si na toho chlapa počkám a ten by z toho zdravě nevyvázl :evil: . Lidská hloupost opravdu nezná meze :thd: .
Cigi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
24100 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod libra » 19.05.2010 23:55

Moja skusenost:
2 dni pred tym som si umyval auto, takze bolo vidiet cerstve stopy. Zaparkoval som pred nemocnicou, na prazdnom parkovisku. Po pol hodine pridem, vedla mna na tesno stara felicia. Mal som taky zvyk (uz som zistil, ze nic mi to nepomoze, takze som od toho upustil), ze ked pridem k autu, tak sa pozriem, ci je vsetko v poriadku. Zadne dvere som mal odrete, presne to vychadzalo na tie dvere. Zavolal som policiu, vysvetlil som situaciu a opytal sa, ci sa s tym da nieco urobit. Poslali hliadku, spolu sme si pockali na majitela vozidla. Otvorili dvere, bolo to o 3-4 cm dalej, inac tvar a ostatne sedelo. Kedze dotycny svoju vinu poprel, musel som to nechat tak, nevedeli mi pomoct. Musim este povedat, ze to parkovisko bolo mierne z kopca, felicia bola zaistena iba zaradenou rychlostou. Podla mojho nazoru sa auto pohlo tolko, kolko ho pustila zaradena rychlost - tych par cm.
Ponaucenie? Aj ked uvidite na vlastne oci, ze vam niekto je**e do dveri, neviete to ako dokazat. Zial, u nas, na SVK to funguje tak. Takze od teraz, ked uvidim, ze mi niekto poskodi auto, pockam si, kym sa majitel auta vzdiali, a pekne mu vyberiem vsetky 4 venitly, nech sa hoci aj po**ebe. Nie, neukradnem mu ich, pekne ich polozim za stierac.

Kratka historia mojho auta:
Auto malo 2 dni, ked mi niekto odlomil zadny stierac. Cca. pol roka, ked mi poskriabali zadne dvere, blatnik a zadny naraznik - nejaky inteligentny "parkovac". Cca. rok, ked mi niekto do snehu na prednej kapote napisal meno svojej lasky, jeho nechty zanechali stopy v laku - pekne skrabance. Malo cca 1.5 roka, ked zenska neodhadla, ci ma uz predbehla, a strhla volant, priamo do mna. Vtedy dokonca chcela zdrhnut, trvalo cca 5 minut, kym zistila, ze bude lepsie zastat - vtedy som reval, ako lev...
Auto mohlo mat 2 roky, ked mi poskodili lavu cast - prah, 2x dvere.
Kratko na to do predneho naraznika nacuval nejaky idiot na felicii, na ktorej mal dorobeny vyfuk, ktory precnieval - nastastie neurobil dieru na narazniku, iba zodrel kusok laku.
Najcerstvejsia udalost, 2.5 rocne auto, vytlacili ma na dvojprudovke na obrubnik - cele koleso, tlmic, nejaky nosnik meneny + kedze sa uz nevyrabaju M. energy, tak som musel menit aj druhe pneu. Skoda 1000. Samozrejme usiel, takze som platil spoluucast + druhe pneu.
Teraz ma auto 3 roky, cakam, co sa stane :(
Jedno je iste, dalsie auto bude nieco velke, zatmavene, aby sa aspon cast soferov balo hoci sa len pozriet nan... Uz som rozmyslal aj nad moznostou dokupit si auto do mesta - napr. Ladu Niva - skoda len, ze tam bezpecnost nie je na dostatocnej urovni (mam male dieta), inac by uz stala pred domom...
libra Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mufak » 22.05.2010 18:26

No koukám, že opravdu nejsem sám.
Mně jen nejvíce mrzí, že toto je mé úplně první, skutečně fungl nové auto a nevydrželo zdravé ani 24 hodin, a ten zásek na fotkách se stal ani ne do týdne.
Před tím jsem vlastnil 5 ojetin a takováhle prasárna se mi na nich za celou dobu co řídím nestala. Mně samozřejmě za stěračem nikdo lístek nenechal. :(
Mně ani v té nejhorší šlupce, co jsem vlastnil jako první auto ani nenapadlo otevírat takhle bezohledně dveře vedle cizího auta, ať už nového, nebo starého. Holt lidi jsou různé no. :x
Jinak, k těm lištám. Ty jsem dostal už při prodeji na autě instalované a lakované(byly v dubnové akční nabídce). Já sám bych si vybral ty neorigo , co se lepí na dveře výš a asi bych je nelakoval, protože by se po nějakém to nárazu, jistě olupovaly. Ale tyhle přišly k autu v ceně, a zjistil jsem to až při přebírání.
Jinak ještě k tomu byly lišty na rohy nárazníků, ale ty mi prodejce nenalepil, prý na FL nesedí zadní, je prý jinak tvarovaný nárazník. Přitom je dostaly a na moji reakci mi je dali v krabičce, že prý si je mohu nalepit sám, ale oni to prý neudělají, protože dle nich nesedí. Tak jsem si je sice vzal, ale oznámil jsem , že se mi to nelíbí, pokud je k autu v ceně výbava, tak ať zajistí ty co sedí. Prý se pokusí objednat ty správné, dozvím se příští týden.
Také jsem o tom napsal na zastoupeni KIA do Prahy, obratem přišel mail, že samozřejmě, pokud je v ceně auta doplněk, tak má být instalován, a že se v tomto případě jedná o pochybení prodejce. Tak jsem zvědav jak to dopadne.
KIA cee'd FL 1.6 CVVT 93 kW Active Plus (2010)
Mufak Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
7909 km @ 6.8 l/100km

Moje první nehoda s KIOU

Příspěvekod Vlasta » 30.05.2010 21:08

V pátek jsem se ženou jel na chatu.První vesnice za Rakovníkem směrem na Kralovice,svítí sluníčko ,teplota ukazuje krásných 20 stupňů,dojíždím Citroen Berlingo.Jedeme okolo 40 ,je to tam samá zatáčka,přijíždíme ke klasické křižovatce do kříže.Berlingo dává levý blinkr,brzdí ,dává přednost protijedoucímu autu a najíždí na střed.Krásně nám uhnul,říkám ženě,když ho míjím a mám předek u jeho přeních dveří,najednou vystřelil a dal plnej pravej.Takže mám pryč nárazník,kaporu, levý světlomet,blatník ,alu ráfek a dveře se zrcátkem,počítám okolo 100 000 Kč. Naštěstí se to obešlo bez zranění.Ten dobrák se před policií nepřiznal,protože by přišel o řidičák,asi má málo bodů.Policajti to dneska vůbec neřeší a tak budu předvolanej do Rakovníka před komisy,která určí kdo je viník. Paráda,napište i vy jaké máte zkušenosti s nehodou.
Naposledy upravil titanus dne 30.05.2010 21:08, celkově upraveno 1
Důvod: zlucene do prislusnej temy
Vlasta Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: 1. Nehoda

Příspěvekod JonnY » 30.05.2010 21:19

mne sa podarilo tak pred dvoma tyzdnami zostrelit taky "mensi" stlpik v tesku. zadne prave svetlo, zadny naraznik, vytahovanie a rovnanie plechu (jak je nadrz len na druhej strane), lak... no proste sikovny som
faktura 1048e, ale nastastie poistovna preplati...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod ohen10 » 03.06.2010 11:10

tak už sa k vám pridávam aj ja. Nejaký dobrám včera mi na parkovisku buchol do auta a zdrhol. nenechal ani papierik. Budem to riešiť cez poisťovňu zrejme. Nemá niekto odhad, koľko môže stáť oprava dverí? Vymenia celé dvere, alebo to nejako vyklepú? Budem vďačný za každý komentár.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 03.06.2010 11:28

toto vyklepavat nebudu...vymena celych dveri, je to pre nich jednoduchsie a zajimavejsie ;) neskusil si v obcodaku bezpecnostne kamery? sice vela by si toho nevyriesil ale ak je sanca ze tomu idiotovi zaklope na dvere policia treba po nej ist :evil: ...tak nech ti to co najskor opravia :thu:

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 03.06.2010 12:12

titanus píše:toto vyklepavat nebudu...vymena celych dveri, je to pre nich jednoduchsie a zajimavejsie ;) neskusil si v obcodaku bezpecnostne kamery? sice vela by si toho nevyriesil ale ak je sanca ze tomu idiotovi zaklope na dvere policia treba po nej ist :evil: ...tak nech ti to co najskor opravia :thu:

nebol to obchoďák, ale Hamr sport v Prahe, kde kamery nemajú :( no len som zvedavý, koľko budem bez auta, či to môžem dať opraviť v PHA a preplatia to na SVK, alebo ako...je tam veľa vybavovačiek a to ma nebaví... :x
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 03.06.2010 14:07

Nevidim duvod proc by je menili, dvere se daji normalne opravit. Dokonce je v Praze firma ktera plechy rovna za studena a uz se o tom i zde psalo ale tohle budes stejne muset dat pres pojistovnu a do autorizovaneho servisu kde dvere odstroji srovnaj a prestrikaj. Otazka, jakou mas spoluucast u pojistovny.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod titanus » 03.06.2010 15:24

ja som mal este menej poskodene zadne dvere po buracke a menili ich cele...z toho som vychadzal ;)

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 03.06.2010 15:46

no nechám sa prekvapiť, koľko naúčtujú...spoluúčasť by mala byť 0%- je to nejako riešené ako súbor áut, takže tak. Len či sa to oplatí, ak by sa malo prísť o bonus a podobne... musí to spraviť servis, je tam záruka a nechcem sa potom naťahovať, že to robil niekto iný a záruka a bla bla bla...
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod LUK&s » 26.06.2010 09:52

tak konecne máms čas něco napsat, ta moje 1. nehoda a nasledna oprava stála celkem 25 000,-Kč. (5tis. z toho byla spoluúčast ale ve výsledku jen 4tis. bo světě div se pojišťovna poslala o 1 060,- kč víc) :thu:
sranda mosí byt :) cee´d eSWéé 1,4 5K Šedý KEMA activ +
LUK&s Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
32300 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod snike » 09.08.2010 16:26

... tak v sobotu mámina Venga měla svůj první špatný den :( ... občané větnamské národnosti nedávali pozor a dodávkou takhle ozdobili její :kia: autíčko :cry:

001.jpg
002.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 14.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
14777 km @ 0 l/100km

Škrábance - oprava

Příspěvekod palo-1 » 17.11.2010 22:04

Ahoj, chci se zeptat jestli jste už někdo opravovali drobné škrábance na laku, případně jestli můžete doporučit nějaký přípravek kterým je "odstranit". Jde o to, že se dneska náš 40kg pejsek rozhodl, že se podívá na kapotu našeho ceeda detailněji, tudíž je asi z poloviny plná škrábanců od drápů :x
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion