Důležité upozornění |
---|
![]() ![]() Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 |
jakub píše:Co s těma žárovkama pořád máte. Vezmu špičaté kleště nebo šroubovák a za chvíli je žárovka vyměněná.
vlafi píše:Pánové,já měl problém vyměnit žárovku i na světle,které mám v pokoji jako vzpomínku na ten menší tukanec..Jinak na srazu se rád podívám na ukázku a určitě nebudu jediný..
MP1 píše:Nechce sa Ti skúsiť vybrať zo svetla clonítko na H7? Keď ho už máš na stole. A skúsiť zasvietiť na cestu s clonítkom a bez.
Možno by to oveľa viac neoslňovalo.
MP1 píše:vlafi píše:Pánové,já měl problém vyměnit žárovku i na světle,které mám v pokoji jako vzpomínku na ten menší tukanec..Jinak na srazu se rád podívám na ukázku a určitě nebudu jediný..
Nechce sa Ti skúsiť vybrať zo svetla clonítko na H7? Keď ho už máš na stole. A skúsiť zasvietiť na cestu s clonítkom a bez.
Ice_B píše:MP1 píše:vlafi píše:Pánové,já měl problém vyměnit žárovku i na světle,které mám v pokoji jako vzpomínku na ten menší tukanec..Jinak na srazu se rád podívám na ukázku a určitě nebudu jediný..
Nechce sa Ti skúsiť vybrať zo svetla clonítko na H7? Keď ho už máš na stole. A skúsiť zasvietiť na cestu s clonítkom a bez.
Môj názor na odstránenie clonítka je taký, že pokiaľ ho tam výrobca svetlometu umiestnil, tak je tam zámerne, aj keď nieje najkrajšie, ale určite plní funkciu, aby neoslňovalo vyžarované svetlo. A čo sa týka Fabie, tak určite vnútro svetlometu je navrhnuté tak, aby to clonítko tam nemuselo byť a preto tam ani nieje.
Ja by som to clonítko rozhodne nevyberal.
Raven píše:Vis, to je takovej fenomen nekterych frikulinu. Pokud si neco poridim, co splnuje nejakou specifikaci, tak na tom neco musim oddelat, neco pridelat a neco zamenit.![]()
Ice_B píše:MP1 píše:vlafi píše:Pánové,já měl problém vyměnit žárovku i na světle,které mám v pokoji jako vzpomínku na ten menší tukanec..Jinak na srazu se rád podívám na ukázku a určitě nebudu jediný..
Môj názor na odstránenie clonítka je taký, že pokiaľ ho tam výrobca svetlometu umiestnil, tak je tam zámerne, aj keď nieje najkrajšie, ale určite plní funkciu, aby neoslňovalo vyžarované svetlo. A čo sa týka Fabie, tak určite vnútro svetlometu je navrhnuté tak, aby to clonítko tam nemuselo byť a preto tam ani nieje.
MP1 píše:To , že to splňa špecifikácie, ešte neznamená, že to je najlepšie riešenie. Ale prečo to nevyskúšať. Ja nechcem aby sme teraz všetci dávali dole clonítka.
Ale človek je tvor zvedavý. Možno to clonítko je tam práve kvôli oslňovaniu. Veď práve Fabia dosť oslňuje ak je zaťažená a svetlá niesú sklopené.
Nedávno sme sa bavili o svetlách a kamionista sa ma pýtal, či tam nedám 75 W žiarovky. Vraj on ich v kamióne má. Ale na 24V.
Hodil som to do Google a vysypalo to pár odkazov.
Boli tam H7 o výkone 65, 70, 80, 100 W.
Videli ste ich už niekto niekde v obchode?
Takú 70W by som aj skúsil.
Raven píše:Vis, to je takovej fenomen nekterych frikulinu. Pokud si neco poridim, co splnuje nejakou specifikaci, tak na tom neco musim oddelat, neco pridelat a neco zamenit.![]()
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé