Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Berka » 13.05.2009 09:54

Zjistil jsem že možná klepe ta průchodka bezpečnostního pásu v zadním sloupku u pravé zadní sedačky. Ta levá je v pořádku bez vůle, ale pravá, zřejmě tím jak se často používá (je tam dětská sedačka) je volnější a při poklepu zacvaká.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod lubos.j » 04.06.2009 17:16

1. zpátečka- gumové řazení,občas vyskočí, furt počítám zuby. nejsem začátečník(na jiných autech mám najeto půl mega km.)
2. vypínání blinkrů - jak není volant na doraz, tak nevypnou
3. pípání nezaplých pásů- i při popojíždění -nelze vypnout
4.systém zamykání - všem spolucestujícím musím vysvětlovt jak otevřít dveře....
5.archaický klíček - všechny automobilky už mají sklapovací..
6.nemohu si zvyknout na záběr spojky,rozjíždím se jak začátečník...
7.osvětlení přístrojovky - ale někomu se může líbit
... beru na vědomí, že za 350 tis Kč nemůžu chtít zázraky...
nicméně KIA motors by se mohla alespoň problémem s převodovkou zabývat.Zdaleka nejsem sám,kdo má problém zařadit zpátečku . viz club ale i web....
lubos.j Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod g.man » 04.06.2009 17:18

Zatím nemám žádné zkušenosti, ale mrzí mě, že Sportage nemá ovládání rádia na volantu :(
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
g.man Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Bindick » 04.06.2009 17:19

Zcela jistě radio.
Bindick Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 04.06.2009 19:27

lubos.j píše:1. zpátečka- gumové řazení,občas vyskočí, furt počítám zuby. nejsem začátečník(na jiných autech mám najeto půl mega km.)
2. vypínání blinkrů - jak není volant na doraz, tak nevypnou
3. pípání nezaplých pásů- i při popojíždění -nelze vypnout
4.systém zamykání - všem spolucestujícím musím vysvětlovt jak otevřít dveře....
5.archaický klíček - všechny automobilky už mají sklapovací..
6.nemohu si zvyknout na záběr spojky,rozjíždím se jak začátečník...
7.osvětlení přístrojovky - ale někomu se může líbit
... beru na vědomí, že za 350 tis Kč nemůžu chtít zázraky...
nicméně KIA motors by se mohla alespoň problémem s převodovkou zabývat.Zdaleka nejsem sám,kdo má problém zařadit zpátečku . viz club ale i web....

1. nech seřídit
2. reklamuj
3. zjisti v servisu, jestli to jde deaktivovat
4. autozamykání se dá v servisu nastavit na 20km/h, 40km/h (default) a nebo úplně zrušit
5. já mám sklopný v bývalé výbavě EX, podle mě jsi ho měl v comfortu mít, ale nevím to určitě - zjisti si
6. já si taky dlouho zvykal, teď si před rozjezdem malinko ťuknu na plyn a pak při záběru ji podržím malinko dýl a pak pouštím dál, bez problémů
7. souhlasím, osvětlení panelů bych taky bral jiné
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod kasin » 04.06.2009 22:51

Po roce provozu jsem spokojen, až na pár problémů, které trápí asi většinu z nás (kvalita laku, koroze výfuku a částí podvozku, ...).
Ale co mě v autě chybí nebo není úplně podle mých představ je následující:
-trojblik
-lepší topení v sedadlech a zadním okně (dlouho trvá než začnou topit)
-funkce zavírání oken (napájení se vypne po otevření dveří, nezavírají se po uzamčení)
-bezp. pásy (slabé pružiny-pásy se špatně vracejí a co chvíli mě ho někdo přivře do dveří)
-tempomat (jen pro naftu)
-rádio (citlivost tuneru, absence modrého zubu-bluetooth)
-počítač (měření od 30 km/h, ovládání PP, možnost listovat jen jedním směrem, jen jedna sada údajů )
-zobrazení ujetých kilometrů (jen jeden údaj místo celkových a denních km)
-vnější zpětná zrcátka (moc vysoká a ve spojení se sloupkem člověk odbočuje naslepo)
-použitý materiál na některých částech interiéru
-barva podsvícení (jsou hezčí barvy než oranžová)
kasin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod pavel n » 04.06.2009 23:49

Nemožnost namontovat LPG bez ztráty záruky :x
Zpátečka když je auto i jen studený - ne promrzlý
Blbě se mi kouká na zadní spodní část ikdyž jsem dokoupil zrcadla na mrtvej úhel. U předchozích vozidel to k vyřešení stačilo. Možná jsem rozmazlenej z práce kde mám na Teranu zrcadla jak od náklaďáku :no:
A hlavně že do nádrže musim lejt místo vody benzín :-(
pavel n Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Jakub » 05.06.2009 07:31

@kasin

cee'd trojblik má jako volitelné rozšíření. Já ho v autě mám.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod imro-magi » 11.06.2009 22:47

Jednoznačne najviac chýbajú xenony, ešte by som uvítal smerovky v spätných zrkadlách a vyhrievané predné okno. A palubný počítač by mohol mať lepšiu výbavu.
:) A Kia by mohla mať povrchovú úpravu v štýle STEALTH - aby za nedala zmerať radarom. :)
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod EricDaze » 12.06.2009 18:47

jakub píše:@kasin

Ako sa da ten trojblik aktivovat ?
EricDaze Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
37000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 12.06.2009 18:54

EricDaze píše:
jakub píše:@kasin

Ako sa da ten trojblik aktivovat ?

kupou a servisom...niekde sa to tu spominalo ale uz nemam momentalne cas to najst...skus pouzit hladanie...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 16.06.2009 21:40

Mne zatiaľ vadia len tie lacné plasty na volante vo výbave L. Nepotrpím si na kožu, ale nemusí to zas vyzerať aku "angličák" z Číny. Hlavne tie bočné kryty sú fakt úbohé.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod pershin » 16.06.2009 21:58

Ronin píše:Mne zatiaľ vadia len tie lacné plasty na volante vo výbave L. Nepotrpím si na kožu, ale nemusí to zas vyzerať aku "angličák" z Číny. Hlavne tie bočné kryty sú fakt úbohé.

Přesně ,souhlasím :evil: a ještě se mi zdá , že si to od volantu povrzává. Ty plastová madla jsou přímo :P ,to si teda mohli odpustit. Kdyby to tak šlo alespon něčim potáhnout.
pershin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
3000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod EricDaze » 27.06.2009 15:14

Mne sa zda, ze predne, ale aj zadne dvere, maju na nove auto dost slaby dojazd na zatvorenie, pokial auto nie je naklonene, nezatvoria sa sami ani nahodou (zadne mozno, ale predne urcite nie, su velmi tazke), je to mozno len vec zvyku, ale musim stale pouzit silu na to, aby som ich zavrel ... V porovnani napr. s 3 rocnym Golfom, je to obrovsky rozdiel, tam idu dvere krasne a zatvaraju sa aj bez sily ... Je to bezne, aj u ostatnych, co maju Cee'da SW ?
EricDaze Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
37000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 27.06.2009 15:27

EricDaze píše:Mne sa zda, ze predne, ale aj zadne dvere, maju na nove auto dost slaby dojazd na zatvorenie, pokial auto nie je naklonene, nezatvoria sa sami ani nahodou (zadne mozno, ale predne urcite nie, su velmi tazke), je to mozno len vec zvyku, ale musim stale pouzit silu na to, aby som ich zavrel ... V porovnani napr. s 3 rocnym Golfom, je to obrovsky rozdiel, tam idu dvere krasne a zatvaraju sa aj bez sily ... Je to bezne, aj u ostatnych, co maju Cee'da SW ?

neviem aku cakas odpoved...dvere zatvaram tak aby sa zabuchli...netusim kolko je to na newtonovej stupnici sily...dost tazko sa takto vyjadruje nakolko netusim co je pre teba "pouzit silu"...skus zbehnut k predajcovi a vyskusaj si to priamo tam a osobne na viacerych autach...inak mozno staci zobrat trochu mazadla a ukazat tym pantom kto je tu sef :idea:

ja mam skor negativnu skusenost pri zatvarani 5.dveri akonahle stojim napr. lavou stranou na ceste a pravou na chodniku tj. sikmo tak dvere idu o dost tazsie zabuchnut...nebit toho ze vzdy cakam ci mi auto zamkne tak ho mam uz min. 20x otvorene koli tomuto malemu neduhu...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion