Parkovací senzory

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Parkovací senzory

Příspěvekod Návštěvník » 16.02.2009 22:34

Demis píše:Ty samé jsem si nechal zaslat z Jablotronu, namontovat jsem je nechal ve značkovém servise.Ale jsem docela zklamaný. Místo aby signalizovaly senzory z 1,2m jak to uváděí výrobce ve specifikaci, začne to pískat až nějak od 50 cm a displej ukazuje že už jsem na minimální vzdálenosti 30 cm a ozývá se souvislý zvuk. Nevím kde je chyba.

Chci se zeptat jestli je mozne u techto senzoru vypnout to pipani, mam male dite a nechci aby ho to pokazde vzbudilo
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: parkvacie senzory

Příspěvekod mirat » 17.02.2009 09:52

Double píše:ake máte skusenosti so senzormi jablotron?

tieto si chcem kupit: http://e-shop.jablotron.sk/index.php?detailtype=PS-084II&idprodukty=451

Ja je mam a nemuzu si stezovat. Jedou presne podle specifikace.

edit: to piskani se da nastavit na 2 hlasitosti, ale vypnout asi nende - podivam se ti
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Demis » 17.02.2009 18:10

Ale mě nejde o hlasitost. Jen že při přibližování z 1,2m se nic neděje a pak souvisle pískají, když nejsem evidentně 30cm od překážky. Musím do servisu zajet. Ale bude to asi problém,když je nemám přímo od nich,ale jsem dovezl svoje poslané z Jablotronu. Kdyby byly ze servisu, vyndají je a dají jiné a je pokoj.Takhle je vymontují, zas je poslat do Jablotronu, už vidím jak odepíší, že jsou OK a bude přetahovačka a já budu ten postižený který bude honit servis a Jablotron. Už to vïdím.
Demis Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod matysekul » 17.02.2009 18:41

Co takhle kontaktovat servis,který spolupracuje s Jablotronem.Mají na stránkách seznam servisů.

Montážní místa jablotron
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod gazpetr » 17.02.2009 21:23

Určitě je máš namontované správně ? Já bych pro jistotu zkontroloval zda jsou jednotlivé senzory správně natočené, většinou je tam tečka nebo nápis TOP, nbo up/dn a musí být všechny stejně, tedy do páru jeden nahoru, druhý dolů. Potom bych se podíval na připojení do řídící jednotky, většinou to bývá očíslované. Myslím si že máš přehozené senzory.Pořadí zleva do prava -nahoru - dolů - nahoru - dolů :kia:
gazpetr Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MMM » 17.02.2009 21:33

Na senzory je potřeba si zvyknout a vyzkoušet ten akustickej signál. Hned, jak jsem si je pořídil, tak jsem zapojil manželku a podle pípání k překážce mě hlásila vzdálenost. Připadal jsem si jak v tom filmu Vrchní prchni. Ale svůj účel to splnilo, teď už poznám, kolik cm mi chybí k překážce a ani na to nepotřebuju displej.
MMM Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
6000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Demis » 17.02.2009 22:21

Já to nekontroloval a kde je řídící jednotka jsem ještě nezjistil.Ale přece když je montují téměř denně, tak sakra snad ví jak to má být zapojené a otočené. Nejsem zas tak technický všeuměl na auta abych věděl kde jaký drát a řídící jednotka je. Což je asi chyba. Napsal jsem teď dotaz na techniky Jablotronu co s tím.Ale jestli to budou chtít vídět a vymontovat, tak je to v kopru. To tam snad s tím radši zajedu a vyjde to levněji.
Demis Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mirat » 17.02.2009 23:53

Tak jsem na to koukal a beha to fakt jak je v navodu. Nemam se senzory problem. To piskani fakt vypnout nejde. Jde jen ta hlasitost. To jak ti to blbne je podle me zapojenim, nebo nejakou prekazkou.
mirat Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod lada » 25.02.2009 15:23

No ja si jdu pro auto v patek,a nabidli me dodatecnou montaz park. senzoru za 4500kč. :oops: No a kdyz ted sleduji vase ceny jsem v rozpacich.Me se zdalo ze by me ho dali za sklo 5 dveri. Tak v patek uvidim. :twisted:
lada Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 25.02.2009 16:19

Pokud ti budou montovat origo senzory, tak urcite ti je namontujou do zadniho narazniku.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 06.03.2009 15:13

Demis píše:Ale mě nejde o hlasitost. Jen že při přibližování z 1,2m se nic neděje a pak souvisle pískají, když nejsem evidentně 30cm od překážky. Musím do servisu zajet. Ale bude to asi problém,když je nemám přímo od nich,ale jsem dovezl svoje poslané z Jablotronu. Kdyby byly ze servisu, vyndají je a dají jiné a je pokoj.Takhle je vymontují, zas je poslat do Jablotronu, už vidím jak odepíší, že jsou OK a bude přetahovačka a já budu ten postižený který bude honit servis a Jablotron. Už to vïdím.

Mám taky senzory od Jablotrounu, montované prodejcem a makají jak mají.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod pershin » 20.03.2009 22:22

Poradili by jste mi ? Můžete mi podle vlastní zkušenosti doporučit kde nechat namontovat parkovací senzory v oblasti Prahy ,nebo směr Beroun,Kladno? Mám obavy ,aby mi to nesprasili a rád bych někoho kdo má zkušenost se Ceedem. Orig. servis ve Stodůlkách mi nechce instalovat mnou zakoupené a já zas nechci :bored: ty jejich za 10 tisíc. s montáží( páč je to zlodějna :tongue: )
pershin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
3000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Demis » 21.03.2009 09:48

Já to zkoušel na Spořilově u Dolnisu, ale tam jsou drazí. Zkus to v obchodní zóně u Průhonic,po dáílnici na Brno kousek za Prahou a je to naproti Hypernově,tam má KIA vlastně teď sídlo. Tam mi je bez problémů namontovali a stálo to asi 2 000,-. Nechal jsem si to zapsat i do servisní knížky pro případ reklamace. Byli celkem ochotní a nedělali problém když jsem si je přivezl z Jablotronu. Pak dej vědět jak jsi dopadl.
Demis Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Berka » 21.03.2009 10:43

Také mám senzory z jablotronu (viz. deníček) a pracují jak mají. Pouze pokud se couvám rychle tak nestačí zareagovat, ale to je normální. Dokonce reagují i na nízké předměty za autem, např. obrubník.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 21.03.2009 21:38

Demis píše:Já to zkoušel na Spořilově u Dolnisu, ale tam jsou drazí. Zkus to v obchodní zóně u Průhonic,po dáílnici na Brno kousek za Prahou a je to naproti Hypernově,tam má KIA vlastně teď sídlo. Tam mi je bez problémů namontovali a stálo to asi 2 000,-. Nechal jsem si to zapsat i do servisní knížky pro případ reklamace. Byli celkem ochotní a nedělali problém když jsem si je přivezl z Jablotronu. Pak dej vědět jak jsi dopadl.

No tak v Průhonicích (NH Car) mají taxu 700,- / hod. Což je proti Dolnisu + 105,- / hod. Tak nevím nevím o výhodnosti :evil:
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion