Shell V-Power Diesel

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Rozdil v kvalite nafty

Příspěvekod nocnik511 » 25.03.2008 18:02

Trifid píše:Mozna se to uz tady probiralo, ale ja jsem to nenasel. Ma smysl tankovat napr. u Shellu drazsi "Shell V-Power Diesel" nez levnejsi "Shell Diesel Extra"? Projevi se financni rozdil napr. v poctu ujetych kilometru, akceleraci atd. Dekuji za pripadne odpovedi.

...přečti si první příspěvek v tomto tématu TADY :-o , otevři tu fotku toho článku, pozorně si ho přečti a odpovědi se doftípíš :yes: :wink: ....Schell V-Power Diesel v ČR Ti dává pouze...v uvozovkách...jakous-takous "záruku kvality"nafty :huh:
:kia: picanto 1.1 CRDi VGT LX+
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 25.03.2008 18:11

Jsem projel jenom sekci "Cee'd SW" a "Vseobecny pokec" jsem vynechal :roll:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 05.04.2008 17:47

Zkusili jste někdo naftu od BENZINY s názvem VERVA? Měla by mít také trošku lepší cetanové číslo a je o cca 1,- Kč levnější něž diesel SHELL V-Power. Zkusil jsem ji, přidal jsem ještě "frťana" VIFu a byl jsem spokojený. ;)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 05.04.2008 18:06

teda ja nevim jak vy ale myslel sem ze doba kdy budu muset prilivat nejaka aditiva do nadrze pro me skoncila prodanim skody rapid...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod snike » 05.04.2008 18:18

Já taky zastávám názor, že raději natankuji "lepší" naftu Shell V-Power, která aditiva již obsahuje, než "normální" a pak tam něco dolívat.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Berka » 05.04.2008 18:25

Já taky raději tankuji kvalitní naftu, ale kde bereš jistotu že je kvalitní? Do jisté míry se dá říci že jsem příznivec společnosti Shell, ale aditivum VIF stejně pro jistotu přidávám. Po přečtení testu aditiv v časopise AutoDiesel o jejich funkčnosti vůbec nepochybuji.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 05.04.2008 18:26

a co takova pumpa u Hypernovy? myslite ze by si dovolili tam tu naftu nejak redit? nebo jaky mate zkusenosti s benzinou a omw? JZD opravdu neee ;)
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod vladislav » 05.04.2008 18:36

Tony píše:a co takova pumpa u Hypernovy? myslite ze by si dovolili tam tu naftu nejak redit? nebo jaky mate zkusenosti s benzinou a omw? JZD opravdu neee ;)

Někde jsem četl test benzínek ,že 80%nemělo v pořádku pohonné hmoty...já tankuji pokud možno v Rakousku..pokud si vezmu benzín u nás tak to poznám na výkonu auta....tak čím pak to asi bude??Dneska je u nás možné všechno( podívej pan Čunek)... :whistling:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 05.04.2008 18:38

Berka píše:Já taky raději tankuji kvalitní naftu, ale kde bereš jistotu že je kvalitní? Do jisté míry se dá říci že jsem příznivec společnosti Shell, ale aditivum VIF stejně pro jistotu přidávám. Po přečtení testu aditiv v časopise AutoDiesel o jejich funkčnosti vůbec nepochybuji.

Aby pak tvá nafta nebyla přeaditivovaná :lol: :lol: :lol:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Berka » 05.04.2008 18:43

Nejde o to, zda to někdo ředí. To se snad u renomovaných čerpaček nemůže stát, ale jde o to že tyto čerpačky mají většinou velmi nízké ceny a ty nemohou mít pokud budou nakupovat aditivovanou naftu. Podle mě se jedná o naftu (palivo) které sice splňuje zákonem dané normy, ale každý ví že tyto normy dnešním naftovým motorům zdaleka nestačí. Kamarád kdysi jezdil pro Shell a rozvážel palivo v cisternách a vyprávěl jak to chodí při stáčení v rafinerkách. Základ benzínu či nafty mají v dané rafinérce všichni stejný, ale každá společnost si nechává přimíchávat při konečném stáčení do cisterny jiná aditiva. Přesně ta která si zplatila a která tam chce mít. Většinou to funguje na čipovou kartu která se před stáčením projede a automat načte o jakou společnost se jedná a podle toho namíchá směs aditiv a paliva.
Bohužel se taky někdy stane že přímo u čerpačky se špatně připojí hadice, což nechápu proč je nemají upravené tak aby nešla nesprávná hadice připojit k nádrži, ale občas se to prý povede. Pak se prý celý obsah nádrže musí vyčerpat a odváží se do rafinérky k tzv. převaření. Myslím že to provádějí v pardubicích.
Myslíš že u Hypernovy budou zbytečně připlácet za aditiva která by sice zlepšila kvalitu nafty, ale zvedla cenu která je pro ně nejdůležitější?

edit @snike
Toho se nebojím :no: pokud jsi ten test nečetl tak ti ho velmi doporučuji, je to zajímavé čtení. Hlavně zjištění o možné korozi v klasické naftě z důvodu určitého obsahu vody a také rapidní zvýšení mazivosti nafty.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod chorche » 05.04.2008 20:25

čepoval jsem teprve třikrát Shell W power naftu . Poznal z vás někdo rozdíl o proti běžné naftě rozdíl ? ( stejné značky)
chorche Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Martin » 05.04.2008 20:52

Tony píše:a co takova pumpa u Hypernovy? myslite ze by si dovolili tam tu naftu nejak redit? nebo jaky mate zkusenosti s benzinou a omw? JZD opravdu neee ;)

Tak zkus poslat ČOIku , budeme mít aspoň zadarmo testy. Již několik měsícu jsme držiteli certifikátu kvality PHM, tyto zkoušky se provádí pravidelně na všech čerpacích stanicích HYPERNOVY. Nemusíte se nikdo bát u nás tankovat.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 06.04.2008 07:47

Pokud mohu přispět s mým osobním názorem ... nafta kupovaná v GLOBUSU a u SHELLu není stejná :no: Liší se minimálně o protipěnící aditiva (SHELL) ... ani ne tak z titulu péče o motor klientů, jako spíš z důvodu vyššího "výtoče" tj. prodeje.
Jinak jsem si v posledních 3 týdnech udělal osobní test : kupoval jsem vždy plnou nádrž u GLOBUSu, u SHELL a u BENZINY (VERVA) ... vždy jsem tam přidal VIF aditivum (najedu cca 1.000 km/týden).
Můj subjektivní dojem : Nejlépe dopadla BENZINA, pak SHELL a pak GLOBUS. Nejen má myšlenka, ža když přidám do GLOBUSácké nafty aditivum, tak jsem na úrovni vysoce aditivovaných paliv (V-Power, VERVA) se mi nepotvrdila.
Ještě poznámku k těm aditivům do nafty ... moderní turbodiesel typu Comonnrail je potřebuje asi 100 x více než Škoda Rapid :|
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 06.04.2008 08:05

petrk píše:Pokud mohu přispět s mým osobním názorem ... nafta kupovaná v GLOBUSU a u SHELLu není stejná :no: Liší se minimálně o protipěnící aditiva (SHELL) ... ani ne tak z titulu péče o motor klientů, jako spíš z důvodu vyššího "výtoče" tj. prodeje.
Jinak jsem si v posledních 3 týdnech udělal osobní test : kupoval jsem vždy plnou nádrž u GLOBUSu, u SHELL a u BENZINY (VERVA) ... vždy jsem tam přidal VIF aditivum (najedu cca 1.000 km/týden).
Můj subjektivní dojem : Nejlépe dopadla BENZINA, pak SHELL a pak GLOBUS. Nejen má myšlenka, ža když přidám do GLOBUSácké nafty aditivum se mi nepotvrdila.
Ještě poznámku k těm aditivům do nafty ... moderní turbodiesel typu Comonnrail je potřebuje asi 100 x více než Škoda Rapid :|

koukám, tak jsem se konečně dočkal, už tu mám kolegu i z Loun, co pak máš za :scooter: :?:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 06.04.2008 09:58

To "milan69"
Bohužel Tě asi zklamu ... zatím nejsem majitelem Ceedu ... i když po něm pokukuji. Moje životní zkušenost mi radí ... než si koupíš auto, tak si prohlédni diskusní fórum o tomto autíčku na internetu. Je to celkem poučné.
Zatím mám se Ceed zkušenost jen z předváděcí jízdy. Zatím proháním Fabku v TDI. ;)
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion