Pasivni / aktivni antiradary, detektory, sprej na SPZ

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod snike » 20.12.2007 10:44

milan69 píše:Další dobrá zpráva , že nás nemuže měřit radarem kdejaká osoba a firma

http://hn.ihned.cz/c1-22654320-pokuta-za-rychlost-jen-od-policie-potvrdil-soud

To jen schvaluji, doufám, že to tak bude i nadále ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 20.12.2007 14:58

milan69 píše:Možná to sem nepatří ,ale stojí to za přečtení.

Znepříjemnění práce policistům při Vaší kontrole:)
Myslím, že by bylo dobré co nejvíce řidičů informovat o možnostech obrany při
kontrole a obstrukcích, které sice body nezachrání, ale alespoň zaměstnají úřady.
Budu stručný: hlavní zbraní je požadování kalibračního protokolu, který musí
policista předložit na místě a to v ORIGINÁLE (event. notářsky ověřená kopie),
dále Vám musí ukázat kalibrační známky na těle měřícího zařízení a jeho hlavě
(v praxi to znamená Vás naložit, zavézt k radaru, což na např. na dálnici zabere půl
hodiny). Pokud něco z toho na místě nemá, je třeba to uvést do protokolu a měření
je neplatné (a lze zvážit podání trestního oznámení za zneužití pravomoci event.
pokus o podvod!!!). Dále máte právo žádat o dodatečné přezkoumání měřícího
zařízení - to bude sice asi v pořádku, ale radar bude na dva tydny vyřazený - když
to tak udělají všichni NEBUDE ČÍM MĚŘIT:) Pokud Vám připadá příslušník při
kontrole pod vlivem alkoholu či nějaké látky a uvedete to do protokolu, měl by
se neprodleně odebrat na odběr krve, aby toto podezření vyvrátil:) V přestupkovém
řízení lze také požadovat dokument o tom, že daný příslušník byl proškolen
k obsluze radaru a samozřejmě také notářsky ověřenou kopii jeho OP nebo
jiného průkazu, aby byla jistota, že je skutečně tím za koho se vydává. Atd.
TOHLE ROZEŠLETE VŠEM SVÝM ZNÁMÝM RIDIČŮM:)

Doporučuju vozit okopírovaný s sebou v autě... a jen čekat až Vás policista zastaví

no comment
http://www.hoax.cz/cze/index.php?action=hoax_detail&id=569&pageDesc=boj_s_policisty_a_novym_systemem_-_zpochybneni_radaru
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vlafi » 20.12.2007 15:04

Pěkné vysvětlení..Kdyby se takhle zachoval každý-myslím odpověd policie-bylo by hned jasno.Třeba se nám taky poštěstí a budem tu mít člověka od KIA,který nám bude upřesnovat podrobnosti
vlafi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 20.12.2007 17:03

vlafi píše:Pěkné vysvětlení..Kdyby se takhle zachoval každý-myslím odpověd policie-bylo by hned jasno.Třeba se nám taky poštěstí a budem tu mít člověka od KIA,který nám bude upřesnovat podrobnosti

Možná jo a možná taky ne. Aby nakonec dotyčný nesplakal nad výdělkem tím způsobem, že když on na ně tak, tak oni na něj tak. A i kdyby mu na nic nepřišli, tak my mohl být příště třeba jako most wanted a při každé příležitosti být stavěn. Já se chovám vždy slušně a tak se mi to vrací, tak nevím...
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod nocnik511 » 20.12.2007 17:10

:idea: jezděme, tak jak se má a taky nebudou mít co měřit :-P
:kia: picanto 1.1 CRDi VGT LX+
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.12.2007 17:58

nocnik511 píše::idea: jezděme, tak jak se má a taky nebudou mít co měřit :-P

Jednou cestou domu jsem jel na sedmdesátce trochu rychleji zastavila mě rakouská policie ,že pry jsem jel nejmín osmdesát....já tvrdil,že ne ..radar neměli..ale vzali mi všechny doklady ..včetně pasu..nechtěl jsem to hrotit tak jsem svolil,že to zaplatím...(bylo to asi před 12 lety..a pracovní povolení se tenkrát prodlužovalo dost špatně a rakouští policajti po nás jen pásli...)nevím už kolik tenkrát chtěli ,ale já měl jen velkou bankovku....tak mě poslali rozměnit k nejblížší benzínové pumpě ...udělali tenkrát ze mně úplnýho blba.. ...i takové věci se děli.... :evil: :evil:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 20.12.2007 18:36

Marek_Km píše:
vlafi píše:Pěkné vysvětlení..Kdyby se takhle zachoval každý-myslím odpověd policie-bylo by hned jasno.Třeba se nám taky poštěstí a budem tu mít člověka od KIA,který nám bude upřesnovat podrobnosti

Možná jo a možná taky ne. Aby nakonec dotyčný nesplakal nad výdělkem tím způsobem, že když on na ně tak, tak oni na něj tak. A i kdyby mu na nic nepřišli, tak my mohl být příště třeba jako most wanted a při každé příležitosti být stavěn. Já se chovám vždy slušně a tak se mi to vrací, tak nevím...

Jestli jsem pochopil správně Vlafiho, tak to myslel tak, že na veřejnosti koluje nějaká fáma a že Policie k tomu vydá své jasné stanovisko, jak to ve skutečnosti je. A byl by rád, kdyby se na nějakého člověka z Kie mohl kdykoliv s čímkoliv obrátit aby mu vše vysvětlil a upřesnil nejasné věci. Určitě nám nechtěl tím říci, aby jsme se chovali k Policii jak je tam psáno ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vlafi » 20.12.2007 18:42

Já moc děkuji za Snikovo přesnější vysvětlení..Přesně tak jsem to myslel.. :wink:
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 20.12.2007 18:46

Přesně jak napsal Marek_Km. Oni to s největší pravděpodobností budou mít a výsledkem bude, že je jen zdržím v první fázi, pak ale začne ta druhá, při které mi prolezou auto takovým způsobem, že se z toho možná nevzpamatuju. Budou tam hledat kdejakou mouchu a troufnu si říct, že většina z nás (nebo alespoň dost lidí) si přehazuje autolékárničku ze starého vozu (pokud jí nedostali už při koupi). Já mám v autě lékárnu už 8 lete starou a za novou vyhazovat peníze se mi nechce, když ta původní je ještě zabalená v original fólii. Ale kdyby přišlo na lámání chleba, tak spousta nějakejch věcí v lékarně má životnost pouze 2 roky. Sice oni ty tresty sčítat nemohou, ale budou mít motivaci najít ten nejzávažnější, nehledě na fakt, že mě klidně mohou, pokud vím, odvést stejně tak na vyšetření na drogy, i když budu úplně v poho. Pomsta je sladká... I když mi nic pochopitelně nenajdou, tak tam strávím 2,3...x hodin a stálo mi to za to? Stejně zaplatím, dostanu body a ještě mě vykoupou. A příště si mohou dát repete :-) Je to o odvaze, znalosti zákonů. Toho bych se snažil využít já, když by protokolovali, snažit se tam je donutit napsat paragrafy, které jsem porušil a do vyjádření pak napsat odlišná tvrzení a zpochybnit ve finální fázi pro nějaké nedostatky protokol, ale přímo do nich bych se nenavážel (toto je také někde popsané na netu, lidi už na to dávno přišli). U MP mi to před zavedením bodového systému vyšlo 3x na 3 pokusy. Nikdy mi pak domu už žádné předvolání nepřišlo, od té doby mě zastavili jen státní a ty jsou trošku chytřejší, na ty jsem to ještě nezkoušel, vždy to byla nějaká blbost za kterou mě stavili a nějak jsem to vždy na 200 domluvil. Jinak v jistém městě (BnČ) má MP přístup takový, že za přestupek v autě Vám dá jen 100 Kč (když je to něco, co není společensky nebezpečné) a do protokolu napíší třeba špatné přecházení silnice (nemohou napsat zastavení na zákazu, protože za to Vám musí dát x tis-x nevím kolik je, zas tak to neznám). Zkrátka možnost domluvit se je, jde jen o to na koho narazíte. Vyhýbejte Českým Budějovicům, tam je opravdu neinteligentní MP a domluvit se tam nelze (většinou Vás řeší v 6 lidech, a to jako fakt, ale nakonec nic nevyřeší a když Vám vykradou auto, tak super odpověď-To se stává :-) a na 2 pokusy ještě nikoho nechytli, i když tohle přímo řešila vždy státní policie, to snad ani MP neřeší, to už je asi moc papírování….)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 20.12.2007 20:17

Ol@f píše:
milan69 píše:Možná to sem nepatří ,ale stojí to za přečtení.

Znepříjemnění práce policistům při Vaší kontrole:)
Myslím, že by bylo dobré co nejvíce řidičů informovat o možnostech obrany při
kontrole a obstrukcích, které sice body nezachrání, ale alespoň zaměstnají úřady.
Budu stručný: hlavní zbraní je požadování kalibračního protokolu, který musí
policista předložit na místě a to v ORIGINÁLE (event. notářsky ověřená kopie),
dále Vám musí ukázat kalibrační známky na těle měřícího zařízení a jeho hlavě
(v praxi to znamená Vás naložit, zavézt k radaru, což na např. na dálnici zabere půl
hodiny). Pokud něco z toho na místě nemá, je třeba to uvést do protokolu a měření
je neplatné (a lze zvážit podání trestního oznámení za zneužití pravomoci event.
pokus o podvod!!!). Dále máte právo žádat o dodatečné přezkoumání měřícího
zařízení - to bude sice asi v pořádku, ale radar bude na dva tydny vyřazený - když
to tak udělají všichni NEBUDE ČÍM MĚŘIT:) Pokud Vám připadá příslušník při
kontrole pod vlivem alkoholu či nějaké látky a uvedete to do protokolu, měl by
se neprodleně odebrat na odběr krve, aby toto podezření vyvrátil:) V přestupkovém
řízení lze také požadovat dokument o tom, že daný příslušník byl proškolen
k obsluze radaru a samozřejmě také notářsky ověřenou kopii jeho OP nebo
jiného průkazu, aby byla jistota, že je skutečně tím za koho se vydává. Atd.
TOHLE ROZEŠLETE VŠEM SVÝM ZNÁMÝM RIDIČŮM:)

Doporučuju vozit okopírovaný s sebou v autě... a jen čekat až Vás policista zastaví

no comment
http://www.hoax.cz/cze/index.php?action=hoax_detail&id=569&pageDesc=boj_s_policisty_a_novym_systemem_-_zpochybneni_radaru

Chlapci o této práci vím víc než si myslíte.Navíc mám u PČR syna .I na takové s prominutím vychcánky jsou nachystaní.Mohl bych využít svých znalostí ale snažím se jezdit tak jak jezdím a když něco s prominutím poseru bud se mi povede slušným jednáním to nějak uhrát a nebo prostě na to doplatím.Ale každý si šáhněte do svědomí.Už jsem to tu psal .I policajt je jen šlověk a pokud někdo na něho chce tohle uhrát tak budu na straně policie .Neporušuj pravidla jezdi jak máš a máš klid.A jestli je chceš porušovat tak buď chlap a přijmi za to odpovědnost.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 20.12.2007 20:28

Chlapci o této práci vím víc než si myslíte.Navíc mám u PČR syna .I na takové s prominutím vychcánky jsou nachystaní.Mohl bych využít svých znalostí ale snažím se jezdit tak jak jezdím a když něco s prominutím poseru bud se mi povede slušným jednáním to nějak uhrát a nebo prostě na to doplatím.Ale každý si šáhněte do svědomí.Už jsem to tu psal .I policajt je jen šlověk a pokud někdo na něho chce tohle uhrát tak budu na straně policie .Neporušuj pravidla jezdi jak máš a máš klid.A jestli je chceš porušovat tak buď chlap a přijmi za to odpovědnost.[/quote:ky36bf7q]

Jojo, přesně tak jsem to myslel, pokud to poseru, chyba je na mé straně a musím počítat s trestem a ne, že budu házet frajera a sypat z rukávu paragrafy, to by se opravdu nemuselo vyplatit, na to musí každý přijít sám...
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 20.12.2007 20:35

Marek_Km píše:Chlapci o této práci vím víc než si myslíte.Navíc mám u PČR syna .I na takové s prominutím vychcánky jsou nachystaní.Mohl bych využít svých znalostí ale snažím se jezdit tak jak jezdím a když něco s prominutím poseru bud se mi povede slušným jednáním to nějak uhrát a nebo prostě na to doplatím.Ale každý si šáhněte do svědomí.Už jsem to tu psal .I policajt je jen šlověk a pokud někdo na něho chce tohle uhrát tak budu na straně policie .Neporušuj pravidla jezdi jak máš a máš klid.A jestli je chceš porušovat tak buď chlap a přijmi za to odpovědnost.

Jojo, přesně tak jsem to myslel, pokud to poseru, chyba je na mé straně a musím počítat s trestem a ne, že budu házet frajera a sypat z rukávu paragrafy, to by se opravdu nemuselo vyplatit, na to musí každý přijít sám...

Odepsal jsi to dobře a víš o čem je řeč!!!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2008 10:50

detektor radarů používám už asi 4 roky. ušetřil mi za tu dobu dost peněz, na klasický radary je účinnej, ale na lasery, který se rozmáhaj čím dál víc, je krátkej. poslední dobou ho už ani moc nepoužívám, ale kdyby to někoho zajímalo, je možný přivízt na sraz a předvést.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 08.01.2008 11:16

magentis píše:detektor radarů používám už asi 4 roky. ušetřil mi za tu dobu dost peněz, na klasický radary je účinnej, ale na lasery, který se rozmáhaj čím dál víc, je krátkej. poslední dobou ho už ani moc nepoužívám, ale kdyby to někoho zajímalo, je možný přivízt na sraz a předvést.

Ještě by to chtělo nějaký policejní radar, no třeba až uvidí na srazu tolik vozů :kia: přijedou sami :D :D :D
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Beda » 08.01.2008 12:04

@snike
Moc bych je neprivolaval viz. prvni sraz. Obrázek Obrázek

@magentis
jakou znacku a typ pouzivas?
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion