Radost na snehu

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Radost na snehu

Příspěvekod Jirka N. » 19.12.2009 00:16

Když jsem měl v roce 1999 novou OI 1,8T tak po půl roce mi jí naboural na Jižní spojce náklaďák a od té doby jezdí stále. Nyní mám v provozu sedum měsíců nové Sorento a už mi do něj naboural Cadillac SRX. Takže snad je to na dalších deset let vybráno jako u té OI. Jinak oprava trvala měsíc a ten blbec měl svoje pojištění u České pojišťovny :evil: a to byla hrůza. Tak pamalé a chaotické jednání jsem dlouho nezažil.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mbiron » 19.12.2009 10:58

S tema pojistovnama to je slozite, vypozoroval jsem ze to neni problem pojistovny jako takove ale jednotlivych pobocek. V Praze jsem resil vyrizeni u CP a bylo vse bez problemu, ted mam Allianz a v Moste taky zadny problem - ZATIM. ;)
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 19.12.2009 13:30

@Axel

co na tom nechápeš prostě mi vlítnul čumákem do protisměru a nějak jsme se z levé strany tukli jenže vůbec nevím jak protože jediné poškození co mám na levé straně je to že mám na předním kole prasklou puklici. Nic jiného jsem na té levé straně nenašel. No nic méně tak jako tak to byla jeho vina protože já jsem kvůli němu musel změnit směr jízdy a kdyby on nevlítnul do protisměru tak jsem nemusel strhnout řízení a jel bych vesele dál. Prostě vina je na něm a možná štěstí že jsem ten volant ztrhnul protože jinak mě mohl trefit nějak hůř mohl jsem se na té silnici roztočit taky a skončil bych v té škarpě na boudě.

Jinak tímhle ted jezdím
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Blackdeath.p Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod ludek_f » 19.12.2009 14:29

Když vidím, čím jezdíš, zkus porovnat. :idea:
Já hobluju služební Fabii Combi 1,6 16V v plné výbavě, ale nesrovnatelné.
Trefně to okomentovala manželka.
Když přelezla ze :kia: Ceeda do Fabie prohlásila, že je to stejné, jako když přesedne z křesla v obýváku na zahradní lavičku :lol: :lol: :lol:
Co Ty na její přirovnání :?: :?: :?:
Přijdeš s tím i do Mostu ?
Cee'd nemá chybu ... (2007-ještě bez závad jezdí), Sportage III - prodáno, Sportage IV - prodáno :thu: Santa Fe (Sorenta nejsou :x )
ludek_f Muž
KIA Family

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1)
11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)
Organizátor srazu (2)

Hyundai Santa Fe IV (2022)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 19.12.2009 15:18

ludek_f píše:Když vidím, čím jezdíš, zkus porovnat. :idea:
Já hobluju služební Fabii Combi 1,6 16V v plné výbavě, ale nesrovnatelné.
Trefně to okomentovala manželka.
Když přelezla ze :kia: Ceeda do Fabie prohlásila, že je to stejné, jako když přesedne z křesla v obýváku na zahradní lavičku :lol: :lol: :lol:
Co Ty na její přirovnání :?: :?: :?:
Přijdeš s tím i do Mostu ?

Ahoj ludku no jelikož tahle fabka je uplnej základ tak mám možná ještě drastičtější pocity. Je to jako nebe a dudy a ceed je samozřejmě to nebe. Jestli máte pocit že v cedu někdy něco občas vrzne tak tady to vrže až moc dokonce mám snad pocit že to vrzání tam je místo rádia abych mě za jízdy alespoň nějakou zvukovou kulisu. Motorově zatím nemůžu soudit jelikož jsem s tím víc ja 40km/h jestě nejel na těch našic zasněženejch zledovatělejch okreskách se to fakt nedá.

Do mostu nedorazím
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod mbiron » 19.12.2009 15:31

No zajimal by me nazor nejakeho skodovkare ;) Co vim tak nas elektrikar jezdi fabii 1,2HTP II v lepsi vybave a pochvaluje si to. Je ale pravdou, ze jeste v poradnem aute nesedel. :D
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 19.12.2009 16:37

Tak som bol svoje vozítko :kia: :SK: vyvetrať lebo v noci bolo -16 st. :shock: , a išiel som rovno na vec, vyskúšať moje zimné NOKIAN 195/65 R15 na lyžiarskom stredisku v Regetovke pri Bardejove, hore-dole kopčekami, do snehu, cúvať, rozbeh do kopca, brzdy-ABS a bol som veeeeeľmi spokojný :lol: ako na vozovke , tak aj v teréne , no problem, vrelo odporučam :thu:
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod Axel » 20.12.2009 00:05

@ Blackdeath.p

no když si přečteš co jsi psal předtím tak jsi psal pravá strana a pravé kolo a teď píšeš levá strana a levé kolo....no a právě jsem nevěděl jestli jsi se jen spletl nebo to bylo tak jak bylo psáno, tak jsem se zeptal :? no a teď když už vím, že se opravdu jednalo o levé kolo tak už vim jak ta smutná nehoda proběhla...

Jinak dnes jsem s kamarádem v ÚL u Tesca na parkovišti (nebojte byli jsme úplně vzadu kde nikdo v 8 večer už nestojí) a dali tam pár koleček a osmiček s dodávkou, ale zprvu to moc nešlo protože bylo zaplé ESP, ale po vypnutí jak se točil :)
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 20.12.2009 21:00

Axel píše:@ Blackdeath.p

no když si přečteš co jsi psal předtím tak jsi psal pravá strana a pravé kolo a teď píšeš levá strana a levé kolo....no a právě jsem nevěděl jestli jsi se jen spletl nebo to bylo tak jak bylo psáno, tak jsem se zeptal :? no a teď když už vím, že se opravdu jednalo o levé kolo tak už vim jak ta smutná nehoda proběhla...

Jinak dnes jsem s kamarádem v ÚL u Tesca na parkovišti (nebojte byli jsme úplně vzadu kde nikdo v 8 večer už nestojí) a dali tam pár koleček a osmiček s dodávkou, ale zprvu to moc nešlo protože bylo zaplé ESP, ale po vypnutí jak se točil :)

:D :D aha tak to jsem byl asi jestě trošku zmatenej
Blackdeath.p Muž
Moderátor

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod geocomp » 21.12.2009 19:10

tak dneska jsem si užil jedu si po hlavní ( kdo zná Liberec - křižovatka na Rybníčku ) míjím protijedoucí tramvaj, z leva auta dávájí přednost, zprava dávají auta přednost a najednou se vyhoupne blb s červeným starým křápem za tramvají a zkříží mi cestu na vedlejší, viděl světla a zastavil mi v pruhu no totální č....... , já zkusil brzdu ale v tom rozježděným sněhu nebyla šance zastavit jelo to jak sáňky. Vzpomínka na počítačové rally mě zachránila - přidal jsem plyn, kolečka chytli stopu a auto mi zatočilo, najel jsem do protisměru a objel ho zezadu jinak by mě čekal servis. Dotyčný by si zasloužil korunu. :x
geocomp Muž
Fanda vozů Kia

Kia Carens II (2002)
172000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod kofejn » 21.12.2009 22:16

V pátek jsem služebního cedníka poslal mimo silnici. Ustřelil mi v mírné pravé zatáčce z kopce zadek a i když jsem motal volantem jak divej, stejně jsem to neukočíroval a nakonec jsem do škarpy v protisměru nacouval. Měl jsem kliku, že tam byl nájezd na pole a autu se nic nestalo. Vytáhli mě s teréňákem za kouli :D. To jsem měl po 470km cest posledních 30km domů.
Nájezd na pole je dobře vidět: http://www.mapy.cz/#mm=FP@sa=s@st=s@ssq ... 69392@z=17 (před sjezdem na dálnici to ustřelilo)
kofejn Muž
Přispěvatel fóra

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod geocomp » 05.01.2010 00:16

Tak jaký byl první víkend na silnicích? Pište Pište Pište !!!

Já v sobotu měl cestu Jiříkov-Rumburk-Cvikov-Liberec ..... cca v 16 h jsem vyjel. Sníh a cca -5 stupínků. V Rumburku ve vyjetých kolejích jeden cyklista, v Horním Podluží v protisměru druhý a ten už byl skutečně na sundání z kola - řídil jednou rukou a v druhé držel na rámu sáňky a za ním samozřejmě kolona asi 15 vozidel všeho druhu. Při stoupání na Šébr se snažil jeden inteligentní řidič s Volvem předjíždět, samozřejmě v nevyježděném rychlém pruhu mu to teda moc nešlo, po několika marných pokusech zrychlit a neudělat piruetu se poslušně zase zařadil zpět do pruhu a byl nejspíš rád že si autíko nerozbil. Na rovince za Novou Hutí ( to je ten rekreační statek hned za Šébrem stála policie a stříbrný Fiat na střeše v příkopu. Upravená vozovka byla až v Libereckém okrese t.j. někde od Jablonného v P. se teprve dalo jet těch 80-90km/h na rovinkách. V neděli ráno jsem jel Liberec - Česká Lípa a zpět a ráno za Bílým Kostelem v mírném stoupání opět policie všude tráva a větve a uprostřed vozovky dost pošramocená červená dodávka. Jinak celkem v poho kromě spěchajících hazardérů zejména ze spedičních firem.
geocomp Muž
Fanda vozů Kia

Kia Carens II (2002)
172000 km @ 7 l/100km

Předchozí

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion