Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Axel » 08.02.2009 00:35

snike píše:
Tony píše:nebo taky řešení nechat lidi ať si otevřou sami a nemačkat to tlačítko ;) jinak kliky když jsou stříbrné tak jdou vidět dobře i v noci
je ale pravda že zevnitř by to mohlo být na jedno zatažení za kliku i když je zamknuto. na jiných autech to tak je tak nevím přoč tady je to takové složité...

Škodovka to taky má na druhé zatáhnutí a stejně na tom bude i celý koncern VW ;-) Jen s tím rozdílem, že když takto prvním zatáhnutím odemkneš dveře řidiče, tak se ti odemknou všechny dveře. Myslím, že se najdou i další značky, které otevřou dveře na druhé zatáhnutí, dle mne je to zabezpečení před náhodným o otevřením dveří ;-) Zas takové debílky z inženýrů :kia: dělat nemusíme ;-)

můžu potvrdit u Fabie po zamčení se prvním zatáhnutím kliky odemknou všechny dveře a druhým zatžením se otevřou
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Joe7 » 09.02.2009 09:46

Možná drobnosti, ale např. dvojí těsnění všech dveří - moc se špiní prostor před těsněním, vypínač osvětlení v kufru, na otevřených dveřích pouze odrazky, standartně montovat vnější ochranné lišty ...
Joe7 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
18800 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Tony » 09.02.2009 16:37

Joe7 píše:Možná drobnosti, ale např. dvojí těsnění všech dveří - moc se špiní prostor před těsněním, vypínač osvětlení v kufru, na otevřených dveřích pouze odrazky, standartně montovat vnější ochranné lišty ...

těsnění je dvojté. nebo ti vadí že se to díky toho špiní? no to já raději klid v autě. jinak s těmi odrazkami ve dveřích souhlasím
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 09.02.2009 17:01

aifell píše:@snike: Zdravím, prosímtě když si to dle výrobce nechám deaktivovat tak doufám, že to bude dále funkční, když si to já sám zmáčknu. nerad bych si to nechal deaktivovat a jakoby uplně vypnout, že pak tlačítko zamykání nebude fungovat. chci si jen deaktivovat automatycké zamykání stím, že si to chci zamykat sám. Nevíš prosímtě kolik toto stojí a jak dlouho to trvá v servisu?

aifell - až se dozvíš něco bližšího, dej to prosím sem. Tato problematika mě taky dost zajímá. Dík
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Aifell » 09.02.2009 20:47

@Čambrla: jj budu tu deaktivaci aut. zamykání dveří řešit v dubnu na garančce. Dám určitě vědět!
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Berka » 15.02.2009 18:49

Mám najeto cca. 17tis km a stále mi nejde řadit zpátečka tak jak bych si představoval. Ve velkých mrazech to je přímo hrůza a nepomáhají žádné obvyklé fígle. Dále mi něco klepe z prostoru kufru a pořád nevím co. Už jsem přerovnal naprosto vše co mám pod podlážkou, zkontroloval dotažení rezervy a já nevím co ještě. Jo, dokonce jsem chvílku jezdil bez roletky kufru , ale ta to nebyla.
Ranní hučení studeného motoru se začíná ozývat stále víc, tak doufám že už konečně něco odejde aby se zjistilo co to tam tak blbě hučelo.
Jinak pohoda, jen se mi zdá že mám nějakou vysokou spotřebu. Po městě mám kolem 7,2l a mimo město se teď nevejdu do 5,5l. Jen když pojedu opravdu ekonomicky tak jsem někde kolem 5,4- 5,6l
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 15.02.2009 22:21

Ahoj s tím klepáním v kufru to mám to samé a za boha na to nemohu přijít že by tlumič ? kolega s SW ceed to samé.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 15.02.2009 22:26

Berka píše:Mám najeto cca. 17tis km a stále mi nejde řadit zpátečka tak jak bych si představoval. Ve velkých mrazech to je přímo hrůza a nepomáhají žádné obvyklé fígle. Dále mi něco klepe z prostoru kufru a pořád nevím co. Už jsem přerovnal naprosto vše co mám pod podlážkou, zkontroloval dotažení rezervy a já nevím co ještě. Jo, dokonce jsem chvílku jezdil bez roletky kufru , ale ta to nebyla.
Ranní hučení studeného motoru se začíná ozývat stále víc, tak doufám že už konečně něco odejde aby se zjistilo co to tam tak blbě hučelo.
Jinak pohoda, jen se mi zdá že mám nějakou vysokou spotřebu. Po městě mám kolem 7,2l a mimo město se teď nevejdu do 5,5l. Jen když pojedu opravdu ekonomicky tak jsem někde kolem 5,4- 5,6l

S touspotrebou jsem na tom stejne, porad mam prumernu spotrebu kolem 7, 3 l na to z Oktavky nejsem moc zvykly. Mam zatim najeto jenom 5 tis km tak snad si to casem sadne
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Axel » 16.02.2009 00:06

Berka píše:Mám najeto cca. 17tis km a stále mi nejde řadit zpátečka tak jak bych si představoval. Ve velkých mrazech to je přímo hrůza a nepomáhají žádné obvyklé fígle. Dále mi něco klepe z prostoru kufru a pořád nevím co. Už jsem přerovnal naprosto vše co mám pod podlážkou, zkontroloval dotažení rezervy a já nevím co ještě. Jo, dokonce jsem chvílku jezdil bez roletky kufru , ale ta to nebyla.

Někde jsem tu čet, že to můžou být ještě nedotažené zámky v zadních sedačkách...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod matysekul » 16.02.2009 08:01

Nevím,jestli Vám to pomůže.Vím,že mám jiné auto,ale technika je skoro stejná.Taky mi něco klepalo v kufru.Když jsem třeba sjížděl z nájezdu na chodník a auto se začalo kroutit,tak to pěkně vrzalo,či lupalo od zadní nápravy.Dal jsem to do servisu a tam závadu zjistili.Byla obráceně daná vymezovací podložka na uložení zadní nápravy.Teď už je klid.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Jakub » 16.02.2009 08:15

S tím klepáním v kufru to má víc lidí, nejen s SW - viz zde:
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=752

Dělají to tlumiče Sachs. A to se KIA s nimi tak chlubila :| . Asi se :kia: chtěli renomovaní evropští výrobci pomstít a začali ji sabotovat. Zní to jak popisoval Angel jako byste v kufru vezli kovovou krabici, která tam poskakuje. Od určité doby se už montují upravené tlumiče, které tohle nedělají. Takže jediné řešení je reklamace a výměna za novější typ.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Berka » 16.02.2009 09:36

No, já si zatím myslím že to klepání jde přímo z kufru, protože není nijak tlumené a nezdá se mi že vychází od podvozku. Zatím mám podezření že klepe ta plastová podlážka co je nad rezervou. Ale taky se můžu mýlit. Vyndám ji až v létě a pár dní budu jezdit bez ní.
Jsem rád že ta spotřeba je u některých z vás stejná a můžu to hodit za hlavu.
Zatím mi dělá největší starost to ranní hučení motoru. Ještě že jsem to šel reklamovat hned jak to bylo nové a mám v ruce nějaký papír. Obávám se že to bude nevyvážené turbo, nebo vůle na ložiskách turba. Nic jiného tam totiž není. Výfuk už kontrolovali dvakrát.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 16.02.2009 16:50

Berka píše:No, já si zatím myslím že to klepání jde přímo z kufru, protože není nijak tlumené a nezdá se mi že vychází od podvozku. Zatím mám podezření že klepe ta plastová podlážka co je nad rezervou. Ale taky se můžu mýlit. Vyndám ji až v létě a pár dní budu jezdit bez ní.
Jsem rád že ta spotřeba je u některých z vás stejná a můžu to hodit za hlavu.
Zatím mi dělá největší starost to ranní hučení motoru. Ještě že jsem to šel reklamovat hned jak to bylo nové a mám v ruce nějaký papír. Obávám se že to bude nevyvážené turbo, nebo vůle na ložiskách turba. Nic jiného tam totiž není. Výfuk už kontrolovali dvakrát.

Ta plastová schránka to určitě nedělá, měl jsem komplet vše z kufru a dokonce jsem jel kousek s otevřenými zadními dveřmi a dělalo to pořád. To zavrzání jsem taky jedou zaslechl když jsem vyjel na obrubník.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Happy » 10.05.2009 13:10

Nevím, jestli to tak mají i HW jiných značek, ale systém uchycení dětských sedaček ISO-FIX je u HB v ceedu pěkně na hlavu. Horní uchycení sedačky musím táhnout přes celý kufr a ukotvit to až u víka zavazadelníku, čímž se připravím o dost místa v kufru. To musel vymyslet úplný magor. Přitom, jestli jsem to dobře pochopil, tak SW mají "horní uchycení", alias kotvu vedené před opěradlo přímo k podlaze hned za sedákem.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Dajek » 11.05.2009 16:26

sice trošku OT, ale musím to napsat, v tom kufru to ty přihrádky určitě nedělají, jezdil sem s kompletně vybrakovaným kufrem a dělalo to stejně :huh: ale zase se mi taky nezdá, že by to dělaly ty tlumiče, tak nevím :-D
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion