Kuny a jíní škůdci...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Kuny a jíní škůdci...

Příspěvekod mbiron » 08.07.2010 08:43

snike píše:Moje osobní zkušenost říká, že všechny tyhle elektronické plašičky nejsou účinné. Na Zbraslavi se nám v prostoru krovu zabydlela před lety kuna. Zkoušeli jsme všechny zaručené rady od známých, z netu, i od myslivců a samozřejmě jsme zakoupili i elektronickou plašičku speciálně na kuny. Píská v různých výškách, pro nás člověka slyšitelných i neslyšitelných, ale bez úspěchu ... kuna si tam v klidu bydlí i nadále.

Radku, bohuzel mam pro tebe spatnou zpravu, vase kuna je hlucha :lol: Na chalupe tuto elektronickou plasicku pouzivame uz pres 10 let a vysledek je stoprocentni, nejen kuna ale i mysi nam do baraku nelezou.
Souhlasim s tebou ze tech metod co proti kunam plati ci ne je more a ze zamestnani vim, ze se nam zatim osvetcil spray ale bohuzel udavana delka ochrany pul roku je nesmysl, musi se to strikat minimalne 1x za mesic a cim vic, tim lip. Nejchutnejsi pro tyto zviratka je izolacni vrstva mezi motorem a kokpitem a slabe kabely a molitan. :( Nejlepsi je asi kombinovana ochrana, el. plasicka, psi chlupy, lidske vlasy a chemicky postrik.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod tamanar » 19.07.2010 18:56

Po dnesnej skusenosti sa hlasim do klubu. Pri dolievani kvapaliny do ostrekovacov sa na mna pozeral cca 15 cm potkan. Dodnes som sa na tomto vlakne pekne zabaval. Ponaucenie : Nesmej sa na cudzom nestasti.
tamanar Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mirek28 » 27.07.2010 19:33

Tak už jsem zase měl návštěvu, i když tentokrát se jí v motoru asi nelíbilo, jen natrhla kousek té protihlukové výplně vedle toho místa kde byla tenkrát poprvé a utekla. Mám v motoru el. plašičku, lidské vlasy v punčoše a spodní kabely vystříkány sprejem ( tím co tak hnusně lepí). Je jasné, že něco z toho se jí nelíbilo, tak toho nechala a šla radši pryč. Koupil jsem radši ještě jeden sprej ANTI-RODENT SPRAY a opět to vystříkal - mohu potvrdit, po nastříkání opravdu nelepí a není vidět místo kam jsem stříkal ( koupeno v Autobondu v Praze Leopoldova ul. servis Suzuki/Kia za 312,- Kč).
Koukal jsem na fóra ostatních automobilů ( Škoda, Nisan, Toyota...) a tam si také na kun*y stěžují. Vesměs tam popisují, že jim žerou kabely ke svíčkám, tak se chci zeptat někoho kdo tomu rozumí a má taky benzín, kde máme schované kabely ke svíčkám ( mé poslední auto byla škoda 120 a felda, kde byli čtyři klasické tlusté kabely a ty mi tady nějak chybějí, nebo je nevidím) ?
Je to asi tím, že auto stojí vždy na stejném místě a třeba týden se ani nehne, tak má klid kuna jedna
Přeji všem - kuny ven.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod mbiron » 27.07.2010 20:40

Takovy napad :lol: pod motor dve tri vejce a kousek masa, chudak kuna ma hlad tak proc ji nedoprat misto PVC neco stravitelnejsiho ;) :thu:
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 27.07.2010 21:11

mbiron píše:Takovy napad :lol: pod motor dve tri vejce a kousek masa, chudak kuna ma hlad tak proc ji nedoprat misto PVC neco stravitelnejsiho ;) :thu:

Nas*at :angry: a jestli jí tam chytim, tak přísahám, že mi v zimě ledviny nenastydnou :D
Kdo to kdy viděl, aby v Praze na sídlišti kuny okusovali auta :!:
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

plasic kun

Příspěvekod faron » 10.02.2011 10:18

chcem sa opytat ci to uz niekto riesil-montaz plasica kun do motoroveho priestoru kia ceed.
Ide mi oto ze v navode je napisane ze malo by sa to napojit na nejaky kontakt ktory dava napatie len ked je auto nenastartovane,aby nerusil plasic kun riadiacu jednotku.
Ked by vedel dat niekto typ bol by som rad.(nechcem ist koli tomu do :kia: )
;)

EDIT: Zlucene. Titanus
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
faron Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod snike » 05.03.2011 16:27

Koukám, že na přírodu je automobilová technika opravdu krátká :lol: :lol: :lol:

http://www.novinky.cz/ekonomika/226941- ... orech.html
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Re: plasic kun

Příspěvekod lebka75 » 05.03.2011 18:14

faron píše:chcem sa opytat ci to uz niekto riesil-montaz plasica kun do motoroveho priestoru kia ceed.
Ide mi oto ze v navode je napisane ze malo by sa to napojit na nejaky kontakt ktory dava napatie len ked je auto nenastartovane,aby nerusil plasic kun riadiacu jednotku.
;)

já to mám zapojené již přes dva roky a žádný problém. Červený mám rovnou na + na baterce a druhý na kostru ( rám auta ). K umístění jsem zvolil místo na fotce a mohu říci, že od doby montáže jsem žádné stopy po nějaké havěti na motoru nenašel :kia: :thu:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 05.03.2011 18:24

Do nového auta znovu aplikována spolehlivá ochrana...Psí chlupy v silonce... ;)
silonka.jpg
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod slava » 05.03.2011 18:57

Vladislave, to máš chlupy snad z celého Hradce.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod violator » 05.03.2011 19:46

Zdar přátelé,

dobrá zkušenost je nachystat kuně svačinku, když už zavítala do motorového prostoru: Stačí jedno či dvě syrové vejce, naďobnout špičku (jen jednu)- tak, jako by se dělalo vyfouknuté vejce na kraslice, stříkačkou s větší jehlou odsát asi půlku obsahu a zbytek doplníme fridexem. Ten je slaďoučký a ta chuť !!!! Garantuju, ža ta bestie na druhou večeři do motoru už nepříjde :lol:
řekl bych, že už s jiným autem... Nicméně rád zůstanu členem, protože toto diskusní fórum je jedno z nejlepších !
violator Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Vesnička má středisková (Vítkov)  Czech Republic (cz)
6. sraz Kia-Club.org (1)

Příspěvekod ceedleguán » 05.03.2011 20:08

CHlapi ,ted se nesmějte ,ale mě našli pod vzduchovou vložkou přilepenou normál zabalenou hašlerku.Tak jsme uvažovali, zda to tam zapoměl někdo v Žilině nebo to tam dotáhla třeba myš.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod MartinP » 05.03.2011 20:42

Já jsem tam měl nanošený chleba,rohlíky a kosti, když to v servisu otevřeli tak je to pobavilo no a mě moc ne.To mi ještě rozškubala ochranný dekl a nový stojí kolem 6000 :( Kč.
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Re: plasic kun

Příspěvekod lebka75 » 06.03.2011 16:02

lebka75 píše:
faron píše:chcem sa opytat ci to uz niekto riesil-montaz plasica kun do motoroveho priestoru kia ceed.
;)

já to mám zapojené již přes dva roky a žádný problém. Červený mám rovnou na + na baterce a druhý na kostru ( rám auta ). K umístění jsem zvolil místo na fotce a mohu říci, že od doby montáže jsem žádné stopy po nějaké havěti na motoru nenašel :kia: :thu:

tak po dnešním čištění auta musím říci,že plašička opravdu nepomáhá.Po otevření motoru mne čekalo nemilé překvapení,pěkná díra v izolaci. Dioda na plašičce sice bliká, ale to asi bude vše. Takže zítra jdu pro opět pro sprej na havěť a nastříkám s tím všechny izolace v mot.prostoru. V týdnu jedu ke kámošovi pro psí chlupy, tak uvidíme
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod branor » 06.03.2011 20:40

Tak dnes som nechal auticko mimo garaze a hops na motore som nasiel blatove odtlacky po niecom behavom (mys, potkan). Vizualne som na nic prekusane neprisiel, ale mozno som prehliadol, alebo to neni na viditelnom mieste, auto zatial chodi :-) Zacinam uvazovat o tomto: http://shop.conrad.cz/websale7/?shopid= ... ber=857059 nikde tu na fore som to nenasiel alebo som to prehliadol, mate to niekto? Funguje to? DIKY
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion