Parkovací senzory

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Jakub » 23.07.2008 17:45

Most píše:Pises o tech "originalnich" :cry: ?

Ne, o těch Maxicar jak jsi se ptal....
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Most » 23.07.2008 20:17

jakub píše:Ne, o těch Maxicar jak jsi se ptal....

Jak fungujou jsem si nasel v tom nalinkovanem manualu, ptal jsem se k nim na zkusenosti. U tech z oficialniho prislusenstvi stale nevim jak je to resene (ty predni senzory) :no:
Most Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Montáž senzorů

Příspěvekod Zaza » 11.08.2008 20:41

Chlapi zatím jsem neměl čas přečíst celou tuhle diskusi, ale já jsem si objednal Sprotrage a v ceně jsem dostal parkovací senzory. Když jsem si objednával auto tak mi bylo řečeno, že se zrovna vyrábí tyto barvy a s těch si musím vybrat a jakmile bude vyrobeny tak mi ho dodají. Přišlo den před odjezdem na dovolenou a senzory tam namontovany nejsou. Tak mi je budou montovat ve čtvrtek. Na mou připomínku, že doufám, že nebudu mít v nárazníku 4 černy tečky mi bylo zděleno, že tam budou a že by to muselo být z výroby, aby byli v barvě vozu, protože na ty čidla se barva dát nemůže. Jsem z toho celkem nasraný a zmatený. Nevíte někdo jak to s těma senzorama je? Jestli jsou ze Žiliny a barvě a jen si ze mě dělá prodejce vrtulu??? :evil:
Zaza Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 11.08.2008 20:49

Většina senzorů se může lakovat, jen se nesmí přelakovat to mezikruží. Tady to je celkem vidět http://www.postimage.org/image.php?v=aV6kvKJ
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Senzory

Příspěvekod Zaza » 11.08.2008 21:15

Jo takhle nějak bych si to představoval. A tobě netvrdily, že se to lakovat nemůže? A je zajímavy proč z fabriky by to šlo a u prodejce ne když oni prodávají jen značkové příslušenství :D
Zaza Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod bob17 » 11.08.2008 21:50

@zaza: Na senzorech je uvedeno, zda jsou připraveny k lakování. Mně je lakoval a montoval prodejce, žádný problém - lakování je ale za příplatek cca 1000,- Kč.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Most » 12.08.2008 00:57

2zaza: potvrzuji vyse napsane. Senzory se delaji temer vylucne v zakladni cerne s moznosti lakovani. Vrstva je v radu desitek nanometru a nesmi se zalakovat vysilaci mezikruzi, takze prace pro profi (cti sikovneho) lakyrnika.
Pokud Tvuj prodejce o moznosti lakovat senzory nevi, tak mu rozsir obzory. Je mozne poslat senzory solo do lakovny, coz par dni potrva (senzory si muzes nechat prelakovat i pozdeji).
Vozim prelakovane primo do prodejce, tyzadni :| (foto v denicku).

Skoda, ze si prodejci obcas neprojedou nabidku produktu firem (ci oficialni katalog prislusenstvi), ktere pouzivaji, usetrili by si vyhrady a zakaznici by byli spokojenejsi. Sam si muzes udelat obrazek kolik ty senzory v zakladu stoji.
Most Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 12.08.2008 09:52

@Most: Jakej typ těch senzoru máš na autě z té stránky. Já mám ten BS340 volal jsem přímo do té firmy co to prodává a tam mi řekli že tento typ nedoporučují lakovat - zatím je mám černé
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Senzory

Příspěvekod Zaza » 12.08.2008 09:52

Máte to udělany přesně podle mých představ. Teď když to vím, že to jde můžu aspoň oponovat. To že cena je přemrštěná mi bylo jasny hned od začátku. Spíš mě namíchl ten jejich postoj, že to prostě nejde a že by jsem to musel mít udělany z fabriky. Překousl bych i to kdyby mi řekli, že si musím ten litr za nalakování doplatit. Jenže oni to prostě sami neví. Prodejce běží za technikem, aby se ho zeptal jestli ano a nebo ne a když je v telefonu slyšet jak oni o té možnosti diskutují způsobem, že to ani jeden z nich nezná tak je to podle mě k pláči.

Tak jsem na stránkách KIA Motors teď prohlížel originál příslušenství a u těch senzorů je napsáno možno lakovat. Volala jsem to obratem prodejci, že to chci a on mi řekl, že jo že to jde, ale že to bude trvat tím pádem déle. Je to jak u blbečků na dvorečku. Takže to zjistí jak dlouho bude trvat než seženou barvu a pak mi to zavolá :help:
Zaza Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod mbiron » 12.08.2008 11:18

Blackdeath.P píše:@Most: Jakej typ těch senzoru máš na autě z té stránky. Já mám ten BS340 volal jsem přímo do té firmy co to prodává a tam mi řekli že tento typ nedoporučují lakovat - zatím je mám černé

Tak jim vyrid je je to píí..... nalakovat je klidne muzes asi nevi na jakem principu ty senzory funguji a at si to nekde prectou telate.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Most » 12.08.2008 11:39

Blackdeath.P píše:@Most: Jakej typ těch senzoru máš na autě z té stránky. Já mám ten BS340 volal jsem přímo do té firmy co to prodává a tam mi řekli že tento typ nedoporučují lakovat - zatím je mám černé

BS400 Portman pouze s pipakem, bez displeje.
Most Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Tony » 12.08.2008 16:22

mě když jsem kupoval auto tvrdili v ostravě že mi ty senzory nalakovat nejde, ale chtěl jsem s displejem tak jsem musel ustoupit. pak jsem začal jezdit do servisu v chotěbuzi a tam mi to normálně nalakovali a no problemo senzory fungují perfektně. osobně si myslím že se s tím prostě v ostravě nechtěli srát...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 13.08.2008 07:41

Most píše:

BS400 Portman pouze s pipakem, bez displeje.

Ale ty snímače jsou asi u obou typů stejné ne?? Jak u tvých BS400 tak i u BS 340. Já jsem volal přímo do té firmy co to prodává a ty mi je lakovat nedoporučili! Tak nevím! Kdo to lakoval tobě??
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Most » 13.08.2008 09:34

Ano to je ta "krasa", ja v senzorech rozdil nevidim. Nicmene nekde na netu jsem cetl ze u BS 340 jsou snimace Kopel.
Vozim prelakovane primo do prodejce, tj. pri koupi jsme se s prodejcem dohodli, jakmile bylo auto pripraveno, tak se zjistilo, ze senzory nalakovane nejsou (viz sum v denicku), a par dni jsem si pockal s prevzetim. Kam to posilali presne nevim, zda zpet na Slovensko (pamatuji si, ze "to budeme muset poslat zpatky do lakovny") nebo nekam bliz.
Cim vic s autem jezdim, jdu k nemu, tak si rikam ze ty cerne tupky bych tam opravdu nechtel :D Skoda jen toho predku, tahle jsem ridicem jen ja (zatim...)
EDIT:
Pokud nemas jeste diry, tak bych si zaridil senzory sam, klidne bych si vzal senzory kde prodejce primo uvadi, ze lakovat je lze.
Napr. skoro vsechny ostatni :) Maxicar, Jablotron... muzes kuknout tady.
Most Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Senzory

Příspěvekod Zaza » 13.08.2008 15:16

Dneska ráno mi volal prodejce, že to zjistil s tím lakováním a dokonce to bude už nachystany na zítřejší montáž v barvě. Dokonce mě ubezpečil, že za lakování nebudu muset nic doplácet, což překvapil.
Zaza Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion