Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

HID xenony

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: HID xenony

Příspěvekod PetrLa » 12.11.2009 18:14

snike píše:Stačí občas vyrazit k našim sousedům do Německa či Rakouska ..... tam auto s H.I.D. xenonama nepotkáte ;) ..... proč asi :?: ..... že by tam byli ohleduplnější řidiči vůči ostatním :idea:

že by tam měli opravdové policisty, kteří rozumí svému řemeslu tzn. i technické stránce silničního provozu?

Kéž by se to podařilo jednou i u nás.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod matysekul » 12.11.2009 19:38

Nebo že by si to nedovolili,protože mají z policie a zákonů respekt :?
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 14.11.2009 15:18

snike píše:
Stačí občas vyrazit k našim sousedům do Německa či Rakouska ..... tam auto s H.I.D. xenonama nepotkáte ..... proč asi ..... že by tam byli ohleduplnější řidiči vůči ostatním

Tak to se pleteš. V německu jsem minulý týden potkal dvě!
Jedno mělo polskou značku a druhé českou.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 15.11.2009 07:28

Rozhodne nechci nekoho soudit, ze pouziva HID to je kazdeho vec jaky na to ma nazor. Je pravda, ze to je porusovani predpisu ale kdyz se na to podivate jak vsude kolem nas se deji veci ktere mozek nebere tak HID je proti tomu fakt prkotina. Policie nema respekt, zakonodarci rejzujou jen do vlastnich kapes a nazory a potreby ostatnich je nezajimaji. Vsichni nadavaji na komunisty ze nas utiskovali a kdyz dostaneme volny prostor tak si kazdy dela co chce, nas narod proste jeste svobodne zit neumi, jeste to asi nejakou tu generaci bude trvat nez dozrajem. ;)
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod meken77 » 15.11.2009 20:54

Hoši melete tu pěkný blbosti s těma světlama(a to se ted na svou povahu hodně krotím)!!!!....nevím kde si vzal že v cizině s nima potkáš jen cizince,tak to teda vubec nechápu :no: Když si je nechcete dávat na auto tak o tom nemelte jak koza před smrtí a je to..rovnou napiště že na ně nemáte :lol: ,protože číst něco o ohleduplnosti ja taková ohraná sra..... Nikdy sem se ke světlum nevyjadřoval a nikomu je ani nenutil,sám je mám a mužu vám říct že na mě za rok a pul provozu nikdy nikdo nebliknul a to nemám auto jen k tomu aby stálo před barákem a koukal na něj. Tak už si prosím jděte hrát na jiný pískoviště,tady už je to ohraný :yes:
Naposledy upravil meken77 dne 15.11.2009 21:54, celkově upraveno 1
meken77 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
56000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Weroniica » 15.11.2009 21:05

Sem se tímhle témetem konečně prokousala a můžu mít dotaz? Když ty xenony jsou tak strašný, proč nevidím mezi nimi a obyč světlama jinej rozdíl, než že svítěj bíle? A to divný auto se slepicou ve znaku je má taky a budu se hádat, že Mekenova Kiuša oslňuje míň než ten úžasnej originální vajconoš :thd:
H L A V N Í - S P A M E R K A, ale jinak mě mají rádi... Fakt! :love:
Weroniica Žena
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volkswagen Transporter (2000)
0 km @ 10 l/100km

Příspěvekod meken77 » 15.11.2009 21:10

To neřeš...páni od kii ti napíšou že nejsou schválený,což jim neberu a mají pravdu :yes: Ale už nechápu kde berou to oslnování... :lol:
meken77 Muž
Uživatel fóra

2. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
56000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 15.11.2009 21:51

Si to tak trochu vystihol s tou ohľaduplnosťou. Najprv treba riešiť ako sa k sebe vodiči správajú na cestách, čo sa týka štýlu jazdenia a potom svetla. Plne s Tebou súhlisím, že na Teba nikto neblikne, ja mám xenony na Lagune 2 roky a tiež sa mi nestalo aby na mňa niekto blikol. Ano je to proti predpisom, policajti ma zastavili veľa krát kôli bežnej kontrole, či už na SR, ČR alobo v Rakúsku a nikoho ani raz nezaujímali xenony. Ten kto s nimi jazdi vie, že svietia lepšie, ale hlavne a to mojom prípade keďže jazdím dosť a v noci, neunavujú oči ako obyč. svetlá. Na druhej strane stretol som pár tunerov, ktorím svetla svietili po hruškách na stromoch a svetlo nebolo biele ale fialové, to bolo nepríjemné. Tak ako si napísal, kto chce nech si ich tam dá ale musí rátať s prípadným postihom. Kto nechce nech nedáva. Ja ich na Cee´dovi nemám ale rozmýšľam o tom.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 15.11.2009 23:30

! "titanus" píše:
:!: poprosim aby sa to teraz nezvrtlo na osobne utocenie alebo vykrikovanie o bezohladosti ci arogancii...inak sa to tu zase zamkne :!:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 16.11.2009 11:51

Je možné, že pokud je to dobře udělané a svítí bíle, nemůžu s určitostí teda říc, že bych to od origo xenonů poznal. Ale někteří to pochopí tak, že cool je mít modré světla a čím modřejší, tím lepší. Zas tak moc toho nenajezdím, ale takových ... vymaštěných jsem potkal dost, to mi věřte a opravdu to myslím vážně, že při míjení jsem viděl pěkně kulové. Myslím, že v těchto případech se o ohleduplnost jaksi nejednalo. Nehledě na to, že s takovým modrým světlem toho v noci asi moc neuvidí. I když nikomu nic špatného nepřeju, tak přesně takovým oslňovačům bych přál při případné nehodě platit plnou výši škody. A neberte to jako útok proti těm, co to mají. S NĚKTERÝMI mám opravdu špatné zkušenosti.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Weroniica » 16.11.2009 12:17

@Titanus
Já myslím, že ne, ale nedivím se, že se vztekl,...

@Marek_Km
No jo , ale přijde mi, že tu řešíte úplný extrémy a myslím, že bavit se o těch, co mají místo výfuku okapní rouru, auto obalej plastama a vybaví ho spoustou světýlek - Vánoční stromeček by záviděl... Fakt nemá smysl.
Weroniica Žena
Přispěvatel fóra

0 km @ 10 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 16.11.2009 13:00

@Weroniica: Co má kdo na autě a neohrožuje mě nebo jiného, je mi u ... Pokud ale kvůli někomu nevidím, to se na mě nezlob, je trochu extrém. Znovu opakuju, že ne všichni jsou stejní.
Edit: mám pocit, že Berka, se kterým jsem jel do Žiliny je má taky a nikdo na nás neblikal. Proto se tu nechci hádat a házet špínu na každého, kdo to má. Ale někteří exemláři mě dokázali těmito světly oslnit i za bílého dne. To samé, když někdo zapomene za bílého dne dálkové. Je Vám to příjemné, když jedete proti někomu takovému?
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 16.11.2009 13:34

jak rikam, je fuk jestli je to H7 nebo HID, pokud ma nekdo blbe sestelovane svetla a oslnuje tak je magor a to bez pardonu, dalsi kategorie je mlhovky kdyz neni snizena viditelnost, to je taky neco uzasneho ale to sem nepatri bavime se o HID sadach. Nekdo si proste spatne vysvetluje neni dulezite videt ale byt viden :shock: :D Nejak mi pripada, ze kdo ma xenony je nekdo a kdo sviti zlute je socka. No na medaka kazdy nema tak si poridi favorita a narve do toho HID sadu a uz z dalky budi respekt a uctu ;) :tongue:
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Weroniica » 16.11.2009 13:44

Offtopic :
Mluvíte pořád o tom samím dokola... ale tak když vás to baví.
Weroniica Žena
Přispěvatel fóra

0 km @ 10 l/100km

Příspěvekod Berka » 16.11.2009 19:20

Marek_Km píše:@Weroniica: Co má kdo na autě a neohrožuje mě nebo jiného, je mi u ... Pokud ale kvůli někomu nevidím, to se na mě nezlob, je trochu extrém. Znovu opakuju, že ne všichni jsou stejní.
Edit: mám pocit, že Berka, se kterým jsem jel do Žiliny je má taky a nikdo na nás neblikal. Proto se tu nechci hádat a házet špínu na každého, kdo to má. Ale někteří exemláři mě dokázali těmito světly oslnit i za bílého dne. To samé, když někdo zapomene za bílého dne dálkové. Je Vám to příjemné, když jedete proti někomu takovému?

Mám je tam, nechal jsem po montáži raději seřídit světla (mám i doklad jestli chcete) a nevzpomínám si že by na mne kdy někdo blikal. Pro jistotu mám světla stále skloněná na 3. stupeň. Navíc mám typ 4300K, který není tak modrý a barvou se velice podobá žárovkám od Philipsu Blue...něco
Ještě uvidím, ale zřejmě si dám bi-xenon i do motorky.
To tady bude zase nadávek... :cry:
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion