Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Parkovací senzory

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 09.04.2008 13:40

klobi2664 píše:já bych si chtěl taky namontovat park. asistenta s displejem.Dáte mi někdo referenci na dobrý servis v Praze a tip na přístroj za rozumné peníze? Případně kolik Vás to tam celkem stálo, díky.

Já jsem si ho nechal namontovat u prodejce a přišel i s montáží na 5.500 Kč,- Je to model od Jablotronu , který je dodáván asi pouze pro Kiu . Varování probíhá od 1,5 m graficky i akusticky s trvalým varováním od 10 cm od překážky. Dipley je po aktivaci v zeleném podbarvení a přechází do oranžové při varování. Neobsahuje žádné grafické barevné čárky,, jako u modelu který má Jakub. Tento je decentnější a má drobnější informační kapličku , kterou mi namontovali na stranu spolujezdce k troj. okénku. Skvěle funguje a dobře vypadá doporučuji :yes: :yes: :yes:
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 09.04.2008 13:57

chorche píše:
klobi2664 píše:já bych si chtěl taky namontovat park. asistenta s displejem.Dáte mi někdo referenci na dobrý servis v Praze a tip na přístroj za rozumné peníze? Případně kolik Vás to tam celkem stálo, díky.

Já jsem si ho nechal namontovat u prodejce a přišel i s montáží na 5.500 Kč,- Je to model od Jablotronu , který je dodáván asi pouze pro Kiu . Varování probíhá od 1,5 m graficky i akusticky s trvalým varováním od 10 cm od překážky. Dipley je po aktivaci v zeleném podbarvení a přechází do oranžové při varování. Neobsahuje žádné grafické barevné čárky,, jako u modelu který má Jakub. Tento je decentnější a má drobnější informační kapličku , kterou mi namontovali na stranu spolujezdce k troj. okénku. Skvěle funguje a dobře vypadá doporučuji :yes: :yes: :yes:

to vypadá zajímavě, nebylo by případně foto?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.04.2008 14:10

JindraJJ píše:
chorche píše:

to vypadá zajímavě, nebylo by případně foto?

nevím jestli to stihnu ale zkusím to večer nafotit a zaslat . :photo: :photo:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 09.04.2008 14:13

Není to tenhle ?
http://www.jablotron.cz/autotechnika.php?pid=products/ps-084

Přidali ho do nabídky asi den po tom, co jsem už objednal. :lol:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.04.2008 19:29

jakub píše:Není to tenhle ?
http://www.jablotron.cz/autotechnika.php?pid=products/ps-084

Přidali ho do nabídky asi den po tom, co jsem už objednal. :lol:

jj to je přesně on - tak si mi ulehčil práci Jakube.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod WILI » 10.04.2008 07:16

chorche píše:

Já jsem si tyto senzory (PS-084) objednal od výrobce za cenu 2340,- i s poštovným. Nástřik jsem si udělal sám (barva namíchaná ve spreji za 350,- i pro další případné opravy). Montáž provedl autorizovaný servis v Kuníně za 1600,-. Vypadá to tak, že pokud si doneseš do servisu svoje senzory jen pro montáž, výjde celková cena o dost méně - i s lakováním rozdíl 1400,-. Záruka je 2 roky na montáž od servisu a 5 let na senzory (při montáži autorizovaným mechanikem) od Jablotronu.
WILI Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mbiron » 16.04.2008 23:51

Ja si nechal namontovat parkovaci asistent uz pri koupi vozu jako bonus.Je to BS 400,sice to neni buh vi jaky vystrel hitech technologie ale funguje je to za nejakejch tisic penez a plus nejaka ta kacka za montaz.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Martin » 17.04.2008 10:23

Až nechám udělat folie na okna, tak toto bude určitě hodně důležitá věc, jelikož chci asi nejtmavší folie tak při parkování se to bude hodit a to především v nočních hodinách.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vladislav » 17.04.2008 12:55

Už jsem si na ty parkovací senzory zvyknul...je to hodně dobrý pomocník...hlavně pro starší lidi jako já ...odhad a zrak slábne.... :evil: :evil:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 17.04.2008 13:26

Vladislav: Nejen pro starší, ale pro všechny. Když si jednou zvykneš na parkovací senzory, tak už si těžko člověk bude zvykat na normální parkování. Nejvíce mě baví, když člověk parkuje ze senzory někde na velkém parkovišti a nějací kolemjdoucí úplně zíraj a čekaj až narazíš, ale to nevědí, že ty máš v autě pípačku a že moc dobře víš jak si daleko :grin:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Martin » 17.04.2008 15:51

Na dobrého pomocníka se asi zvyká dobře, je pravda že zatím s parkováním problém nemám, ale až budou ty folie tak dozadu neuvidím.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 17.04.2008 18:34

Parkovací asistenta tam budu mít domontovaného od prodejce, takže kdo bude mít zájem vyzkoušet funkčnost nebo polovičku tak na srazu to můžem prubnout, protože shodou okolností vezu Mámu do Luhačovic do lázní, tak už tam budu od 2.5.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 19.04.2008 22:52

Ja len pre informaciu..... zaujimal som sa o park. asistent.... v Kia predajni (blava , einsteinova) mi bol ponuknuty za 8tis korun penazi. zjednal som na 4000tis,. nakolko som si povedal ze je to cena pre mna zaujimava, lebo cca tolko by ma to vyslo aj keby som si nejaky asistent kupil a nechal v servise namontovat.
lenze... po prebrati vozidla som zistil, ze parkovaci asistentvyroby portman, portman BS 400 , stoji u nas na slovensku cca 1700sk ako vidite na stranke. Ako mi povedal sef servisu, montaz im zaberie cca dve normohodiny co je cca1500sk. no..aj tak ked si scitam dva plus dva, neviem ako dosli k povodnej cene 8000sk.
bol som mierne rozcarovany, ked som dokonca pri preberani vozidla nasiel asi 15mm skrabanec pri jednom zo snimacov (asi sa niekomu smykla ruka) a predavajuci povedal len: "No, skoda ze to tam je." O kvalite lakovania ani nehovorim.

ak by sa niekto zo slovenska rozhodol pre parkovacieho asistenta.. nech popremysla..ako a kde na to. ja som sice s cenou spokojny..ako som pisal. myslim ze som cenovo az tak neprehlupil .Ale urcite by to tak bolo, keby som za to mal vyhodit 8tis Sk.

a este otazku, malo by to vraj pipnut vzdy ked zaradim spiatocku, fungovat to funguje..ale to pociatocne pipnutie som nezaregistroval. hm?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mbiron » 20.04.2008 06:57

Je fakt ze nekdy to pipne a nekdy ne,pokud stojim u prekazky tak to pipa stejne jako po zaparkovani ale pokud stojim ve volnem prostoru tak nekdy ano a nekdy ne.Je fakt ze cena je ponekud zvlastni kdyz jsem zjistoval kolik vlastne ten asistent stoji.Byl sice zadarmo jako bonus ale za ty prachy co ho nabizi bych se na nej vykaslal.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.04.2008 13:35

Já je mám dodělávané,neoriginál značka Valeo...ale pokud zařadím zpátečku tak pípnou pokaždé.... jinak je na ně zatím spoleh na 100%

Obrázek
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion