Co vám na vašem autě vadí a ..co by mohla KIA zlepšit...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Tony » 05.04.2008 17:12

s tim vyvazenim: ty aez co sem si koupil se pres zimu uplne rozvazily! predtim sem je na aute mel a byly bez problemu, takže tim to vlado nebude ze to spatne udelali v kii. to se nekdy stane, zvlast kdyz kola neprevracis (ma se s nimi aspon 1x za mesic pohnout=pootocit atd.)
a k tem brzdam, taky mi vletela srnka do cesty, ja to bohuzel pro ni neubrzdil, ale co vim jiste tak mit stare auto tak ji mam na celnim skle, tak to schytala jen spzka. brzdy jsou OK!
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod matysekul » 05.04.2008 17:36

Berka píše:Já když pominu některé maličkosti které bych taky uvítal (hlasitější blinkry, kvalitnější reproduktory-málo středů a výšek) tak bych rozhodně chtěl lepší brzdy. Teď si asi většina z vás klepe na čelo, ale zkoušeli jste někdy brzdit ze 160 km/h když se před vámi někdo rozhodne taky zastavit? To se musíte do pedálu pořádně opřít. Při normální jízdě jsou brzdy skvělé- mají celkem ostrý nástup a v pohodě auto zastaví, ale při vysoké rychlosti mi přijde že nestíhaj. Sice se nejprve hezky zakousnou, ale aby došlo opravdu k pořádnému zpomalení tak musíte šlapat na brzdu až nezvykle silně. A to jsem naštěstí nebrzdil s obsazeným autem. Kdyby to mělo ubrzdit dalších 400-500kg tak nevim,nevim...

Nechci srovnávat a ani nemůžu,ale staré pravidlo říká,že není problém jet hóóódně rychle,to dnes umí kdejaké auto,ale největší problém je zastavit.... Při vyšších rychlostech se zákonitě prodlužuje délka bezpečného odstupu a dost taky záleží na gumách (kotouče to udrží,gumy néééé).
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 05.04.2008 18:03

Tony píše:s tim vyvazenim: ty aez co sem si koupil se pres zimu uplne rozvazily! predtim sem je na aute mel a byly bez problemu, takže tim to vlado nebude ze to spatne udelali v kii. to se nekdy stane, zvlast kdyz kola neprevracis (ma se s nimi aspon 1x za mesic pohnout=pootocit atd.)
a k tem brzdam, taky mi vletela srnka do cesty, ja to bohuzel pro ni neubrzdil, ale co vim jiste tak mit stare auto tak ji mam na celnim skle, tak to schytala jen spzka. brzdy jsou OK!

@Tony ..tyhle Alu byly nejeté...ty tvoje asi už jo...nezdá se mi ,že by se sami rozvážily o 20 gramů....ale v pneuservisu řikali,že se s tím také nesetkali ,aby byly z fabriky takhle rozvážené..no neva už je to v pořádku...nebudu to řešit...ale mě to nikdy se mi nestalo,že by se mi rozvážily samy..i když jsem měl gumy půl roku v garáži ...ale pokud se to stalo tobě tak je to možné ....
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 05.04.2008 18:10

Já bud dávat letní AL kola přespříští týden, na podzim jsem na nich jezdil jen pár dní, tak pak dám info jak byly s Fabriky vyvážené ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 05.04.2008 18:18

jo moje byly jete. jezdil sem na nich cca 1 mesic nez prisla zima. pak mi lezely v garazi na sobe. no a v pneuservisu pak na kazde namerili 20-25g rozvazeni. rikali ze to je tim ze jsem s nimi nemanipuloval pres zimu. do te doby jsem mel kola uskladnene vzdy u znameho prodejce pneu na sklade a tam se o ne staraji takze nikdy nebyl problem. asi to zase tak budu resit, prootze penize ktere jsem usetril za sklad jsem dal stejne za vyvazovani...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod snike » 05.04.2008 18:35

Tony píše:jo moje byly jete. jezdil sem na nich cca 1 mesic nez prisla zima. pak mi lezely v garazi na sobe. no a v pneuservisu pak na kazde namerili 20-25g rozvazeni. rikali ze to je tim ze jsem s nimi nemanipuloval pres zimu. do te doby jsem mel kola uskladnene vzdy u znameho prodejce pneu na sklade a tam se o ne staraji takze nikdy nebyl problem. asi to zase tak budu resit, prootze penize ktere jsem usetril za sklad jsem dal stejne za vyvazovani...

To že s kolama přes zimu nemanipuluješ, to na rozhození vliv nemá. Já třeba po zimě dal letní, vyvažovat je nemuseli a dokonce si udržely i správný tlak :shock: :shock: :shock: Docela se divili, když jsem jim řekl, že ležely několik měsíců v garáži tak jak jsem je na podzim sundal z auta;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 05.04.2008 18:47

asi je vždycky lepší je před nasazením nechat převážit, můžou se rozvážit skladováním, můžou se rozhodit i jízdou po výmolech, nerovnostech.Možná to není pravda,ale je to můj laický dojem
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 05.04.2008 18:53

Já nějak to nechci rozebírat dokola ...ale tohle se mi nikdy nestalo samy se rozvážit gumy...tomu moc nevěřím..aspon ne tímto způsobem....já jsem na vyvážení háklivý,protože 307 prostě nešla na předek vyvážit gumy..a když mi to začalo i tady házet v magické rychlosti 130km/h tak mě začal brát čert....plecháče mi držéli i v tachometrových 200km/h jako přišité...
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 05.04.2008 19:52

Co se mne týče , tak mi asi nejvíc vadí zvuk při zavírání pátých dveří- (zní to jako od auta z datem před 20 lety laciné značky) nekoresponduje to jinak s kvalitní zvukovou kulisou
klapnutí bočních dveří.
A přidám ještě řazení - u zpátečky jsem již párkrát zaslechl
zuby zpátečky , které se moc nechce .
jinak celkově plná spokojenost a nejvíc blahořečím tichu v kokpitu. Měl jsem před K tři Mazdy a ty tak tiché nebyli . :)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 05.04.2008 19:58

chorche píše:Co se mne týče , tak mi asi nejvíc vadí zvuk při zavírání pátých dveří- (zní to jako od auta z datem před 20 lety laciné značky) nekoresponduje to jinak s kvalitní zvukovou kulisou
klapnutí bočních dveří.
A přidám ještě řazení - u zpátečky jsem již párkrát zaslechl
zuby zpátečky , které se moc nechce .
jinak celkově plná spokojenost a nejvíc blahořečím tichu v kokpitu. Měl jsem před K tři Mazdy a ty tak tiché nebyli . :)

****************************************************************************************************************
no a tak to muj zvuk pátých dveří KIA ceed je v pohodě a vubec mi to nepřipada jako z laciné značky .....
a s tou zpátečkou ti musím dát za pravdu i mě se to několikrát stalo :)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 05.04.2008 20:38

Tak to ja mam zpatecku vpoho, ale pri razeni dvojky to divne pocvakava.

muj nahled na slabiny:

1) cvakajici roleta v kufru
2) skubani meho CRDi i po prehrani (i kdyz o poznani mene)
3) slabsi svetla
4) obcasne "podivne" zvuky pri razeni dvojky

Jinak jako celek hodnotim cee'd velice positivne, obvzlaste motor a jeho odhlucneni.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 05.04.2008 20:44

@delfin

I Jakubovi to divně pocvakávalo http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=729 ,myslím to není samo sebou..ale záruka je dlouhá..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod max » 05.04.2008 21:52

I já se přidávám ke zpátečce, že by tam mohla jít lepším způsobem, ale když si člověk dá na to pozor, tak problém zmizí.
Světla? Také souhlasím-jejich výkon je nižší, ale o tom se tady už napsala pomalu knížka.
Páté dveře? Zavírají se naprosto perfektně, jsem max. spokojen. Krásně zaklapnou samovolným spuštěním-super (mám krátkého Ceeda)
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Jakub » 05.04.2008 21:55

Pocvakávalo při zařazené dvojce. Byl to takový tichý zvuk, něco jako když se pomalu točí dřevěnou řehtačkou ale tiché. Při zapnutém rádiu to tak slyšet nebylo, ale při jízdě do kopce to bylo zvenku skoro jako salva z kulometu.

Jinak to šlo slyšet i na volnoběh přes "stetoskop". Auto se dá na jámu nebo na rampu a nastartuje. Jako stetoskop jde použít větší šroubovák. Chytne se do pěsti, hrot přiloží na skříň převodovky a na rukojeť se přiloží ucho. Krásně to zesílí zvuky zevnitř. Takhle se dají hledat zdroje hluku.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod max » 05.04.2008 21:57

for Jakub. A jakpak si dopadl?
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion